romenka Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 edek napisał(a):Romenko czy Romek będzie zabierany do domu w mrozy ?? co Pani mówiła na ten temat ? Napiszę tak: Pani kupiła sobie domek z działką ale na razie mieszkają w bloku i czekają na sprzedasz mieszkania. Romuś mógłby przyjechać jak przeprowadzą się do domu i miałby wybór dom,podwórze. W dzień będzie hasał na zewnątrz a w nocy będzie wprowadzany do domu -tak zrozumiałam. Budy nie mają-jeszcze ale zostanie zakupiona jeśli będzie taka konieczność. Ja się obawiam reakcji Romka na kota :( Myślę że kot tego może nie przeżyć :( ale sąsiedzi kota mają i poproszę ich bym mogła przynajmniej sprawdzić reakcje jego chociażby przez siatkę ;) Będę chciała znaleść kogoś z Ełku na wizytę przed adopcyjną albo chociażby po adopcyjną. Najbardziej obawiam się odległości ode mnie :( A co będzie jak Romuś się nie spodoba albo coś nabroi albo.... Nie daj Boże ucieknie co ja wtedy zrobię i gdzie pomocy będę szukać :( Nie wiem, troszkę mnie to przerasta :( Nic na razie jesteśmy na etapie wstępnym adopcji Romka. Pani bardzo jest zachwycona jego charakterem. Boję się :( Quote
ania shirley Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Romenko- koniecznie przedadopcyjna i to "ostra". Właśnie z racji odległosci... Quote
edek Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Romenko to najpierw go sprawdź na kota. Wizyta przed adopcyjna to konieczność i najlepiej już obejrzeć ten domek i warunki jakie tam będą panować. Jeśli chodzi o ucieczkę to jedynym sposobem zabezpieczenia go jest chip i adresówka z Twoim nr tel…. I tu nic więcej zrobić nie możemy jak tylko mieć nadzieje, ze przyszli właściciele sa rozsądni. Jak będziesz rozmawiać z Panią jeszcze to powiedz jasno, ze Romek w zimę nie może być w budzie bo ma krótką sierść i cały się trzęsie mimo kubraka, zobaczysz co wtedy powie. Quote
romenka Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 Pani martwiła się o Romka bo zadała mi pytanie czy on śpi na dworze również teraz w te mrozy. Uspokoiłam Panią kiedy powiedziałam że nie. To tylko dobrze o niej świadczy :) Romusiowi Darek przedwczoraj zakupił makaron za 4 zł i karmę za 5 zł (puszkę) ale paragonu nie wziął :shake: zrobiłam zdjęcia wczoraj jak mu zaczęłam gotować ten makaron i puszkę z ceną. Ale coś Romkowi nie bardzo smakuje takie same postne....Byłam wczoraj w sklepie by dokupić mu kości i korpusów ale faktycznie nie było. Nic jeszcze dzisiaj się przemęczy z takim żarełkiem a jutro jak D. przyjedzie zakupię mu to co zwykle a to niech doje. Od lutego zakupię mu karmę bo Darek zaczyna się rzucać że za często mu gotuje a on musi płacić rachunki za prąd wtedy wezmę się na sposób i będę mu dodawała karmy do wywaru no i wtedy może nie będę gotowała co 3-4 dni ale może raz na 6 dni ;) Byle tylko chciał z tą karmą jeść :oops: Quote
romenka Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 No i zapomniałam :Romek dzisiaj w ganku spał do 9-tej. Zdziwiłam się bo myślałam że D. jak będzie jechał do pracy wypuści go na zewnątrz a tu niespodzianka w postaci Romka :) Quote
romenka Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 Moi drodzy dostałam taką wiadomość od Pani Krystyny: "Pani Iwono co bedzie to bedzie jestem uparta i Romka bede miala prosze zalatwiac transport bo chcialabym aby w te mrozy byl ze mna w cieplym mieszkaniu. Jest duzy to prawda ale sobie poradzimy.Jestem zodiakalnym lwem i mam wladze i sile./zartuje/. Krystyna" :) Quote
edek Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Hmmm aż zaniemówiłam. Romenko i co planujesz ??? oddajesz go po kastracji jak to chcesz zorganizować ??? fajnie gdyby grzał dupeczkę na kanapie :). A ostrzegałaś Panią, ze chłopak musi się wymęczyć, żeby nie rozrabiał w domku ;). Trzymam za Was kciuki bardzo bardzo mocno. Taki cudny pies z niego !!!! Quote
romenka Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 Edek ja mam wrażenie że Romuś psocił na dworzu bo szukał sobie zajęcie. W ganku jak zostawiany jest już od godziny 18-stej on pięknie kładzie się na kołdrze i tak do rana. Nie gryzie ani kołdry, ani butów( w nocy były Darka buty skórzane zostawione w ganku) i się nic nie stało. Najbardziej obawiam się o kota!!!! Wizytę zrobię tylko nie wiem jak znaleść kogoś z Ełku :( Uprzedzę Panią że zależy mi na tym jak i na po adopcyjnej. Kastracja również obowiązkowa i zaczipowanie go w razie jakby coś się miało stać (tfu, tfu, tfu). Jejku mam nadzieje że wszystko będzie dobrze!!!! Quote
romenka Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 Jutro zadzwonię do weterynarza i zamówię tą kastracje i czipowanie Romusia. Jeśli się nie uda adopcja to i tak trzeba będzie to zrobić więc będę miała z głowy ;) Dla mnie to wszystko za piękne by było prawdziwe.... Quote
romenka Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 Dobrze. Odpisałam Pani i ujęłam w liście że warunkiem adopcji będzie umowa adopcyjna jak i wizyta. Zobaczymy co Pani odpiszę i czy Panią to nie przestraszy. Myślę że jeśli ktoś ma czyste intencje do psa nie będzie się bał żadnych warunków... Quote
romenka Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 Napisałam również że pokrywam koszt kastracji jak i czipowania Romka. Transport również a w zamian za to pragnę dobrego domku dla Romeczka. Jejku byle się udało i Romuś miał to na co zasługuje!!! Oby to był ten człowiek! Quote
edek Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Cały czas trzymam kciuki za Romeczka, oby się wszystko udało !!!!! mój TZ też mu kibicuje :cool3: MUSI SIĘ UDAĆ :mad::mad::mad: Quote
romenka Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 Dostałam odpowiedź :) Pani Krystyna zgadza się na wszystkie warunki :) Quote
edek Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 [quote name='romenka']Dostałam odpowiedź :) Pani Krystyna zgadza się na wszystkie warunki :)[/QUOTE] No ja myślę ..... takie cudo z Romka, że ciężko się nie zgodzić na wszystko ;) Quote
romenka Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 No nie teraz to aż się rozkleiłam: Wiadomość od Pani Krystyny: "Pewnie i lepiej dla mnie byloby gdyby Romek zamieszkal w nowym domu ale ja jestem niecierpliwa i jak cos postanowie to ma byc juz teraz natychmiast.Jesli Romek ma dobry charakter to i z kotem dogadaja sie.Badzmy dobrej mysli.Jestem pewna i daje gwarancje ,ze nie zabrakinie mu u mnie niczego a najwiecej dostanie milosci.Tak ze prosze wszystko szybko zalatwiac.Pozdrawiam." Quote
Iljova Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Nie pozostaje nic innego jak znaleźć kogoś kto zrobi wizytę :-) Quote
romenka Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 A tak Romuś mnie kofffa :) :loveu: Quote
romenka Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 A tu Romuś jak układa się do spania w ciepełku :) Quote
Sarunia-Niunia Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Ale ładniusie fotki Romenko!!! Chyba wiem, jak Ci ciężko.... masz już kogoś na wizytę p/a? Quote
romenka Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 Sarunia-Niunia napisał(a):Ale ładniusie fotki Romenko!!! Chyba wiem, jak Ci ciężko.... masz już kogoś na wizytę p/a? Saruniu a masz kogoś:cool3: Quote
romenka Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 Muszę Wam pokazać jak Romek bawi się swoją już piłką jeśłi można tak ją nazwać bo do piłki ona już nie podobna ;) Zdjęcie robione przez okno bo inaczej nie udałoby się ująć zabawy Romka :) A tu łobuz już mnie zobaczył :) Quote
romenka Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 No dobra a teraz znikam bo muszę wysprzątać chałupę...:shake: Quote
Sarunia-Niunia Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 romenka napisał(a):Saruniu a masz kogoś:cool3: Nie, właśnie z samego Ełku nie, ale na mapie pomocy dogo znalazłam najbliżej z Giżycka, choć to i tak ok 60km w jedną stronę.... http://mapapomocy.dogomania.pl/region2.php?cid=15®ion=14 zobacz sobie tutaj Quote
Recommended Posts