ania shirley Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Niestety, nie umiem zrobić ogłoszeń. Koosiek , nie pisz o schronisku! Nikt z obecnych na wątku na to nie pozwoli! Quote
edek Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 ja też nie umiem robić ogłoszeń do takich żeczy mam dwie lewe ręce. Podpytam się na innych wątkach kogo mogłabym prosić o pomoc. Quote
mgie Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 [quote name='edek']ja też nie umiem robić ogłoszeń do takich żeczy mam dwie lewe ręce. Podpytam się na innych wątkach kogo mogłabym prosić o pomoc. Zrobiłam ogłoszenie na tej stronce, o której pisałyście. http://lodz.oglaszamy24.pl/ogloszenie/1713925177/lodz-Mlodziutkie-owczarkowate-sunie-szukaja-pilnie-domu-inaczej-trafia-na-bruk.html Quote
Incia Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Przypominam o bazarku, z którego część dochodu przekazana będzie dla Pixie i Dixie: http://www.dogomania.pl/threads/213930-DUZO-R%C3%93%C5%BBNO%C5%9ACI....-do-15.09.2011-r.-g.24.00 Quote
edek Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 [quote name='mgie']Zrobiłam ogłoszenie na tej stronce, o której pisałyście. http://lodz.oglaszamy24.pl/ogloszenie/1713925177/lodz-Mlodziutkie-owczarkowate-sunie-szukaja-pilnie-domu-inaczej-trafia-na-bruk.html dziękuję Ci bardzo mgie, mam takie pytanie czy można tam dopisać, że sunie nie są na sprzedaż i warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej i wizyta przedadopcyjna wolontariuszki ?? Quote
beka Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 [quote name='koosiek']Na tą chwilę najpilniejsze jest znalezienie dla suniek nowego miejsca, niestety realnie grozi im powrót do schroniska - jeśli do Konstancina, oznacza to giełdę. http://www.facebook.com/event.php?eid=185752028143266 Wiesz doskonale że w Konstancinie jest ok 20 miejsc, to maleńkie przytulisko. I na tę chwilę nie ma miejsca, chyba że weekend sie zwolniło.. Quote
mgie Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 edek napisał(a):dziękuję Ci bardzo mgie, mam takie pytanie czy można tam dopisać, że sunie nie są na sprzedaż i warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej i wizyta przedadopcyjna wolontariuszki ?? Da się zrobić. Quote
koosiek Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 beka napisał(a):Wiesz doskonale że w Konstancinie jest ok 20 miejsc, to maleńkie przytulisko. I na tę chwilę nie ma miejsca, chyba że weekend sie zwolniło.. Wiem, dlatego napisałam "jeśli" i dlatego wcześniej pisałam, że nie wiem, do którego miałyby trafić... Quote
edek Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 mgie napisał(a):Da się zrobić. Super dziękuję, różni mogą dzwonić i nie chciałabym się kłócić..... Można tam wpisać 0 zł, bo widziałam w innych ogłoszeniach, więc to nie kupno hihihih Quote
edek Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Cioteczka Ellig zrobiła dziewczynką wyróżnionego moruska. Wyróżnienie jest na dwa sposoby, będzie trwało 14 dni i kosztuje 40zł. Ania shirley dała 30zł i Ciocia Ellig dołożyła barkujące 10zł. Bardzo Wam kochane dziękuję : http://www.morusek.pl/ogloszenie/72995/Pixie-i-Dixie-8211-ile-sie-mozna-blakac-po-swiecie/ Muszę usiąść do kalendarza i pospisywać co się kiedy kończy... Quote
koosiek Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Doszło 30 zł od Ani Shirley, komu mam przelać? Quote
