Ginna Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Choroby pasożytnicze związane ze spożyciem mięsa i nie tylko. Film zawiera szokujące informacje wszechobecnego występowania pasożytów i o tym jak fatalne dla naszego zdrowia mogą powodować skutki http://video.google.com/videoplay?docid=-5383532827703250596# Quote
anika_82 Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Film robi wrażenie! Widziałam już podobne,ale ten jest mocny!! Quote
anorektyczna.nerka Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 A skąd się biorą pasożyty? Przecież larwy są najczęściej na warzywach i owocach. I to "Zagrożenie nadchodzi!" Wstawcie jescze pare tekstów "gdzie jest krzyż" i "apokalipsa", a będzie hit. Quote
pauli_lodz Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 heh, też sobie włączyłam, może dotrwam do końca. ale coś za dużo mi się tu nie zgadza. najpierw info, że każdy z nas ma 9 na 10 szans na pasożyty. potem, że 1/3 mieszkańców kraju rozwiniętego ma robale. dalej, że 95% ludzi ma od 1 do 5 gatunków pasożytów. to w końcu która statystyka jest prawdziwa, a? :D a i jeszcze jedna statystyka, że 99,9% ludzi posiadających zwierzęta domowe ma jakiegoś robala. Quote
Martens Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 HelloKally napisał(a):A skąd się biorą pasożyty? Przecież larwy są najczęściej na warzywach i owocach. Zgadza się. Glisty (jajeczka) najczęściej są bodaj na rzodkiewkach i sałacie. Podczas gdy na włosień, motylicę i inne dość groźne pasożyty mięso sklepowe jest badane. Jak zwykle sianie zamętu z pominięciem tych najmniej wygodnych faktów, ale po Ginnie niczego innego się nie spodziewałam. Quote
Recommended Posts