Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W poniedziałek jadę do Warszawy - Miedzeszyna, zdecydowałam się na samochód, mogę gdzieś podrzucić fanty na bazarek, tylko dajcie znać, gdzie. Warszawy nie znam, może jeszcze kupię taki sprzęt, który głosem godnym zaufania będzie mi mówił "skręć w prawo.."
Ale gdyby nie, to proszę o prostą instrukcję ;)

Posted

Negra & Anna napisał(a):
W poniedziałek jadę do Warszawy - Miedzeszyna, zdecydowałam się na samochód, mogę gdzieś podrzucić fanty na bazarek, tylko dajcie znać, gdzie. Warszawy nie znam, może jeszcze kupię taki sprzęt, który głosem godnym zaufania będzie mi mówił "skręć w prawo.."
Ale gdyby nie, to proszę o prostą instrukcję ;)

Jeśli po drodze Ci w pon. Mokotów albo we wt. po południu Piaseczno - mogę być ja. Niestety, w oba dni jestem przykuta do ww. lokalizacji.
Inną opcją jest chyba podrzucenie TZ Romenki (Centrum) - Romenka musi potwierdzić.

Wybieraj :)

Posted

Prawdę mówiąc nie mam pojęcia, co mi jest po drodze, dotąd raczej się przesiadałam na lotnisku albo dworcu w Warszawie, albo jechałam z kimś bardziej rozgarniętym. A czy jadąc do Miedzeszyna trzeba przejeżdżać przez Warszawę, czy lepiej Górę Kalwarię i prawym brzegiem Wisły. Ktoś wie? I czy naprawdę między Górą Kalwarią i Warszawą nie ma mostów na Wiśle?:crazyeye:

Posted

Negra & Anna napisał(a):
Prawdę mówiąc nie mam pojęcia, co mi jest po drodze, dotąd raczej się przesiadałam na lotnisku albo dworcu w Warszawie, albo jechałam z kimś bardziej rozgarniętym. A czy jadąc do Miedzeszyna trzeba przejeżdżać przez Warszawę, czy lepiej Górę Kalwarię i prawym brzegiem Wisły. Ktoś wie? I czy naprawdę między Górą Kalwarią i Warszawą nie ma mostów na Wiśle?:crazyeye:

Google pokazują przez G. Kalwarię.
Jeśli przez Warszawę, to chyba Mokotów Ci bardziej po drodze.
Mogę podpytać po południu męża, on lepszy w tych sprawach. :)

Posted

jukutek napisał(a):
Google pokazują przez G. Kalwarię.
Jeśli przez Warszawę, to chyba Mokotów Ci bardziej po drodze.
Mogę podpytać po południu męża, on lepszy w tych sprawach. :)

Popytaj, a ja zaopatrzę się przynajmniej w jakieś mapy i plany - jestem stare pokolenie, co z tego kiedyś korzystało ;), pewnie przed samym wyjazdem będę się zastanawiała jak dojechać, bo teraz cały czas pracuję. Gdybyście mogły wysłać mi jakiś nr telefonu, gdybym nie mogła znaleźć adresu.

Posted

Negra & Anna napisał(a):
Popytaj, a ja zaopatrzę się przynajmniej w jakieś mapy i plany - jestem stare pokolenie, co z tego kiedyś korzystało ;), pewnie przed samym wyjazdem będę się zastanawiała jak dojechać, bo teraz cały czas pracuję. Gdybyście mogły wysłać mi jakiś nr telefonu, gdybym nie mogła znaleźć adresu.

popytam. Nr tel. jak ustalimy dokładnie co i jak i do kogo, żeby się nie pomyliły :)
nb. brak mostów daje nam solidnie w kość :(

Posted

Negra & Anna napisał(a):

Kuba radzi jechać przez G. Kalwarię tak jak pokazują Google.
Jeślibyś dała radę wracając we wtorek podrzucić mi fanty, to możesz pojechać tak: Miedzeszyn -> Most Siekierkowski -> Czerniakowska -> Konstancin -> Piaseczno -> Magdalenka -> DK 7 -> Kraków (wg Googli, ok. 8 min dłużej niż przez G.Kalwarię); mieszkam w pobliżu drogi Piaseczno-Konstancin.

Romenko, masz może jakiś inny pomysł? Ja jestem przykuta do tych dwóch lokalizacji :(

Posted

jukutek napisał(a):
tylko że nie wiem, kiedy będziesz wracać (jeśli ok. 17, to lepiej jedź przez G. Kalwarię.... bo jadąc tak, jak wyżej, masz większe szanse na korki :(

Ponieważ jadę na 13 a wracam około 15, to chyba lepiej jechać tam przez Warszawę, a wracać przez Górę Kalwarię, bo o 15 chyba są większe korki niż o 12-13.

Posted

Negra & Anna napisał(a):
Ponieważ jadę na 13 a wracam około 15, to chyba lepiej jechać tam przez Warszawę, a wracać przez Górę Kalwarię, bo o 15 chyba są większe korki niż o 12-13.

obie pory jeszcze w miarę ok., zwł. że są wakacje :)
ja jestem:
w pon. od ok. 7.00 do ok. 16.00 na Mokotowie i pilnuję babci, dziecka i psów (za dużo tego, a babcia mi się podłamała :( potem w Piasecznie
wt. cały tkwię uziemiona w P.

może Romenka coś zaproponuje, bo mi to wszystko przypomina bajkę o wilku, kozie i kapuście...

Posted

Negra & Anna napisał(a):
Nie znam bajki, moje dzieci były bardzo dawno w wieku "bajkowym", podaj adres to dojadę na Mokotów :)

bajka jest stara, chińska i to taka bajko-zagadka. Facet miał przewieźć przez rzekę wilka, kozę i kapustę. Ale w łódce tylko 1 miejsce...kursów nieograniczona liczba. Jak to zrobić, żeby 1) pozostawiony z kozą na jednym brzegu wilk nie zjadł kozy 2) pozostawiona z kapustą koza nie zjadła kapusty? :)
wysłałam Ci PW. :)