Lili8522 Posted June 24, 2014 Posted June 24, 2014 LadyS napisał(a):A to już zależy, do czego się kennelu używa i czy ma się pobudliwego psa ;) Ale to osobny temat - u nas kennel jest obowiązkowo na wyjazdy i bardzo się sprawdza. Teraz w Wetlinie, w Bieszczadach, mieszkaliśmy z polecenia, no i gospodarzy przekonał też kennel oraz to, że pies nie będzie wył ;) W sumie trochę się im nie dziwię - żadna przyjemność słuchać psiego wycia czy naprawiać po psie szkody, które czasem psiarze sprawnie ukrywają na pierwszy rzut oka. Ale to też osobny temat ;) My mieszkamy w Krośnicy zawsze, niedaleko Krościenka, Szczawnicy, Czorsztyna i Niedzicy właśnie :) U Nas też kennel był obowiązkowy ale mój kundel wyrósł z rozrabiania :) Z rozmów telefonicznych wynika że ludzie boją się że pies gości pogryzie, dzieci np. w kuchni czy podczas wychodzenia, jedni tłumaczą się alergią inni że pies może być ale na zewnątrz :razz:, że sierść zostawi (i jak tu babce z wioseczki tłumaczyć że mamy furminator który zmniejsza zrzucanie sierści o 90% szkoda się produkować ;) )... etc. Swoją droga przydał by się osobny temat - Dlaczego przy szukaniu noclegu z psem są takie problemy ;) Krośnica? Nie mogę znaleźć w tych okolicach, mi pokazało że to obok Strzelec Opolskich... Quote
LadyS Posted June 24, 2014 Posted June 24, 2014 Lili8522 napisał(a):U Nas też kennel był obowiązkowy ale mój kundel wyrósł z rozrabiania :) Z rozmów telefonicznych wynika że ludzie boją się że pies gości pogryzie, dzieci np. w kuchni czy podczas wychodzenia, jedni tłumaczą się alergią inni że pies może być ale na zewnątrz :razz:, że sierść zostawi (i jak tu babce z wioseczki tłumaczyć że mamy furminator który zmniejsza zrzucanie sierści o 90% szkoda się produkować ;) )... etc. Swoją droga przydał by się osobny temat - Dlaczego przy szukaniu noclegu z psem są takie problemy ;) Krośnica? Nie mogę znaleźć w tych okolicach, mi pokazało że to obok Strzelec Opolskich... To jest z 5 km od Krościenka chyba, niedaleko Maniowych właśnie :) Quote
Lili8522 Posted June 24, 2014 Posted June 24, 2014 LadyS napisał(a):To jest z 5 km od Krościenka chyba, niedaleko Maniowych właśnie :) Ale to miejscowość? Google nic takiego nie widzi :roll: Może Szczawnica? Quote
LadyS Posted June 24, 2014 Posted June 24, 2014 [quote name='Lili8522']Ale to miejscowość? Google nic takiego nie widzi :roll: Może Szczawnica? Nie no, chyba wiem, gdzie jeżdżę od ponad 10 lat ;) To jest ta Krośnica >klik<. Quote
Lili8522 Posted June 24, 2014 Posted June 24, 2014 [quote name='LadyS']Nie no, chyba wiem, gdzie jeżdżę od ponad 10 lat ;) To jest ta Krośnica >klik<. Wszystko jasne :evil_lol: mam! Quote
Lidan Posted July 1, 2014 Posted July 1, 2014 (edited) Wróciliśmy wczoraj z Wisły. Urlop bardzo udany, pogoda w sam raz na nasze spacerowe potrzeby, trasy łatwe i przeważnie wygodne. Mój mąż wprawdzie troszkę narzekał, że za mało widać po drodze bo szlaki przeważnie prowadzą przez las ale dla i mnie i naszych psów warunki doskonałe! Kilka zdjęć :-) Wszędzie było pod górkę :p Tak było ponad naszym domkiem i było to miejsce szybkich porannych spacerków moich psów. Droga na Klimczok Za nami góry, przed nami góra ;-) Widok na Stożek Wielki Powrót spod schroniska na Stożku Wielkim. Troszkę nas pokropiło, Edited July 1, 2014 by Lidan Quote
