Baksa Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Niki już po zabiegu:)Bardzo się stresowałam.Silna dziewczyna.Pozwolono mi ją zabrać po zabiegu do domku...Na mój głos pomerdała ogonkiem mało się nie poryczałam.Leżała tam taka biedna bez sił a mimo to poznała mnie.Kochane maleństwo Quote
Baksa Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Niki czuje się dobrze:)Jadę ją zabrać od mamy bo byliśmy na weselu:)Biedna mama 3 psy 2 dzieci i maleńki ptaszek który wypadł z gniazda:) Quote
kizimizi Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Baksa napisał(a):Niki już po zabiegu:)Bardzo się stresowałam.Silna dziewczyna.Pozwolono mi ją zabrać po zabiegu do domku...Na mój głos pomerdała ogonkiem mało się nie poryczałam.Leżała tam taka biedna bez sił a mimo to poznała mnie.Kochane maleństwo ojejku :( Daj znac czy z sunia wszytsko wporzadku i czy rana sie bedzie dobrze goic Quote
Baksa Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Rana goi się dobrze,Niki już pokazuje zęby hehehehh.:diabloti: Kolejny domek dla niej odpadł bo tam jest sunia agresywna do innych psów była bita boję się,że Niki sobie z nią nie poradzi.Szukam jej domku ale tak jakoś mi to opieszale idzie no bo...to taki mój pies.Leży mi pod nogami,piszczy jak idę i ja zostawiam.Wczoraj wlazła mi na kolana i koniec, tak się cieszyła ze ją od mamy zabieram.:evil_lol:Potrafi jednak nawarczeć jak się wystraszy:angryy:tylko że wtedy Toffi wyrasta jak spod ziemi i ustawia ją a Mucha zaraz za nim.Świetny pies nawet nie wie jak mi pomaga.Niki się wycofuje i wycisza wtedy w nagrodę pieszczota lub smakołyk. Quote
Baksa Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Nikita zaliczyła pierwszy spacer luzem.Nie ucieka ,pilnuje się,przychodzi na zawołanie.Super Mała jesteś:loveu: coraz fajniejsza:multi: Quote
kizimizi Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Baksa napisał(a):potrzebna jest mi klatka dla ptaszka:(pomocy:( pisze na watkach wroclkawskich na pewno ktos ma Quote
kora78 Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 ja mam klatke na ptaszka. i to kilka :D a na jakiego???? Nika super!! a jak jej domu szukasz? oglaszasz gdzies w necie? Quote
Baksa Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 sfora znalazła pisklę i mam je w kartonie przydałaby mi się dla malucha klatka.Niki i Toffi akceptują "nowego"członka stada Mucha natomiast chętnie by za nim pobiegała:angryy: Niki ogłaszam ale tak jakoś ciężko mi to idzie:eviltong: Quote
kora78 Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 wrocilam juz do zywych. Baksa napisz mi tutaj, albo na om, jak to jest z kasa, co , od kogo, na co, itp, bo musze to w 1 poscie zapisac wszystko. jutro postaram sie foto rachunku za benzyne wrzucic wreszcie. a z klatka nici, bo tyle sie za wysylke zaplaci, ze lepiej kupic jakas mala na gieldzie u was, uzywana, albo na allegro uzywana, nawet po chomiku jakims. chyba,ze bedziecie t po drodze to moge Wam pozyczyc na dluzszy czas jakas. a co to za piskle? czym go karmicie? bo moj tz ostatnio widzac jeża, wola do mnie- przynies jablko to mu damy!!!! heheheheheheheh Quote
Baksa Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Kochana już mam klatkę,ale ptak już lata sam je więc za radą ornitologów wypuszczam go:)Wyślj na pw swj adres emal to prześlę ci rachunki do rozliczenia bo nie umiem ich wrzucać da wątek. Niki może już śmiało iść do adopcji więc jak chcesz mi pomóc to też ją ogłaszaj.Ma jeszcze tik powarkiwania ale ona to w zabawie tez robi.Nie ugryzła nikogo jak do tej pory.Najlepiej dom bez malutkich dzieci bo się ich boi Quote
