Agula99 Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Ok, rób jak chcesz, figa się zgodziła, jak znajdzie czas na pewno tutaj zaglądnie i malutka będzie miała super allegro!!! :) Dobrej nocy malutka :) Quote
barb Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Agula99 napisał(a):Ok, rób jak chcesz, figa się zgodziła, jak znajdzie czas na pewno tutaj zaglądnie i malutka będzie miała super allegro!!! :) Dobrej nocy malutka :) Dzieki Agulu, Ja sie nie ociągam tylko chce rzetelnie wszystko przygotować. A to mniej wiecej byłby tekst Chabunia - filigranowa sunia szuka domu! Młodziutka (roczna), mała delikatna, sypatyczna sunia, podopieczna schroniska dla zwierząt w Orzechowcach. Bardzo dobrze toleruje koty oraz inne psy - z którymi wychowywala się w domu tymczasowym, gdzie również nauczyła się ładnie chodzić na smyczy. Jest pieskiem typowo domowym ale ma dużo energii, lubi biegać, bawić się. Polecana do domu z ogródkiem lub podwórkiem, względnie dla osoby, która może zapewnić jej odpowiednią porcje ruchu. Ze względu na swoją wadę (uchyłek przełyku) sunia ma obniżoną szansę na adopcję. Wada nie zagraża jej życiu, Sunia czuje się dobrze, w domu zapewnienie jej odpowiedniej opieki nie jest w zupełności uciążliwe, opiera się głównie na odpowiednim przygotowaniu karmy (o dosyć płynnej konsystencji) oraz rozdzieleniu jej na kilka posiłków dziennie. Suczka jest zaszczepiona, odrobaczona i wysterylizowana. kontakt: Schronisko dla Bezdomnych Zwierzat Orzechowce tel. 16 672 07 07 (najlepiej dzwonić do godziny 15:00) e-mail: schr.orzechowce@gazeta.pl Quote
barb Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 I jeszcze taka fotka moze Własnie przeczytalam, że mala jest już wysterylizowana! Quote
figa33 Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 jasne ,ze zrobię , nie ma sprawy :lol: tylko pechowo , bo padł mi internet ale mam nadzieję ,ze to chwilowa awaria ale mam prośbę o więcej dobrych zdjęć , zdjęcia to podstawa , niestety ludzie bardzo na to zwracają uwagę Quote
barb Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Dziękuję. :lol: Ale to są wlasciwie wszystkie jej aktualne zdjęcia. :shake: Może uda mi sie zdobyć lepsze. Podobnobardzo trudno zrobić bo to straszna wiercipieta, ciągle w ruchu. Dlatego na tych fotkach u góry jest przywiązana. I ten tekst do ogłoszenia musze jakoś dopieścić. Quote
barb Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 barb napisał(a):Dziękuję. :lol: Ale to są wlasciwie wszystkie jej aktualne zdjęcia. :shake: Może uda mi sie zdobyć lepsze. Podobnobardzo trudno zrobić bo to straszna wiercipieta, ciągle w ruchu. Dlatego na tych fotkach u góry jest przywiązana. I ten tekst do ogłoszenia musze jakoś dopieścić. Więcej zdjęć z jej doroslego okresu jest w poście nr 6 a tu skopiowalamte, ktore wydawały mi sie najlepsze. Są jeszcze fotki na stronie schroniska - ale przedstawiaja ją jeszcze jako szczeniaka i są raczej kiepskiej jakości. Nie wiem czy dałoby sie cos z nich wybrać. Quote
Agula99 Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Witaj figo!!!! Dzięki że zaglądasz tutaj, bo sunia zostawiona sama sobie, nawet na wątku nikt nie pisze, a ona tak kruszynka, jeju, cudowna jest, sama bym ją wzięła...ech... Quote
barb Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Agula99 napisał(a):Witaj figo!!!! Dzięki że zaglądasz tutaj, bo sunia zostawiona sama sobie, nawet na wątku nikt nie pisze, a ona tak kruszynka, jeju, cudowna jest, sama bym ją wzięła...ech... Agulu dla Ciebie też dzieki, że mając tyle psow pod opieka jeszcze tu zaglądasz. Quote
Agula99 Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 E tam barb, to czysta przyjemność, nie ma za co :) Quote
barb Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Agula99 napisał(a):E tam barb, to czysta przyjemność, nie ma za co :) Jest za co bo glupio pisać samej ze sobą. Dziś przeczytalam, że Wasz Atosik ma szanse na dom tylko trzeba cierpliwie czekać do 16-tego. :lol: Quote
Agula99 Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Tak, tak, już się nie mogę doczekać tego 16, a to się wydaje taka odległa data! Oby to był właśnie domek dla niego, a na razie trzymamy kciuki za to małe, czarne cudeńko!! Ona jest taka delikatniutka, taka śliczna, no cudo!!! :) Quote
barb Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Aguś jak tak piszesz mnie samej sunia wydaje sie duzo ladniejsza niz do tej pory. ;) Quote
Agula99 Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 barb napisał(a):Aguś jak tak piszesz mnie samej sunia wydaje sie duzo ladniejsza niz do tej pory. ;) No nie mów, że ci się nie wydawała cudna??? Ona jest prześliczna, te uszka takie duże, te oczka, ten nosek, piesek ideał!! Dla mnie śliczniutka!!! :) :) :) Quote
