kizimizi Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 tak czeka. Niestety jej ciezko bedzie dom znalezc bo ona strasznie "pyskata" jest i wciaz ujada na czlowieka. Quote
kora78 Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 [quote name='Pogma']Pogadam z mężem jak wróci z Iraku, to może weźmiemy ją na dt. Ale dopiero mogłabym w okolicach połowy maja, bo wcześniej wyjazd do Kuwejtu. W każdym razie będę obserwować wątek.[/QUOTE] licze wciaz na to... Quote
kizimizi Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='kora78']licze wciaz na to...[/QUOTE] a ja raczej nie Quote
Baksa Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Witam.Myślę że mogłabym jej pomóc.Miałabym dla niej super dom.Tylko na początek trafiłaby do mnie aż do wyciszenia.Mam 2 psy,w tym yorka.Oba po przejściach wiec i z sunią mogłabym popracować.To strach potęguje jej reakcje.Z kim mogę się kontaktować jak coś?Naturalnie temat muszę omówić z rodziną,razem podejmiemy ostateczną decyzję Quote
Baksa Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Pod tymi brudnymi kołtunami ciężko żeby się coś nie zrobiło:( Quote
kora78 Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 kontakt ze mna. na pm, mail lub tel 506 636 242 ile razy ja ostatnio widzialam to zawsze biega i ujada przy ogrodzeniu. a zebiska ostre pokazuje, az po dziasla :D Quote
Baksa Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 a to rzeczywiście łobuz:)Po rozmowie z pania z biura w schronie mam info"'Nie nadaje się do adopcji"...Pozwolono mi jednak przyjechać i spróbować może mnie nie zje;););) No cóż toż to nie amstaff jak wbije ząbki to ręki nie urwie aż żal patrzeć jak się marnuje Quote
kora78 Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 prosze jednak o tel do mnie jutro. psy, ktorym patronuje staram sie wydawac tylko po wizycie pzedadopcyjnej. schronisko takich mozliwosci nie posiada. a ta sunia jest pod moim patronatem. prosze wiec o kontakt ze mna. czyli mieszkasz niedaleko? nic o Tobie nie wiemy. Quote
Baksa Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Mam do Wałbrzycha ok 50km,są osoby które mogą za mnie poręczyć tak że spokojnie:)sunia byłaby nie dla mnie tylko muszę ja sprawdzić czy coś z niej jeszcze da się zrobić.Jutro zadzwonię porozmawiamy i ustalimy co dalej.Pozdrawiam Quote
kora78 Posted May 25, 2011 Author Posted May 25, 2011 rozmawialam z Baksa, wszystko ok. umowilysmy sie na wspolny wyjazd do schronu, w celu poznania suni i wstepnych ogledzin. jak bedzie w miare ok to sunia pojedzie z nimi na dt od razu. jesli bedzie gorzej, niz sadzimy to zostanie i Baksa bedzie kombinowac ze znajomymi szkoleniowcami. u Baksy mieszkanie, dziecko, 2 niewielkie psy, w tym jeden york 8kg z papierami, z adopcji z lekiem separacyjnym. sunka mialaby swoj kat w kenelu, gdyby byla problematyczna, zanim sie dostosuje do normalnego zycia. no to czekamy na odwiedziny u suni :) trzymajcie kciuki, zeby byla grzeczna! Quote
PaulinKa030894 Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 przepraszam że się wetne . Pilnie potrzebna pomoc! http://www.dogomania.pl/threads/208342-szok.....szok-PSI-KOŚCIORTUP-ogromny-apel-o-pomoc Quote
kizimizi Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Baksa napisał(a):Po rozmowie z pania z biura w schronie mam info"'Nie nadaje się do adopcji"...Pozwolono mi jednak przyjechać i spróbować może mnie nie zje;););) No cóż toż to nie amstaff jak wbije ząbki to ręki nie urwie aż żal patrzeć jak się marnuje heh po rozmowie z niektórymi pracownikami naszegos chronu to tam sie 90% nie nadaje wiec sie nei zrażał i sie nie przejmuj. Trzymam kciuki za pierwwzse wrażenie. Quote
