barb Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 A to byłby tekst do ogłoszenia/allegro dla Chaby. Chabunia - filigranowa sunia szuka domu! Młodziutka (roczna), średniej wielkości, sympatyczna, wesola sunia, podopieczna schroniska dla zwierząt w Orzechowcach, kochajaca ludzi, psy i koty . Okres szczenięcy spędzila we wspaniałym domu tymczasowym w Przemyslu, gdzie nauczyła się ładnie chodzić na smyczy i zachowywać czystość. Pomimo swych niewielkich gabarytow ma mnostwo energii, uwielbia biegać, skakać, bawić się. Dlatego najbardziej polecana jest do domu z ogródkiem lub powórkiem, ewentualnie dla osoby, która może zapewnić jej dużą porcję ruchu. Bardzo cierpi zamknieta w boksie. Ze względu na swoją wadę (uchyłek przełyku) sunia miała obniżoną szansę na adopcję - jadła karmę o rzadszej konsystencji, podawana na podwyższeniu. Aktualnie jada normalnie i czuje się bardzo dobrze, w domu zapewnienie jej j opieki nie jest w zupełności uciążliwe. Swoim opiekunom na pewno da mnostwo radości i nie pozwoli im na nudę. Suczka jest zaszczepiona, odrobaczona i wysterylizowana. kontakt: Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt Orzechowce tel. 16 672 07 07 (najlepiej dzwonić do godziny 15:00) e-mail: schr.orzechowce@gazeta.pl Quote
Agula99 Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Jak tam się czuje dzisiaj nasza Chabunia?? :) Quote
barb Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Bardzo prosze o wskazowki/ pomysły co do tresci ogłoszenia (post 226) Czy moze tak zostać czy coś dodać/ująć? Quote
Agula99 Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Jeśli chodzi o tekst Chaby, to może być!!! Wszystko na temat jest!! :) Quote
barb Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Agula99 napisał(a):Jeśli chodzi o tekst Chaby, to może być!!! Wszystko na temat jest!! :) To czekam na obiecane foty :lol: Quote
Agula99 Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 No to czekamy na fotki i trzymamy kciuki :) Quote
barb Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Agula99 napisał(a):No to czekamy na fotki i trzymamy kciuki :) Dziś jeszcze obiecanych nowych fotek nie ma. :shake: Quote
barb Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 [quote name='barb']Dziś jeszcze obiecanych nowych fotek nie ma. :shake: Ale jako, że przyjaciele naszych przyjaciól sa naszymi przyjaciółmi wkleję tu link do bazarku, który robi Ciotka Wawer, która kiedyś pomogla Ciotce Sunii2000, która zasponsorowala ogloszenia Chabie http://www.dogomania.pl/threads/214412-***-KOLOROWY-ŚWIAT-DECOUPAGE-na-dwa-chore-Kreciki-do-północy-20.09-*** - na razie jeszcze nikt nic nie kupił :shake: Quote
Agula99 Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 No to nic że fotek nie ma, dalej czekamy ;) Quote
barb Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Agula99 napisał(a):No to nic że fotek nie ma, dalej czekamy ;) I dziś dalej czekamy.... Quote
Agula99 Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 No to czekamy, a tak wogóle jak się tam malutka czuje??? :) Quote
barb Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Agula99 napisał(a):No to czekamy, a tak wogóle jak się tam malutka czuje??? :) Jak jutro nie dostane info to zadzwonie. Kurcze, nie pomyslalam, że przeciez ona po tej sterylce może jeszcze nie być w takiej formie zeby robić jej sesje zdjeciową. :shake: Jaka ja jestem glupia :oops: Quote
Agula99 Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 barb napisał(a):Jak jutro nie dostane info to zadzwonie. Kurcze, nie pomyslalam, że przeciez ona po tej sterylce może jeszcze nie być w takiej formie zeby robić jej sesje zdjeciową. :shake: Jaka ja jestem glupia :oops: Oj barb nie przesadzaj, głupi to są ludzie co psiaki wyrzucają i źle traktują a Ty starasz się coś z tym zrobić, pomóc, znaleźć domek, więc jesteś wspaniała!!! :) :) :) Quote
