Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A to byłby tekst do ogłoszenia/allegro dla Chaby.

Chabunia - filigranowa sunia szuka domu!

Młodziutka (roczna), średniej wielkości, sympatyczna, wesola sunia, podopieczna schroniska dla zwierząt w Orzechowcach, kochajaca ludzi, psy i koty . Okres szczenięcy spędzila we wspaniałym domu tymczasowym w Przemyslu, gdzie nauczyła się ładnie chodzić na smyczy i zachowywać czystość. Pomimo swych niewielkich gabarytow ma mnostwo energii, uwielbia biegać, skakać, bawić się. Dlatego najbardziej polecana jest do domu z ogródkiem lub powórkiem, ewentualnie dla osoby, która może zapewnić jej dużą porcję ruchu.
Bardzo cierpi zamknieta w boksie.
Ze względu na swoją wadę (uchyłek przełyku) sunia miała obniżoną szansę na adopcję - jadła karmę o rzadszej konsystencji, podawana na podwyższeniu. Aktualnie jada normalnie i czuje się bardzo dobrze, w domu zapewnienie jej j opieki nie jest w zupełności uciążliwe.
Swoim opiekunom na pewno da mnostwo radości i nie pozwoli im na nudę.
Suczka jest zaszczepiona, odrobaczona i wysterylizowana.

kontakt:

Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt Orzechowce
tel. 16 672 07 07 (najlepiej dzwonić do godziny 15:00)
e-mail: schr.orzechowce@gazeta.pl

• Replies 493
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='barb']Dziś jeszcze obiecanych nowych fotek nie ma. :shake:

Ale jako, że przyjaciele naszych przyjaciól sa naszymi przyjaciółmi wkleję tu link do bazarku, który robi Ciotka Wawer, która kiedyś pomogla Ciotce Sunii2000, która zasponsorowala ogloszenia Chabie http://www.dogomania.pl/threads/214412-***-KOLOROWY-ŚWIAT-DECOUPAGE-na-dwa-chore-Kreciki-do-północy-20.09-*** - na razie jeszcze nikt nic nie kupił :shake:

Posted

Agula99 napisał(a):
No to czekamy, a tak wogóle jak się tam malutka czuje??? :)

Jak jutro nie dostane info to zadzwonie. Kurcze, nie pomyslalam, że przeciez ona po tej sterylce może jeszcze nie być w takiej formie zeby robić jej sesje zdjeciową. :shake: Jaka ja jestem glupia :oops:

Posted

barb napisał(a):
Jak jutro nie dostane info to zadzwonie. Kurcze, nie pomyslalam, że przeciez ona po tej sterylce może jeszcze nie być w takiej formie zeby robić jej sesje zdjeciową. :shake: Jaka ja jestem glupia :oops:

Oj barb nie przesadzaj, głupi to są ludzie co psiaki wyrzucają i źle traktują a Ty starasz się coś z tym zrobić, pomóc, znaleźć domek, więc jesteś wspaniała!!! :) :) :)

Posted

Agula99 napisał(a):
Oj barb nie przesadzaj, głupi to są ludzie co psiaki wyrzucają i źle traktują a Ty starasz się coś z tym zrobić, pomóc, znaleźć domek, więc jesteś wspaniała!!! :) :) :)

Nie przesadzaj Ciotka ;). Bezmyslna bylam w tym wypadku :oops:. A wspaniala to Ty jesteś - juz czytalam, że pieski w Przytulisku wyspacerowane. :multi:

Posted

E tam bezmyślna!! A spacerowanie po trzy razy z naszą watachą to czysta przyjemność, ja już też znam każdy krzaczek, każde źdźebełko, tylko jeszcze jak na razie nie podsikuje ;)

Posted

Agula99 napisał(a):
E tam bezmyślna!! A spacerowanie po trzy razy z naszą watachą to czysta przyjemność, ja już też znam każdy krzaczek, każde źdźebełko, tylko jeszcze jak na razie nie podsikuje ;)

A Twoje domowe na tym nie tracą? Z nimi też spacerujesz?

Posted

Moje domowe to lenie!! Im się spacerować nie chce, a niektóre to nawet nie umieją, np ta sunia co mam ją w avatarze, ale mają wielki ogród, ścigają się, biegają z psem sąsiada który jest niewyżyty, one już siły nie mają, uciekają do domu, a on może dalej, także moja ekipa nie cierpi...oni wolą zacisze domowe i pielesze :)

Posted

Agula99 napisał(a):
Moje domowe to lenie!! Im się spacerować nie chce, a niektóre to nawet nie umieją, np ta sunia co mam ją w avatarze, ale mają wielki ogród, ścigają się, biegają z psem sąsiada który jest niewyżyty, one już siły nie mają, uciekają do domu, a on może dalej, także moja ekipa nie cierpi...oni wolą zacisze domowe i pielesze :)

Ta sunia z awataru to maleństwo z wygladu ale wiekiem chyba starsza, że nie lubi chodzić?

Posted

No tak, ona malutka, przed śmiercią uratowana, teraz ma hmm z 3 lata, ale na smyczkę jej nie weźmiesz, nie umie, nie cierpi i drze się w niebogłosy...bo ona z rodziny patologicznej, więc jak trzeba do wetki to ja muszę ją nieść na rękach, a jeśli chodzi o szczepienia, to wetka do nas zajeżdża i od razu wszystkie 5 zaszczepione :)

Posted

Agula99 napisał(a):
No tak, ona malutka, przed śmiercią uratowana, teraz ma hmm z 3 lata, ale na smyczkę jej nie weźmiesz, nie umie, nie cierpi i drze się w niebogłosy...bo ona z rodziny patologicznej, więc jak trzeba do wetki to ja muszę ją nieść na rękach, a jeśli chodzi o szczepienia, to wetka do nas zajeżdża i od razu wszystkie 5 zaszczepione :)

Fajna musi być. Ja najbardziej lubie takie malizny.

Posted

Mam zdjecia Chaby i informację, że suczka czuje sie dobrze. Zdjecia zapisalam w komputerze ale nie umiem ich wstawić. :shake: Może w najbliższych dniach zrobi mi to siostrzenica lub zdolniejsza koleżanka. Umiem wkleić zdjecie z internetu ale z wlasnego komputera - nie. A wprost z poczty nie nadaja sie do wstawienia bo za duze sa i trzeba je odwrocić.

A w dodatku od czasu ostatnich fotek Chaba baaardzo wyrosla. Juz nie jest sunia o maleńkich gabarytach - znowu bedę musiala zmienić tekst ogloszenia. I nawet te chwalone przez Was szpiczaste uszy juz nie sa takie same. :shake: