Sonya-Nero Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 Myślę Madziaa, że niech twój pudelek zostanie domowym pupilkiem, jakim do tej pory był ;) W Polsce są tylko 2 suczki aprikotki, więc szanse jakiekolwiek krycie jest znikome. Jemu do szczęścia;) żadne krycia nie są potrzebne, a po co produkować kolejne szczenięta bezrodowodowe. Pooglądaj sobie dział o porzuconych psach, zobacz ile jest już takich bied pudlowych i "alapudlowych":shake: Quote
Elitesse Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 Alicjarydzewska napisał(a):Skoro masz metrykę powinnaś udać się do oddziału Związku Kynologicznego ale pies jest podobno z Ukrainy a tam dostaje sie gotowe rodowody a nie metryki :evil_lol: Quote
Eurasierka Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 Madziaa napisał(a):no wlasnie tez zie zastanawiam czy juz nie jest za pozno i czy wogole jest sens, ale mimo wszystko dzieki za odp, przynajmniej teraz wiem co i jak :) pozdrawiam Myślę, że najlepiej spokojnie nacieszyć się tymi latami, które są jeszcze przed wami bez zawracania sobie głowy reprodukcją :cool3: ..a w przyszłości, kto wie? jeśli nadal będzie cię ten temat interesował, może sprowadzisz do Polski szczeniaczka z jakiejś super-hodowli i zaczniesz bawić się w wystawy - bez pośpiechu, czerpiąc z tego frajdę, poznając grono innych pudlarzy, nawiązując przyjaźnie i nabywając stopniowo wiedzy o swojej ulubionej rasie oraz doświadczenia... ufff... trochę mi to zdanie wyszło przydłuuuugie :oops: :lol: Quote
Alicja Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 Elitesse napisał(a):ale pies jest podobno z Ukrainy a tam dostaje sie gotowe rodowody a nie metryki :evil_lol::oops:nie doczytałam No ale do autorki postu i właścicielki pudelka Bądź jego jedyna miłością , niech bawi sie , zyje szczęśliwie jak najdłuzej , pomyśl czy to aż tak konieczne by sprowadzać na swiat maluchy , jest ich aż nadto ...nie masz pewności czy będą to wyjatkowe , zdrowe egzemplarze . Nie każdy rodowodowy pies musi zostać reproduktorem ...pomijam to że nierodowodowe czy bez tytułu reproduktora wcale nie powinne . Przemyśl to .Wejdź na PwP ...poczytaj , pooglądaj zdjęcia a może zrozumiesz dlaczego są tu takie a nie inne odpowiedzi. Quote
Cathedral Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 Jeśli Madziaaa miałaby ochotę pobawić się wystawy - to czemu nie, ale to długa, niełatwa i dosyć kosztowna zabawa. A po tych wszystkich zachodach mogłoby się okazać, że pies i tak nie chce kryć, nie umie. Nie zmusisz go, niektóre psy tak mają. Niskie libido. A wtedy nie będzie chętnych do krycia Twoim reproduktorem. Możesz próbować kryć suki nierodowodowe - ale wtedy ani satysfakcji, ani tak na prawdę zarobku - a tylko kac moralny. Najlepiej sobie to wszystko przemyśleć na spokojnie. Quote
Toller Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 Podpinam się pod temat - w regulaminie hodowli, jest adnotacja że 1 dosk musi być z klubówki lub międzynarodowej. A co z wystawą Championów? CWC z tej wystawy, ma te same "prawa" co CWC z międzynarodowej - co w takim razie z oceną, liczy się do reproduktora czy nie? Quote
BeataG Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 Toller napisał(a):Podpinam się pod temat - w regulaminie hodowli, jest adnotacja że 1 dosk musi być z klubówki lub międzynarodowej. A co z wystawą Championów? CWC z tej wystawy, ma te same "prawa" co CWC z międzynarodowej - co w takim razie z oceną, liczy się do reproduktora czy nie? No ale skoro pies jest wystawiany na wystawie championów, to ma przecież CWC z wystawy międzynarodowej lub klubowej, a tym samym ocenę doskonałą. To dlaczego akurat wystawę championów chcesz podać do hodowlanki, a nie te same, co podawałaś do championatu? Ale oczywiście wystawa championów liczy się jak wystawa międzynarodowa i ocena doskonała na tej wystawie jest oceną z wystawy międzynarodowej. Quote
Toller Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 BeataG napisał(a):No ale skoro pies jest wystawiany na wystawie championów, to ma przecież CWC z wystawy międzynarodowej lub klubowej, a tym samym ocenę doskonałą. To dlaczego akurat wystawę championów chcesz podać do hodowlanki, a nie te same, co podawałaś do championatu? Proste to dość - bo psiak jest MŁ Ch Pl, a te oceny które zdobył, były poniżej 15 miesiąca :p Na razie ma jedną "liczącą" się z krajowej, brakuje dwóch - stąd powyższe pytanie :) Quote
BeataG Posted February 12, 2008 Posted February 12, 2008 Aha. No to w każdym razie Leszno "robi" za międzynarodową. :) A jak będziesz wstemplowywać uprawnienia w rodowód, to pewnie i tak będziesz mogła przebierać i wybierać (która wystawa bardziej prestiżowa, który sędzia w danej rasie bardziej "liczący się", gdzie była lepsza lokata itp.) - czego Ci oczywiście z całego serca życzę. :) Quote
jefta Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Toller napisał(a):Podpinam się pod temat - w regulaminie hodowli, jest adnotacja że 1 dosk musi być z klubówki lub międzynarodowej. A co z wystawą Championów? CWC z tej wystawy, ma te same "prawa" co CWC z międzynarodowej - co w takim razie z oceną, liczy się do reproduktora czy nie? A na wystawie Championów są w ogóle przyznawane oceny? :cool3: Quote
Toller Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 No i się dowiedziałam - zadzwoniłam w końcu do Związku - ocena (w sumie jest wpisana na dyplomie :p więc jest) i już wiem że się nei liczy do reproduktora. Nic to, trzeba w takim razie jeszcze poczekać troszkę dłużej :cool3: Quote
caminada Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 Panie udzieliły Ci złej odpowiedzi.CWC z Leszna liczy się jak duże , a ocena do uzyskania statusu reproduktora. Wniosek o poprawkę w regulaminie Wystaw został złożony i wkrótce powinno być : z wystawy międzynarodowej/klubowej/championów pozdrawiam Quote
Toller Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 Żartujesz?!?!? Dzwoniłam do Głównej siedziby Związku, babka nie była na 100 % pewna, i poszła sie zapytać - i w końcu dowiedziała się że nie :crazyeye::crazyeye: Zadzwonię zatem upierdliwie jeszcze raz, i zobaczymy, ale wkurza mnie to coraz bardziej - pytasz, udzielają odpowiedzi, a potem się okazuje że to lipa :p:mad: Quote
Recommended Posts