Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z tymi wystawami to tak jak u mnie :)
Były obiecujące początki,a potem? Zrezygnowalam.
Jednak u nas to była kwestia zdrowia i psa i mojego:cool3:

• Replies 15.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zuzolandia

3220

• sota36

1352

• eria

1045

• Alicja

1010

Posted

[quote name='Doginka']Tutaj Zuzik jest do schrupania:loveu:

Buziole:buzi:[/QUOTE]

taaaa rozkosze podniebienia :cool3:

[quote name='Saththa'][URL]http://i50.tinypic.com/2cyqlhe.jpg[/URL] :iloveyou: Cudna :)

Nie fajnie, nie nie[/QUOTE]

nooo wiadomo ze kij ma dwa konce :evil_lol:

[quote name='junoo'][URL]http://i50.tinypic.com/2cyqlhe.jpg[/URL]
sama słodycz :loveu:
buziak w nochal
[URL]http://i47.tinypic.com/2duxd2g.jpg[/URL]
Fruziol-dominantka przygniotła mamuta xD[/QUOTE]

no w tej rodzinie niestety albo stety króluje nam miłosciwie Fruziolinda :diabloti: Zuzia nie ma NIC do gadania :shake:

[quote name='Tekla64']a mnie w zasadzie wsio ryba czy sa papiury czy nie najwazniejsze ze sa nasze i do kochania

pikne te kudly sa no pikne a ja sie wlasnei zastanawiam czy juz maja staruszke na przyzwoitego psa zrobic bo wyglada.... ale nie wiem czy nie bedzie marzla ona juz starenka jest i wlos nie ten i pewnie datego wyglada jak siedem nieszczesc[/QUOTE]

alez oczywiscie ze najwazniejsze to KOCHAC niewazne czy rasowy czy nie. I uszczesliwiac w miare swoich mozliwosci .To priorytety :loveu:

[quote name='Katerinas']hehe... ja cięłam Gajkę.
Jej sierść w związku z chorobą i lekami była w fatalnym stanie. Plus nie miałam siły "torturować" jej czesaniem.
Wiem, że pewnie miłośnicy briardów chwytali się za głowy z przerażenia... Ale powiem szczerze, wtedy, jak Gaja chorowała miałam to gdzieś. ;)
[URL]http://i129.photobucket.com/albums/p218/Katerinas15/Gaja/gaja106.jpg[/URL]

[URL]http://i602.photobucket.com/albums/tt106/eria1/rozne/DSC_0160_zps0c1c04e5.jpg[/URL]
oj... jaka smutna minka. ;)
będą mnie strzygli ... łłaaaa ;)

[URL]http://i50.tinypic.com/2cyqlhe.jpg[/URL]
:loveu: :loveu:[/QUOTE]

Z przerazenia to nie tylko za głowy się chwytali hihihi pewni nawiedzeni briardziarze .Tylko jak przychodzilo do jakiejs rzeczywistej pomocy to nagle znikali :evil_lol:...i wtedy Ci zdroworozsądkowi dochodzili do glosu .
Jednak kazdy robi to co uwaza za stosowne .Tez Zuzola byla wycieta w latach mlodosci bo chorowala potem jej pieknie futro odrosło .A teraz znowu była chora szereg lekarstw zniszczyl wlos i juz nie ma takiego owlosienia .Niemniej morde nadal ma przesłodką :evil_lol:

[quote name='Obama']Z tymi wystawami to tak jak u mnie :)
Były obiecujące początki,a potem? Zrezygnowalam.
Jednak u nas to była kwestia zdrowia i psa i mojego:cool3:[/QUOTE]

U nas tez zdrowie ale tylko Zuzolowe .Niektórzy mi zarzucali ze zmarnowałam niezły materiał wystawowy . .Zgadzam sie bo Zuzol faktycznie był swego czasu zjawiskowy i nawet bedac goscinnie na klubowce w Łodzi dostałam opiernicz od sedziego ze nie wystawiam :evil_lol::evil_lol: No ale ......
Poza tym smrodek wystawowy w kręgach brie jakos mnie odrzucał :diabloti::diabloti:
Niemniej 3 pucharki w swojej kolekcji mamy :eviltong::eviltong::eviltong:

Posted

mysle ze tyn smrodek to nie ino u briardow i nie od teraz
pamieam swoje czasy i tyz bylo malo ciekawie to i ja sie przestawilam i zyjemy se bez wystaw i bez problemow

Posted

smrodek jest zawsze i wszędzie xD niestety...
Ja obiecałam hodowcom Arona, że będę go wystawiała od klasy młodzieży...
ale przejechałam się gościnnie na parę wystaw i ta dziwna rywalizacja bardzo mnie zniechęciła.
Przekupstwo sędziów, sztuczne ulepszanie swoich psów...
"Na szczęście" okazało się, że Aron jest wnętrem i wystawianie go już dla nikogo nie było ważne ;) , a na koniec go ogoliłam :evil_lol:

Posted

[quote name='eria']westa nie, ale jest duże prawdopodobieństwo,że sznaucera bym z niego zrobiła :D[/QUOTE]

może być i sznupek a co mi tam, byle psina lżej miała w te upały ;)
dziś mnie babka na osiedlu zaczepiła i pytała czy Rufol to "właściwy" Brie ;) ooooooooooo właściwy to on jest, ale żeby zaraz Bire ;)

Posted

[quote name='zuzolandia']...dałabys chociaz fotki Piotrusia :loveu:
[/QUOTE]
Powoli, powoli dojrzewam to założenia piotrusiowej galerii. I jak zaczne wrzucać zdjęcia to klękajcie narody, tak zaleje dogomanię :evil_lol:

[quote name='eria']Fruzia i mini Fruzia
[url]http://i602.photobucket.com/albums/tt106/eria1/rozne/DSC_0160_zps0c1c04e5.jpg[/url][/QUOTE]
Jaka minka :evil_lol:

[quote name='zuzolandia']... Niemniej morde nadal ma przesłodką :evil_lol:

[/QUOTE]
Pewnie, że ma :loveu:

Moja Lenka wyglądała po obcieciu tak:
[url]http://imageshack.us/photo/my-images/855/pc140085.jpg/[/url]
i muszę powiedzieć, że mi się podoba :lol:

Posted

Ehh a ja się jednak nie umiem rozstać z wystawami choć już był moment rezygnacji ,ale se czasem wystawię ot tak, sukcesów i tak nie będzie bo sędziowie widzą najpierw ogon a potem piękną sukę , a nie odwrotnie ;)

Posted

Ja się na wystawy nie nadaję :lol: co mnie jakiś obcy ludź mojego kochanego psa będzie krytykował :shake: to i mam niewystawowego i kundelka :evil_lol: Ale gościć na wystawie lubię;) ale bardziej ze względu na sklepy :lol: i znajome pare psów niż aby pozachwycac oko :lol:

Posted

[quote name='Tekla64']mysle ze tyn smrodek to nie ino u briardow i nie od teraz
pamieam swoje czasy i tyz bylo malo ciekawie to i ja sie przestawilam i zyjemy se bez wystaw i bez problemow

no fakt jest taki z etam gdzie ludzie tam i smród :evil_lol:

[quote name='junoo']smrodek jest zawsze i wszędzie xD niestety...
Ja obiecałam hodowcom Arona, że będę go wystawiała od klasy młodzieży...
ale przejechałam się gościnnie na parę wystaw i ta dziwna rywalizacja bardzo mnie zniechęciła.
Przekupstwo sędziów, sztuczne ulepszanie swoich psów...
"Na szczęście" okazało się, że Aron jest wnętrem i wystawianie go już dla nikogo nie było ważne ;) , a na koniec go ogoliłam :evil_lol:

nooo ekstremalny koniec mu zafundowałaś hihih

[quote name='stokrotka.af']może być i sznupek a co mi tam, byle psina lżej miała w te upały ;)
dziś mnie babka na osiedlu zaczepiła i pytała czy Rufol to "właściwy" Brie ;) ooooooooooo właściwy to on jest, ale żeby zaraz Bire ;)

a ze własciwy to jaki niby? hihihi

[quote name='Alicja']dobrze że ja nie muszę mieć dylemata ciąć czy nie ciać :lol:

własnie i sie ciesz hhih

[quote name='Ania!']Powoli, powoli dojrzewam to założenia piotrusiowej galerii. I jak zaczne wrzucać zdjęcia to klękajcie narody, tak zaleje dogomanię :evil_lol:

Jaka minka :evil_lol:

Pewnie, że ma :loveu:

Moja Lenka wyglądała po obcieciu tak:
http://imageshack.us/photo/my-images/855/pc140085.jpg/
i muszę powiedzieć, że mi się podoba :lol:

Czekamy niecierpliwie na ten zalew hihihih

[quote name='eria']Ehh a ja się jednak nie umiem rozstać z wystawami choć już był moment rezygnacji ,ale se czasem wystawię ot tak, sukcesów i tak nie będzie bo sędziowie widzą najpierw ogon a potem piękną sukę , a nie odwrotnie ;)

no powiem Ci ze przejechaals sie strasznie na tym ogonie to fakt ...alee.......grunt ze mimo tego jest zdrowa piekna i coraz mniej upierdliwa :eviltong:

[quote name='Saththa']Ja się na wystawy nie nadaję :lol: co mnie jakiś obcy ludź mojego kochanego psa będzie krytykował :shake: to i mam niewystawowego i kundelka :evil_lol: Ale gościć na wystawie lubię;) ale bardziej ze względu na sklepy :lol: i znajome pare psów niż aby pozachwycac oko :lol:

macanie jest najlepsze szczególnie jak se sedzia jajków szuka :diabloti:

[quote name='Izabela124.']A ja na wystawy jeżdżę i mam frajdę z tego chociaż bardzo często wybory sędziego są kontrowersyjne

wystawy to siedlisko kontrowersji pod kazdą postacią hihih

[quote name='junoo']Witamy :)
i życzymy udanego weekendu :multi:

taaaaaaaaaaaa week roboczy :placz:

[quote name='stokrotka.af']doberek futrzaste panienki :)

witamu Kochaniutka :loveu:

[quote name='Paulinka10']Co tam u kudłaczów?wygrzewają się na słoneczku?

kudłate i owszem dupcie grzeją potem wracaja do domu to spia jak zabite kompletnie nie wiem po czym bo przeciez nic nie robią oprocz kilki podbiegniec pod płot coby motor obszczekac :evil_lol:

[quote name='Niufciak']Witam w sobotnie popołudnie :loveu:
a ja sie witam w godzinie duchów hihihi

Posted

[quote name='Paulinka10']U mnie to samo,podniosą sie od czasu do czasu,ewentualnie obszczekają kota,rower,a potem ledwo po schodach sie doczłapią i padają tam gdzie stoją....
buziamy kudłacze;)

dziwne zjawisko hihih te swieże :diabloti: powietrze pewnie je wykańcza :cool3: ...Fruzik to nawet jesc nie chce po calym dniu przebywania na ogrodku ...