Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 192
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Pogma']Pogadam z mężem jak wróci z Iraku, to może weźmiemy ją na dt. Ale dopiero mogłabym w okolicach połowy maja, bo wcześniej wyjazd do Kuwejtu. W każdym razie będę obserwować wątek.[/QUOTE]

licze wciaz na to...

Posted

Witam.Myślę że mogłabym jej pomóc.Miałabym dla niej super dom.Tylko na początek trafiłaby do mnie aż do wyciszenia.Mam 2 psy,w tym yorka.Oba po przejściach wiec i z sunią mogłabym popracować.To strach potęguje jej reakcje.Z kim mogę się kontaktować jak coś?Naturalnie temat muszę omówić z rodziną,razem podejmiemy ostateczną decyzję

Posted

kontakt ze mna. na pm, mail lub tel 506 636 242

ile razy ja ostatnio widzialam to zawsze biega i ujada przy ogrodzeniu. a zebiska ostre pokazuje, az po dziasla :D

Posted

a to rzeczywiście łobuz:)Po rozmowie z pania z biura w schronie mam info"'Nie nadaje się do adopcji"...Pozwolono mi jednak przyjechać i spróbować może mnie nie zje;););)
No cóż toż to nie amstaff jak wbije ząbki to ręki nie urwie aż żal patrzeć jak się marnuje

Posted

prosze jednak o tel do mnie jutro.
psy, ktorym patronuje staram sie wydawac tylko po wizycie pzedadopcyjnej. schronisko takich mozliwosci nie posiada.
a ta sunia jest pod moim patronatem. prosze wiec o kontakt ze mna.

czyli mieszkasz niedaleko? nic o Tobie nie wiemy.

Posted

Mam do Wałbrzycha ok 50km,są osoby które mogą za mnie poręczyć tak że spokojnie:)sunia byłaby nie dla mnie tylko muszę ja sprawdzić czy coś z niej jeszcze da się zrobić.Jutro zadzwonię porozmawiamy i ustalimy co dalej.Pozdrawiam

Posted

rozmawialam z Baksa, wszystko ok. umowilysmy sie na wspolny wyjazd do schronu, w celu poznania suni i wstepnych ogledzin. jak bedzie w miare ok to sunia pojedzie z nimi na dt od razu. jesli bedzie gorzej, niz sadzimy to zostanie i Baksa bedzie kombinowac ze znajomymi szkoleniowcami.
u Baksy mieszkanie, dziecko, 2 niewielkie psy, w tym jeden york 8kg z papierami, z adopcji z lekiem separacyjnym. sunka mialaby swoj kat w kenelu, gdyby byla problematyczna, zanim sie dostosuje do normalnego zycia.
no to czekamy na odwiedziny u suni :) trzymajcie kciuki, zeby byla grzeczna!

Posted

Baksa napisał(a):
Po rozmowie z pania z biura w schronie mam info"'Nie nadaje się do adopcji"...Pozwolono mi jednak przyjechać i spróbować może mnie nie zje;););)
No cóż toż to nie amstaff jak wbije ząbki to ręki nie urwie aż żal patrzeć jak się marnuje

heh po rozmowie z niektórymi pracownikami naszegos chronu to tam sie 90% nie nadaje wiec sie nei zrażał i sie nie przejmuj.
Trzymam kciuki za pierwwzse wrażenie.

Posted

Witam kora78 była w weekend w schronie udało jej się małą Zołzę dotknąć:)Brała z ręki smakołyki.Powarkiwała ale to już stumilowy krok w resocjalizacji tego gryzaka.Jeszcze tylko kwestia transportu i mała rozrabiara może pojechać do DT z możliwością przejścia w DS.Myślę że po kąpaniu,wyczesaniu i zrobieniu jej ogłoszeń znajdzie się dla niej kochający dom.

Posted

Baksa napisał(a):
Witam kora78 była w weekend w schronie udało jej się małą Zołzę dotknąć:)Brała z ręki smakołyki.Powarkiwała ale to już stumilowy krok w resocjalizacji tego gryzaka.Jeszcze tylko kwestia transportu i mała rozrabiara może pojechać do DT z możliwością przejścia w DS.Myślę że po kąpaniu,wyczesaniu i zrobieniu jej ogłoszeń znajdzie się dla niej kochający dom.

a kiedy ty zamierzasz ja zobaczyc??

Posted

no tak. oczywiscie przed domkiem biegala i ujadala, jak zawsze. jak weszlam z opiekunka do srodka to ona juz myk do domku. jak weszlam do domku, a za mna banda uradowanych psow to sunka uciekla malymi drzwiczkami na tyly. tam ja opiekunka pogonila. zamknela drzwi, bo za mna lataly psy czujac kielbase i mi z reki wyrywaly- glownie Flap i Wojtek :D
to tylko oni mi ostatecznie asystowali i po kawalku podkarmialam kucajac. nikita najpierw na rzucana kielbase, uciekala, bala sie, ze sie w nia rzuca.
podalam jej z reki pod pysk i delikatnie wziela. pozniej podsuwalam coraz dalej, ze sama sie wychcylala i brala. a pozniej sie odsunelm, kucnelam i zawolana juz sama przyszla i wziela

pozniej znow byla w misce, podeszlam, dalam reke do wachania. wahcala, nie gryzla. pozycja wciaz poddancza, wycofana, skulona, glowa w do, nie patrzyla mi na twarz w ogole.
reke wachala. ale dotknieta po karku szczerzyla zeby, wiec odpuscilam

calosc trwala niecale 10minut, bo juz byl schron zamkniety formalnie i kazdy chcial isc do domu

Uploaded with ImageShack.us

wstepnie na wtorek jestesmy umowione, zeby jechac nikite ogladac.

Posted

Potrzebne są fundusze na transport Nikity do DT-koszt ok 50zł i jakaś karma na początek. Ja deklaruję 20 niestety jestem spłukana i na tyle mnie stać chwilowo:(((Jeżeli ktoś jest z Wałbrzycha może dorzucić jakiś grosz to proszę o kontakt z kora78.W tym tyg sunia może zostać zabrana.

Posted

no zawzięta jak york:-)
Skarpeta yorkowa pomoże małej zołzie na starcie. Opłace ze skarpety transport do dt (50zł) i dam 30zł na jakąś karme na początek;-)
poprosze o nr konta na pw, bede potrzebowała potwierdzenia na watku skarpety ze pieniazki do was doszły i rozliczenia tutaj na watku (w pierwszych postach) na co poszły pieniazki;-)

kto jej wymyślił imie? Nikita to moja ksywka z czasów liceum/studiów, wiec sentyment mnie tu przyciągnął hihihi

Posted

dziekujemy ogromnie!!!!!!!!!
konto od razu Baksa niech wysle, bo to dt u niej.

Nikita... ja albo Nikaragua wymyslilysmy :)

a u Ciebie skad taka kswya? jestes blond zabojczynia?

Posted

kora78 napisał(a):

a u Ciebie skad taka kswya? jestes blond zabojczynia?

hahaha no coś w tym stylu:-)
znienawidzoną blondyną przez rzesze dziewcząt nawet tutaj na dogo hihihiihi (patrz mój podpis)
cieszę się, że moge zarazie pomóc choć tak i trzymam kciuki za jej szybkie ujarzmienie;-)