Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 186
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepraszam, że nie dodałam jeszcze tych zdjęć i filmiku, ale nie znalazłam czasu, w tym tygodniu na 100% dodam tylko nie wiem kiedy a tekst do ogłoszeń już podaję i ogromnie dziękuje za pomoc bo ja nie znam wielu stronek i nie za bardzo jak mu mam robić ogłoszenia:

Temat do ogłoszeń: Dorosły psiak z charakterkiem szczeniaczka prosi o dom!
Tekst do ogłoszeń:

Pewnego dnia znalazł się w schronisku... wszyscy zdziwieni... co taki piękny i mądry pies robi w schronisku... do dziś wiele z nas nadal zadaje sobie takie pytanie...myśleliśmy, że szybko znajdzie domek... niestety jeszcze nikt go nie przygarnął, nie dał mu domu ani miłości... siedzi sobie sam za kratami w niewielkim boksie... i czeka... czeka może właśnie na Ciebie!

Cypis to niewielki, czteroletni rudzielec (36 cm w kłębie) o krótkim, gęstym włosie i zabawnych uszach. Jedno ucho klapnięte do połowy, drugie prawie stojące. Jest odważny, ciekawy i uwielbia się bawić piłką. Bardzo też lubi gdy wywraca się go na grzbiet i głaszcze się go po brzuszku. Mile usposobiony do psich koleżanek.Psich kolegów nie zaczepia, no może nie których, ale tylko aby obwąchać i ich nie obszczekuje i nie atakuje. Początkowy kontakt z opiekunem średni, wołał towarzystwo innych psów. Nie boi się dotyku i sprawia mu przyjemność głaskanie czy czochranko. Z racji mini wagi nawet ciągnięcie na smyczy nie przeszkadza w spacerze. W swoim "poprzednim" życiu mieszkał na dworze, musi się nauczyć przebywania w domu i zachowania czystości. Nie lubi kąpania, szelek, ubranek dla psów i nie może trafić do domu z małymi dziećmi, potrzebuję odpowiedzialnych i raczej dorosłych opiekunów. Cypis teraz siedzi w schronisku i po prostu czeka, czeka na wiele miłości którą może dać jemu jedynie człowiek.
Kontakt w sprawie adopcji Cypiska:
Mail: soboz4@gmail.com
Tel: 503-364-290

A tutaj fajne zdjęcie, ale jeśli chcesz to możesz dać więcej, tutaj folder ze zdjęciami Cypiska do ogłoszeń: https://picasaweb.google.com/psiwolontariusz/Cypis16711MagdaSzadyBoks805# i jeszcze raz dziękuje za pomoc a tu to jedne zdjęcie, które mi sie bardzo spodobało :)

Posted

Malina musisz uwzględnić, że nie może zamieszkać z dziećmi, bo skoro ugryzł, to nie jest pies dla wszystkich... nie moze to być pierwszy lepszy dom. Cypis sporo przeszedł i musi znaleźć bardzo odpowiedzialnych ludzi, żeby wyszedł na prostą.

Posted

No i Cypiskowi w końcu zrobiłam filmik, mam nadzieję, że szybko znajdzie domek, tak mi go szkoda :(

[video=youtube;ZG2x9lzR3-k]http://www.youtube.com/watch?v=ZG2x9lzR3-k&feature=player_detailpage#t=1s[/video]

Posted

Cypis dziś na spacerze był z Eweliną. chyba wcale nie jest taki straszny jak mówią...daje się głaskać, brać na ręce...jest uroczym stworzeniem, dziś chwytał zębami tylko w jednym momencie...on na ogonie ma paskudną ranę!! kiedy dotknie się jego ogona, wtedy atakuje, ale nie z agresji...tylko nie wie jak inaczej reagować na to jak go boli...:(

a taki ma uśmiechnięty ryje, gdy nikt nie zbliża się do jego ogona

bardzo ładnie komponuje się z zielonym trawnikiem ;)

Posted

Tak widziałam tą jego ranę a nawet na drugim zdjęciu ją widać, a tak w ogóle dzisiaj go spotkałam i też pocykałam mu fotki:

-Tu za Muńkiem:

-Za smyczą Muńka :)

-Słodki Cypisek

-Tak się cieszy ze spacerku:

-Po lubiał Suzi:

-Obwąchywał trawkę:

-Ładnie się położył:

Posted

Wczoraj znowu widziałam Cypiska na wolontariacie, ale niestety dziewczyna która go miała to w przyszłą sobotę dostanie innego więc trzymam kciuki aby tylko dalej wychodził na wolontariat a najlepiej znalazł dobry dom!

Posted

Podepne się do Was bo też szukam rudej domku :(

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/206976-Ruda-sunia-szuka-domu-!"]http://www.dogomania.pl/threads/206976-Ruda-sunia-szuka-domu-![/URL]

• 2 weeks later...
Posted

Dzisiaj Cypisek po raz drugi brał ze mną udział w szkoleniu fajny pies ale bezdomny i bardzo fajnie się nam razem ćwiczyło. Rewelacyjnie skupia się na opiekunie, reaguje na imię. Nauczył się komendy siad, ćwiczymy waruj, na miejsce, łapa. Ostatnio próbowałam go odwrażliwiać na dotyk łapek. Bardzo ładnie chodzi na luźnej smyczy. To naprawdę fajny piesek i chyba nie taki straszny diabeł jak o nim mówią:)

Posted

zakar napisał(a):
Dzisiaj Cypisek po raz drugi brał ze mną udział w szkoleniu fajny pies ale bezdomny i bardzo fajnie się nam razem ćwiczyło. Rewelacyjnie skupia się na opiekunie, reaguje na imię. Nauczył się komendy siad, ćwiczymy waruj, na miejsce, łapa. Ostatnio próbowałam go odwrażliwiać na dotyk łapek. Bardzo ładnie chodzi na luźnej smyczy. To naprawdę fajny piesek i chyba nie taki straszny diabeł jak o nim mówią:)

Bardzo się cieszę, ze Cypisek nadal wychodzi na spacerki. To super, że uczy się komend bo ze mną zdążył się tylko, ale to nie do konca nauczyć komendy "siad". Te komendy pewnie mu też pomogą w znalezieniu domu. Nie sądziłam, że Cypis tak szybko nauczy się reagować na imię bo jak ja go wołałam to nic, zero zainteresowania :) Jak spotkam cypiska w przyszłą sobotę to chociaż jedno zdjęcie muszę mu cyknąć :) Do domku Cypisku :)