Baksa Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 Witam kora78 była w weekend w schronie udało jej się małą Zołzę dotknąć:)Brała z ręki smakołyki.Powarkiwała ale to już stumilowy krok w resocjalizacji tego gryzaka.Jeszcze tylko kwestia transportu i mała rozrabiara może pojechać do DT z możliwością przejścia w DS.Myślę że po kąpaniu,wyczesaniu i zrobieniu jej ogłoszeń znajdzie się dla niej kochający dom. Quote
Onaa Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 Widzę że tutaj też powoli zaczyna świecić światełko w tunelu dla suni. Quote
kizimizi Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 Baksa napisał(a):Witam kora78 była w weekend w schronie udało jej się małą Zołzę dotknąć:)Brała z ręki smakołyki.Powarkiwała ale to już stumilowy krok w resocjalizacji tego gryzaka.Jeszcze tylko kwestia transportu i mała rozrabiara może pojechać do DT z możliwością przejścia w DS.Myślę że po kąpaniu,wyczesaniu i zrobieniu jej ogłoszeń znajdzie się dla niej kochający dom. a kiedy ty zamierzasz ja zobaczyc?? Quote
kora78 Posted May 29, 2011 Author Posted May 29, 2011 no tak. oczywiscie przed domkiem biegala i ujadala, jak zawsze. jak weszlam z opiekunka do srodka to ona juz myk do domku. jak weszlam do domku, a za mna banda uradowanych psow to sunka uciekla malymi drzwiczkami na tyly. tam ja opiekunka pogonila. zamknela drzwi, bo za mna lataly psy czujac kielbase i mi z reki wyrywaly- glownie Flap i Wojtek :D to tylko oni mi ostatecznie asystowali i po kawalku podkarmialam kucajac. nikita najpierw na rzucana kielbase, uciekala, bala sie, ze sie w nia rzuca. podalam jej z reki pod pysk i delikatnie wziela. pozniej podsuwalam coraz dalej, ze sama sie wychcylala i brala. a pozniej sie odsunelm, kucnelam i zawolana juz sama przyszla i wziela pozniej znow byla w misce, podeszlam, dalam reke do wachania. wahcala, nie gryzla. pozycja wciaz poddancza, wycofana, skulona, glowa w do, nie patrzyla mi na twarz w ogole. reke wachala. ale dotknieta po karku szczerzyla zeby, wiec odpuscilam calosc trwala niecale 10minut, bo juz byl schron zamkniety formalnie i kazdy chcial isc do domu Uploaded with ImageShack.us wstepnie na wtorek jestesmy umowione, zeby jechac nikite ogladac. Quote
Baksa Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Potrzebne są fundusze na transport Nikity do DT-koszt ok 50zł i jakaś karma na początek. Ja deklaruję 20 niestety jestem spłukana i na tyle mnie stać chwilowo:(((Jeżeli ktoś jest z Wałbrzycha może dorzucić jakiś grosz to proszę o kontakt z kora78.W tym tyg sunia może zostać zabrana. Quote
sacred PIRANHA Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 no zawzięta jak york:-) Skarpeta yorkowa pomoże małej zołzie na starcie. Opłace ze skarpety transport do dt (50zł) i dam 30zł na jakąś karme na początek;-) poprosze o nr konta na pw, bede potrzebowała potwierdzenia na watku skarpety ze pieniazki do was doszły i rozliczenia tutaj na watku (w pierwszych postach) na co poszły pieniazki;-) kto jej wymyślił imie? Nikita to moja ksywka z czasów liceum/studiów, wiec sentyment mnie tu przyciągnął hihihi Quote
kora78 Posted May 30, 2011 Author Posted May 30, 2011 dziekujemy ogromnie!!!!!!!!! konto od razu Baksa niech wysle, bo to dt u niej. Nikita... ja albo Nikaragua wymyslilysmy :) a u Ciebie skad taka kswya? jestes blond zabojczynia? Quote
sacred PIRANHA Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 kora78 napisał(a): a u Ciebie skad taka kswya? jestes blond zabojczynia? hahaha no coś w tym stylu:-) znienawidzoną blondyną przez rzesze dziewcząt nawet tutaj na dogo hihihiihi (patrz mój podpis) cieszę się, że moge zarazie pomóc choć tak i trzymam kciuki za jej szybkie ujarzmienie;-) Quote
Recommended Posts