barb Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Agula99 napisał(a):Oj barb nie przesadzaj, głupi to są ludzie co psiaki wyrzucają i źle traktują a Ty starasz się coś z tym zrobić, pomóc, znaleźć domek, więc jesteś wspaniała!!! :) :) :) Nie przesadzaj Ciotka ;). Bezmyslna bylam w tym wypadku :oops:. A wspaniala to Ty jesteś - juz czytalam, że pieski w Przytulisku wyspacerowane. :multi: Quote
Agula99 Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 E tam bezmyślna!! A spacerowanie po trzy razy z naszą watachą to czysta przyjemność, ja już też znam każdy krzaczek, każde źdźebełko, tylko jeszcze jak na razie nie podsikuje ;) Quote
barb Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Agula99 napisał(a):E tam bezmyślna!! A spacerowanie po trzy razy z naszą watachą to czysta przyjemność, ja już też znam każdy krzaczek, każde źdźebełko, tylko jeszcze jak na razie nie podsikuje ;) A Twoje domowe na tym nie tracą? Z nimi też spacerujesz? Quote
Agula99 Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Moje domowe to lenie!! Im się spacerować nie chce, a niektóre to nawet nie umieją, np ta sunia co mam ją w avatarze, ale mają wielki ogród, ścigają się, biegają z psem sąsiada który jest niewyżyty, one już siły nie mają, uciekają do domu, a on może dalej, także moja ekipa nie cierpi...oni wolą zacisze domowe i pielesze :) Quote
barb Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Agula99 napisał(a):Moje domowe to lenie!! Im się spacerować nie chce, a niektóre to nawet nie umieją, np ta sunia co mam ją w avatarze, ale mają wielki ogród, ścigają się, biegają z psem sąsiada który jest niewyżyty, one już siły nie mają, uciekają do domu, a on może dalej, także moja ekipa nie cierpi...oni wolą zacisze domowe i pielesze :) Ta sunia z awataru to maleństwo z wygladu ale wiekiem chyba starsza, że nie lubi chodzić? Quote
Agula99 Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 No tak, ona malutka, przed śmiercią uratowana, teraz ma hmm z 3 lata, ale na smyczkę jej nie weźmiesz, nie umie, nie cierpi i drze się w niebogłosy...bo ona z rodziny patologicznej, więc jak trzeba do wetki to ja muszę ją nieść na rękach, a jeśli chodzi o szczepienia, to wetka do nas zajeżdża i od razu wszystkie 5 zaszczepione :) Quote
barb Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Agula99 napisał(a):No tak, ona malutka, przed śmiercią uratowana, teraz ma hmm z 3 lata, ale na smyczkę jej nie weźmiesz, nie umie, nie cierpi i drze się w niebogłosy...bo ona z rodziny patologicznej, więc jak trzeba do wetki to ja muszę ją nieść na rękach, a jeśli chodzi o szczepienia, to wetka do nas zajeżdża i od razu wszystkie 5 zaszczepione :) Fajna musi być. Ja najbardziej lubie takie malizny. Quote
Agula99 Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Pewnie że jest fajna, jest cudowna, mój skarbek, moja Sarunia, mała niunia, ale charrakterek też ma :) Quote
barb Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Mam zdjecia Chaby i informację, że suczka czuje sie dobrze. Zdjecia zapisalam w komputerze ale nie umiem ich wstawić. :shake: Może w najbliższych dniach zrobi mi to siostrzenica lub zdolniejsza koleżanka. Umiem wkleić zdjecie z internetu ale z wlasnego komputera - nie. A wprost z poczty nie nadaja sie do wstawienia bo za duze sa i trzeba je odwrocić. A w dodatku od czasu ostatnich fotek Chaba baaardzo wyrosla. Juz nie jest sunia o maleńkich gabarytach - znowu bedę musiala zmienić tekst ogloszenia. I nawet te chwalone przez Was szpiczaste uszy juz nie sa takie same. :shake: Quote
barb Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Agula99 napisał(a):I gdzie ta fotka??? Jest, tylko bardzo powoli się otwiera. U mnie przynajmniej jest. A u Ciebie nie ma? Quote
Recommended Posts