Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gosiak napisał(a):
Wszystko już dodane. Pozdrawiam wszystkich
Małgosia

Wielkie dzięki za uzupełnienie. W tej chwili u nas jest komplet.
Jak dobrze pójdzie to w przyszłym roku będziemy informować o nowym miocie - tymrazem po UNDZE. Ale teraz to są tylko plany.
Pozdrawiam Michał

Posted

[quote name='Gosiak']Wszystko już dodane. Pozdrawiam wszystkich
Małgosia

Ja też przyłączam sie do podziekowań. Byłam na stronie, wszystkie swoje psy odnalazłam hurraaa......:cool1:
GOSIAK wpadłaś na super fajny pomysł- GRATULUJĘ !!!!:lol: :multi: :lol: :multi:
Czy Figulec się rozsypał? i są już malutkie, sliczniutkie i słodziutkie szpicki?:p
Pozdrowionka i całuski dla psiej mamy.

Posted

[quote name='Gosiak']Wszystko już dodane. Pozdrawiam wszystkich
Małgosia

Właśnie po raz kolejny napawałam oczka psioszkami w wyszukiwarce rodowodów.I moją sunią także. Nareszcie coś z tego zaczynam łapać koligacje, kojarzenia i potomstwo. Ale zdziwiło mnie bardzo!!! dlaczego nie ma wpisu dotyczącego Mercedesa. Czyżby tak znakomity i utytułowany pies z tytułem Interchampiona, tytułami
Ch. Polski, Ch. Rosji, Ch. Litwy czy Ch. Białorusi i jeszcze wieloma innymi, nie miał w miarę czytelnego rodowodu???:mad:Chyba coś tu się mi nie zgadza??! Przecież nie jest to "jakiś obcy" pies i nawet Związek Kynologiczny w Polsce zaakceptował spolszczenie wpisów z rodowodu.Więc chyba nikt nie będzie miał Ci tego za złe, że i w wyszukiwarce znajdą się spolszczone dane. Zresztą wiele zagranicznych psów biorących udział w wystawach ma spolszczone dane z rodowów.
Nie chcę nic mówić ale to lekki obciach-bo skoro ma to być w miarę przydatna strona,a brakuje na niej takiego reproduktora jak Mercedes, to o czymś to świadczy....że.... chyba nie lubisz tatusia mojej suni:wink: .
A skoro sama Gosiu stwierdziłaś, że "wszystko już dodane" to mam nadzieję,że i ten wpis uzupełnisz-przecież Właściciele szczeniaków po Mercedesie, też chcieliby widzieć pełne rodowody ich rodziców.
Pozdrawiam...Jola z @trą

Posted

Mercedes to chyba jedyny szpic jakiego znam z tytułem Multichapiona, doczekał się już wielu dzieci i wnucząt również. Sporo z nich jest wystawiane i zdobyły uprawnienia hodowlane, więc może jednak warto by było coś z tym jego rodowodem zrobić ... W końcu jakoś przeszły znaczki niemieckie ("o" z dwoma kropkami na górze) w pochodzeniu naszych szpiców - to może da się dostosować też i czeskie, albo użyć polskich liter i już.
A sam pomysł z wyszukiwarką jest bardzo dobry i sympatycznie jest zobaczyć nie 4 ale aż np. 8 pokoleń! Zresztą jak widać każdy aktywnie chce brać udział w budowaniu bazy. Po zimowo-wiosennym wysypie szczeniąt pewno przybędzie nowych wpisów!

Posted

Rodowód Mercedesa będzie wpisany jak tylko uda mi się go uzyskać tylko i wyłącznie w ORYGINALNEJ PISOWNI. Jeśli tak jesteście nim zainteresowani to go odszukajcie bo ja go zwyczajnie nie mam!! Pisownia ma być oryginalna, bo finał jest taki, że na temat hodowli widniejących w rodowodzie MERCEDESA praktycznie nie wiele można znaleźć w internecie bo faktycznie przydomki brzmią inaczej niż na dokumencie.
Ja nie mam czasu na internetowe śledztwo dlatego prosiłam o Waszą pomoc. Macie po nim psy, więc zapewne także przydatne linki. Zamiast narzekać i interesować się tylko i pytać w kółko "kiedy będzie tam mój pies" to postarajcie się pomóc mi by mógł tam się pojawić.
Co robi ZKwP w temacie pisowni to mało mnie interesuje.
Program piszemy sami, płacimy za jego obecność na serwerze z własnej kieszeni, udostępniamy go dobrowolnie chociaż nie musimy, więc Jolka nie wyjeżdżaj mi tu z obciachem :mad:
Każdy pies tam się znajdzie, o ile będzie sens go tam umieszczać.
A Mercedes jest mi głęboko obojętny i to że go nie ma w bazie, to nie jest żaden sabotaż tylko zwyczajny brak prawidłowych danych.

Posted

:-o

Gosiak napisał(a):
praktycznie nie wiele można znaleźć w internecie

internetowe śledztwo

Co robi ZKwP w temacie pisowni to mało mnie interesuje.

