Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='romenka']Słuchajcie sunia ma wileką ranę na brzuchu aż do mięsa. Dobrze tego nie widziałam ale przez to nie może chodzić. Teraz próbuje zorganizować za pomocą Megii1 transport do wetki![/QUOTE]
Trzymam kciuki za sunie

Posted

Dobra:umówiona jestem z weterynarzem na godzinę 13 po odbiór suńki z tamtego miejsca. Ja jeszcze wcześniej pojadę do niej sprawdzić czy Ona jest....Weterynarz zadecyduje co dalej...

Posted

[quote name='romenka']Słuchajcie sunia ma wileką ranę na brzuchu aż do mięsa. Dobrze tego nie widziałam ale przez to nie może chodzić. Teraz próbuje zorganizować za pomocą Megii1 transport do wetki!
O Mateńko........
Romenko, strasznie Cię przepraszam, że nie byłam tu wcześniej... mam tyle roboty przy tym bazarku....
Patrz, rozmawiałysmy o pekinku, wiedziałam, że jest temat z sunieczką, ale nie miałam pojęcia, że to aż takie nieszczęście....
Teraz i ja ryczę... biedna dziewczynka.... cierpi i została sama, dobrze, że TY masz Wielkie Serce i pochyliłaś się nad Nią...
Tak pewnie konałaby kilka dni w męczarniach....
Okrutna jest ta rzeczywistość, która nas otacza i ci.... niby-ludzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Ona musiała wejść w jakieś miejsce gdzie rozciachała sobie brzuch a raczej pachwinę bo to gdzieś w tych okolicach ma tą ranę. Nie dała się pogłaskać :( Boi się i jest przerażona całą sytuacją! Bardzo mi jej żal,bardzo!

Posted

[quote name='Sarunia-Niunia']A jaka jest szansa, żeby jej pomóc???
Czyli, jak rozumiem weterynarz ma przyjechać po Nią około 13-tej (tylko jak Ją weźmiecie?), potem diagnoza i.... decyzja, tak???[/QUOTE]
Ja wetowi powiedziałam że suńia jest przerażona i może próbować gryźć więc przydałoby się jakieś środki uspakajające...On to wszystko wie. Potem nie wiem co będzie! Ja ją mogę do jutra przetrzymać ale tylko do jutra... Niech weterynarz oceni jej wiek, stan... Boże tak bardzo chciałabym pomóc jej i nie wiem jak!

Posted

Romenka, dziewczyno! Nie możesz brać wszystkiego na siebie!!!
Ja wiem (jestem taka sama) chciałoby się pomóc każdemu, ale jak??? Nie damy rady!!!
Weźmiesz Ją do jutra i co dalej? Wystawisz Ją potem przed furtkę???? Przecież wiesz, że tego nie zrobisz!!!
No, chyba, że zamieszka z Romkiem?!
Tylko co na to D?

Posted

Saruniu dzisiaj miałam spięcie z D. bo przyjechał z samego rana. Zły jak osa i zakomunikował mi że nie wróci póki pekińczyk jest u nas! Wściekła jestem strasznie. Dobrocią próbowałam i nie dało rady! On stwierdził że też chciałby pomóc ale nie zrobi schroniska ze swojego domu! Dwa psy to dla niego już tłok ale trzeci nie pozwoli! Nawet powiedział że pekinek jest naprawdę śliczny a mimo to nie zgodził się by został-Romka wyadoptuj-powiedział! Ja mu powiedziałam że pekinek jedzie do Kociego Świata w poniedziałek ten powiedział że dopiero wtedy wróci! Mam tego wszystkiego dość i tak jak muwisz Saruniu za bramę ją nie wywalę bo nie więc opcja zabierania jej do mnie jest bez sensu a dalej narażać się D. nie mogę bo straci cierpliwość i do Romka!

Posted

[quote name='ania shirley']Ale zamarzać tam pod płotem też nie może. Trzeba poczekac na ddecyzję veta.[/QUOTE]
Dokładnie Aniu! Mnie dziwi że nikt nie zauważył nic niepokojącego a przecież znają ją od pięciu lat! Teraz nagle pan sąsiad wdzięczny że jej pomagam ale czemu oni nie pomogli!?

Posted

[quote name='romenka']...On stwierdził że też chciałby pomóc ale nie zrobi schroniska ze swojego domu! ... tak jak muwisz Saruniu za bramę ją nie wywalę bo nie więc opcja zabierania jej do mnie jest bez sensu a dalej narażać się D. nie mogę bo straci cierpliwość i do Romka!
No więc właśnie Romenko.... nie pomożemy każdemu... wiemy o tym...
Wiesz serce i emocje to jedno, a życie i rzeczywistość to drugie...
Dlatego trzeba znaleźć Suni jakieś bezpieczne miejsce... (łatwo powiedzieć)... ale chocby takie, żeby nie była narażona na zimno i żeby można było jej tam podrzucać jedzenie... Ja wiem, że to co piszę nie brzmi fajnie, ale musimy być realistkami... niestety!!! Pomoc psiakom pomocą, ale życie życiem... mamy jeszcze rodziny!!!

[quote name='ania shirley'] Ale zamarzać tam pod płotem też nie może.
To wiemy, ale co z tego, że Romenka weźmie Ją do jutra?
Wyobrażasz sobie, jak jutro Romenka wyprowadza Ją przed ogrodzenie swojego domu, odwraca sie plecami i idzie??? Bo ja nie!!!
No chyba, że ktoś z nas tutaj zdeklaruje się, że jutro Sunieczke odbierze od Romenki?!

Albo Ci, którzy przez te lata Ją dokarmiali dadzą jej jakiś kąt, choćby w kotłowni, a my wtedy możemy organizować jedzenie i szukać domu dla Sierotki!!!

Posted

ile wet dla pociętej dziewczynki wyniesie?
Prześlę Ci jakieś pieniążki na Jej leczenie Iwonko, a Darkiem się nie przejmuj, bo to nie ma sensu skoro facet mimo pewnego wieku nadal zachowuje się jak rozkapryszone dziecko, które tupie nóżką, jak tylko nie jest po jego myśli to NIE MA SENSU TRAKTOWAC GO JAK DOROSŁEGO!!!!!!!!!!!!!

Posted

[quote name='Sarunia-Niunia']

To wiemy, ale co z tego, że Romenka weźmie Ją do jutra?
Wyobrażasz sobie, jak jutro Romenka wyprowadza Ją przed ogrodzenie swojego domu, odwraca sie plecami i idzie??? Bo ja nie!!!
No chyba, że ktoś z nas tutaj zdeklaruje się, że jutro Sunieczke odbierze od Romenki?![/QUOTE]
Nie wiem. Ale , dobrze, ze nie zamarza pod płotem. Zaraz bedą śniegi, a ona nie może chodzić. Nic sobie nie wyobrażam , w tym problem. Może do schroniska? Może lepiej niż zamarznąc , zagłodzić

Posted

[quote name='romenka']Kochani piesek odszedł za TM.Nie mogę więcej nic napisać bo wyje!Przepraszam!Żałuje że jestem człowiekiem![/QUOTE]
Który piesek odszedł za TM? Który? To sunie jest pieskiem?