zuzolandia Posted April 12, 2013 Author Posted April 12, 2013 [quote name='eria']ja Ci już mówiłam że ze zrobieniem Zuzola na sznaucera nie byłoby dużego problemu hihihi[/QUOTE] no wiemm..tylko brody nie mamy i ogon zwisający w dół :evil_lol: [quote name='junoo']Ale Zuza już dorosłym psiakiem jest, mogłaby się mocno zdziwić na zmianę "dizajnu" xD[/QUOTE] generalnie i tak nie ma okazałego futra jak powinna bo jest niejako opitolona wiec w sumie zgubilaby jedynie resztki które posiada :evil_lol: [quote name='Ania!']Miałam tak opitoloną Lenkę kilka lat temu i suczysko było bardzo zadowolone :lol: Fajne foteczki, chciaż widok wielkiego płowego jeszcze mnie kłuje w serce ale i tak napiszę... daj więcej ;)[/QUOTE] ojjjj ....strata to ogromna ogromnaa i dziwna pustka ale zycie toczy sie dalej ...dałabys chociaz fotki Piotrusia :loveu: [quote name='Tekla64']no nie wiem czy Zuzola mocno by protestowala ostatnio cielam na lyso takiego wielorasowego bardzo kudlatowelnianego starego jamnika i wychodzil bardzo zadowolony o moich nie bede gadac bo one stale ciete, ale tyn jamnior po raz drugi byl ciety przedtem ino podciety teraz na lyso[/QUOTE] aaaaaaaaaaaa widziałam na fotach tego nagusa hihihi Zuzoli tam wszystko jedno zreszta zauwazylam z eim starsza tym trudniej znosi zabiegi czesania .Jak kiedys mogla lezec i 3 godziny tak teraz godzina i juz ma dośc wiec mzoe to jest jakas alternatywa :cool3: [quote name='Saththa']i nawet fajnie by to wygl,ądało;)[/QUOTE] nooo przynajmniej uszami by nie straszyła bo ma klapniete hihih [quote name='junoo']tak myślę, że z tym ogoleniem to sprawa indywidualna... Aron po ogoleniu jest dużo radośniejszy, bardziej żywiołowy i ma takie zadziorne spojrzenie ;) a w futrze taki z niego powolny misio ;) ale właśnie fryzjerka opowiadała, że ogoliła kiedyś psa i właściciele mieli wielki problem... bo pies chodził po mieszkaniu i piszczał. Nie umiał sobie znaleźć miejsca w mieszkaniu, żeby się położyć. Co chwila wstawał i patrzył na nich przerażonym wzrokiem. Więc chyba nie dla każdego psiaka golonko jest przyjemne.[/QUOTE] moze powinni najpierw tak krótko z wlosa sciać a jak pies przywyknie to potem na łyso bo mozliwe ze po prostu psiaka razilo to ogolenie i tzw pikajace wloski .Wiem po Fruziutku jak miala wygolony brzuszek ze tez strasznie ja to draznilo drapala sie i probowala lizac . Zobaczymy ciepło nadchodzi :evil_lol: Quote
Doginka Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 [quote name='junoo']znalazłam, znalazłam! http://digart.img.digart.pl/data/img/vol3/71/75/miniaturki400/2657394.jpg jak wielki szczeniak xD Super wyglada:lol: [quote name='junoo']Ale Zuza już dorosłym psiakiem jest, mogłaby się mocno zdziwić na zmianę "dizajnu" xD Albo by się czuła superaśnie;-) Lzej byłoby szaleć z Fruziolem:evilbat: [quote name='junoo']...ale właśnie fryzjerka opowiadała, że ogoliła kiedyś psa i właściciele mieli wielki problem... bo pies chodził po mieszkaniu i piszczał. Nie umiał sobie znaleźć miejsca w mieszkaniu, żeby się położyć. Co chwila wstawał i patrzył na nich przerażonym wzrokiem. Więc chyba nie dla każdego psiaka golonko jest przyjemne. Może za krótko zgoliła i przy odrastaniu włosa(w ciągu 3 dni) psisko mogło się męczyć, bo go swędziało:razz: Quote
eria Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 Fruziol z osobą towarzyszącą:evil_lol: i miną pt. "przegięłaś..." Fruziol z tą samą osobą towarzyszącą i miną pt. "weź to ode mnie" tu już Fruziol chyba pogodził się z losem Dumiś pilnuje -nie wiem czy bardziej kości czy bardziej Fruźki Quote
eria Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 jaa jo by ji dała ogolić takie cudne kudły (hihihi chyba że Inka zaś dopuści do jakiejś kołtunowej tragedii:mad:) Fruzia i mini Fruzia Quote
junoo Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 haha minki powalające i jaka osoba towarzysząca elegancka :cool3: Quote
