Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 192
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niki przydałby się fryzjer ja niestety nie umiem profesjonalnie strzyc:(Ona na żywo naprawdę wygląda ładnie:)Na zdjęciach tylko tak jakoś nijako.Pożyczę aparat i postaram się zrobić jej ładniejsze zdjęcia.
Podoba się ludziom ale na razie tylko 3 osoby były zainteresowane.1 domek odpadł bo tam jest dzidzia 5mcy,2 bo czasem pies byłby wiązany przy budzie:shake:a 3 był super pani ma już sunię z agresją lękową ze schronu...niestety sunia nie chciała zaakceptować żadnego psa:(Pani było bardzo przykro
I tak Niki jest sobie u nas:diabloti: Bardzo ładnie reaguje na imię.Siadam na kanapę ona kładzie się obok...
Byłyśmy u weta na kontroli jest wszystko OK.

Posted

kontroli po terylce, tak?
3 dom, co znaczy, ze pies nie zaakceptowal? pies tej pani, tak?
ale to 3 domy z tych ogloszen, czy wszystkie ogolnie?

tak, fotki ladne trzeba porobic, zeby sie lepiej prezentowala. teraz moze ciut odrosla to lepiej wyglada, nie ma takich zębow.

do budy??? psa w typie yorka?????? ja nie moge

Posted

ano żal czasem bierze co ludzie wygadują...3domek był super pani ma już sunię ze schronu i ma doświadczenie i bardzo Nikitę chciała.Zaprosiła znajomych z psami a ta dostała na ich widok na swoim terenie agresji.Jest takim miksem Onka.To tyle.Nie doszło do naszego spotkania bo wet poradził tej pani że to źle wpłynie na jej sunię bo sunia jest zazdrosna...no comments..
No to tyle ,trochę z panią pisałam uważam że popełniła kilka drobnych błędów wychowawczych ale skoro obie są szczęśliwe to co mi tam:)
Niki ma czas, różową podusię,psy które ją kochają,swoją miskę i mnóstwo pieszczot:)Oddam ją tylko w dobre ręce:)Pies posłuszny,idelanie chodzi na smyczy,biega luzem nie gryzie,musi trafić do dobrego człowieka o zapomnieć o krzywdach:)

Posted

Zrobię jej nowe fotki ale trzeba ją ostrzyc jeszcze raz bo sierść odrasta krzywo:(Poza tym z uszków pędzelki jej zniknęły bo przeszła zapalenie skóry w schronie i ta sierść się tam przerzedziła,weterynarz w Wałbrzychu mi pokazywała jak za pociągnięciem palca strupki odpadały a z nimi włos.Przemywamy za radą doktór i jest ok:)

Posted

Pani doktór tylko tyle mi pow że przeszła jakieś zapalenie skóry ale jest już ok.Nic się Nikicie nie dzieje ale mimo to ją obserwuję.
Z ogłoszeń cisza:(Za to spodobała się pani ode mnie z miejscowości.Zdechł jej ukochany piesio ze starości i chciałaby psa tylko pracuje i martwi się ze Niki byłaby sama w domu 8godz.Musi to przemyśleć.Ja nie naciskam bo bez sensu.Co miałam powiedzieć o suni już powiedziałam.Zobaczymy.Druga pani-pielęgniarka z ośrodka ma porozmawiać z mamą bo ona też chce pieska do domu...a Niki taka słodka(szczególnie jak pokazuje zęby he he)
Terytorialna zołza jest i zaborcza szczególnie jeżeli chodzi o mnie.Tuli się albo kładzie na mnie i pokazuje innym zęby,mówić MOJA... oj łobuz jeden.Koryguję ją naturalnie bo to jest niedobre zachowanie.NIE GRYZIE zaznaczam:)Te zęby to tylko na postrach.Psy mogą jeść z jej miski,spać na jej podusi.Śpi z nimi na kanapie.Dzieci omija łukiem chyba że mają coś dobrego do wyłudzenia:diabloti:szczurom ustępuje,ucieka jak któryś na nią wlezie.

Posted

nie zrobię fotki ze szczurami bo się ich boi :)robi wielkie oczy i w nogi jak się któryś zbliży he he
Na razie nic nie wiadomo w sprawie jej domku...Czekamy na decyzję pani która się zastanawia nad Nikitą.Wolę ją mieć blisko bo nie każdy ma obycie z bitym psem.Moja koleżanka tak wystraszyła NIkitę że nie mogłam jej uspokoić,a chciała ją tylko pocałować:(Już się lubią bo Niki poznała zawartość lodówki mojej koleżanki:diabloti:A i ważnie NIkita bardzo dobrze reaguje na swoje imię.Zawołana po imieniu natychmiast koło mnie stoi:multi:

Posted

a jak ja wolasz?

zerknelamw czoraj na gumtree i nie ma tylu obejrzen, co podejrzewalam. raptem kolo 80. a myslalam,ze juz z 200 bedzie.

ja bym dodala w tekscie, ze to jest pies, dla kogos z wielkim sercem, kto chce pomoc, a nie zajrzy z ciekawosci, jakiego yorka za darmo oddaja. i napisac to grubymi literami- jak chcesz rasowego yorka to nie czytaj dalej. jak chcesz pomoc psu w potrzebie to zapraszamy. cos takiego
i nie dawac jej w dziale york, tylko j=kundelek. bardziej staralam sie na yorka dawac. a jak ktos szuka bardziej psa w typie to na niki nawet nie spojrzy. zwlaszcza z fotka glowna, jaka dalam, jakie ona ma schody z siersci ;P ale to ds ma ja wziasc, zadbac, ostrzyc pieknie.

sluchaj,,,, a masz mozliwosc za free podjechac do jeleniej gory z nia? tam kolezanka ma zaklad fryzjerski, moze uda m isie ja odszukac, bo kiedys mi obiecala psy za free strzyc. tylko mi sie nie oplaca tam z psami jezdzic tyle km.

