Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 468
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja też myślę, że Tomcio znajdzie dom. Przepraszam Tomka za offa, ale muszę napisać, że mój Pusio już po operacji. Wróciłam wykończona psychicznie ze zdenerwowania i tym bardziej nie mogę zrozumieć jak niektórzy mogą być tak okrutni dla psów. Byliśmy razem z TZem. Jak położył psa na stole operacyjnym to myślałam, że jemu będziemy udzielac pomocy. Na szczęście psinka dzielnie wszystko zniosła , teraz odpoczywa, w poniedziałek ściągamy opatrunek i szwy. Bardzo dziękuję za słowa otuchy, to naprawdę pomaga.

Posted

Nie wszyscy wlasciciele dbaja o zwierzeta tak jak my, raczej znam w PL inny standard :-( Widac w schronisku jak psy sa traktowane, malo ktory jest szczepiony p.wirusowkom, nie wspomne o kastracjach/sterylizacjach. Ale pocieszajace jest to,ze np. u Tomka Mrozowskiego zawsze sa kolejki i jednak wielu wlascicieli ratuje swoje zwierzaki.
Jak sie czuje Pusio?

Posted

Ogólnie czuje sie dobrze , ale rozpracowuje opatrunek, odbywamy konsultacje telefoniczne z dr Mrozowskim, staramy sie pilnować opatrunku. Miałam mu sama zrobic injekcję ,ale jakos własnemu psu nie mogłam , za radą dr Tomka pojechaliśmy u nas do lecznicy. Faktycznie u nas też sporo piesków i co mnie ucieszyło obok yorków zwykle kundelki. Przy okazji pokazali mi zdjęcie rtg psa , który ma w sobie 7 śrutów, podobna sąsiad strzelał, uczucia wszystkich psiarzy , a było nas kilkoro dosadnie wyraziła jedna Pani, która stwierdziła , że takiego sąsiada należy powiesić za ...

Posted

Na allegro sie teraz w ogole nie oplaca wystawiac ogloszen, mimo wyroznien jest bardzo malo wejsc. To juz nie allegro, co kiedys. Niby sa ci obserwatorzy, ale moze tak obserwuja jak inne 'rzeczy'.

Posted

Zgadzam się, jest tak mało wejść, że aż jestem w szoku. Niektóre psy po 14 dniach, nie miały nawet 20! Lobo choć ma przecież w tytule rasę ma po tygodniu ledwie 30 wyświetleń. A jak już nie wymyślę jakiejś rasy, to na "burki" nawet nie patrzą. Na Tablicy jest od razu kilkadziesiąt wyświetleń, po dniu nawet ponad 100, ale znowu chyba większość ogląda dla samego oglądania...No chyba, że są jakieś zapytania z ogłoszeń na Tablica.pl?
Ulka, pytają w ogóle o psiaki?

Posted

W schroniskowej poczcie cisza jak makiem zasial, tylko ostatnio Grzes pojechal do domu az nad morze i Atenka poszla do adopcji i 1 szczeniak, ale to widzialas na pewno na glownym mieleckim.
Na tablicy.pl widac niby, ze 'tel' jest zaznaczony liczba 1 czy 2, ale nie wiem czy ludzie rzeczywiscie dzwonia. Ja sie juz calkowicie przerzuce na gumtree i tablice, jeszcze adopcje.org sa dobre, ale zgubilam haslo. Z adopcji.org sa przewaznie dobre domy. Dalas Martinka na adopcje.org?

Posted

Nie wystawałam, może ma tam ogłoszenie z pakietu, ale nie jestem pewna.
Na gumtree to on ma chyba 3 aktualne ogłoszenia, 1 moje i 2 z pakietów. Na Tablicy to z 4, w tym 2 moje. Plus allegro z wyróżnieniem na stronie kategorii, no i 130 ogłoszeń z pakietów i co z tego! Ani jedna osoba się nie zainteresowała. Żebym chociaż miała jedno pytanie w jego sprawie, cokolwiek. Strasznie to dołujące. Tym bardziej, że to nie jest trudny pies, po przejściach, wycofany czy coś innego, żeby ktoś miał prawo mieć wątpliwości.
Ale w sumie tak samo jest z Tomkiem, który nie dość, że fajny to jeszcze malutki, co się ceni - a jednak nadal czeka.
Lisia miała jechać do Krk i też cisza, nie dzwonię, nie chcę być nachalna... ale czekam z nadzieją.
W ogóle ostatnio strasznie marudzę i narzekam, bo tak mnie jakoś to wszystko przytłacza. Człowiek chce pomóc, ale nie ma jak.

Posted

Kasiu, to napisze Ci na pocieszenie, ze jak 'nastalysmy' w schronisku, to byly 2-3 adopcje miesiecznie i to przewaznie wiejskie, bo komus byl potrzebny pies do pilnowania czyli na lancuch. Takze teraz nie jest tak zle, moze to jakis chwilowy zastoj, moze ogloszen wszedzie tak duzo, ze ciezko wybrac psa. Ale np. Jessy wcale nie miala duzo wejsc na aukcji allegro, a jednak domek znalazla. Mialysmy kilka bardzo dobrych adopcji ostatnio np. Daisy, Grzes. I jest nas wiecej, to tez budujace.