edek Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 koosiek napisał(a):Doszło 30 zł od Ani Shirley, komu mam przelać? Mi tak jak wcześniej pisałam sms to jest na wyróżnionego moruska. Quote
ania shirley Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 W przyszłosci trzeba im robić całkiem osobne ogłoszenia. Ktos widzi dwa psy i już czasem nie czyta tekstu. To nie tylko moje zdanie- molestuje ludzi w pracy, dlaczego one nie moga znaleźc domu. Quote
Nutusia Posted September 12, 2011 Author Posted September 12, 2011 Też uważamy z Ellig, że muszą być ogłaszane osobno. Niestety, to podwójny koszt, ale jakby nie było mamy 2 psy. Kontaktowałam się z Sylwiaso mailowo - mamy się zdzwonić wieczorem co do pewnych ustaleń, od których będzie zależała przyszłość Pixie i Dixie... Quote
edek Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Ja też uważam, ze najlepiej byłoby, żeby miały oddzielne ogłoszenia. Niestety ich sytuacja finansowa jest kiepska. Tyle pieniążków co miałam to dałam na wyróżnienie. Pomyślałam, że lepiej takie wyróżnienie niż żadne. Jeżeli chodzi o ogłoszenie na morusku, to Aniu bardzo Ciebie przepraszam miałam złe informacje jeżeli chodzi o koszt tych ogłoszeń. Przepraszam, że nie skonsultowałam się z Tobą czy zgadzasz się na takie wyróżnienie na morusku jakie jest zrobione. Jeżeli chcesz to mogę zwrócić Ci te 30zł. Jeszcze raz przepraszam za samowolkę. Quote
koosiek Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 One mają osobne ogłoszenia, tylko na gumtree jest wspólne, bo tam nie pozwala na dodawanie dwóch podobnych. Na morusku jest kilka różnych sposobów wyróżnienia z różnymi terminami. Zarz to 30 przeleje. Dostałam właśnie na maila info, że moja wpłata do allegro doszła, także jutro wyróżnię im aukcje. Quote
edek Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 koosiek tylko przelej na te konto z którego ostatnio robiłam przelew ( na kwotę 80zł ) Quote
ania shirley Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Edek!!!!!:x Ty mnie nie denerwuj!!!!! "Zwrócić"!!!! Ale wymyśliła!!:crazyeye: To ja powinnam 10 zl dopłacic. ale to przy następnych ogloszeniach. :) Quote
koosiek Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Ok, poszło. Trochę lepiej działa mi net, zaraz poczytam wątek... Mam jeszcze pytanie, czy tej chwili jest na P&D jakiś bazarek? Quote
edek Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 ania shirley napisał(a):Edek!!!!!:x Ty mnie nie denerwuj!!!!! "Zwrócić"!!!! Ale wymyśliła!!:crazyeye: To ja powinnam 10 zl dopłacic. ale to przy następnych ogloszeniach. :) Aniu normalnie zaczynam się Ciebie bać, ten kijek wygląda groźnie :) Dziękuję bardzo :) Quote
Nutusia Posted September 12, 2011 Author Posted September 12, 2011 [quote name='koosiek']Mam jeszcze pytanie, czy tej chwili jest na P&D jakiś bazarek? A zadbałaś może o to, żeby był?...:razz: Nie bić mi się tu, proszę! A jeśli już, to przynajmniej jakichś sekundantów wyznaczyć ;) A ja przy okazji chciałabym zaprosić osoby z Warszawy (i nie tylko) na Maraton Warszawski, w którym weźmie udział niesamowity Dominik, dogomaniak njangu. Pobiegnie na rzecz bezdomnego Lupusa. Zajrzyjcie proszę do załączonego linku - tam cała historia psa, "wyzwanie" Dominika i możliwość wsparcia tej niesamowitej akcji: http://www.domore.pl/beta/view/akcja...u4i4l8oye94zlk Nie każdego stać na to, by po dom dla psa przebiec maraton! Quote
koosiek Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Zadałam proste pytanie, bo jeśli jest - chciałabym wstawić go na pierwsza stronę wątku. Sama w ostatnim czasie nie miałam możliwości wystawienia bazarku. Quote
