Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='QQk']Bo:
1. K-x jest porównywalny z D300 - nie D3000 - ale jest ponad dwa razy tańszy
2. Bo za niecałe dwie stówki można kupić takie cuda:

f:1.8/ 55mm - jasna stałka

f:1.4/50 - za...ście jasna stałka
4. z tymi cudami działa stabilizacja, światłomierz i potwierdzenie ostrości
5. dobrze leży mi w rękach

nr 5 najbardziej przekonywujący :eviltong:
a tak powaznie to dzieki za wyjasnienia lubie jak tłumaczysz bo robisz to bardzo obrazowo :loveu:

[quote name='halgre']
[FONT=Times New Roman]Doberek [/FONT]

witaj kochanaaaa :loveu:

[quote name='Darianna']Mam pytanie, bo tu specjaliści widzę ;)

Jaki obiektyw potrzebuję do łapania pędzących seterów w ruchu? Kitowy ma za małe przybliżenie ;) Mam Canona 400d

Zuziolowa, fota miała być, Ty wiesz, jaka ;)
ja mam nikora 70-300 i musze przyznac ze lepsiejsze foty w ruchu wychodza wlasnie nim :loveu: ale w sony alfie te same parametry tyle ze sigma nie radzila sobie z ostroscią ruchową za to robiła świetne macro :crazyeye:
wiem wiem..tez czekam ..juz nawet emilka posłałam z przypomnieniem :cool3:

[quote name='deer_1987']Mala? To zalezy tez do czego i jak profesionalny. ja nie narzekam na zdjecia z olympusa e420 :)
duzo zalezy tez od umiejetnosci :eviltong:

[quote name='deer_1987']Jest tez watek fotografi w offtopic tam lepiej pomoga na pewno. my mamy tamron 50-200 i polecamy :)

No to zalezy jak bardzo profesionalnie bedziesz focic, oplaca sie kupic gorsza puszke i lepsze obiektywy. ja nie narzekam na moj e420 :)
ja jednak obstawiam nikona badz alfe :cool3: jesli chodzi o aparat ..natomiast zgadzam sie ze lepiej tansza puszke a lepszy jasniejszy obiektyw

[quote name='bianka19']Cześć Fruziolki ;)

witajcie białaski :multi::loveu:

ogladajac dzisiejsze wiadomosci byłam w szoku ..taka tragedia...nasuwa sie refleksja taka moze banalna ... znowu polskie ofiary na rosyjskiej ziemi ...

• Replies 15.3k
    • Created
    • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zuzolandia

3220

• sota36

1352

• eria

1045

• Alicja

1010

Posted

[quote name='Darianna']Mam pytanie, bo tu specjaliści widzę ;)

Jaki obiektyw potrzebuję do łapania pędzących seterów w ruchu? Kitowy ma za małe przybliżenie ;) Mam Canona 400d

Zuziolowa, fota miała być, Ty wiesz, jaka ;)
    [FONT=Arial]
    w sprawach Canonowskich pytaj najlepiej Vectry
    [/FONT]

Posted

deer_1987 napisał(a):
    jakos nie lubie ani nikona ani sony :D wole canon i olympus :) nawet najlepszy aparat nie zrobi ci super zdjecia bo zdjecia robi fotograf :D

u mnie preferencje to Canon i Nikon ...ani sony ani olympus mi nie leży ...totalnie

Posted

Ja na mojego olka narzekam czasem,głównie za to , że szumi jak stary telewizor, jakoś mam chyba już większe ambicje i przestaje mi wystarczać to co oferuje. Plany co do zmiany systemu na nikona odsunęły się dwa dni temu o lat co najmniej kilka , więc dalej będzie mi służyć Olek ;)
    Tylko do czyszczenia trza go oddać...

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial]
    w sprawach Canonowskich pytaj najlepiej Vectry
    [/FONT]

:lol::lol::lol:

[quote name='deer_1987']jakos nie lubie ani nikona ani sony :D wole canon i olympus :) nawet najlepszy aparat nie zrobi ci super zdjecia bo zdjecia robi fotograf :D
    owszem fotograf :eviltong: ale dlaczego nie wspomóc tej fotografi najlepszym sprzetem? :cool3:

[quote name='Alicja']u mnie preferencje to Canon i Nikon ...ani sony ani olympus mi nie leży ...totalnie
    jezeli chodzi o tzw leżenie to najbardziej wpasowal sie w moje ramy soniak :evil_lol: ale ostatecznie nabyłam nikona :evil_lol:

[quote name='deer_1987']Czemu? :) nie lezy w reku czy po prostu zbyt proste/za tanie? :)
    ze proste to chyba dobrze? im mniej komplikacji tym lepiej :cool3:

[quote name='eria']Ja na mojego olka narzekam czasem,głównie za to , że szumi jak stary telewizor, jakoś mam chyba już większe ambicje i przestaje mi wystarczać to co oferuje. Plany co do zmiany systemu na nikona odsunęły się dwa dni temu o lat co najmniej kilka , więc dalej będzie mi służyć Olek ;)
    Tylko do czyszczenia trza go oddać...
    Anula ..akurat w Twoim przypadku to niezaleznie co bys miała w reku to i tak zrobisz cudoo fote :loveu:

Posted

Właśnie, umiejętności są najważniejsze. Nawet jak mi dadzą Stradivariusa nie zagram jak Kennedy.

[quote name='Niufciak']A jednak wyszło w końcu na jaw ze jestem dyzortografem (czy jak to sie tam pisze ):evil_lol::eviltong:

Bo ja taki jestem porządny, że pożądam porządnie i nie żądam by rząd stał za to w rzędzie ;)

Posted

[quote name='Doginka']Jak czytali listę osób, które zginęły w katastrofie, to pomyślałam sobie, że to druga lista ofiar katyńskich:-(

• tak sie przygladam tym relacjom w tv i uświadomiłam sobie ze naród potrafi sie jednoczyć jedynie w obliczu tragedi...a nie robi nic żeby było lepiej ..przykre to.....

[quote name='Niufciak']A jednak wyszło w końcu na jaw ze jestem dyzortografem (czy jak to sie tam pisze ):evil_lol::eviltong:

no widziszz gdyby nie dogo nic bys nie wiedziała :eviltong:

[quote name='anetta']http://i41.tinypic.com/358x92h.jpg
    fantastico! :crazyeye::loveu::loveu:

Latające obsrajtuchy :mdleje:
    ...od łapania ich w powietrzu cale karczycho mnie bolało :evil_lol:

[quote name='QQk']Właśnie, umiejętności są najważniejsze. Nawet jak mi dadzą Stradivariusa nie zagram jak Kennedy.

eeeeeeee nie badz skromny ja tam w Ciebie wierze :eviltong:

Bo ja taki jestem porządny, że pożądam porządnie i nie żądam by rząd stał za to w rzędzie ;)

panie P jestem pod porządnym wrażeniem :cool3:

Posted

[quote name='Izabela124.']Co leżało? :D

jak mniemam jednodniowy przetrawiony posiłek jako twardy dowód :evil_lol::evil_lol: na prawidłowe odzywianie :diabloti::diabloti:

[quote name='Bartiśkowa_']Ja zgaduję że koopa xD

Witam już niedzielnie :)

aaaa ze tez tak pojechałaś nieapetycznie :diabloti: ale zgadłas :eviltong:

[quote name='Alicja']chodzi mi o dopasowanie do RĘKI a nie do kieszeni

wiele jest rzeczy które trzeba dopasowac do ręki :roflt::roflt::roflt:

Posted

[quote name='zuzolandia']jak mniemam jednodniowy przetrawiony posiłek jako twardy dowód :evil_lol::evil_lol: na prawidłowe odzywianie :diabloti::diabloti:

Cóż za poezja w tak śmierdzącym temacie:lol:

Posted

[quote name='NATKA']Śliczne ujęcie :p - chociaż nie przepadam za tymi stworami bo mi balkon paskudzą notorycznie fe :roll:
    http://i41.tinypic.com/am8j6b.jpg
    ....noo zero szacunku dla cudzej własności :evil_lol:...

Zuzolek wiosennie rozmarzony hi hi :loveu:
    http://i41.tinypic.com/2133kfd.jpg

Kwiatuszki prześliczne :lol:
    dziekujemy ...czekam az sie ociepli wtedy to bedą kffiatuszki :multi:
    [quote name='WeronikaM']http://i41.tinypic.com/2133kfd.jpg
    piękna :loveu:

dziekujemyyyy :loveu:

[quote name='Izabela124.']Ha ha Zuzolandio :P
    no sooooooooo :cool3::cool3:

[quote name='Doginka']Cóż za poezja w tak śmierdzącym temacie:lol:

troche subtelnosci nie zaszkodzi :lol: ale celebrowac nie bedę :evil_lol:

[quote name='halgre'][FONT=Times New Roman]Dobry ... [/FONT]