Posted

pewnie że pojadę;)i tak jeżdżę po karmę dla psów albo do schronu to co mi tam:)Jak masz kontakt to super.Ona ma już fajniejszą sierściuchę sama w sobie jest ładna...nawet ze schodami.Nie strzygłam jej bo się stresuje i łapie za nożyczki samej trudno mi strzyc i upilnować żeby się nie skaleczyła
Wołam na nią Niki Nikita,wie że to ona.
Daj ją na kundelki ktoś kto włazi na yorki szuka psa rasowego miałam tel z zapytaniem czy tego drugiego ze zdjęcia tez oddaję.Niki jest z Toffim na zdjęciu...na odpowiedź nie ,dostałam kolejne pytanie czy szczeniaki mam....ufffff ja na to że pseudo jest tyle ze żal ja nie rozmnażam psów.Na to mi odpowiedzieli że nie stać ich na kupno szczeniaka a ja na to że skoro ich nie stać na psa to niech go nie biorą bo york jest delikatny często choruje i kto om opłaci weta?a potem psiak trafi do takich ludzi jak my i będzie znów problem

Posted

sprobuje jutro nie zapomniec i zadzwonic do kolezanki, o ile nr tel ma aktualny.

ooo znalazlam w necie, jakby co ;)
a kiedy Wam pasuje jechac? w wekend, czy w tygodniu? chyba w tyg byloby lepiej.

Posted

pomozecie podnosic bazarek ciuchowy, z dochodem na inne nasze psy?

[url]http://www.dogomania.pl/threads/210734-LETNIE-Ciuchowisko-dla-mlodszych-i-starszych-do-22.07-na-3-psy-w-pdt?p=17207634#post17207634[/url]

mam tez za 5zl, jasne czapeczki dla dziewczynek, dziergane, nie ma tam w ogole materialu, tylko jest nitka, taka pajeczynka. sliczne dla dziewuszek, wyjsciowe. baksa chcesz?

Posted

a newsy są a jakże Niki obrasta w piórka i tłuszczyk:)pracujemy nad jej charakterkiem bo dochodzi do kłótni jej i Toffiego mojego psa:(on źle reaguje na jej powarkiwania i atakuje.Poza tym raczej jest ok:)Posłuszna jest,dziś prowadziła ją na spacerek moja 2,5letnia córcia,Niki była przerażona na początku potem się z tym pogodziła:)Porobię fotki ze spacerów

Posted

Jest chętny domek dla Niki:)Mamy się umówić na wizytę PA zabieramy Niki.Tam jest sunia już również przez panią przygarnięta.Niki chwyciła ją za serduszko:) Uświadomiłam że NIki jest trudna bo wiele przeszła,no i jeszcze kwestia tego czy dogadają się suczki ze sobą-są w podobnym wieku:)No nic trzymajcie mocno kciuki za NIki bo to naprawdę super domek:evil_lol:

Posted

Beta Ata byla u fryzjra psiego w Jeleniej i Pani ostrzygła Rufuska i Bluesika za darmo,dowiedziawszy się że poschroniskowe.Pani pracuje na Wiejskiej,na wątku Rufuska jest nr domu fryzjera,może to kory znajoma?Możę się Aniu wybierzesz z Nikitką?

Posted

NIKI JUŻ W NOWYM DOMKU!!!!!!
Domek jest w Kowarach:)Niki jest jedynym psem dzieli tylko mieszkanie z kotkiem.Państwo naprawdę świadomi jej problemów.Jakiś czas temu zdechł im jamnik i pani od dawna szukała pieska ale jakoś tak nić jej w serducho nie wpadło,no cóż Kora Twoje ogłoszenie było ładnie napisane tak że po przeczytaniu pani już wiedziała że chce NIki:)Kotka którego mają znaleźli na ulicy,ma chore nerki walczą o jego zdrowie.Trzymam kciuki żeby im się udało.Dzieci mają już spore młodsza córcia ma ok 15lat,starszej nie poznałam:)Są Niki zachwyceni,nie przerażało ich ze pokazuje zęby.Złapała pana za rękę zębami ze strachu a on nic pogłaskał ją i Niki się uspokoiła WOW:crazyeye:
Wieczorem dzwonili że jest ok Niki spokojna zajada parówki,łakomczuch uwielbia je;)
Natomiast pan stwierdził że Niki to CAIRN TERRIER nie york,jego siostra miła suńkę tej rasy tylko miała krótsze nóżki,no i że to charakterne pieski.Jak obejrzałam fotki tej rasy na necie to rany rzeczywiście Niki tak wygląda:)
No a ja.... tęsknię,moi znajomi też:-(popłakałam się, ale wiem że Niki ma cudowny dom a my możemy ratować następną bidę....Wizyta poadopcyjna za tydz fotki tez niedługo.Dam czas Niki żeby się przyzwyczaiła do nowego miejsca. Kora danie rodziny Ci wyślę na PW ale na razie poczekamy jeszcze ze zmianą właściciela w bazie danych bo różnie to bywa:)