Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

30.05.2011 od 2.06 Niki w bdt u Baksy :)

a od 10.07 w ds w Kowarach

U mnie w schronisku, od kilku miesiecy (max 3-4) jest sunia. Wieku na te chwile nie znam. Najpierw wydawala mi sie babulinka, ale zabki ma ladne. Wiek dowiem sie, gdy zadzwonie do schronu.

Sunia jest problemowa. Gryzak straszny, dzikus. Wylysiala.

Ledwo, gdy trafila, biegala po kojcu, szczekala strasznie i warczala. Teraz juz wciaz sie chowa w domk, rzadko wyjdzie.

Nie probowalam jej glaskac, bo na pewno by ugryzla. Wsrod opiekunow ma reputacje gryzaka.

Gdy trafila miala silne wylysienia na grzbiecie, teraz troche jej to zaroslo, ale nadal nie wyglada pieknie.

Wysokoscia, czubkiem glowy max do kolan.

Mix yorka, jak dla mnie, uszka w gorze zawsze.
prawopodobnie sunia

Uploaded with ImageShack.us

Finanse Niki:

dojazd dt do schronu - 50zl
dojazd dt na sterylke darmowa 40zl
karma 15zl

Razem 105zl

Skareta yorkow wplacila 80zl dla Niki :)

• Replies 192
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

one w domku maja jeszcze 2, wieksze miski. ale sobie tam wciaz siedzialy. chyba sie lubia... laciatek ma swoj watek, jest w schronie min 1,5 roku, zawsze byl aktywny, a ostatnio tylko siedzi w domku i nie chce wychodzic. no i tak siedza sobie przytuleni.

sunia ma takie brzydkie strupy na plecach i lysa... nie miala zadnego badania na to...

Posted

zapisuje watek sunki.
Sa na dogo ciotki od yorkow czy to rasa poza dogomania? Ja nikogo nie znam ale zaraz poszukam i na watek zaprosze.
Kora a moze dziewczyny co na watku Majki sie udzielaly? Tej od Berty

Posted

troche wczoraj pospamowalam po yorkowych ciotkach i widze ze niektore przybyly.
Kora mysle zeby zmienic tytul, ze szuka dt bo jakby nie patrzec york w schronie to moze sie jakis hodowca pokusic.

Kurcze kto sie konkretnie Yorkami tu zajmuje?

Posted

zaden hodowca sie o te suke nie pokusi, uwierz mi :D

specjalnie dalam taki tytul, zeby ludzi przyciagnac. myslalam,ze jak yorka zobacza to sie rzuca tlumem. moze blad, ze dalam w dolnoslaskim... ale raczej tutaj dt bym poszukalam a nie na koncu swiata gdzies.

wiem, ze dla niej trzeba dt, jednak w kazdym tytule, na kazdym watku jest prosba o dt, lub o kase na hotel... to sie juz opatrzylo i nie dziala...

nie znam nikogo od yorkow, bo ja w ogole nie lubie tych psow..

Posted

nie. tam na stronie pisze, ze ma 8 lat w styczniu 2011. ona jest od tego roku, jakies 3 mce wlasnie.
to foto jest juz tu na watku, jako ostatnie w 2, czy 3 poscie.

ona mi na 8 po zebach nie wyglada. ma bialutkie, niezniszczone kly. widzialam, jak ujadala na mnie i chciala mnie pozrec przez kraty.

z psami sie ogolnie dobrze dogaduje, wiec domki tymczasowe nie bojcie sie o swoje psiaki :)

Posted

o psiaki może nie, ale czy nie nalezy bać się o siebie? w końcu suczka jest agresywna. nie wiem czy uda się znaleźć dom dl;a psa który gryzie ludzi. w zagranicznych schroniskach taki pies zostałby poddany testom psychologicznym, i jeśli okazałoby się że jest agresywny, zostałby uśpiony.
nie boicie się że suczka kogoś pogryzie?

Posted

tak, szukamy dt domowego i darmowego lub za sama karme. z platnym juz nie wyrobimy

nigdy nie wiadomo, co z niej w dt wyjdzie, moze po tygodniu sie super psem okaze ? bo to raz tak bylo?

mamy od roku na tymczasach agresywnego spaniela i jakos go nie usypiamy :) a co dopiero mixa yorka, tak popularna i porzadana rase. a to malo yorkow gryzie woich wlascicieli? a mimo to je kochaja i wciaz rozpieszczaja.

licze, ze jakis dt sie znajdzie wsrod maniakow yorkow.

Posted

Dobrze by znaleźc dom z psem, od ktorego suczka mogłaby sie nauczyc zachowań - świetnie socjalizuje takie strachulce Madallena i jej olbrzymia sunia bernardynka, ale Magda ma kolejkę jak stąd do Australii..........To profesjonalny i darmowy dt........