Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,
Dziś na Rybną kobieta przyprowadziła znalezionego dwa tygodnie temu labradora. Był ponoć przywiązany pod sklepem (niestety nie wiem, w której części K-wa), kobieta rozlepiała ogłoszenia, nikt się nie zgłosił.
Psiur na oko 2-4 lata, OGROMNY, przerośnięty na maxa labek, poza tym mocno w typie rasy. Bez tatuażu, w ciemniej obroży z zatartym imieniem, chyba Agat. Zadbany, z lekką nadwagą. Niekastrowany. Do ludzi przemiły, do niektórych psów ponoć się rzucał.
Jeśli ktoś z Was kojarzy zaginięcie podobnego psa, dajcie znać.

Posted

Jeśli zgłosili zaginięcie do azylu, to powinni do nich zadzwonić. A koleżanka może dać tym ludziom znać, żeby sprawdzili tego nowego w schronisku?

Posted

abero napisał(a):
Jeśli zgłosili zaginięcie do azylu, to powinni do nich zadzwonić. A koleżanka może dać tym ludziom znać, żeby sprawdzili tego nowego w schronisku?

To samo jej powiedziałam ale ona mówi ,ze to ogłoszenie widzi z okien tramwaju i spieszy sie do pracy wiec nie wie czy da rade wysiąść

Posted

Myslę, ze długo nie będzie czekał, bo w typie rasy i bardzo sympatyczny, tylko na pewno muszą go wykastrować zaraz po kwarantannie. Jeśli ktoś zna chętnych na mega-labradora, to można powiadomić :-)

Posted

Jeżeli się nie mylę to są dwa labcie w schronie ale nie jestem pewna, bo tego widziałam na spacerze a drugiego (wydawał sie mniejszy) w szpitalu...

Posted

greatmadwomen napisał(a):
ale ludzie chcą labradory... bo one miłe kochane itd... byłam przy tym jak się ludzie pytali o labki

wiem. labradory mają taką opinie, miłych, spokojnych, ułożonych... to dobrze, ale to jest niefajne, że często ludzie wolą kupić labka z pseudo i dać za niego tam 200zł niż pójść do schroniska i wziąć "zwykłego" kundelka.

• 2 weeks later...