jukutek Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 śliczny :) może uznał skórę za trofeum? :) Quote
Poker Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 A może na razie mu za ciepło ? Fajny psiur. Quote
Mysza2 Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 Ale on fajny:), i taki poczciwy smutasek jak moja Saba kiedyś. Romenko, a co TZ na to że Romek na salonach? Quote
romenka Posted October 14, 2011 Author Posted October 14, 2011 Mysza2 TZ nie wie ;) Musiałam go wprowadzić żeby się troszkę zagrzał a przy okazji zrobiłam zdjęcia mu. Romek jest bardzo przestraszonym psem!Musiał od życia mocno dostać w tyłek bo boi się potwornie! Ogon kuli i od razu kładzie się! Nie wiem czy kiedyś zaufa na tyle że nie będzie się bał! On pragnie miłości,człowieka! Kocha ludzi i chce być kochany za wszelką cenę! Robi wszystko byle się przypodobać mi! Bardzo mi jest go żal! Quote
romenka Posted October 14, 2011 Author Posted October 14, 2011 Na tym ostatnim zdjęciu Romek wykonuje polecenia:Siad i podaj łapę :) Quote
Mysza2 Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 [quote name='romenka'] Romek jest bardzo przestraszonym psem!Musiał od życia mocno dostać w tyłek bo boi się potwornie! Ogon kuli i od razu kładzie się! Nie wiem czy kiedyś zaufa na tyle że nie będzie się bał! On pragnie miłości,człowieka! Kocha ludzi i chce być kochany za wszelką cenę! Robi wszystko byle się przypodobać mi! Bardzo mi jest go żal![/QUOTE] Widać po tych skulonych uszach i w spojrzeniu w dołku mnie zawsze ściska jak widzę coś takiego u psa, taką pokorę i poddanie. Kiedyś zaufa, ale pewnie taki wyluzowany i beztroski to nigdy nie będzie. Żeby tylko znowu na jakiegoś łobuza nie trafił. Quote
romenka Posted October 14, 2011 Author Posted October 14, 2011 [quote name='Mysza2']Widać po tych skulonych uszach i w spojrzeniu w dołku mnie zawsze ściska jak widzę coś takiego u psa, taką pokorę i poddanie. Kiedyś zaufa, ale pewnie taki wyluzowany i beztroski to nigdy nie będzie. Żeby tylko znowu na jakiegoś łobuza nie trafił.[/QUOTE] Na to nie pozwolę i będę mu szuka domu a nie podwórza!!!On zasługuje na kanapę!!!Mam straszne wrzuty że dałam mu tylko budę :( Quote
edek Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 Biedny Romeczek nadal się boi :( Niech zadzwoni już ten telefon od domku z kanapą do dyspozycji !!! Quote
Mysza2 Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 [quote name='romenka']Na to nie pozwolę i będę mu szuka domu a nie podwórza!!!On zasługuje na kanapę!!!Mam straszne wrzuty że dałam mu tylko budę :([/QUOTE] Przestań z tymi wyrzutami, nie jest mu konieczna kanapa do szczęścia , tylko to że ma ludzi którzy o niego dbają. Quote
megii1 Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 Zapraszam na bazarek dla kociaków z tego wątku: http://www.dogomania.pl/threads/2158...mniej-tymczasu na którym znajdziecie ciuchy dla Pań i dzieci, buty, torebki, czapki i szaliki:smile: link do bazarku: http://www.dogomania.pl/threads/2161...-koty-do-21.10! Quote
romenka Posted October 16, 2011 Author Posted October 16, 2011 Romek znowu kaszle!!!! Jutro zamawiam mu folię na wejście do budy: http://www.newzooland.pl/pl/p/Oslona-WEJSCIA-do-Budy-dla-Psa-DRZWI-DO-BUDY-rozmiar-1/166 i może uda się kupić siano. Nie mogę jak on mnie prosi żeby wejść do domu!!!! KUrcze u mjej mamy całe życie psy na dworze były a tu po prostu szok dla mnie za długo poza domem jestem chyba o ciężko mi się przyzwyczaić do takiego widoku tym bardziej że noce bardzo zimne! Romek nadal bardzo mało je ale je.... z ręki najbardziej :) awikęc Zuzia i ja mamy dużo roboty przy Romeczku ;) Poza tym chyba się przyzwyczaja :) Quote
romenka Posted October 16, 2011 Author Posted October 16, 2011 a i zapomniałam dodać: Nie poddałam się wyciąganiu Romka z budy kołder, skór itp bo wsadziła mu materac z łóżeczka :) i nie dał rady :diabloti: a więc ma mięciutko i ciepło w miarę możliwości :-( Quote
