Jump to content
Dogomania

Pixie (teraz Luna) w DS, Dixie (teraz Sasza) ma dom, za który trzymamy kciuki!

Recommended Posts

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nutusia napisał(a):
Ale jaja - podmienili dzieciaki w hoteliku! :)

Dlatego właśnie się dopytywałam, która wreszcie była badana. Pixie zawsze była chuda, ciężko ją było podtuczyć. Pod koniec pobytu u mnie udało jej się przybrać na wadze, ale dawałam jej o połowę więcej jedzonka. Tak jak pisałaś ten typ tak ma najwidoczniej ;)

Posted

sylwiaso napisał(a):
cioteczki mam przed sobą książeczki i pisze tak:Kratka-jaśniejsza Pixi a druga książeczka Kreska-Dixie!ale jaja może i ja coś popierniczyłam:D:grin:

To w książeczkach coś namieszali chyba hihihi Kreska miała być Pixie bo ma kreseczkę różową na nosku hihihih

edit Sprawdziłam jak koosiek robiła ogłoszenia to jest Pixie (ju myslalam ze ja namieszalam ) . A ta druga to Dixie. I niech tak będzie bo ogłoszenia są tak porobione, jak teraz zmienimy to nie będziemy wiedzieć o którą ludzie dzwonią czy z nowego ogłoszenia czy ze starego.

Posted

tylko teraz pytanie kto w ksiazeczkach moze zmienic te dane ?

edit: właśnie sobie uświadomiłam, że nie można tego zrobić, bo są już tam wpisy. Zostaje tak jak jest.

Posted

No ładne rzeczy! A jakby nam tak przyszło psicę w paczce nadać, jak niektóre domki sobie życzą - to dopiero byłoby zdziwienie przy odbiorze!!!!!!! :) Jaja jak berety - moherowe! ;)

Posted

Nutusia napisał(a):
No ładne rzeczy! A jakby nam tak przyszło psicę w paczce nadać, jak niektóre domki sobie życzą - to dopiero byłoby zdziwienie przy odbiorze!!!!!!! :) Jaja jak berety - moherowe! ;)

hihihi niespodzianka dla obydwu stron byłaby
Najważniejsze, ze już ustaliłyśmy która to która ;)

Posted

Kreska - bo miała kreskę na nosie - to Pixie: http://img291.imageshack.us/img291/2517/dsc0040i.jpg . Dixie, czyli Kratka, to ta: http://ogloszenia.naszezwierzaki.eu/zdjecia/114dd35403dd4e86124883e8aa5004ac.jpg
Z tym, że na początku były nazywane odwrotnie, stąd pewnie takie zamieszanie w książeczkach.

Czy sunie miały badany kał na enzymy trzustki? W przypadku mojego psa od każdego weta słyszałam, że jest chudy, bo taka jego uroda, aż pojechał do innej lecznicy na kastrację i nagle na rutynowych badaniach krwi przed zabiegiem wyszło, że coś jest nie tak, po badaniu kału okazało się, że trzustka w ogóle nie funkcjonuje.

Posted

Przy chorej trzustce kał jest, jak to powiedzieć... błyszczący, jakby pokryty delikatną warstwą śluzu... Poza tym widać w nim wyraźnie niestrawione fragmenty jedzenia (bo przy chorej trzustce upośledzone jest wchłanianie).

Sylwia - nie masz wyjścia - lupa i w pogoń za kupalami jednej i drugiej Kresko-Kratki! :)

Posted

Cioteczki zadzwoniła dzisiaj do mnie dziewczyna z tej kliniki z kąt dziewczynki zostały wzięte. Państwo szukają 2 psiaków, Dixie i Pixie zostały Państwu przedstawione. Teraz trwa narada, który wybrać dwupak, czy D&P, czy inne szczeniaki jakiegoś znajomego. Podobno domek fajny, z fajnym podejściem do zwierząt. Psy wcześniej, które tam mieszkały dożywały późnej starości. Czekamy :razz:

Posted

ania shirley napisał(a):
Kiedy będzie coś wiadomo?

Niestety nie wiem jak długo Państwo będą się zastanawiać, jakby zadzwonili lub bym się czegoś dowiedziała od razu będę informować. Musimy czekać ;)

Posted

Cioteczki to ja może jutro pojadę do P.doktor i niech ona poprawi w książeczce te imiona!ale się narobiło,to ja w takim razie zostawię w kojcu samą Pixie i potem będę oglądać to cuś i może zabiorę do weta.tak żeby na oko to zobaczył!

Posted

I jeszcze jedna sprawa!Koosiek nie umiem wchodzić na wątek,udawać i odpisywać Ci tak jak by się nic nie stało wiedząc,że dług został,a Ty się nic nie odzywasz dni lecą, ja bym spłonęła ze wstydu sama przed sobą!

Posted

sylwiaso napisał(a):
Cioteczki to ja może jutro pojadę do P.doktor i niech ona poprawi w książeczce te imiona!ale się narobiło,to ja w takim razie zostawię w kojcu samą Pixie i potem będę oglądać to cuś i może zabiorę do weta.tak żeby na oko to zobaczył!

Sylwiaso zobacz może najpierw jak wpisy wyglądają w książeczkach:

Dixie była u weta w Pruszkowie bo miała guzek.
Pixie powinna mieć wpis leków ponieważ miała rozwolnienie i dostawała tabletki.

Może jest tylko pomyłka w tych opisach kreska i kratka ( jaśniejsza ) a reszte się zgadza.

Posted

Edek wszystko jest dobrze bo Dixie miała biegunkę jest w ksziążeczce.Czyli w pewnym momencie gdzieś się zakołowało i Pixie miała robione badania kału te ostatnie!A P.doktor tak wpisała w książeczkę tak jak jej powiedziałam!