A Mercedes jest mi głęboko obojętny.

Zrozumiałyśmy chyba i przynajmniej ja się nie będę upominać już o dopisywanie go w WASZEJ wyszukiwarce.
Jeśli czegoś nie ma w internecie (widocznie jedynie wiarygodnym dla Ciebie źródle informacji...) to znaczy, że nie istnieje i już.
Co do ZKwP to mam swoje zdanie, ale, że zawiera ono słowo "ignoranci", które wzbudziło już ostatni w Tobie tyle emocji - powstrzymam się.

Posted

Przepraszam bardzo!!!
Nawet nie zdawałam sobie sprawy,że to dla Ciebie TAK drażliwy temat. Ja naprawdę doceniam to co robisz w tym programie, bo wyobrażam sobie, że to mrówcza robota...
Jak widać efekt jest doskonały i robi wrażenie! Doceniam to i szczerze podziwiam!
Jednak czegoś tu nie rozumię: po co, w takim razie, męczysz się z programem którego "nie musisz udostępniać" - a jednak to robisz - i jeszcze "płacisz za jego obecność na serwerze" - skoro zwrócenie uwagi na pewne fakty tak Cię drażni i w odwecie naskakujesz na mnie.
Skąd nagle tyle w Tobie złości:
( czy to wypowiedziane w żartobliwej formie słowo "obciach" wywołało taką reakcję czy też inne wydarzenia na forum rozpoczęły tą reakcję łańcuchową?)
Tak masz rację...za mało wiem, żeby zwracać Ci uwagę...
Wybacz mi w takim razie, ale ja Gosiu ,naprawdę nie rozumię o co Ci chodzi!
Czy ten:
http://www.punktwidzenia.info/images/rodsm.jpg dokument nie jest dla Ciebie miarodajnym źródłem informacji???
Czy potrzebujesz jeszcze linków i odnośników, żeby sprawdzić wiarygodność tego rodowodu?!
Sorki...zaczynam się gubić w odnajdywaniu sensu...i wogóle przepraszam, że ośmieliłam się...

Posted

Zygzak napisał(a):

Zrozumiałyśmy chyba i przynajmniej ja się nie będę upominać już o dopisywanie go w WASZEJ wyszukiwarce.
Jeśli czegoś nie ma w internecie (widocznie jedynie wiarygodnym dla Ciebie źródle informacji...) to znaczy, że nie istnieje i już.
Co do ZKwP to mam swoje zdanie, ale, że zawiera ono słowo "ignoranci", które wzbudziło już ostatni w Tobie tyle emocji - powstrzymam się.

Nie Doroto, myślę że jak zwykle nic nie zrozumiałaś. Zauważyłam, że jesteś wobec mnie szczególnie złośliwa. To że mamy nieco odmienne zdania w kwestii hodowli nie znaczy, że masz mnie na każdym kroku atakować, manipulować wyrywkowymi cytatami, robić aluzje i dyskredytować wszystko co robię lub mówię.
Wyszukiwarka póki co jest dla WSZYSTKICH a nie tylko dla nas.
Internet owszem, jest dla mnie źródłem informacji, nie przeczę. Może trudno Ci to będzie pojąć, ale na temat danych Mercedesa i innych psów tkwiących głęboko w rodowodach rozmawiałam nawet w biurze zarządu ZKwP, bo zależało mi, aby w wyszukiwarce było wszystko. Zdecydowanie odmówiono, bo "do prywatnych celów nie udostępniają danych ". Więc niby do jakich udostępniają?
A za link do rodowodu Merca dziękuję. Zwyczajnie trzeba było od tego zacząć, postaram się uzupełnić dane możliwie szybko.

Jolu - tak, to reakcja łańcuchowa. Kiedyś tu było miło, jednak aktywność kilku osób zaczyna wychodzić poza granice dobrego smaku. Zaczynam być tym zmęczona i zniechęcona, to wszystko. Przepraszam za to, że nerwy mi puściły i wszystko się skupiło akurat na Tobie.

Posted

Gosiak napisał(a):
Kiedyś tu było miło, jednak aktywność kilku osób zaczyna wychodzić poza granice dobrego smaku. Zaczynam być tym zmęczona i zniechęcona.

A tak było pięknie... . Fakt - można byłoby głównie wymieniać pozdrowienia i uprzejmości. Widocznie dyskusja na tematy zasadnicze jest nie taktowna. Spróbuję Cię tu już nie nękać - jeśli czujesz się atakowana i manipulowana poprzez własne cytaty (jakoś sobie nie przypominam, żebym odważyła się oceniać Twoją wizję hodowli i chyba nie wymagasz zmiany mojego punktu widzenia w tych sprawach). Może forum szpica wilczego okaże się mniej wrażliwe na moją obecność - na "dogo" masz już luz! Powodzenia.

Posted

No proszę, "uderz w stół, a nożyce się odezwą" prawda?

Naprawdę, nie musisz pozbawiać wszystkich tu obecnych swojego szacownego towarzystwa tylko ze względu na mnie :roll: