kora78 Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 wiem.. mialam kiedys kontakt z madallena... i E-S... ale one teraz psy z rachowa wziely. i kolejka jeszcze? :((((( moze za kilka tygodni bedzie w schronie maszynka do strzyzenia, to sunke ostrzyge, jak sie uda... tylko, jak ona ma to cos na plecach to nie wiem, czy mozna golic wtedy maszynka? te strupy, niezdiagnozowane... jakby byl dt na horyzoncie, to moze w schronisku zrobiliby jakis wymaz, zeby ocenic, co to za cholerstwo Quote
kizimizi Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 dziewczyny a znacie kogos z dt kto by pomogl? Bo ja nie wiem anwet do kogo pm rozsylac. Ale poki co trzeba chyba watek pospamowac bvo nas tu z amalo Quote
Gruba Berta Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Kora moze nie obcinaj wlosow jej maszynka - tylko nozyczkami - na zdjeciu wyglada ze wlosow ma niewiele. Quote
kora78 Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 tak, banerek, dobra mysl! nozyczkami.. jak to taki gryzak, to moge ja pocharatac... jak sie bedzie wic i rzucac... a pasuje do niej imie Nikita? bo mi sie takie podoba... Nikita waleczna byla, w tym serialu, jakias agentka... :D Quote
Gruba Berta Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 to musisz gryzaka Nikite do siebie czyms przekonac: jakis wspolny spacerek i smakolyki ;) Quote
kora78 Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 ale jej nawet opiekunki nie glaszcza. ja w ciagu 1 wizyty jej nie przekonam do siebie, jesli ona wiele zla od czlowieka doznala :( juz strzyglam nozyczkami jedna kudlaczke u nas, jesienia... gryzaczke taka tragiczna... sznurek na pysk, a i tak co chwile skakala do mnie symulujac atak, a ja odskakiwalam, zeby sie na nozyczki nie nadziala. napisze prosby o banerek Quote
Onaa Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Mała bidulka, są chyba jakieś osoby które się szczególnie interesują yorkowatymi psiaczkami. Quote
Aleksandrossa Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 jestem i ja. Dzieki za zaproszenie :) sunia cudna ale mnostwo pracy przed nia... Tak jak dziewczyny pisaly, sprobuj smakami ja przekonac. A ona przez kraty tez sie rzuca czy tylko w boksie? A o siersc lepiej zadbac jak juz troche sie przekona bo tak to moze byc dla niej jeszcze wiekszy stres... Quote
kora78 Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 hmmm jak ja- jako obca chodze kolo kojca to albo jej nie ma, bo siedzi w domku, albo biega i szczeka wzdluz kraty, gdy ja przechodze obok. jak bylam w kojcu- chowala sie w domku. stad fotki w koszyku-misce. cicho warzy, jak sie bardzo zblizy. jak stoje na 2 metry to siedzi cicho. reki do niej nie wyciagalam, sadzac, ze doskoczy i dziabnie. Quote
Aleksandrossa Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 kiedys w zaklinaczu psow bylo swietnie pokazane jak zdobyc zaufanie takiego psa. Jak wejdziesz do boksu, usiadz w kacie i rzucaj jej smaczki (cos co lubi zeby miala motywacje)... Stopniowo coraz blizej, no ale sama tez musi sie przelamac. Troche to potrwa, ale mysle ze warto :) musi sie tez oswoic z twoim zapachem, niech wie ze ty= cos dobrego, smaczki. Quote
Pogma Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Pogadam z mężem jak wróci z Iraku, to może weźmiemy ją na dt. Ale dopiero mogłabym w okolicach połowy maja, bo wcześniej wyjazd do Kuwejtu. W każdym razie będę obserwować wątek. Quote
kora78 Posted April 16, 2011 Author Posted April 16, 2011 dziekujemy!! ja dzis jade sunie odwiedzic, no zobaczymy, czekajcie na fotki z oswajania... irak, kuwejt, o matko...... Quote
kora78 Posted April 16, 2011 Author Posted April 16, 2011 no i do kojca nie weszlam, bo zabraklo czasu. 4 godzinu czesalam i strzyglam wielkiego Rufiego. widzialam sunke tylko przez kraty, biegala i ujadala, jak to ona. fotki mam. Quote
kora78 Posted April 16, 2011 Author Posted April 16, 2011 2 najlepsze fotki Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us i nieco gorsza Uploaded with ImageShack.us Quote
kora78 Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 nie. z kilkoma psami malymi tez, max przed kolano. teraz z ...5. psy i suki Quote
kora78 Posted April 21, 2011 Author Posted April 21, 2011 czy ktos cos kombinuje dla tej suni?? po swietach idziemy w odwiedziny jakby co, do schronu Quote
kora78 Posted April 23, 2011 Author Posted April 23, 2011 a ja podnosze swoje pytanie. czy ktos nad dt powaznie mysli? i czy nadac jej imie Nikita? podoba sie? Quote
kizimizi Posted April 24, 2011 Posted April 24, 2011 kora78 napisał(a):czy ktos cos kombinuje dla tej suni?? po swietach idziemy w odwiedziny jakby co, do schronu niestety ale obawiam sie ze z dt poki co nici Quote
Recommended Posts