Lidan Posted July 1, 2014 Posted July 1, 2014 W pierwszym dniu gdzieś zawędrowałam... W zasadzie szłam w górę i zaintrygowała mnie ścieżka prowadząca na jakąś niewielką górkę. Tam spotkałam dwóch młodych facetów, z których każdy przyszedł osobno. Wszyscy byliśmy zdziwieni, że kogoś tam spotkaliśmy :-) Od nich dowiedziałam się, że weszłam na Czupel... Takie właśnie tam są oznaczenia :niewiem: Później razem z mężem chcieliśmy dojść na Trzy Kopce Wiślickie ale...zgubiliśmy szlak i odpuściliśmy. Dopiero w ostatnim dniu udało nam się tam trafić. Gdzieś... Mieszkaliśmy w małym domku na wysokości ok 700 m. Codziennie nasze małe autko pokonywało krętą trasę, żeby przywieźć nas z jakiejś wycieczki. Ze względu na wiek Gapy i naszą niechęć do chodzenia asfaltem przez miasto dojeżdżaliśmy najdalej jak się dało i dopiero wtedy wyruszaliśmy pieszo do wcześniej upatrzonego na mapie celu. Nasz grajdołek :-) choć akurat naszego domeczku nie widać... Po lewej stronie dom gospodarzy, po prawej altanka z grillem, płytą jak w piecu i wędzarnią i dopiero za tą altanką stał nasz malutki domek :-) Nie mogliśmy sobie odmówić obejrzenia z bliska skoczni Adama Małysza :p Ogólnie wypoczęliśmy i kilkadziesiąt kilometrów przeszliśmy. Nasze psy odwiedziły z nami Czupel, "Telesforówkę", Trzy kopce Wiślackie, Stożek Wielki i Mały, Cieślar, Soszów Wielki i schronisko w Soszowie, Soszów Mały, Stacja turystyczna "Światowid", Wielką Czantorię, Klimczok, Szyndzielnię...i nie wiem co jeszcze... Trasy dla mniej zaawansowanych, zdecydowanie mniej męczące niż w Karkonoszach ale widoków znacznie mniej... Oznaczenie szlaków w okolicy naszego zamieszkania tragiczne dla takich jak my słabo czytających mapę. Ale i tak polecam!!! Quote
filodendron Posted July 2, 2014 Posted July 2, 2014 O, a telesforówka to działa? Dobrze wiedzieć. Byliśmy tam parę lat temu i wszystko zamknięte było na głucho. Quote
LadyS Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 Jeśli ktoś jedzie w Bieszczady, w okolice Wetliny - to w samej Wetlinie jest świetna karczma Chata Wędrowca, która również nieco dalej oferuje noclegi. Psy bardzo mile widziane :) Dla osób, które mają wątpliwości, czy można w Bieszczady z psem - w Bieszczady można, np. do Ciśniańsko-Wetlińskiego Parku Krajobrazowego, bo do Bieszczadzkiego PN już nie :( Quote
Lidan Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 filodendron napisał(a):O, a telesforówka to działa? Dobrze wiedzieć. Byliśmy tam parę lat temu i wszystko zamknięte było na głucho. Hm... Myśmy tylko pili kupione w takiej małej budzie napoje ale wyglądało raczej na czynne... Przez cały tydzień nigdzie na szlaku nie spotkaliśmy nikogo z psem a pod Telesforówką był najwidoczniej punkt wypoczynkowy dla wszelakiej maści i rasy czworonogów :-) Quote
