Jump to content
Dogomania

Pixie (teraz Luna) w DS, Dixie (teraz Sasza) ma dom, za który trzymamy kciuki!

Recommended Posts

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochane Cioteczki ten dług , który powstała jest tylko i wyłącznie długiem za hotelik. Do tej pory karmę ja wysyłałam i płaciłam za wyróżnione ogłoszenia ( w tym m-cu także dołożyła się ciocia Ania shirley i ciocia Ellig ). W zeszłym m-cu za odrobaczenie dziewczynek ( chyba 30 zł ) zapłaciła Sylwiaso. W tym miesiącu dziewczynki były zaszczepione na wścieklizne i zabezpieczone przeciw kleszczą. W tym miesiący poniosę na dziewczynki nst wydatki: karma 130zł, przelałam na wyróżnione ogłoszenia 80zł, 40 zł Wscieklizna i 30 zł zabezpieczenie przeciw kleszczą ( co daje sume: 280zł.
Dług ten byłby o wiele mniejszy gdyby koosiek mi pomogła.Prosiłam ja żeby wystawiła bazarek ( bo mówiła że ma fanty ) miała tylko i wyłącznie zrobić zdjęcia i założyć wątek ja miałam zająć się zapraszaniem gości i wysyłaniem pw. Tak samo była propozycja bazarku cegiełkowego, prosiłam koosiek o pomoc nei pomogła. JA mam dwie lewe ręce i nie umiem opanować wklejania zdjęć.
Więc jak widzicie ten dług byłby o wile mniejszy niż jest.

Nie rozumiem dlaczeko romenka ma w tym momencie dolę dziewczyn przeznaczyć na spłatę długu koosiek. JA w tym bazarku też uczestniczę i mam wyznaczone zadania, bo jedna osoba nie podoła. Sytuacja się zmieniła przecież nie z jej winy tak. Chciał mi pomóc bo widziała jak się motam i jak jestem już zrezygnowana bo toczyłam przegraną walkę o Dixi i Pixie.

Co wy na propozycję Ani shirley ??

Edit: moze jeszcze dodam, że w tym m-cu także wpłaciła ciocia Elypsa 50zł, która zareagowała na moje błagalne pw :(
więc defakto w tym m-cu zdobyłam na dziewczynki 320 zł, to jest prawie połowa kosztów utrzymania dziewczynek w miesiącu wrześniu.
Wiec proszę weźcie jeszcze to wszystko pod uwagę :(

Posted

Też serdecznie witam nowe osoby na wątku :)

Pisałam już, że mam dwie lewe ręce do wklejania zdjęć. I tu mam prośbę dostałam na emaila zdjęcia dziewczyn od Sylwiaso, czy mogłabym poprosić o wklejenie kogoś. Bardzo, bardzo proszę : )

Posted

Dzięki Edek - dlatego właśnie postuluję o wpis tych wszystkich kwot w post rozliczeniowy. Bo to są REALNE WYDATKI poniesione na P&D i nie rozumiem dlaczego się nie znalazły w poście rozliczeniowym. Mam nadzieję, że Koosiek tu wróci i to zrobi. Że nie została znowu odcięta od netu... Bo w rzeczywistości ma "tylko" zadłużenie hotelowe - i to TYLKO I WYŁĄCZNIE DZIĘKI EDEK jest ono tak małe! A osoby, które zdecydowały się na takie a nie inne rozwiązanie od 1 października (ze mną i z Sylwiaso na czele) - zrobiły to TYLKO I WYŁĄCZNIE ze względu na Edek właśnie. Psów oczywiście żal - każdego, nie tylko P&D, ale jak wiadomo, całego świata się nie da uratować... Bądźmy realistami - Sylwia nie wypowiedziała hotelowania Dziewczynek tylko dlatego, że Edek kupowała karmę i ponosiła pozostałe koszty. Sylwia po prostu "poświęciła" zarobek za swoją pracę po to, żeby Edek nie pękło serce, gdy Dziewczyny będą lądować w schronie... Tylko ile można pracować za darmo?...

Posted

edek napisał(a):
toczyłam przegraną walkę o Dixi i Pixie.

Edek! Ja Cie proszę! Nawet tak nie myśl!
Jaką przegraną? Tylko Twoja determinacja w walce o P&D spowodowała , że tu się zaczęło coś dziać.[ No, może jeszcze rozważania koosiek, który schron byłby lepszy:cool3: .]
Pomyślałam sobie , czytając Twoje posty,że ta dziewczyna się tak bardzo stara, tak strasznie walczy o te sunie, że trzeba JEJ w tym pomóc . Więc , co za "przegrana"??:angryy:

Edek, co do zdjęc , to Jasza kiedyś wysłała mi instrukcję jak wrzucać zdjęcia przez fotosik. Znajde i Ci przeslę. Łatwa, nawet ja dałam radę.;)

Posted

OK. Kochane cioteczki ,żeby było sprawiedliwie swój bazarek dzielę na trzy części dla każdego po równo. Czyli spłata hotelu odpada. Czyli P&D wkraczają w nowy etap swojej drogi z czystym kontem więc 1/3 kwoty z bazarku przeznaczam właśnie na to a dług pozostawiam koosiek-przykro mi koosiek natomiast gratuluje dziewczynkom i śle ukłony dla Sylwiaso za je wspaniałe serce jak również cioteczce edek za to czego dokonała kiedy wszyscy z wątku już zaczęli się wycofywać!!!!

Posted

ania shirley napisał(a):
Edek! Ja Cie proszę! Nawet tak nie myśl!
Jaką przegraną? Tylko Twoja determinacja w walce o P&D spowodowała , że tu się zaczęło coś dziać.[ No, może jeszcze rozważania koosiek, który schron byłby lepszy:cool3: .]
Pomyślałam sobie , czytając Twoje posty,że ta dziewczyna się tak bardzo stara, tak strasznie walczy o te sunie, że trzeba JEJ w tym pomóc . Więc , co za "przegrana"??:angryy:

Edek, co do zdjęc , to Jasza kiedyś wysłała mi instrukcję jak wrzucać zdjęcia przez fotosik. Znajde i Ci przeslę. Łatwa, nawet ja dałam radę.;)

Aniu shirley ja już na prawdę nie wierzyłam, że uda mi się cos zdziałać, czułam się tak jakbym przegrała tą walkę. JAkbym zawiodła te biedne psiaki i myślałam , co jeszczę mogę zrobić, żeby je ratować. Dzięki Nutusi, Tobie i Romence zaczęłam z powrotem wierzyć, zę moze się udać. Gdyby nie Wy i wsparcie naszej inicjatywy ze strony Sylwiaso i maczekxp to za miesiąć toczyłabym znowu walkę żeby dziewczyny nie trafiły do schornu za długi. JESTEM WAM BARDZO BARDZO WDZIECZNA !!!!!! wreszcie bedę miała przepsaną noc :)

Edit: zdjecia wysłałam do Romenki już, serdecznie dziękuje za pomoc :) obraczus87 dziękuję :)

Posted

SZALENIE DZIWNY TEN WĄTEK...
Często jest tak, że ludzie widząc, że zmusza się ich mniej lub bardziej subtelnie bądź taktownie do spłaty długów (spowodowanych zaniedbywaniem obowiązków przez innych) ODSUWAJĄ SIĘ I ZNIKAJĄ, bo to jest nie fair, żeby płacić długi za nieodpowiedzialność drugiego człowieka... A tu wydaje się, że są osoby, które nie przyjmują istnienia innej opcji, co chyba jest niezbyt na miejscu...
A poza tym to chyba darczyńca decyduje na co mają iść jego pieniądze i super, że wogóle chce jakoś wspomóc finansowo, a winni kłopotów powinni wypić piwa jakie nawarzyli i pokazać, że honor nie pozwala im na takie numery i w konsekwencji samodzielnie załatać dziurę- może myślę kosmicznie i w rzeczywistości jaka nas otacza wcale nie powinniśmy się uczciwie zachowywać i być ciężarem dla tych, którzy chcą nam pomagać, ale ja zawsze starałam się żyć tak, aby nikt nie mógł mi żadnego świństwa ani nieuczciwości przyłatać.