koosiek Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Rozmawiałam z Sylwiaso - dziewczynki póki co zostają. W tej chwili priorytetem jest więc zbieranie kasy na ich dalszy pobyt. No i szukanie domów... Sylwia - dziękuję... Quote
koosiek Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Chciałabym się jeszcze odnieść do tego, co przed chwilą przeczytałam. "może dziewczyny coś wykombinują"Nutusia, gdzie coś takiego napisałam? Kiedy coś takiego powiedziałam? Zdaję sobie sprawę, że są to moje podopieczne, naprawdę. I cały czas przez te kilka ostatnich dni kombinowałam, co robić i w miarę możliwości działałam. Jak tylko zaczął mi choć trochę chodzić net - zaczęłam je ogłaszać. Wcześniej ogłaszałam je co dwa - trzy dni. Nie podnosiłam bazarków, bo nie wchodziłam w ogóle na dogo, nie było mnie w Warszawie, nie miałam dostępu do internetu. I nie wyjechałam, żeby sobie wypocząć - w innym hotelu odpracowywałam pobyt mojego psa. Co do szczepień na wściekliznę - powiedziałam Sylwii, że postaram się te pieniądze zdobyć na fb, do którego miałam dostęp - następnego dnia dostałam od Sylwiaso info że dziewczynki mają czas do 28.09 i skupiłam się na tym, a nie na sczepieniach. Co do ogłoszeń - jest w nich teraz także tel. Edyty i może potwierdzić, że odzew jest, ale do niczego. O czym pisałam zresztą na wątku. Nie jest więc moją winą, że jeszcze domów nie mają i takie sugestie są zwykłą złośliwością. Której motywów zresztą nie rozumiem. Co do długów moich psów - w większości to są moje długi, nie psów, jak tylko mam możliwość spłacam hotele z pożyczonych pieniędzy. Robię co w mojej mocy, żeby spłacać psy chociaż po części i ew. dozbierać potem na spłatę własnych zadłużeń bazarkami. Tak było chociażby z Cosmo, za którego płaciłam regularnie mimo że wszystkich wpłat w trakcie jego pobytu w hotelu miał chyba mniej niż 50 zł. Chciałabym też powtórzyć, że inna był moja sytuacja, gdy je zabierałam i w poprzednich hotelach a także za pierwszy miesiąc u Sylwii płaciłam bez problemów. Nie mogłam przewidzieć, że tak się stanie. Miałam różne psy pod opieką, żaden nie miał pełnych deklaracji, większość miała tylko po kilkadziesiąt złotych i nigdy nie było takiej sytuacji. I jeszcze coś - ja nie jestem wyzuta z emocji. Nie jest mi obojętne, co się z tymi psami dzieje. Te kilka dni wiele mnie kosztowało, wiele nerwów, bo nie po to te kilka miesięcy temu na wariata organizowałam dla nich hotelik, rozsyłałam wątek, szukałam tymczasów - a potem miesiącami dziewczyny ogłaszałam - żeby skończyły w miejscu, z którego je zabrałam. To co się z nimi działo, to moja porażka, ale powtarzam - pewnych rzeczy nie da się przewidzieć, nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy i nie byłam na to przygotowana. Niezależnie jak wydaję się wam zła, głupia, nieodpowiedzialna - to nie o mnie tu chodzi, tylko o te psy. I dziękuję tym, którzy potrafią skupić się właśnie na psach. Zwłaszcza tym, które nawrzeszczały na mnie prywatnie, a tutaj i na fb zajęły się pomocą dziewczynom. EOT. Wracając do psów - Czytając wątek znalazłam te bazarki: http://www.dogomania.pl/threads/214335 http://www.dogomania.pl/threads/213930 Zaraz wrzucę je do pierwszego postu, żeby były w jednym miejscu. W środę lub w piątek będę miała więcej czasu, postaram się je porozsyłać. Quote
Olena84 Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Czyli dług dziewczyn to na razie 602zł? Quote
Recommended Posts