edek Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Nutusiu poproszę TZ żeby wstawił filmik, tylko nie wiem czy na każdym portalu można. Quote
edek Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Odsłuchałam jeszcze raz nagranie, Ciociu Sylwiaso to jest Pixie ;) ( nie Dixie ) i pewnie to jej robiłaś to badanie. Quote
Nutusia Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 Ale jaja - podmienili dzieciaki w hoteliku! :) Quote
edek Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Nutusia napisał(a):Ale jaja - podmienili dzieciaki w hoteliku! :) Dlatego właśnie się dopytywałam, która wreszcie była badana. Pixie zawsze była chuda, ciężko ją było podtuczyć. Pod koniec pobytu u mnie udało jej się przybrać na wadze, ale dawałam jej o połowę więcej jedzonka. Tak jak pisałaś ten typ tak ma najwidoczniej ;) Quote
sylwiaso Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 cioteczki mam przed sobą książeczki i pisze tak:Kratka-jaśniejsza Pixi a druga książeczka Kreska-Dixie!ale jaja może i ja coś popierniczyłam:D:grin: Quote
edek Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 sylwiaso napisał(a):cioteczki mam przed sobą książeczki i pisze tak:Kratka-jaśniejsza Pixi a druga książeczka Kreska-Dixie!ale jaja może i ja coś popierniczyłam:D:grin: To w książeczkach coś namieszali chyba hihihi Kreska miała być Pixie bo ma kreseczkę różową na nosku hihihih edit Sprawdziłam jak koosiek robiła ogłoszenia to jest Pixie (ju myslalam ze ja namieszalam ) . A ta druga to Dixie. I niech tak będzie bo ogłoszenia są tak porobione, jak teraz zmienimy to nie będziemy wiedzieć o którą ludzie dzwonią czy z nowego ogłoszenia czy ze starego. Quote
edek Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 tylko teraz pytanie kto w ksiazeczkach moze zmienic te dane ? edit: właśnie sobie uświadomiłam, że nie można tego zrobić, bo są już tam wpisy. Zostaje tak jak jest. Quote
Olena84 Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Hehe, ale numer, Ciocia Sylwia za kare musi adoptować obie;p;)... Quote
Nutusia Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 No ładne rzeczy! A jakby nam tak przyszło psicę w paczce nadać, jak niektóre domki sobie życzą - to dopiero byłoby zdziwienie przy odbiorze!!!!!!! :) Jaja jak berety - moherowe! ;) Quote
edek Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Nutusia napisał(a):No ładne rzeczy! A jakby nam tak przyszło psicę w paczce nadać, jak niektóre domki sobie życzą - to dopiero byłoby zdziwienie przy odbiorze!!!!!!! :) Jaja jak berety - moherowe! ;) hihihi niespodzianka dla obydwu stron byłaby Najważniejsze, ze już ustaliłyśmy która to która ;) Quote
koosiek Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Kreska - bo miała kreskę na nosie - to Pixie: http://img291.imageshack.us/img291/2517/dsc0040i.jpg . Dixie, czyli Kratka, to ta: http://ogloszenia.naszezwierzaki.eu/zdjecia/114dd35403dd4e86124883e8aa5004ac.jpg Z tym, że na początku były nazywane odwrotnie, stąd pewnie takie zamieszanie w książeczkach. Czy sunie miały badany kał na enzymy trzustki? W przypadku mojego psa od każdego weta słyszałam, że jest chudy, bo taka jego uroda, aż pojechał do innej lecznicy na kastrację i nagle na rutynowych badaniach krwi przed zabiegiem wyszło, że coś jest nie tak, po badaniu kału okazało się, że trzustka w ogóle nie funkcjonuje. Quote
Olena84 Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Czyli Dixie to ta DDDDDużo jaśniejsza, trzeba sobie jakies skojarzenia zrobic to sie bedzie pamietalo;) Quote
Nutusia Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 Przy chorej trzustce kał jest, jak to powiedzieć... błyszczący, jakby pokryty delikatną warstwą śluzu... Poza tym widać w nim wyraźnie niestrawione fragmenty jedzenia (bo przy chorej trzustce upośledzone jest wchłanianie). Sylwia - nie masz wyjścia - lupa i w pogoń za kupalami jednej i drugiej Kresko-Kratki! :) Quote
plina Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Rudi koloru czekolady. Pies marzenie. Próbujemy skleić jego złamane serce- http://www.dogomania.pl/threads/216437 Quote
edek Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Ciocia kasiek. Zrobiła dziewczyną wydarzenia, Cioteczki kochane jak jesteście zalogowane na FB to bardzo Was proszę udostępnijcie je : http://www.facebook.com/event.php?eid=297628660249220 http://www.facebook.com/event.php?eid=184321991646693 Nutusiu, czy mogłabyś wkleić te linki na pierwszą stronę np. pod zdjęciami ;) Quote
edek Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Cioteczki zadzwoniła dzisiaj do mnie dziewczyna z tej kliniki z kąt dziewczynki zostały wzięte. Państwo szukają 2 psiaków, Dixie i Pixie zostały Państwu przedstawione. Teraz trwa narada, który wybrać dwupak, czy D&P, czy inne szczeniaki jakiegoś znajomego. Podobno domek fajny, z fajnym podejściem do zwierząt. Psy wcześniej, które tam mieszkały dożywały późnej starości. Czekamy :razz: Quote
ania shirley Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Trzymam kciuki za domek. Z całą rodziną!!!! Quote
edek Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 ania shirley napisał(a):Kiedy będzie coś wiadomo? Niestety nie wiem jak długo Państwo będą się zastanawiać, jakby zadzwonili lub bym się czegoś dowiedziała od razu będę informować. Musimy czekać ;) Quote
sylwiaso Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Boże jakie wieści....czekam cichutko.....!!! Quote
sylwiaso Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Cioteczki to ja może jutro pojadę do P.doktor i niech ona poprawi w książeczce te imiona!ale się narobiło,to ja w takim razie zostawię w kojcu samą Pixie i potem będę oglądać to cuś i może zabiorę do weta.tak żeby na oko to zobaczył! Quote
sylwiaso Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 I jeszcze jedna sprawa!Koosiek nie umiem wchodzić na wątek,udawać i odpisywać Ci tak jak by się nic nie stało wiedząc,że dług został,a Ty się nic nie odzywasz dni lecą, ja bym spłonęła ze wstydu sama przed sobą! Quote
edek Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 sylwiaso napisał(a):Cioteczki to ja może jutro pojadę do P.doktor i niech ona poprawi w książeczce te imiona!ale się narobiło,to ja w takim razie zostawię w kojcu samą Pixie i potem będę oglądać to cuś i może zabiorę do weta.tak żeby na oko to zobaczył! Sylwiaso zobacz może najpierw jak wpisy wyglądają w książeczkach: Dixie była u weta w Pruszkowie bo miała guzek. Pixie powinna mieć wpis leków ponieważ miała rozwolnienie i dostawała tabletki. Może jest tylko pomyłka w tych opisach kreska i kratka ( jaśniejsza ) a reszte się zgadza. Quote
sylwiaso Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Edek wszystko jest dobrze bo Dixie miała biegunkę jest w ksziążeczce.Czyli w pewnym momencie gdzieś się zakołowało i Pixie miała robione badania kału te ostatnie!A P.doktor tak wpisała w książeczkę tak jak jej powiedziałam! Quote
edek Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 To dobrze, że nic nie trzeba zmieniać w książeczkach :) Quote
Recommended Posts