Romenko- wydaje mi się, że to Ty powinnaś zadecydować na co Twoja pomoc powinna iść.

P.S. jak komuś nie podoba się mój pogląd to spoko- można mnie z błotem mieszać, bo i tak moje odejście z dogo jest kwestią czasu, bo zbyt dużo tu brudu i fałszu, co cholernie zaczyna razić i gryźć się z ideałami płynącymi z dogomanii

Posted

Romenko dziękuję :)

To chyba Pixie poluje na krowy hihihi Sylwiaso dziewczynki mają bana na kąpiele pamiętaj hihihi, bo znowu zaraz trzeba będzie je zakraplać na kleszcze :(

Posted

BERKANO :) Moja Ty....
Dlatego zdecydowałam że jeśli dług koosiek nie przejmuje cioteczka edek pieniądze dzielimi na trzy równe części. Myślę że nikt na tym nie ucierpi (no prócz koosiek)

Posted

Romenko, to jest Twój bazarek- genialny zresztą! I Ty decydujesz na co zbierasz. Był na dług- dług wynosi "0" - reszta do podziału na 3. I tak zostało.
A koosiek może mieć inna alternatywę , o której pisałam, jak się pozostałe dziewczyny zgodzą. I koosiek.

Posted

Berkano - witaj! Dzięki, że do nas zajrzałaś. Podpisuję się pod tym, co napisałaś ręcyma i nogyma! Na dogo różnie bywa - ale nie wszędzie i nie zawsze. Ja też już miewałam chwile zwątpienia, ale w końcu nie jesteśmy tu dla siebie czy dla innych, ale dla psiaków. Jeśli się na siebie poobrażamy to nie my stracimy, nie ten, na kogo się obrazimy, ale pies! Odkąd zaczęłam "wybierać" wątki, odkąd zyskałam na dogo zaufanych - nie boję się tego słowa - Przyjaciół, na których zawsze mogę liczyć (na nich, nie tylko na ich kasę) - przestałam myśleć, żeby się wycofać. W domu pojawiają się kolejne tymczasy, zawsze wspierane przez mój wierny team - i na tym to chyba jednak powinno polegać. Zostań więc z nami, proszę ;)

A pannice, jak widzę, w ciągłym ruchu ;) Ni to wodołazy ni to psy pasterskie... :)

Posted

Też Cię lubię, wiesz? ;) Ale sprawdziłam, że byłaś tu przede mną :evil_lol: Może więc przyjmy wersję, że byłaś dla Dziewczynek, a wróciłaś dla mnie - będzie po sprawiedliwości :eviltong:
To co, podarujesz swój pakiecik ogłoszeniowy dla Dixie? Oby się okazał równie "szczęśliwy" jak dla Tulki:razz:

Posted

Uprzejmie informuję, że na moim koncie znalazły się: wpłata od winter7 - 50 zł (na październik) oraz 300 zł od Santino, czyli obiecany "spadek" po Rudim - pięknie dziękujemy!

Posted

nutusia napisał(a):
uprzejmie informuję, że na moim koncie znalazły się: Wpłata od winter7 - 50 zł (na październik) oraz 300 zł od santino, czyli obiecany "spadek" po rudim - pięknie dziękujemy!

dziękujemy !!!!!

Posted

Moje wydatki na Dixie i Pixie
od 01 czerwca:
czerwiec 110,47 zł karma
lipiec 60 zł ( ogłoszenia ) + 131,95 karma
sierpień 30 zł ( ogłoszenia ) + 131,95 karma
wrzesień 38 zł ( przelew do Sylwi na wścieklizne ) + 80 zł ( ogłoszenia ) +30 zł ( zabezpieczenie przed kleszczami )
we wrześniu jeszcze będę zamawiała karmę dla dziewczyn