barb Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Agula99 napisał(a):No nie mów, że ci się nie wydawała cudna??? Ona jest prześliczna, te uszka takie duże, te oczka, ten nosek, piesek ideał!! Dla mnie śliczniutka!!! :) :) :) Dziękuję Ci. Jeszcze chyba nikt nie powiedzial o Chabuni, ze prześliczna i piesek ideał.;) Quote
Agula99 Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Jak nie mówią tak, to znaczy, że ślepi!!! Albo szukają kwadratowych jaj!! Ona na serio jest cudowna!!!! :) Quote
figa33 Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 bardzo fajna sunia ! ile może ważyć , przeczytałam ,ze jest w typie miniaturowego pinczerka ? Quote
barb Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 figa33 napisał(a):bardzo fajna sunia ! ile może ważyć , przeczytałam ,ze jest w typie miniaturowego pinczerka ? Nie wiem ile waży :shake: Ogloszenie było robione jeszcze jak byla szczeniaczkiem. ;)Od tego czasu troche podrosła ale dalej nalezy do malych pieskow. :lol: A czy aktualne zdjecia zupelnie sie nie nadaja - bo nie wiem kiedy uda mi sie zdobyć nowe? Zreszta nie wiem nawet czy i te mogę w ogole wykorzystywać do allegro i nowych ogloszeń. Neczko, zgadzasz sie bo chyba Ty jesteś ich autorką? A w aspekcie tego, że część ogloszeń Chaby zawierala Twój telefon do kontaktu to sa juz nieprzdatne, niestety. :-( Quote
barb Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Neczka napisał(a):Chaba na: eoferty.com.pl kupiepsa.pl drobne.centrumofert.pl sprzedasz.pl pineska.pl petworld.pl krakow.gumtree.pl kokosy.pl przygarnijzwierzaka.pl neeon.pl alegratka.pl adsy.pl adopcje.org afisze.pl pomocna.com.pl adopcjapsa.pl animalia.pl aukcjezwierzat.pl doadopcji.pl morusek.pl oddamzadarmo.eu olx.pl offer.pl ogloszenia.com pajeczyna.pl tablica.pl ...powodzenia, malutka Neczko to wszystko juz nieprzydatne w zwiazku ze zmiana numeru Twego telefonu. Czy moge wykorzystać wklejone tu przez Ciebie zdjecia do nowych ogłoszeń? Quote
figa33 Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 nie , nie , oczywiście ,ze zrobię z tych co jest , to na listkach jest bardzo ładne już je wyciągnęłam , to jest śliczna sunia i te przepiękne uszy :loveu: i jeszcze jedna rzecz , wiem ,ze podaje się czasem jako kontakt tel do schroniska , ale lepiej podać na konkretną osobę , np. wolontariuszkę w schronisku to różnie , ludzie są zajęci , czasem po prostu pracownicy nie przywiązują do tego wagi a bywa ,ze jest tylko jeden telefon o ile w ogóle jest , a to może być właśnie TEN telefon nie chcę abyś myślała ,ze wydziwiam , ale zauważyłam na co ludzie zwracają uwagę , a w tej masie bezdomnych zwierząt trudno się przebić dlatego tak wypytuję czy mała , czy jak pinczerek , bo można użyć tego w ogłoszeniu itp myślę ,że musimy być dobrej myśli i się nie poddawać , fajnie gdyby więcej ciotek zaglądało , jakoś wierzę ,że razem można więcej zrobić i jak jest ruch na wątku to psiak ma większe szanse :lol: ale się rozpisałam , no :cool3:;) będzie dobrze , sunia jest prześliczna :lol: Quote
barb Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Jestem wdzieczna za wszystkie wskazowki i pytania też ale nie na wszystkie umiem odpowiedzieć. :shake: Nie mam wszystkich aktualnych informacji i nie moge sama podjąć decyzji co do numeru telefonu. W ogloszeniach, ktore robilam zawsze podawalam telefon schroniska. Osoby ktore podawaly namiary na siebie juz tego nie robia a nawet usunęły ogłoszenia. Nie znam przyczyny. :shake: Figuniu czytalam, że wyjeżdzasz to moze to allegro zrobilabyś ewentualnie po powrocie, a ja sprobuję uzupelnić zdjecia, tekst, skonsultować z kierownictwem schroniska ten kontakt. Lepiej, zeby to było nawet troszke później ale dopracowane. Mam nadzieję, że mnie zrozumiesz. Na przyklad te zdjecia robila wolontariuszka, ktora zrezygnowala z dzialalności wschronisku i teraz pytam Ją czy mogę fotki wykorzystać. Quote
Agula99 Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Barb a ty nie mozesz podać swojego numeru?? nie mozesz jej wyadoptować jakby co???? zawsze bedziesz wiedziała że to ktoś spoko i że podzie do dobrego domu a nie byle gdzie!! Quote
Agula99 Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Barb nie motaj!! figa wyjeżdza ok, ale może w miedzy czasie ktoś zadzwoni, podaj swój namiar!!! nie czekaj!! kobito!!! :mad::mad::mad: Quote
barb Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Agula99 napisał(a):Barb a ty nie mozesz podać swojego numeru?? nie mozesz jej wyadoptować jakby co???? zawsze bedziesz wiedziała że to ktoś spoko i że podzie do dobrego domu a nie byle gdzie!! Napiszę dziś mail do Kierownika schroniska. Quote
Agula99 Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 No ale po co?? Nie wiem jacy tam są ludzie, ale chyba czas wziąć sprawę w swoje ręce, może właśnie ona nie znajduje domu, bo tak to trochę nieudolnie jest robione! A Ty co nie możesz znaleźć domu dla jednego psiaka? Musisz mieć pozwolenie ze schronu???? Quote
Recommended Posts