Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 468
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wszystko ok, p.Alicja jest Tomciem zachwycona i podobnie jak wszyscy znajomi nie może wyjść ze zdumienia jak takie cudo znalazło się w schronisku. Tomcio bardzo szybko się z p.Alicją zaprzyjaźnił, już wczoraj w podróży do domu załadował się jej na kolana ;)
Obecnie nie opuszcza jej ani na krok, ale p.Alicja już podejmuje próby z krótkim zostawaniem go samego, żeby w poniedziałek nie było szoku. Jest ok, ale za każdym razem, kiedy p.Alicja wraca jest taka radość, jakby jej nie widział miesiąc :)
P.Alicja zdaje sobie sprawę, że w trakcie aklimatyzacji mogą jakieś problemy wystąpić, ale nic nie jest jej straszne.

Prześlę p.Alicji link do wątku i będziemy mieli prawdopodobnie zdjęcia i informacje z pierwszej ręki :)
P.Alicja obiecała w podzięce za Tomcia i za transport przesłać pieniądze na nasze konto, to pójdzie na konto psiaków od Filipków.

No i właśnie, czy Filipki mają jakiegoś pieska na miejsce Tomcia?

Posted

Cieszymy się,że Tomuś znalazł dom i myślimy, że nic sie nie wydarzy i psinka zostanie ze swoja Panią. Ponieważ w schronisku jest tak jak jest, to mamy pytanie czy można normalnie wziąć psiaka do hoteliku po tych wszystkich zakazach, nakazach i kwarantannach? My mamy faworyta. To KOKSIK z boksu 8/94. Wiem, że nie jest najmłodszy, ale na naszym miejscu często były starsze pieski i trafiały potem do dobrych domów. Koksik jest tak podobny do naszego ukochanego Węgielka, że nie możemy go zostawić.
/

Posted

Witam i od razu dziekuje wszystkim za Tomcia :D siedzi na kolanach i troche kiepsko sie pisze :) przepraszam za ;iterowki i barki polskich znakow, ale mam ang program i nie uznaje w necie polskich znakow :) Tomcio dopiero drugi dzien, a juz mozge napisac cala historie :) wczoraj mial sesje zdjeciowa,ale podesle je pozniej :) zapoznal sie z kuzynami szynszylami i zareagowal przesympatycznie ehhhhh, podszedl do klatki, pomachal, pomachal i odwrocil glowe , po prostu udal ze ich nie widzi, poznal "siostrzyczke" Linke do spacerow i zabaw, a skonczylo sie to dwoma psiakami na rekach, bo zaden nie chcial odposcic :)

Posted

Czekaja go jeszcze dwie wizyty, w przyszlym tygodniu pojedzie na wies zapoznac sie z kotem, na wypadek gdyby musial zanocowac poza domem i w szkole :) lekcje wychowawcze juz sie odbyly na temat odpowiedzialnosci, zasad funkcjonowania DT, schroniski, przepisow i cealej reszty, o ktorej sama nie mialam pojecia, dopoki nie zazcelam szukac Tomcia :) Ale to za jakis czas, zeby nie bylo za duzo wrazen.
Przeczytalam przed chwila caly watek Tomcia i przy kazdym wpisie o zainteresowaniu Tomkiem Kudlaczkiem ,wy sie martwilisice, a ja oddychalam z ulga bo Tomcio czekal na mnie i mialam go znalezc na drugim koncu swiata :)
Z tego wszytkiego najbardziej balam sie WP, ze okaze sie, ze sie nie nadam dla piesia przytulaczka :) ale jest juz moj i moge sie cieszyc
nie dostepuje mnie na krok, nie wychodzi tylko na balkon, ale z czasem moze sie przkona, jak wchodze na balkon to ucieka i sie chowa i tylko zaglada, a jak wchodze z balkonu to mam ta mala pileczke na glowie hiihih taka radosc. Moze jak sie poczuje pewniej, ze jest u siebie, moze sie przekona do balkonu, bo moj poprzedni psiak uwielbial balkon i sie wylegiwac w cieniu

Posted

A ja jeszcze raz mam jego obraz w oczach jak dziarsko wieczorem wymaszerował ze schroniska po lepsze życie.:loveu:Ten moment mi wraca tak"obrazowo".Psy maja wahania,on szedł pewnie....:lol:Gratuluje wyboru!

Posted

Troche to chaotyczne, ale tyle by sie chcialo opowiedziec, ze sie traci watek :) Wczoraj tomcio mial obajzdowke i zbieralismy wyprawke: czekalo na niego: kosz do spanka, piankowe legowisko do auta i na pufe, smycz i zabawki :) i wyszlo na to ,ze ma wiecej mebli i akcesoriwó niz wlasciciel :) a z zabawek najbardziej polubial skarpetke, moze inne tez polubi :)chociaz w sumie skarpetki sa tansze niz zabawki dla psiakow ;)
Podroz do domu troche trwala, ale po chwili niepewnosci wgramolil sie na kolana i nie moglam jechac normalnie, tylko pyrakc 30-ka, ale po jakis 15-20 minutach dal sie przesadzic obok i tylko tracal i sprawdzal czy wszystko dobrze, wystarczylo posmyrac i sie robil spokoj.
Nie jadl i nie pil po przyjezdzie, ale rano miski byly puste, czyli wszystko jest ok :)
na razie nie szzceka, tylko pomrukuje na sasiadow, ale mruczec sobie moze do woli :) a reszta wyjdzie w przysłowiowym praniu, :)

Posted

we wtorek ma wizyte u pani weterynarz, zeby go zarejestrować i dostac numerek w kartotece ;) reszta bedzie pozniej, bo to wszystko jest dla niego i dla mnie nowe. On musi pokonac strach przed zostawieniem, a ja poruszac sie po tym forum, bo cos mnie ciagle wywala ,przenosi nie tam gdzie chce, ale jakos sobie poradzimy

Posted

jak bede potrzebowala pomocy to bede pytac :)bo kto pyta, ten wie. Widzialam tu jakas strone ze sprzedazami i doczytalam, ze pieniazki przechodza na konto psiakow. nie mam nic takiego, ale z dzieciakami robie 2 razy do roku ozdoby swiateczne z makaronu, szyszek (choinki,gwiazdki, aniolki, pisanki) i potem jest kiermasz na jakis cel, to moze tutaj tez takie rzeczy mozna wystawic, zamiast bawic sie w kiermasze, bo moze tu tylko zwierzatkowe rzeczy sie kupuje, czy sprzedaje ?a zawsze to by sie cos nazbieralo. To tylko luzny pomysl, bo nie chcialabym, zeby to sie zkonczylo tylko zabraniem Tomka Kudlaczka, bo o tego Przytulaczka tez ktos dbal, zebym mogla sie nim teraz cieszyc:)

Posted

Strasznie się ciesze z Tomcia, ja siedzę jak na szpilkach, nasza Amcia jeszcze godzinkę i spotka się z nową Panią też na A4 :)
Tomciu i nowa Rodzinko tylko szczęścia, aliczek to jest zakładka bazarki, można tam kupować i sprzedawać wszystko i kaska idzie na pomoc psinom :)

Posted

Witamy Pancie Tomciowa na dogomanii :hand:
Czekamy zawsze na wiesci o Tomciu oraz zdjecia. Gdyby sie cokolwiek dzialo z Tomciem, to prosimy od razu pisac, bedziemy wspolnie radzic jak zapobiec ewentualnym klopotom. Odpukac moze ich nie bedzie :kciuki: