Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 493
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

barb napisał(a):
Jakby bylo trzeba to nie ma sprawy. Jeszcze myslam żeby dodać zdjecie , gdzie ona jest w boksie, za kratkami ( na pierwszej stronie watku) - tez jest smutne. To moze być smutne allegro :-(. Jeszcze wierszyk dla niej zalatwiam - też smutny :-(

matko ile tych smutków, może tak choć odrobinkę optymizmu, coo?? :cool3::evil_lol::mad:

Posted

Agula99 napisał(a):
matko ile tych smutków, może tak choć odrobinkę optymizmu, coo?? :cool3::evil_lol::mad:

Chyba, że koncepcja Figi bedzie inna.

A ja za to moze zrobię ogloszenia Waszym psiakom na jakimś lokalnym podkarpackim portalu. Najpiew Atosowi, Colusi, Pako i Czako.

Posted

barb napisał(a):
Jakby bylo trzeba to nie ma sprawy. Jeszcze myslam żeby dodać zdjecie , gdzie ona jest w boksie, za kratkami ( na pierwszej stronie watku) - tez jest smutne. To moze być smutne allegro :-(. Jeszcze wierszyk dla niej zalatwiam - też smutny :-(

O swietnie! Wierszyk jak najbardziej , zrobimy Chabie fajne allegro

Posted

CHABA
Mała sunia to Chabusia,
Która bardzo jest milusia.
Lubi biegać, skakać umie
Człowieka świetnie rozumie.

Lecz w schronisku zamieszkała
Ta przemiła psinka mała
Tam jej smutno jest i źle
Woła sercem: zabierz mnie!

może być taki? czy ma być smutniejszy?

Posted

Piękny ale ten od Hery jest smutniejszy.

Moge go wkleić

Mlodziutka Chaba w schronisku czeka
i co dzień szuka swego człowieka.
Tak dużo przeszła, tak smutków wiele
że w końcu musi stać się weselej!
Nie można przecież przez tyle lat
przez kraty tylko patrzeć na świat!

Posted

[quote name='barb']Piękny ale ten od Hery jest smutniejszy.

Moge go wkleić

Mlodziutka Chaba w schronisku czeka
i co dzień szuka swego człowieka.
Tak dużo przeszła, tak smutków wiele
że w końcu musi stać się weselej!
Nie można przecież przez tyle lat
przez kraty tylko patrzeć na świat!

Oczywiście autorką obydwu wierszykow jest Cioteczka Nikaragua , ktorej bardzo dziekuję, że tu zajrzala.

Figa moze sama wybierze, ktory będzie lepszy do Allegro

Posted

Czytalam o niej juz kilka miesiecy temu i dziwie sie ze nikt jej nie chce, moze ludzie boja sie poswiecenia zwiazanego z kilkoma posilkami dziennie ale moze znajdzie sie dom ktoremu to przeszkadzac nie bedzie

Posted

Smutniejszy ten od Hery, ale do Chaby to chyba bardziej pasuje pierwszy, no ale to wy ją lepiej znacie:)
Śliczna się z niej pannica zrobiła, pasowałaby do naszego wrocławskiego Przecinka-dwa czarne szczupłe rozrywkowe psiaki:)

Już się poprawiam z odwiedzinami u Chabuni:)

Posted

[quote name='SZPiLKA23']Czytalam o niej juz kilka miesiecy temu i dziwie sie ze nikt jej nie chce, moze ludzie boja sie poswiecenia zwiazanego z kilkoma posilkami dziennie ale moze znajdzie sie dom ktoremu to przeszkadzac nie bedzie

Ona już je normalnie !!! :lol: Muszę zmienić tekst w ogloszeniach. Wada przestala jej dolegać - nie ma żadnych problemow. Zreszta widać, jak pieknie wyrosla.

Posted

A może z dopisaną zwrotką?
tamten od Hery (a wcześniej od konińskiej suni) wydaje mi sie za poważny dla młodej psinki

CHABA
Czarna sunia to Chabusia,
Która bardzo jest milusia.
Lubi biegać, skakać umie
Człowieka świetnie rozumie.

Lubi koty, dzieci lubi
na spacerach się nie zgubi.
Umie chodzić też na smyczy
co się zawsze bardzo liczy.

Lecz w schronisku zamieszkała
Ta przemiła psinka mała
Tam jej smutno jest i źle
Woła sercem: zabierz mnie!

Posted

sunia2000 napisał(a):
Smutniejszy ten od Hery, ale do Chaby to chyba bardziej pasuje pierwszy, no ale to wy ją lepiej znacie:)
Śliczna się z niej pannica zrobiła, pasowałaby do naszego wrocławskiego Przecinka-dwa czarne szczupłe rozrywkowe psiaki:)

Już się poprawiam z odwiedzinami u Chabuni:)

Wiem, że masz malo czasu na te wirtualne odwiedziny. Tym bardziej sie ciesze, że zajrzalaś. Tyle Ciotek na raz jeszcze u Chaby nie było.

Myslisz, że ten pierwszy wierszyk lepszy ? Tylko, że Chaba juz nie jest mala. Jest średnia - do kolan.

Posted

Nikaragua napisał(a):
muszę uważać, bo wpadnę w dumę ;)

Masz pelne prawo - takiego wierszowanego bazarku jeszcze chyba nie było. :lol:

Posted

barb napisał(a):
Masz pelne prawo - takiego wierszowanego bazarku jeszcze chyba nie było. :lol:

były, na pewno :) wiosną na spodenkowym bazarku bros wszyscy tworzyli galotkowe-wierszyki :) powstało ich kilka stron ;)

Posted

Nikaragua napisał(a):
były, na pewno :) wiosną na spodenkowym bazarku bros wszyscy tworzyli galotkowe-wierszyki :) powstało ich kilka stron ;)

Ja dopiero w lipcu tego roku pierwszy raz zajrzalam na bazarek - z powodu tego, że byl dla Viki. Wawer go robila.

Posted

I ja zaglądam do Chabuni, dzięki za zaproszenie. Ona taka sama jak nasza Emilka boguchwalska, wszyscy ją kochaliśmy bardzo bo była taka delikatna i najdłuższa stażem i wydawało się że domku nie znajdzie bo straszna dzikuska. A własnie specjalnie do niej przyjechały w śnieżny i mroźny dzień 2 siostry z Wieliczki i dzisiaj Emilka jest bardzo szczęsliwą psinką. Chabunia też się doczeka ale w dużej mierze zależy to od nas, od naszej obecności na wątku, ogłoszeń. Gdyby nie reklama naszej Emilki, pewnie po dziś dzień siedziałaby w przytulisku, przez nikogo niezauważona.

Posted

Becia66 napisał(a):
I ja zaglądam do Chabuni, dzięki za zaproszenie. Ona taka sama jak nasza Emilka boguchwalska, wszyscy ją kochaliśmy bardzo bo była taka delikatna i najdłuższa stażem i wydawało się że domku nie znajdzie bo straszna dzikuska. A własnie specjalnie do niej przyjechały w śnieżny i mroźny dzień 2 siostry z Wieliczki i dzisiaj Emilka jest bardzo szczęsliwą psinką. Chabunia też się doczeka ale w dużej mierze zależy to od nas, od naszej obecności na wątku, ogłoszeń. Gdyby nie reklama naszej Emilki, pewnie po dziś dzień siedziałaby w przytulisku, przez nikogo niezauważona.

Dzięki Beciu, że i Ty zajrzalaś.