kora78 Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 30.05.2011 od 2.06 Niki w bdt u Baksy :) a od 10.07 w ds w Kowarach U mnie w schronisku, od kilku miesiecy (max 3-4) jest sunia. Wieku na te chwile nie znam. Najpierw wydawala mi sie babulinka, ale zabki ma ladne. Wiek dowiem sie, gdy zadzwonie do schronu. Sunia jest problemowa. Gryzak straszny, dzikus. Wylysiala. Ledwo, gdy trafila, biegala po kojcu, szczekala strasznie i warczala. Teraz juz wciaz sie chowa w domk, rzadko wyjdzie. Nie probowalam jej glaskac, bo na pewno by ugryzla. Wsrod opiekunow ma reputacje gryzaka. Gdy trafila miala silne wylysienia na grzbiecie, teraz troche jej to zaroslo, ale nadal nie wyglada pieknie. Wysokoscia, czubkiem glowy max do kolan. Mix yorka, jak dla mnie, uszka w gorze zawsze. prawopodobnie sunia Uploaded with ImageShack.us Finanse Niki: dojazd dt do schronu - 50zl dojazd dt na sterylke darmowa 40zl karma 15zl Razem 105zl Skareta yorkow wplacila 80zl dla Niki :) Quote
kora78 Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
kora78 Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 Uploaded with ImageShack.us zdjecie z przyjecia do schronu Uploaded with ImageShack.us Quote
NikaEla Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 jak cudnie, ale i smutno wyglądają w tej małej misce... a to drugie to kto/co? Quote
basia34 Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Jest sunia cudo,troche przy niej popracowac nad pielegnacja a domek bedzie napewno. Quote
kora78 Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 one w domku maja jeszcze 2, wieksze miski. ale sobie tam wciaz siedzialy. chyba sie lubia... laciatek ma swoj watek, jest w schronie min 1,5 roku, zawsze byl aktywny, a ostatnio tylko siedzi w domku i nie chce wychodzic. no i tak siedza sobie przytuleni. sunia ma takie brzydkie strupy na plecach i lysa... nie miala zadnego badania na to... Quote
kora78 Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 Nikaragua napisał(a):mogę link do wątku łaciatka? prosze http://www.dogomania.pl/threads/187428-2-łaciatki-jeden-pieszcoch-drugi-boi-sie-człowieka.-Jak-im-pomóc Quote
NikaEla Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 kora78 napisał(a):prosze http://www.dogomania.pl/threads/187428-2-łaciatki-jeden-pieszcoch-drugi-boi-sie-człowieka.-Jak-im-pomóc dziękuję, zajrzałam Quote
kora78 Posted April 10, 2011 Author Posted April 10, 2011 nikogo wiecej nie wzruszy? trzeba jej pomoc, bo ze schronu w takim stanie ds nie znajdzie.... w stanie fizycznym i psychicznym Quote
kizimizi Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 zapisuje watek sunki. Sa na dogo ciotki od yorkow czy to rasa poza dogomania? Ja nikogo nie znam ale zaraz poszukam i na watek zaprosze. Kora a moze dziewczyny co na watku Majki sie udzielaly? Tej od Berty Quote
azalia Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Piękna malutka,tylko zaniedbana,ludzie ją chyba bardzo zawiedli sądząc po jej zachowaniu Quote
malagos Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 zaglądam - cudko, tylko takie do oszlifowania.... Szkoda,że gryzak....... Quote
kora78 Posted April 10, 2011 Author Posted April 10, 2011 no, sporo roboty przy niej. piekny, zdrowy, fajny yorczek w schronie by sie nie znalazl przecie... jakis powod byl, a nawet kilka Quote
Bella1 Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Też zaglądam , takie maluszki skrzywdzone często pokazują ząbki , ale napewno minie jej gdy znajdzie się dla niej domek Quote
kora78 Posted April 10, 2011 Author Posted April 10, 2011 tez mam wlasnie taka nadzieje :) tylko, jaki dom zechce takiego brzydala, co sie dotknac nie da?? jej trzeba dt Quote
kizimizi Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 troche wczoraj pospamowalam po yorkowych ciotkach i widze ze niektore przybyly. Kora mysle zeby zmienic tytul, ze szuka dt bo jakby nie patrzec york w schronie to moze sie jakis hodowca pokusic. Kurcze kto sie konkretnie Yorkami tu zajmuje? Quote
kora78 Posted April 11, 2011 Author Posted April 11, 2011 zaden hodowca sie o te suke nie pokusi, uwierz mi :D specjalnie dalam taki tytul, zeby ludzi przyciagnac. myslalam,ze jak yorka zobacza to sie rzuca tlumem. moze blad, ze dalam w dolnoslaskim... ale raczej tutaj dt bym poszukalam a nie na koncu swiata gdzies. wiem, ze dla niej trzeba dt, jednak w kazdym tytule, na kazdym watku jest prosba o dt, lub o kase na hotel... to sie juz opatrzylo i nie dziala... nie znam nikogo od yorkow, bo ja w ogole nie lubie tych psow.. Quote
kizimizi Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 ok tu ja mamy na stronie: http://www.schronisko.walbrzych.pl/index.php?x=12c&id_zwierz=47 suka ma 9 lat w tym roku a w schronie ejst od tamtego. Co do dziewczyn od yorkow to pisalam do tych co znalazlam na watku Majki ale pamietam, ze wtedy sie duuuzo osob udzialalo a teraz jakos nie moglam nikogo odnalezc. Quote
kora78 Posted April 11, 2011 Author Posted April 11, 2011 nie. tam na stronie pisze, ze ma 8 lat w styczniu 2011. ona jest od tego roku, jakies 3 mce wlasnie. to foto jest juz tu na watku, jako ostatnie w 2, czy 3 poscie. ona mi na 8 po zebach nie wyglada. ma bialutkie, niezniszczone kly. widzialam, jak ujadala na mnie i chciala mnie pozrec przez kraty. z psami sie ogolnie dobrze dogaduje, wiec domki tymczasowe nie bojcie sie o swoje psiaki :) Quote
pa-ttti Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 o psiaki może nie, ale czy nie nalezy bać się o siebie? w końcu suczka jest agresywna. nie wiem czy uda się znaleźć dom dl;a psa który gryzie ludzi. w zagranicznych schroniskach taki pies zostałby poddany testom psychologicznym, i jeśli okazałoby się że jest agresywny, zostałby uśpiony. nie boicie się że suczka kogoś pogryzie? Quote
kizimizi Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 no latwo nie ebdzie to na pewno. Kora jaka stradegie bierzemy na ta suke? Bierzemy sie za szukanie dt?? Quote
kora78 Posted April 12, 2011 Author Posted April 12, 2011 tak, szukamy dt domowego i darmowego lub za sama karme. z platnym juz nie wyrobimy nigdy nie wiadomo, co z niej w dt wyjdzie, moze po tygodniu sie super psem okaze ? bo to raz tak bylo? mamy od roku na tymczasach agresywnego spaniela i jakos go nie usypiamy :) a co dopiero mixa yorka, tak popularna i porzadana rase. a to malo yorkow gryzie woich wlascicieli? a mimo to je kochaja i wciaz rozpieszczaja. licze, ze jakis dt sie znajdzie wsrod maniakow yorkow. Quote
malagos Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Dobrze by znaleźc dom z psem, od ktorego suczka mogłaby sie nauczyc zachowań - świetnie socjalizuje takie strachulce Madallena i jej olbrzymia sunia bernardynka, ale Magda ma kolejkę jak stąd do Australii..........To profesjonalny i darmowy dt........ Quote
Recommended Posts