aganela Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 hej,gdyby ktoś chciałby mi pomóc,tzn.poprowadzić mini bazarek ogłoszeniowy(może Ty cioteczko romenko?) na P&D,w stylu np: 30 ogł.za 5 zł,10 pakietów czas trwania bazarku5-7dni-by wszystko poszło sprawnię i szybko,bardzo nie chciałabym ,by ktoś miał do mnie pretensje jakiekolwiek bo nigdy nie robiłam bazarku.Pomoc tej osoby polegałąby na tym ,że ona by założyła bazarek,wpisywała kupujących i monitorowała wpłaty na konto,a ja osobom które wpłaciłyby pieniążki robiła ogłoszenia. Quote
Ellig Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 beka napisał(a):Elling to nic nie kosztuje, bo to zrobi przytulisko. Tylko musze wiedziec na kogoTym lepiej:) Quote
edek Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Z uwagi na to, że beka jest w przytulisku w papierach jako osoba adoptująca Dixie i Pixie to chyba najlepiej byłoby je tak zaczipować, żeby wszystko w dokumentach się zgadzało. Quote
romenka Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 aganela napisał(a):hej,gdyby ktoś chciałby mi pomóc,tzn.poprowadzić mini bazarek ogłoszeniowy(może Ty cioteczko romenko?) na P&D,w stylu np: 30 ogł.za 5 zł,10 pakietów czas trwania bazarku5-7dni-by wszystko poszło sprawnię i szybko,bardzo nie chciałabym ,by ktoś miał do mnie pretensje jakiekolwiek bo nigdy nie robiłam bazarku.Pomoc tej osoby polegałąby na tym ,że ona by założyła bazarek,wpisywała kupujących i monitorowała wpłaty na konto,a ja osobom które wpłaciłyby pieniążki robiła ogłoszenia. Wam to ciężko jakoś odmówić :diabloti: Napiszę to tak: jeśli nikt się nie zgodzi poprowadzić bazarku (a przecież to nic trudnego trzeba tylko mieć troszkę czasu żeby wszystko aktualizować) nie będę miała wyjścia :razz: zgodzę się, ale każdy nowy obowiązek na dogo niestety ogranicza moje obowiązki w stosunków do moich dzieci. Bazarek uczciwości zabiera mi mnóstwo czasu a moje dzieci na tym cierpią. Koleny bazarek to kolejne zobowiązanie. Dla Was najlepiej było by gdyby to prowadziła osoba która będzie zbierała pieniądze. Tak chyba najprościej i najkrótsza droga do pozbierania wszystkiego w całość. Aganela jeśli chcesz mogę wytłumaczyć Tobie jak robić taki bazarek jednak tak jak piszę najlepiej żeby to zrobił WASZ skarbnik ja natomiast nie mogę się zgodzić na to by przyjmować pieniądze kolejne z innego wątku bo ledwo mogę się połapać teraz a też jestem skarbnikiem Romka ,Klary i bazarku uczciwości.:cool1: Quote
obraczus87 Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Pixie - otrzymała w prezencie od Cioci Pliny pakiet ogłoszeń :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Pieknie dziękuję :loveu::loveu::loveu::loveu: Bardzo proszę EDEK podeslij Cioci Plinie na PW dane do ogłoszeń Pixie :) Nie może to byc ten sam tekst, bo częśc portali nie przyjmuje takich samych tekstów po dwa razy. Quote
aganela Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 romenka napisał(a):Wam to ciężko jakoś odmówić :diabloti: Napiszę to tak: jeśli nikt się nie zgodzi poprowadzić bazarku (a przecież to nic trudnego trzeba tylko mieć troszkę czasu żeby wszystko aktualizować) nie będę miała wyjścia :razz: zgodzę się, ale każdy nowy obowiązek na dogo niestety ogranicza moje obowiązki w stosunków do moich dzieci. Bazarek uczciwości zabiera mi mnóstwo czasu a moje dzieci na tym cierpią. Koleny bazarek to kolejne zobowiązanie. Dla Was najlepiej było by gdyby to prowadziła osoba która będzie zbierała pieniądze. Tak chyba najprościej i najkrótsza droga do pozbierania wszystkiego w całość. Aganela jeśli chcesz mogę wytłumaczyć Tobie jak robić taki bazarek jednak tak jak piszę najlepiej żeby to zrobił WASZ skarbnik ja natomiast nie mogę się zgodzić na to by przyjmować pieniądze kolejne z innego wątku bo ledwo mogę się połapać teraz a też jestem skarbnikiem Romka ,Klary i bazarku uczciwości.:cool1: No właśnie też uważam,że najlepiej gdyby ten bazarek poprowadziła osoba która zbiera pieniążki na psiaki(napisałam do edek,ponieważ jej w dużej mierze jakoś ufam,no i jest często na watku P&D,ale ona w tej chwili już na to nie może znaleźć czasu za bardzo,co oczywiście rozumiem.Jeśli miałabyś czasu ciociu romenko to możesz na priva napisać mi jak się robi taki bazarek?(Może jak będę miała czas spróbuję go zrobić sama). Quote
romenka Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 aganela napisał(a):No właśnie też uważam,że najlepiej gdyby ten bazarek poprowadziła osoba która zbiera pieniążki na psiaki(napisałam do edek,ponieważ jej w dużej mierze jakoś ufam,no i jest często na watku P&D,ale ona w tej chwili już na to nie może znaleźć czasu za bardzo,co oczywiście rozumiem.Jeśli miałabyś czasu ciociu romenko to możesz na priva napisać mi jak się robi taki bazarek?(Może jak będę miała czas spróbuję go zrobić sama). aganelao wybacz proszę że od razu się nie godzę ale naprawdę mam pwody. Oczywiście jeśli nie będzie wyjścia wtedy ulegnę namowom ;) ale pod warunkiem że będę dostawała na PW to co mam uaktualnić na wątku bazarku żebym nie musiała tracić czasu szukając. Jesteśmy Tobie naprawdę bardzo wdzięczni za pomoc i bardzo żałuje że nagle takie trudności wychodzą. Czy masz może gg, będzie mi łatwiej tłumaczyć w razie jakbyś zakładała ten bazarek. A kto będzie skarbnikiem? Quote
aganela Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Skarbnikiem bazarku musiałbym być ja(mam konto internetowe w banku na szczęście),czyli musiałąbym poprowadzić cały bazar,potem te pieniązki chciałbym przesłać do edek,by były na ogłoszenia,czy szczepienie,czy utrzymanie w hotelu.Myślę,że jak napiszesz na priva krok po kroku(typu 1,2,3)jak ogólnie się robi bazarek to zrozumiem. Mam nadzieję,że sobie poradzę. Quote
Nutusia Posted September 16, 2011 Author Posted September 16, 2011 Jak widzę, tytuł wątku został zmieniony, ale rozliczenie, o które prosiłyśmy nie zostało wstawione:shake: Tytuł sugeruje, że zbieramy pieniądze na dług, a wcale nie do końca tak jest! W związku z tym, napisałam do moda prośbę o przepisanie wątku na mnie od razu, nie czekając do 1 października. Dzięki temu będę też mogła na bieżąco wpisywać wpłaty, które przychodzą na moje konto. Ja mogę się zająć wystawieniem bazarku ogłoszeniowego (dziecko dorosłe, zaraz sobie znów wyjedzie studiować i w domu będzie święty anielski spokój:evil_lol:), ale za jakiś tydzień, jak już spłyną wszystkie wpłaty z dwóch moich bazarków, które się zakończyły, bo inaczej się kompletnie pogubię. Mało tego - na tym bazarku od razu zamówię pakiet dla mojej podopiecznej Kimi;) Pozostaje kwestia skarbnika - są chętni? Na razie pieniążki są na moim koncie ;) Też uważam, że dane w bazie chipów powinny być na Bekę, żeby nie wprowadzać zamieszania. Jeśli ktoś jest przeciwny - proszę o szybką reakcję, bo szkoda czasu - niech już przynajmniej w bazie będzie porządek. Quote
koosiek Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Do końca września psy są pod moją opieką i nie zgadzam się na przekazywanie wątku do tego czasu. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby wasze rozliczenia były w kolejnym poście na pierwszej stronie - ja tak robiłam, gdy przejęłam finanse ostrowskiego Leo. W końcu są to teraz dwa rozdzielne rozliczenia. Przykro mi, ale swoje rozliczenie będę dalej prowadzić na takich zasadach, na jakich prowadziłam je zawsze. To nie jest wyścig "kto dał więcej", a to, z czego muszę się rozliczyć, tam jest. Quote
romenka Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Jeśli aganela poradzi sobie i zostanie od razu skarbnikiem to fajnie by było . Natusiu ale jeśli aganela odda Tobie tą przyjemność ;) najlepiej by było żebyś od razu Ty zbierała pieniądze :) Quote
aganela Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 romenka,dziękuję za wyjaśnienie zasad zakładania bazarku,Nutusia mogłąbyś być skarbnikiem ,nie ma problemu,tylko pamiętajcie też ja mam czasu tylko do końcaa września robić ogłoszenia,bo potem idę na studia:)No i kasy nie będzie dużo po przykładowo 15*5zł=75zł,ale to zawsze kropla w pomocy P&D. Quote
romenka Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Koosiek rozumie i Ciebie bo Ty teraz z długiem zostajesz. Dziewczyny może jednak pokażmy troszkę współczucia .Kurcze żal mi też i koosiek. Kochani jakby nie było to gdyby nie koosiek to i P&D i nie było by teraz z nami i nie było by o kogo walczyć. Nie działajmy udrą za udrę. Koosiek mam taką propozycje żeby Natusia przejęła wątek ale żeby w tytule zaznaczyć ten Twój dług jakoś albo chociaż w treści wątku?Żebyś nie została an lodzie. Quote
Nutusia Posted September 16, 2011 Author Posted September 16, 2011 Dług cały czas będzie widoczny w poście rozliczeniowym - po 1 października też. Ale nie zgadzam się, żeby nie były uwidocznione wydatki Edek! To nie jest sprawiedliwe i właśnie chodzi o to kto ile dał - wbrew pozorom. Bo jeśli chcesz brać ludzi "na litość" w sprawie długu, muszą mieć oni świadomość jaki w jego "zmniejszeniu" był udział Edek. Aganelo, pozwól, że w poniedziałek Ci odpowiem w sprawie bazarku - zobaczę ile mi jeszcze wpłat brakuje z tych zakończonych. Koosiek - co z bazarkiem, który obiecałaś na koniec tego tygodnia? Quote
koosiek Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby te wydatki został uwydatnione w waszym rozliczeniu. Ba, jestem przekonana, że wszystko zostanie przez was uwydatnione - a właściwie przez ciebie Nutusiu - i spodziewam się, w jakiej to będzie formie. Nie obiecywałam żadnego bazarku. Quote
koosiek Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Romenka, dziękuję za zrozumienie.To, co zostanie do spłacenia po pierwszym października mogę wstawić na wątek zbiorczy moich psów, ale póki psy i finanse są moje chciałabym mieć dostęp do wątku. Quote
santino Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 [quote name='koosiek']Nie obiecywałam żadnego bazarku. Kurcze, koosiek, ja nie chcę się z Tobą konfliktować, bo nie o to chodzi. Mi jest tak naprawdę na swój sposób Ciebie żal, bo wzięłaś sobie za dużo na głowę i pomimo dobrych chęci, w które wierzę niestety stało się tak a nie inaczej. Ale trochę mnie drażni Twoje przeinaczanie wszystkiego. może i nie obiecywałaś, ale: [quote name='koosiek'](...) Fanty na bazarek mogę przekazać. Tak, jak napisałam, mogę je dowieźć w Warszawie. Sama będę mogła wystawić bazarek najwcześniej pod koniec tygodnia. Nie mam możliwości zrobienia teraz bazarku ogłoszeniowego, bo wiem, że nie wyrobię się z robieniem ogłoszeń w ciągu dnia. Nie mam możliwości robienia ich po nocy, bo dostęp do internetu mam tylko w jednym komputerze w domu, w pokoju rodziców, którzy w głębokim poważaniu mają moje psy. Poza tym, nie obrażaj się, bo tu wszyscy są dla P&D i chcą im pomóc. Ja się nie mieszam w kwestię czyj ma być wątek do końca miesiąca, bo nie mój, ale zamiast skupiać się na szukaniu domów dla suniek to walka trwa o rozliczenia i o wątek... Troszkę więcej pokory sugeruję mimo wszystko. Quote
romenka Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Kochani koosiek pewnie pogubiła się w tym wszystkim, za dużo pewnie jak na nią jedną. Nie bronie jej ale staram się zrozumieć jej postępowanie. Ja ledwo mogę opanować moje wątki a mam ich tylko trzy natomiast koosiek ile ich ma? To jest walka o psy a nie między nami. Każdy tutaj kto zakłada nowy temat licząc na pomoc dogomaniaków ja również zakładajac wątek liczyła na Waszą pomoc bo sama ni jak nie mogłam pomóc i to właśnie waszymi rękoma uratowałam Dragona,Punie, Diankę, Fidelka Romka, Klarę! Tak samo tutaj Wy ratujecie P&D! Koosiek ma serce skoro jest tu tyle psów od niej i pewnie nie je wina że nie może sobie z tym poradzić. I tak już dostała nauczkę i myślę że tym razem zastanowi się nad napisaniem nowego tematu w psach w potrzebie. Koosiek rada ode mnie: nawet jeśli robisz tak jak robisz bo masz miękkie serce i żal Ci tych psów (i myślę że tak właśnie jest) to mimo wszytko musisz myśleć o tym że każdy nowy wątek założony przez Ciebie nie ruszy z miejsca jeśli Ty tego nie dopilnujesz, i nikt jeśli tego nie będziesz TY chciała na niego nie wejdzie (tutaj akurat masz dużo szczęścia że trafiłaś tutaj na cioteczkę edek że tak bardzo walczy właśnie o te dwie panny) ! Tylko od Ciebie zależy czy ten kolejny biedy pies ma szansę na lepsze życie bo skoro wątek jaki założysz nie będziesz pilnowała-nikt tego za Ciebie nie będzie robić bo my wszyscy też mamy swoje "wątki" których musimy pilnować! Quote
Nutusia Posted September 16, 2011 Author Posted September 16, 2011 Dzięki Santino - o tę właśnie obietnicę bazarku mi chodziło. Quote
koosiek Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 [quote name='santino']Kurcze, koosiek, ja nie chcę się z Tobą konfliktować, bo nie o to chodzi. Mi jest tak naprawdę na swój sposób Ciebie żal, bo wzięłaś sobie za dużo na głowę i pomimo dobrych chęci, w które wierzę niestety stało się tak a nie inaczej. Ale trochę mnie drażni Twoje przeinaczanie wszystkiego. może i nie obiecywałaś, ale: Poza tym, nie obrażaj się, bo tu wszyscy są dla P&D i chcą im pomóc. Ja się nie mieszam w kwestię czyj ma być wątek do końca miesiąca, bo nie mój, ale zamiast skupiać się na szukaniu domów dla suniek to walka trwa o rozliczenia i o wątek... Troszkę więcej pokory sugeruję mimo wszystko. Pamiętam o tym, ale ja widzę różnice między zdaniem "Sama będę mogła wystawić bazarek najwcześniej pod koniec tygodnia." a obiecaniem wystawienie bazarku do końca tygodnia. Pomijając fakt, że tydzień ma dni 7, nie 5. Chętnie skończę temat rozliczeń i wątku. Nie upieram się przy swoim stanowisku "bo tak" - mam swoje powody, by tak prowadzić rozliczenie i by prowadzić wątek do końca miesiąca. Edek, przelałam Sylwiaso 32 zł, więc już nie dosyłaj tej końcówki. Quote
romenka Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 koosiek ,ręce mi opadają! Była mowa o bazarku! Koosiek każdy tutaj pewnie mniej lub więcej próbuje wczuć się w twoją sytuacje. Nie rób wszystkim po złości bo to nie MY jesteśmy winni. Nie raz warto przyznać się do błędów i na pewno wtedy człowiek lepiej na tym wyjdzie niżby miał iść po trupach byle wyjść na swoje. Proszę... Quote
Nutusia Posted September 16, 2011 Author Posted September 16, 2011 Przepraszam - rzeczywiście jest różnica, co nie zmienia faktu, że pytanie o bazarek jest aktualne. Quote
koosiek Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 [quote name='romenka']I tak już dostała nauczkę i myślę że tym razem zastanowi się nad napisaniem nowego tematu w psach w potrzebie. Na pewno się bardzo mocno zastanowię. Koosiek rada ode mnie: nawet jeśli robisz tak jak robisz bo masz miękkie serce i żal Ci tych psów (i myślę że tak właśnie jest) to mimo wszytko musisz myśleć o tym że każdy nowy wątek założony przez Ciebie nie ruszy z miejsca jeśli Ty tego nie dopilnujesz, i nikt jeśli tego nie będziesz TY chciała na niego nie wejdzie (tutaj akurat masz dużo szczęścia że trafiłaś tutaj na cioteczkę edek że tak bardzo walczy właśnie o te dwie panny) ! Nie jest to mój pierwszy wątek, nie są to pierwsze psy, na które zbierałam pieniądze. I jak już kilka razy pisałam - zawsze wyadoptowane kończyły z kontem zerowym lub dodatnim, niezależnie od tego, ile osób było na wątku, ile pomagało i ile było deklaracji. Quote
Recommended Posts