Tekla64 Posted April 13, 2013 Posted April 13, 2013 pewnie ze kazdy inaczej reaguje , kiedys daaawno mielismy POnka i on po goleniu roznym nie tylko na lyso ,przez tydzien sie ukrywal , chadzal na dwor ino wieczorem, w domu tyz sie ukrywal ale po tygodniu wracal mu jego zwykly animusz i szwedacz zdjecia pary modelek cudnazwlaszcza z komentarzem hihihi Quote
zuzolandia Posted April 13, 2013 Author Posted April 13, 2013 [quote name='Doginka']Super wyglada:lol: mozna rzec ze nie tragicznie bo widzialam opitolone briardy które porazaly swym wyglądem :shake: Albo by się czuła superaśnie;-) Lzej byłoby szaleć z Fruziolem:evilbat: ...taaaaaaaaaaaaaa....z Fruziolem owłosiona czy lysa nie ma szans :evil_lol: Może za krótko zgoliła i przy odrastaniu włosa(w ciągu 3 dni) psisko mogło się męczyć, bo go swędziało:razz: otóz to ... [quote name='Alicja']Golisz Fruziołka i Zuzełka ?? nieeeeeeeeeeeeee no co Tyyy ...Fruziolka nigdy ;-) chyba ze sytuacja by tego wymagała natomiast nad Zuzolem się zastanawiam :cool3: [quote name='eria']jaa jo by ji dała ogolić takie cudne kudły (hihihi chyba że Inka zaś dopuści do jakiejś kołtunowej tragedii:mad:) Fruzia i mini Fruzia noooooooo Ania by mnie chyba Foxi poszczuła jakbym Fruziola opitolila :evil_lol::evil_lol: [quote name='junoo']haha minki powalające i jaka osoba towarzysząca elegancka :cool3: owszem miny Fruzia robi nieprzeciętne ... miszczunio a osoba towarzysząca jest cudnie cudniasta szczególnie na zywo ;-) [quote name='Tekla64']pewnie ze kazdy inaczej reaguje , kiedys daaawno mielismy POnka i on po goleniu roznym nie tylko na lyso ,przez tydzien sie ukrywal , chadzal na dwor ino wieczorem, w domu tyz sie ukrywal ale po tygodniu wracal mu jego zwykly animusz i szwedacz zdjecia pary modelek cudnazwlaszcza z komentarzem hihihi co pies to inna reakcja na niespodziewane pozbywanie sie owłosienia :cool3: taaa komentarze Eria dała bardzooooo trafione :evil_lol: Quote
zuzolandia Posted April 13, 2013 Author Posted April 13, 2013 [quote name='Obama']Umknęło mi,jeździsz na wystawy?[/QUOTE] tylko w celach towarzyskich jak czas pozwala :lol: obie sucze rodowodowe ale od wystaw wolą tarzanie się w marasie :evil_lol: Quote
Alicja Posted April 13, 2013 Posted April 13, 2013 [quote name='zuzolandia']tylko w celach towarzyskich jak czas pozwala :lol: obie sucze rodowodowe ale od wystaw wolą tarzanie się w marasie :evil_lol:[/QUOTE] ważne ze papióry są ;) Quote
Doginka Posted April 13, 2013 Posted April 13, 2013 Tam gdzie jest Fruzia i mini Fruzia, to ja w tej mini dopatrzyłam się pyszczka i oczu:evilbat: Ania zaje..biście Fruziola odpicowała;-):loveu: Quote
Obama Posted April 14, 2013 Posted April 14, 2013 [quote name='zuzolandia']tylko w celach towarzyskich jak czas pozwala :lol: obie sucze rodowodowe ale od wystaw wolą tarzanie się w marasie :evil_lol:[/QUOTE] To tak jak mój. Zawsze mi się wydaje,że jak kudłacz to zawsze wystawowy :niewiem:Głupio,wiem :oops: Quote
junoo Posted April 14, 2013 Posted April 14, 2013 no dobra, dobra pokazałaś nam Fruziola a Zuz gdzie? Żądamy fotek!!! :mad: Quote
eria Posted April 14, 2013 Posted April 14, 2013 [QUOTE]noooooooo Ania by mnie chyba Foxi poszczuła jakbym Fruziola opitolila :evil_lol::evil_lol:[/QUOTE] hahaha żebyś wiedziała , jakbym miała wybrać która bardziej agresywna z moich psów, to właśnie Foxi :evil_lol: bardzo jej się zmienia charakter na starość ;) Quote
stokrotka.af Posted April 14, 2013 Posted April 14, 2013 doberkek panienki :) może ja Rufolca podeślę na "postrzyżyny" ;) zrobicie z niego Westa ;) Quote
Saththa Posted April 14, 2013 Posted April 14, 2013 zdjęcia cudne, minki jeszcze lepsze;) Tazz na pozbycie się włosów reaguje głupawką i cofnięciem w rozwoju do 6 miesiąca życia :shake: Quote
eria Posted April 14, 2013 Posted April 14, 2013 [quote name='stokrotka.af']doberkek panienki :) może ja Rufolca podeślę na "postrzyżyny" ;) zrobicie z niego Westa ;)[/QUOTE] westa nie, ale jest duże prawdopodobieństwo,że sznaucera bym z niego zrobiła :D Quote
anetta Posted April 14, 2013 Posted April 14, 2013 Tak, tak, chcemy briarucera :multi: :evil_lol: Ale zarośniety Fruzek. Quote
zuzolandia Posted April 14, 2013 Author Posted April 14, 2013 [quote name='Alicja']ważne ze papióry są ;)[/QUOTE] noo są ...uświadomiona jezdem :evil_lol: bezpapierowa jest Tosia mojego taty ale ona schroniskowa :eviltong: [quote name='Doginka']Tam gdzie jest Fruzia i mini Fruzia, to ja w tej mini dopatrzyłam się pyszczka i oczu:evilbat: Ania zaje..biście Fruziola odpicowała;-):loveu:[/QUOTE] Andzia zawsze odpicowywuje zagraconego Fruzika :loveu: [quote name='Obama']To tak jak mój. Zawsze mi się wydaje,że jak kudłacz to zawsze wystawowy :niewiem:Głupio,wiem :oops:[/QUOTE] tzn Zuza byla wystawiana ale pewne okolicznosci sprawily ze przestałam się udzielac :evil_lol: [quote name='junoo']no dobra, dobra pokazałaś nam Fruziola a Zuz gdzie? Żądamy fotek!!! :mad:[/QUOTE] zara dam...nie mam nowych bo aparatu brak o czym trabie wszem i wobec i jakos NIKT mi kupic nie chce :diabloti::diabloti::diabloti: [quote name='eria']hahaha żebyś wiedziała , jakbym miała wybrać która bardziej agresywna z moich psów, to właśnie Foxi :evil_lol: bardzo jej się zmienia charakter na starość ;)[/QUOTE] ludzie tez na starosc albo dziecinnieją albo agresywnieją ...nie dziwić sie psom :cool3: [quote name='stokrotka.af']doberkek panienki :) może ja Rufolca podeślę na "postrzyżyny" ;) zrobicie z niego Westa ;)[/QUOTE] eeeeeeeeee lepsiejsze rasy są :eviltong: [quote name='Saththa']zdjęcia cudne, minki jeszcze lepsze;) Tazz na pozbycie się włosów reaguje głupawką i cofnięciem w rozwoju do 6 miesiąca życia :shake:[/QUOTE] no to fajnie....masz wiecznie szczeniaki w domu co jakis czas :lol: [quote name='eria']westa nie, ale jest duże prawdopodobieństwo,że sznaucera bym z niego zrobiła :D[/QUOTE] Ania nawet z pudla sznupa zrobi hihihihihhi [quote name='anetta']Tak, tak, chcemy briarucera :multi: :evil_lol: Ale zarośniety Fruzek.[/QUOTE] ..musze to przemysleć.....cobym zawału potem nie dostała hihihih....... [IMG]http://i50.tinypic.com/2cyqlhe.jpg[/IMG] [IMG]http://i46.tinypic.com/2hcqg44.jpg[/IMG] [IMG]http://i47.tinypic.com/2duxd2g.jpg[/IMG] Quote
Doginka Posted April 14, 2013 Posted April 14, 2013 Tutaj Zuzik jest do schrupania:loveu: Buziole:buzi: Quote
Saththa Posted April 14, 2013 Posted April 14, 2013 [url]http://i50.tinypic.com/2cyqlhe.jpg[/url] :iloveyou: Cudna :) [quote name='zuzolandia'] no to fajnie....masz wiecznie szczeniaki w domu co jakis czas :lol: [/QUOTE] Nie fajnie, nie nie Quote
junoo Posted April 14, 2013 Posted April 14, 2013 [url]http://i50.tinypic.com/2cyqlhe.jpg[/url] sama słodycz :loveu: buziak w nochal [url]http://i47.tinypic.com/2duxd2g.jpg[/url] Fruziol-dominantka przygniotła mamuta xD Quote
Tekla64 Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 a mnie w zasadzie wsio ryba czy sa papiury czy nie najwazniejsze ze sa nasze i do kochania pikne te kudly sa no pikne a ja sie wlasnei zastanawiam czy juz maja staruszke na przyzwoitego psa zrobic bo wyglada.... ale nie wiem czy nie bedzie marzla ona juz starenka jest i wlos nie ten i pewnie datego wyglada jak siedem nieszczesc Quote
Katerinas Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 [quote name='zuzolandia']oooooooooooooo i do tego kopiowany hihihihih fajnie ma grzywke wystrzępioną :evil_lol::evil_lol::evil_lol: a moze tak opitole Zuzola hmmm[/QUOTE] hehe... ja cięłam Gajkę. Jej sierść w związku z chorobą i lekami była w fatalnym stanie. Plus nie miałam siły "torturować" jej czesaniem. Wiem, że pewnie miłośnicy briardów chwytali się za głowy z przerażenia... Ale powiem szczerze, wtedy, jak Gaja chorowała miałam to gdzieś. ;) [url]http://i129.photobucket.com/albums/p218/Katerinas15/Gaja/gaja106.jpg[/url] [url]http://i602.photobucket.com/albums/tt106/eria1/rozne/DSC_0160_zps0c1c04e5.jpg[/url] oj... jaka smutna minka. ;) będą mnie strzygli ... łłaaaa ;) [url]http://i50.tinypic.com/2cyqlhe.jpg[/url] :loveu: :loveu: Quote
Recommended Posts