edek Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Kurczę biedny Romek :( znowu się przeziębił :( Romenko czy Romek ma ogłoszenia ???. W sprawie D&P sporo osób dzwoni z moruska wyróżnienie za 2 tyg to 8 zł. Quote
romenka Posted October 16, 2011 Author Posted October 16, 2011 [quote name='edek']Kurczę biedny Romek :( znowu się przeziębił :( Romenko czy Romek ma ogłoszenia ???. W sprawie D&P sporo osób dzwoni z moruska wyróżnienie za 2 tyg to 8 zł. O widzisz.Z moruska też znalazła moja tymczasowiczka Lusia domek jak z bajki....Jutro usiądę do tekstu nad ogłoszeniem Romka. Ogłoszeń aktualnych nie wiem czy ma Jutro wystawię jeszcze jeden bazarek jak mi się uda na Romka wtedy bdę mogła mu zasponsorować wyróżnienie...Na razie będę musiała uzbierać na jego kastracje. Quote
edek Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [quote name='romenka']O widzisz.Z moruska t0 eż znalazła moja tymczasowiczka Lusia domek jak z bajki....Jutro usiądę do tekstu nad ogłoszeniem Romka. Ogłoszeń aktualnych nie wiem czy ma Jutro wystawię jeszcze jeden bazarek jak mi się uda na Romka wtedy bdę mogła mu zasponsorować wyróżnienie...Na razie będę musiała uzbierać na jego kastracje. Romenko to napisz tekst. Ja porozmawiam z TZ czy zrobiłby mu to ogłoszenie i czy damy radę mu je zasponsorować, szkoda chłopaka strasznie :( Romenko wyślij mi tekst i 6 wybranych fotek Romka do ogłoszeń ( może wziąć te fotki z domu z Zuzią i jak siedzi przed Tobą, Ciebie skrócimy o głowę na zdjęciu ;) ), w razie czego poproszę TZ o zrobienie zwykłego ogłoszenia i będę je odświeżać ; ). Zaraz na w wyśle Ci emaila :) Quote
romenka Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 Edek dziękuje.Dzisiaj napiszę ogłoszenie. Kurcze mamproblem bo nie wiem czy Rom faktycznie nadaje się do domu bo on niszczy? Nie wiem nawet jak to nazwać.... No bierze worki rozdziera je nosi po całym podwórzu.Bierze kołdry i też je zjada :crazyeye: Buty są porozrzucane po podwórzu :razz: boję się sprawdzić czy pogryzione :oops: ale jakoś cało przez okno wyglądają ;) Może on to robi z nudów przez noc :shake: Quote
jukutek Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 buuuuuuuuuuuuu. Mam nadzieję, że nie masz dużo zniszczeń i Darek się nie rozzłości na Romka... :calus: Quote
edek Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Może przydały by mu się jakieś zabawki, gryzaki ? Moich rodziców pies gryzie własne posłanie i co jakiś czas trzeba mu wymieniać, ale nic innego nie rusza.... Quote
romenka Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 Darek widział już co Romek robi i jest zły na mnie że wzięłam sobie kolejne dziecko ;) ale ja sprzątam po nim.Buty chowam do ganku ale dzisiaj zapomniałam i to co było na zewnątrz znalazło się na całym podwórku. Póki jego własność nie zostanie pogryziona przez Romka nic nie powie dlatego pilnuje tego ;) Quote
BERKANO Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Iwonko kup Romkowi kości prasowane- nie dość, że do jedzenia to jeszcze zajęcie będzie miał, bo bez gryzaka nie przekonasz Go, żeby przestał niszczyć. I trzymam kciuki, żeby TZ-D :-) nie wlazł na dogo i zdjęć konspiratorskich nie zobaczył bo by się działo hihihihihi A i kup Romkowi jeszcze jakieś zabawki piszczące- im więcej zajęć R będzie miał tym szybciej się wyluzuje Quote
jukutek Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [quote name='BERKANO']Iwonko kup Romkowi kości prasowane- nie dość, że do jedzenia to jeszcze zajęcie będzie miał, bo bez gryzaka nie przekonasz Go, żeby przestał niszczyć. I trzymam kciuki, żeby TZ-D :-) nie wlazł na dogo i zdjęć konspiratorskich nie zobaczył bo by się działo hihihihihi A i kup Romkowi jeszcze jakieś zabawki piszczące- im więcej zajęć R będzie miał tym szybciej się wyluzuje[/QUOTE] racja ;) i będzie dobrze, zobaczysz :) Quote
Mysza2 Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Romenko, a on u Megii też niszczył? Może on odreagowuje stres ze zmianą miejsca związany i mu przejdzie. Quote
Recommended Posts