kora78 Posted June 18, 2011 Author Posted June 18, 2011 moj mail lucyna1981@wp.pl pomoge oglaszac ale dopiero po wekendzie, no i tekst musze miec. Ty go musisz napisac, bo ja psa nie znam w ogole. Quote
Baksa Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Napisze tekst i prześlę ci na e mail. Wczoraj poszłyśmy na festyn z NIki a ta obszczekała bębny i ludzi z parasolkami.Niektórym obcym daje się głaskać a na niektórych warczy. Trochę ja rozpieściłam śpi ze mną w łóżku.Na spacerach biega luzem:) Quote
kora78 Posted June 19, 2011 Author Posted June 19, 2011 festyn to nie najlepsze miejsce na wyjscie z psem. mnie na taki widok zawsze ciary po plecach chodza. taie biedne, umeczone, zdezorientowane psy... mam nadzieje,ze to malutki i cichy festyn byl i bez upalu :) Quote
azalia Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Baksa,pogłaskaj Nikitkę odemnie.Ty się chyba z nią nie chcesz rozstać,ale jak znajdzie dom to będziesz przeżywać. Quote
Baksa Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 to był korowód radości bardzo mały i bez hałasu...spokojnie byłam tam tylko chwilę po moją najmłodszą latorośl:) Azalia Niki jest mi bardzo bliska ale psów bez pomocy jest mnóstwo...a domów na ich przyjęcie tak niewiele:( Quote
Baksa Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Nikt do Niki nie zagląda:(szkoda bo to naprawdę świetny pies.Chodzi na spacerach luzem,pilnuje przewodnika.Lek przed silną gestykulacją jeszcze jej pozostał ale jest już dużo lepiej.. Quote
kora78 Posted June 23, 2011 Author Posted June 23, 2011 ja zagladam, ilekros cos piszesz :) wklejam ten tekst do ogloszen, zaraz go troche poprawie tez Mam na imię Nikita.Szukam ciepłego i kochającego domku. Byłam schroniskowym psem.Zamknęli mnie w ciasnej klatce z innymi psami.Bałam się bardzo i bardzo szczekałam na wszystkich.Byłam jednym wielkim śmierdzącym kołtunem.Nikt mnie nie głaskał nikt nie dotykał. W końcu jacyś ludzie przyszli po mnie.Weszli do klatki, nic nie mówili,nie dotykali,dali smakołyk.Potem zapięli smycz a ja z nimi po prostu poszłam.Poza ogrodzeniem przestałam się bać.Wsiadłam grzecznie do samochodu i pojechałam z nimi. Wykapali mnie i obcięli kołtuny.Dostałam swoją miseczkę i kocyk.Głaskali mnie i tulili.Zrozumiałam że ludzki dotyk nie musi boleć.Podniesiona ręka nie oznacza już bicia.Na gwałtowny ruch przestałam się kulić.Teraz tylko czekam na swojego człowieka dla którego będą kochana Nikunią jak dla pani Ani jej męża i jej dzieci:) Nikita jest niedużą sunią,ma ok 7 lat.Dogaduje się z innymi psami.Boi się jeszcze gwałtownych ruchów i niespodziewanego dotyku.Trzeba postępować z nią delikatnie i spokojnie wtedy oddaje cała swą psią miłość.BYŁA BITA:(Na spacerach grzeczna,chodzi luzem pilnuje przewodnika,wraca na komendę.Potrafi siadać pod lodówką i prosić o smakołyk,podaje łapkę.Zna komendę siad i nie wolno.Lubi zabawę z człowiekiem,ociera się,mruczy,kładzie na plecki.Nie szczeka na obcych o ile zachowują się do niej spokojnie,pozwala się wtedy pogłaskać.Boi się malutkich dzieci,unika ich ale nic im nie robi.Jest wysterylizowana.Ma piękny, długi ,mięciutki yorkowaty włos o który trzeba będzie bardzo dbać.Przebywa w Domu Tymczasowym i na cito potrzebuje docelowego domu ponieważ każda zmiana to dla niej dodatkowy stres.Możliwy dowóz.Pies posiada chip.Obowiązuje umowa adopcyjna.Kontakt Ania 721408963 Quote
kora78 Posted June 23, 2011 Author Posted June 23, 2011 Mam na imię Nikita. Szukam ciepłego i kochającego domku. Kiedyś żyłam w schronisku. To było straszne. Zamknęli mnie w klatce z obcymi psami. Bałam się bardzo i szczekałam na wszystkich, którzy się zbliżali, nawet na swoich opiekunów. Nikt mnie nie głaskał, nikt nie dotykał. Oni bali się mnie, a ja ich. W dodatku moja sierść nie skłaniała do głaskania. Wszędzie miałam kołtuny, a na plecach łysy placek. W końcu jacyś ludzie się o mnie dowiedzieli i przyszli mnie zabrać. Nie bali się mnie. Weszli do klatki, nic nie mówili, nie dotykali, dali smakołyk. Potem zapięli smycz, a ja z nimi po prostu poszłam. I wszyscy się bardzo z tego cieszymy. Poza ogrodzeniem przestałam się bać. Wsiadłam grzecznie do samochodu i pojechałam z nimi do domu, który nazywają tymczasowym. Państwo wykąpali mnie i obcięli kołtuny. Dostałam swoją miseczkę i kocyk. Głaskali mnie i tulili. Zrozumiałam, że ludzki dotyk nie musi boleć. Podniesiona ręka nie oznacza już bicia. Na gwałtowny ruch przestałam się kulić. Teraz tylko czekam na swojego człowieka, dla którego będą kochaną Nikunią, jak dla pani Ani, jej męża i jej dzieci :) Nikita jest niedużą sunią, waży 8kg i ma ok 7 lat. Dogaduje się z innymi psami. Boi się jeszcze gwałtownych ruchów i niespodziewanego dotyku. Trzeba postępować z nią delikatnie i spokojnie, wtedy oddaje całą swoją psią miłość. BYŁA BITA :( Na spacerach grzeczna, chodzi luzem pilnuje przewodnika, wraca na komendę. Potrafi siadać pod lodówką i prosić o smakołyk. Ładnie jeździ autem. Zna podstawowe komendy. Lubi zabawę z człowiekiem, ociera się, mruczy, kładzie na plecki. Nie szczeka na obcych, o ile zachowują się do niej spokojnie, pozwala się wtedy pogłaskać.Nikita boi się malutkich dzieci, unika ich ale nic im nie robi. Sunia ma piękny, długi, mięciutki yorkowaty włos, o który trzeba będzie bardzo dbać, gdy odrośnie. Przebywa w Domu Tymczasowym i na cito potrzebuje docelowego domu ponieważ każda zmiana to dla niej dodatkowy stres. Możliwy dowóz za zwrotem kosztów. Sunia posiada identyfikacyjny chip, jest zaszczepiona, odrobaczona i zdrowa. Niki jest wysterylizowana! Mieszka w okolicy jeleniej Góry. Obowiązuje umowa adopcyjna i wizyta przedadopcyjna. Kontakt Ania 721 408 963 Ania, ile Niki wazyla? 9kg, czy 7, bo juz nie pamietam? czy ja odrobaczaliscie?? jak wstawimy na gumtree a wyttule damy mix yorka to zobaczycie, ze z 200 obejrzen bedzie w ciagu 2 dni. dodalabym- nie odpowiadam na sms. i trzeba podac, najblizsze wieksze miasto, gdzie ona przebywa, jelenia gora, czy cos blizej? zgorzelec, czy cuś? boleslawiec Quote
Baksa Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Niki waży ok 8kg,odrobaczona,zęby wyczyszczone,najbliższe miasto Jelenia Góra.To tyle:)Kurcze ruda przyzwyczaiła się do nas będzie mi niełatwo się z nią rozstać:( Quote
kora78 Posted June 23, 2011 Author Posted June 23, 2011 jeszcze nikt ci nie kaze sie z nia rozstawac. domku nie ma na horyzoncie :( Quote
kora78 Posted June 24, 2011 Author Posted June 24, 2011 Niki na: cafeanimal adopcjapsa doadopcji morusek ojej owi kupiepsa gumtree wroclaw e-zwierzak lento tablica cwirek wroclaw petsy petworld 15. pajeczyna Quote
Baksa Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 No zobaczymy jak to z tym domkiem wyjdzie...Porobiłam jej też plakaty ogłoszeniowe.Dzięki jak na razie:) Quote
Recommended Posts