Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

normalnie sterylka w wchu w normalnej klinice wet. okolo 250-300zl dla sredniego psa. Plus pozniejsze zastrzyki, z azdjecie szwowow juz raczej nie licza ;)
To dobrze ze sunia pojdzie na "koszt firmy" ze sie tak wyraze.

• Replies 192
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Baksa']wysłałam fotki do sacred PIRANHA bo ja nie umiem ich jeszcze na DG wrzucać

Wklejanie zdjęć
1. wchodzisz na http://www.imageshack.us/
2. klikasz BROWSE i otwiera ci się to co masz na komputerze swoim, zaznaczasz zdjęcie, które chcesz przesłać (możesz kilka kolejnych) tzn klikasz na nie 2 razy szybko lub 1 raz i klikasz otwórz (gdy 2 razy, to już samo się zrobi)
3.klikasz prześlij teraz (niebieski napis ze strzałka)
4. zdjęcie pojawi się wśród masy napisów po lewej stronie ekrany
5. klikasz na nie 2 razy szybko
6. zdjęcie pojawi się na środku ekranu wśród napisów
7. ponownie klikasz na nie 2 razy szybko
8. klikasz na nie prawym przyciskiem, rozwiną się rożne napisy: ty wybierasz :kopiuj adres URL grafiki
9. wracasz na dogo i nad ramką w której piszesz wybierasz obrazek (kwadracik) z drzewkiem, klikasz lewym przyciskiem
10. w ramkę, która sie pojawi wklejasz zapisany adres obrazka i OK
GOTOWE

Posted

Dzięki za wrzucenie fotek.Niki ma się dobrze.Grzeczniejsza ale czasem wyszczerza kły na postrach raczej i tylko jak się wystraszy.Rozdeptała ją moja 2,5 letnia córka schodząc z kanapy ta ze strachu złapała ją zębami za rączkę ale ani śladu nie zrobiła.Potem przepraszała.Mała ciągnie ją za kudły ta mruczy na nią ale nic jej nie robi.Boi się jeszcze brania na ręce.Grzeczna na spacerach.Podaje łapkę,lubi pieszczoty tylko nie znienacka.Z psami pełna akceptacja chociaż woli Muchę 1 fotka od góry:)W piątek sterylka jak załatwię transport

Posted

a no Niki jest jaka jest:)Dużo przeszła ...Jest fotka gdzie na kocyku pod ławą sobie leży a obok majtające nóżki dziecka:)i wcale ich nie zjada:)za Twoją radą namaczam Karmę psom i u Toffiego się na razie uregulowało.Niki tez miała problemy ale już ok.U niej myślę że to stres.Muszce nic się nie dzieje ona jest z tytanu;)

Posted

super!!!!

nie ten pies, naprawde!!!

Baksa, chcesz to fredzle obetnij, zobaczylam fredzle i mi wystarczy :)
na niektorych fotach zupelnie nie, jak york, ale na niektorych calkiem calkiem. na onka nie wyglada :)

i co z wyjazdem w pt na sterylke??

p.s. wroce na dogo dopiero w pt, wciaz bez neta jestem.

Posted

Ach te frędzelki na uszach dodają jej uroku.Gdybym Toffika pysk ostrzygła to też wyglądałby jak nie york:)Pysk miał oblepiony jakimś brudnymi kołtunami nie było szans żeby to zostawić:(
Sterylka w piątek raczej tak,chociaż wydaje mi się że Nikita ma katar.Dziś pójdziemy do weta żeby ją obejrzał.Jak będzie przeziębiona sterylkę przełożę.Poza tym ma się dobrze.Na razie zainteresowanie nią zerowe.Mam nadzieje że mi Kora pomożesz ją ostrzyc maszynką,wtedy będzie wyglądała lepiej.Mam fryzjera za 50 zł ale nie mam na to funduszy luźnych niestety.Martwi mnie ten jej niby katar...dziś rano wydawało mi się że zakaszlała.Może jestem przewrażliwiona ale nic mi nie szkodzi przejść się z nią na kontrolę.

Posted

ale ja maszynki nie mam. jest tylko schroniskowa. a ciezko bedzie zrobic tak,zebym ja zdazyla przed samym wyjazdem do lecznicy ogolic... ciezko bedzie to zgrac, choc nie jest nierealne

Posted

Fryzurą Niki na razie sie nie ma co martwić.Transport jest.Nie byłyśmy wczoraj u weta bo miał pilny wyjazd więc zaryzykujemy,przecież nie zrobią jej sterylki jak nie będzie zdrowa.
Wczoraj był pierwszy tel o NIkitę niestety odmówiłam to jest pies z problemem nie poradziliby sobie.Fajni ludzie młodzi ludzie ale do nich to piesio raczej maleńki i łagodny.
Wczoraj mój Błażej ganiał się z 2,5 letnią Kają psy podjęły zabawę.Toffi stanął w jej "obronie"poza i poszczekał na pana,Mucha zaraz za nim.Niki przyłączyła się też naturalnie nie wiedząc że to zabawa.Nie szsz nie zareagowała dalej atakując.No i Toffi obronił pana ostro ją atakując i przywołując do porządku.Interweniowałam.Nic sie nie stało na szczęście ale Niki ma kolejną lekcję że takie zachowania są w naszym stadzie niedopuszczalne:)

Posted

Wczoraj sfora znalazła pisklę chyba wróbla.Wypadło z gniazda.Najbardziej zainteresowana była Mucha bo ona lubi pogonić za ptaszkami:crazyeye:.Niki tylko na niego patrzyła zero jakiś emocji:evil_lol:Toffi sobie poszedł.Wsadziłam ptaszka za ogrodzenie a on za nami i tak mamy Felka:crazyeye:na razie w kartonie mieszka bo nie mam klatki.Karmimy go jajkiem i poimy wodą mineralną.

Posted

Niki szuka domu u raczej spokojnych nawet starszych ludzi.Nie potrzebuje wiele ruchu,jest spokojna na spacerze ale dom z dziećmi nie jest najlepszym pomysłem.Starsze dzieci ok ale maluchy nie bardzo,boi się ich.Może ktoś z was ma kolorowy tusz i mógłby zrobić kilka plakatów ogłoszeniowych z Niki i jej opisem?W mojej miejscowości było starsze małżeństwo chcące adoptować starszego psa ale nie mam kontaktu do nich i nie mogę ich spotkać.

Posted

Hej.Niki ma dziś sterylkę a ja stresa:(Wczoraj miałam tel od pani w sprawie NIki,pani ma już psa z podobnymi przeżyciami.Po południu jeszcze porozmawiamy i po niedzieli pojedziemy tam z NIkitą z wizytą PA.Jak będzie ok to być może zostanie;):)Trzymajcie kciuki mocno:)