Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Arial]Dwukrotnie porzucona przez właścicieli,bo nierasowa,bo się znudziła,bo urosła.Najpierw sunia błąkała się po jednym z parków w Radomiu,dobra dusza się ulitowala i złapała sunię.Ktoś ją rozpoznał i wskazał właściciela.Ten wyjaśnił,że pies trafi do jego znajomego w okolice Radomia.Niestety...Sunia kolejny raz została wyrzucona a do rzekomego znajomego nie trafiła.Los chciał,że ta sama dobra dusza,która wcześnniej ocaliła małą i tym razem postanowiła jej pomóc.Nie mogła niestety zlokalizować suni i wtedy pojawiły się ogłoszenia,ze ktoś złapał sunię i że czeka na właściciela.Dobra dusza pojechała i odebrała sunię,jak się okazało bidulka wybiegała na jezdnię i miotała się pomiędzy samochodami.Dobra dusza ma 2 przygarnięte psy-samce w maleńkim mieszkaniu,nie ma stałej pracy,jest szykanowana przez mieszkańców osiedla,nasyłają na nią straż miejską.Nie moze pozwolić sobie na opiekę nad kolejnym,psy zaczynają walczyć między sobą już teraz a co będzie gdy pojawi się cieczka????Kobieta jest zrozpaczona,nie chce skazywać suni na schronisko,ale jeśli szybko nie znajdzie domu tak właśnie będzie musiała zrobić.Błągam pomóżmy znaleźć suni dom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Pomóżmy dobrej duszy,która ją ocaliła!!!!!!!!
Sunia ma około 6-7 miesiecy,jest mocno zmiksowanym ON-kiem,wabi się LEDA,jest radosna,spokojna,trochę nieśmiała,nie niszczy,posiada ksiażeczkę zdrowia,jest odrobaczona i zaszczepiona,niestety nie jest wysterylizowana,a kobiety nie stać na zabieg...
[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Kontakt w sprawie suni:[/FONT]
[FONT=Arial]509-285-517[/FONT]
[FONT=Arial]PROSIMY O POMOC W OGŁASZANIU SUNI!!!!!![/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]

Posted

jestem na wiadomość od Celebrinfea:)
biedna psinka, biedna Pani, trzeba pomóc - wygląda na fajniastą:)
ktoś da radę zając się ogłoszeniami? ja przez weekend nie dam rady, ale w pon. mogę jej allegro zrobić;)

Posted

Celebrinfea napisał(a):
Ja w tych tematach ciemnawa jestem, ale poszukam bazarków ogłoszeniowych :) rozumiem, że tekst i zdjęcia możemy wykorzystać?

cioteczko poszukaj, trzeba by tekst trochę zmienić na taki bardziej ogłoszeniowy;)

Posted

Celebrinfea napisał(a):
puszczę wodze literackiej pasji w weekend, podeślę Ci to zobaczysz czy się nadaje :)

dawaj - ja właśnie myślałam, że coś teraz na szybko wykminię, ale najwyraźniej wena poszła spać :roll:
tak jak pisałam - ja allegro machnę w pon., w ten weekend jestem tylko z bardzo szybkiego doskoku do kompa;)

no i

Posted

Celebrinfea napisał(a):
Dobra znalazłam będzie 50 tylko tekst sklecić :)

będziemy myśleć ale już nie dzisiaj ... ja już idę spać - a jaka tu cisza - może rano zleci się więcej cioteczek i wujaszków do burzy mózgów jak pięknej Ledzie pomóc!
dobranoc wszystkim, dobranoc suniu - nic się nie martw będziemy działać;)

Posted

dostałam telefon od Pai,która ją przygarnęł,ze Leda znalazła dom.Muszę pojechać i sprawdzić.Dom jest tu na miejscu w Radomiu,domek jednorodzinny,14letni pies-samiec i mała sucka.Leda została wydana w trakcie cieczki!!!Podobno Pani izoluje ją i trzyma w kotłowni.Żałuję,ze nie skontaktowała się ze mną wydając psa,jak można było coś takiego zrobic?!Suke trzeba wysterylizowac.Koniecznie!!!!nie została podpisana umowa adopcyjna,nieodpowiedzialnosć tych ludzi mnie zaskoczyła!Podobno są w kontakcie,wszystko jest w porządku.Oby.W przyszłym ygodniu postaram się to sprawdzic

Posted

wszystko dobrze,nowa właścicelka jest w stałym kontakcie z poprzeednią opiekunką,przyniosła zdjecia suni,mówiła,że sunia bardzo cieszy się na ich widok,ze będzie miała ocieplaną budę i kojec zewnętrzny.Cieczka jeszcze trwa,Pojadę po świętach,zobaczę,porozmawiam,będę przekonywać do sterylizacji,zobaczymy czy rzeczywiście ma takie warunki