Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cypis czasami jeszcze długo się zastanawia czy oddać zabawkę ale czasami są momenty że odrazu ją kładzie na ziemi i czeka aż mu się ją rzuci. A najważniejsze, że można to zrobić już bez obawy o swoją rękę:) A to już duży sukces. Oczywiście dalej będziemy to ćwiczyć. Nauczył się już też komendy puść. Dzisiaj Cypis też nauczył się komendy "turlaj" Troche to długo trwało zanim mnie zrozumiał o co w tym chodzi ale to pewnie dlatego, że kojarzyła mu się z komendą obrót, którą opanował już do perfekcji:)

• Replies 186
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozmawiałam wczoraj z Panią i mówiłam, że nie lubi dotykania łapek, brzucha itp i trzeba z nim szczególnie postępować. Mam nadzieję, ze sobie poradzą. Pani jest nim bardzo zauroczona, mieli kiedyś pieska przygarniętego z ulicy, który był bardzo podobny do Cypisa. Bardzo sie ucieszyła,że nie reaguje wogóle na koty, a podobno mają ich dwa. Podczas jazdy zachowywał się bardzo grzecznie, leżał cały czas na kocyku. Na czas jazdy założyli mu kaganiec. Z tego co wiem dom jest z ogrodem, nie mają dzieci. Pani pytała czy lubi suchą karmę, w domu dostał kiełbaskę, grzecznie podał łapę, a potem robił to co lubi najbardziej czyli bawił się piłeczką. Ogólnie z rozmowy bardzo fajna rodzina, mam nadzieję, że Cypis nie narozrabia i nie wróci więcej do schroniska.

Posted

naprawdę się cieszę, że Cypis wreszcie znalazł swój dom :) trzymam kciuki, żeby był grzeczny :kciuki:

Cypisku, nie wracaj do nas więcej ;)