megiGL Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 [quote name='Lidan']Wróciliśmy wczoraj z Wisły. Urlop bardzo udany, pogoda w sam raz na nasze spacerowe potrzeby, trasy łatwe i przeważnie wygodne. Mój mąż wprawdzie troszkę narzekał, że za mało widać po drodze bo szlaki przeważnie prowadzą przez las ale dla i mnie i naszych psów warunki doskonałe! [/QUOTE] Witam :) Planujemy z mężem wyprawę w góry (z sentymentem wracamy co roku do Szczyrku i Wisły). Półtora roku temu przygarnęliśmy porzuconego szczeniaka. W ubiegłym roku pokusiliśmy się tylko na krótki wyjazd z wejściem na Skrzyczne, w tym roku chcielibyśmy pokazać naszej niuni coś nowego :) Widzę, że byliście w Wiśle i tu pada pytanie: czy tam aby napewno można wchodzić z psami?? Na szlaku na Baranią stoją znaki zakazu wprowadzania psów. Co prawda ludzie chodzą z pupilami, ale znając nasze szczęście pewnie nam by wlepiono mandat... :/ Jako że i tak stawiamy na Wisłę, jakie szlaki można odwiedzić z psem? Oczywiście w grę wchodzi jedynie spacer na lince, nie ma opcji żeby hasała luzem. Z góry dzięki za pomoc :) Quote
Lidan Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 megiGL Wszędzie chodziliśmy z psami! :-) [quote name='Lidan']Nasze psy odwiedziły z nami Czupel, "Telesforówkę", Trzy kopce Wiślackie, Stożek Wielki i Mały, Cieślar, Soszów Wielki i schronisko w Soszowie, Soszów Mały, Stacja turystyczna "Światowid", Wielką Czantorię, Klimczok, Szyndzielnię.. Na Babią też się zapędziliśmy ale ja cykor jestem i zawróciliśmy nie osiągnąwszy celu. Zresztą szło się długo asfaltem co mnie dodatkowo zniechęciło. Część szlaków zaczynała się w Szczyrku. Od nas szliśmy tylko na Czupel, Na Trzy Kopce i właśnie na Baranią... później zerknę na mapę bo już mi się trochę zapomniało. Quote
Kamila_ Posted July 24, 2014 Posted July 24, 2014 my miejscowi więc w stołowe zapraszamy :-) zaś takie pytanie do odwiedzających Karkonosze, jest sens pchać się z psami w sierpniu? końcem sierpnia? czy turystów masa? i lepiej poczekać do jesieni aż mgła przykryje te piękne widoki.... ? Quote
heksa82 Posted July 24, 2014 Posted July 24, 2014 Kamila_ My jedziemy w stołowe za tydzień :D co do Karkonoszy nie jechałabym latem (raz zrobiłam ten błąd) lepiej początek września, a i tak w popularnych miejscowościach jest masa ludzi, w górach też nie jest pusto...przynajmniej my tak robimy :) Quote
Lidan Posted July 25, 2014 Posted July 25, 2014 Zawsze jeździmy na urlop w drugiej połowie czerwca gdy dni są najdłuższe :-) Wtedy nie ma jeszcze dzieci i młodzieży więc jest na pewno luźniej i spokojniej niż w czasie wakacji. W weekendy i w długi weekend z Boży Ciałem jest więcej turystów. Poza tym przed sezonem są tańsze noclegi :-) Quote
Lilth Posted August 6, 2014 Posted August 6, 2014 Lidan a gdzie jadłaś w Wiśle? Mogłaś gdzieś wejść z psem? Quote
LadyS Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 My wróciliśmy z wyjazdu pod Krościenko. Chodziliśmy w Popradzkim Parku Krajobrazowym i w Tatrach, ale słowackich. Było bosko ;) Quote
czi_czi Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 Szklarska i te okolice sa mega przyjazne psom. bylismy w tym roku na kilka dni z 3 psami i bylo naprawde fajnie. sciezki rowerowe tez spoko, moj najfajniejszy pies wiekszosc czasu latal bez smyczy i nawet sie do nas nie przyczepili straznicy, tylko sie usmiechneli widzac jaka ma frajde i pojechali dalej ;) Quote
czi_czi Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 [quote name='Kamila_'] zaś takie pytanie do odwiedzających Karkonosze, jest sens pchać się z psami w sierpniu? końcem sierpnia? czy turystów masa? i lepiej poczekać do jesieni aż mgła przykryje te piękne widoki.... ?[/QUOTE] roznie, zalezy od godziny o ktorej sie ruszy. my jednego dnia szlismy dosc mocno uczeszczanym szlakiem przeszlismy na czeska strone i tam jeszcze wiecej ludzi, z czego co 3 zapsiony :) jak poszlismy tym samym szlakiem ale bardzo wczesnie (kolo 5-6 rano) to spotkalismy moze ze 2 osoby ;) ogolnie fajnie, na pewno trzeba omijac typowe turystyczne miejsca z rodzaju tych, ktore "kazdy musi zobaczyć" jesli chce sie omijac ludzi :) Quote
ulvhedinn Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 W ostatnią sobotę sierpnia odbędzie się karkonoska edycja dogtrekkingu. Start z Przesieki :) Zachęcam do wzięcia udziału, poza tym w tym dniu na szlakach będzie można spotkać wielu ludzi z psami ;) A w Wetlinie fajne miejsce dla człeka z psem to Studencka Baza Noclegowa- dla tych lubiących nieco bardziej spartańskie warunki.... Quote
Lidan Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 [quote name='Lilth']Lidan a gdzie jadłaś w Wiśle? Mogłaś gdzieś wejść z psem? Głównie w naszym domku :cool3: Tam była dosyć dobrze zaopatrzona kuchenka (lodówka,kuchenka gazowa, mikrofala, ekspres do kawy) i dwa grille przed domem. Raz jedliśmy w schronisku ale siedzieliśmy na zewnątrz tak więc nie wiem jak to wygląda w knajpach. Quote
Lidan Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 [quote name='ulvhedinn']W ostatnią sobotę sierpnia odbędzie się karkonoska edycja dogtrekkingu. Start z Przesieki :) Zachęcam do wzięcia udziału, poza tym w tym dniu na szlakach będzie można spotkać wielu ludzi z psami ;) A w Wetlinie fajne miejsce dla człeka z psem to Studencka Baza Noclegowa- dla tych lubiących nieco bardziej spartańskie warunki.... To musi być frajda dla kogoś kto nie ginie po drugim zakręcie jak ja :oops: Mieszkaliśmy w przesiece 2 lata temu. Bardzo miło wspominam tamten urlop. Quote
Yoana Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 My właśnie jesteśmy w Beskidzie Żywieckim a konkretnie w Soblówce k. Ujsoł. Pogoda dopisuje, psiarzy w tych okolicach niewielu a szlaki faktycznie kiepsko oznaczone zwłaszcza w strategicznych miejscach. Ale generalnie jest bosko :lol: Quote
champion2 Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 WAKACJE Z PSEM – KARPACZ 2015 CHAMPION OŚRODEK SZKOLENIA PSÓW W LEGNICY zaprasza właścicieli psów do wzięcia udziału w aktywnym wypoczynku z psem organizowanym u stóp Śnieżki w Karkonoszach.TURNUS I - 11.07. – 20.07. 2015 r. - KARPACZ - 10 dni TURNUS II – 12.08. – 21.08. 2015 r. - KARPACZ - 10 dni Szczegóły na: http://www.szkoleniepsowlegnica.pl/Obozy.html Więcej informacji oraz przyjmowanie zgłoszeń: CHAMPION OŚRODEK SZKOLENIA PSÓW W LEGNICY tel: 694 381 614, 696 338 199 e-mail; instruktor@szkoleniepsowlegnica.pl www: szkoleniepsowlegnica.pl ( w zakładce Obozy) W przypadku zainteresowania powyższą ofertą oraz z uwagi na ograniczoną ilość miejsc prosimy o pilny kontakt. Poniżej foto relacje z poprzednich edycji: https://www.youtube.com/watch?v=R-XZDHAbVss http://www.facebook.com/media/set/?set=a.325663350856807.73130.100002394349757&type=1 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.335024756587333.75972.100002394349757&type=1 http://www.szkoleniepsowlegnica.pl/Obozy/index.html https://www.facebook.com/champion.osrodekszkoleniapsow/media_set?set=a.444268002329674.1073741843.100002394349757&type=3 SERDECZNIE ZAPRASZAMY !!! Quote
Recommended Posts