kazik132 Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 [quote name='romenka']Dziewczyny!!! Ja proszę tu każda złotówka się liczy. Nie róbmy zamieszania. Jeśli ktoś będzie chciał rachunku to zeskanuje na wątku. Megii1 podobno też faktury wystawia za hotel. Ja żadnych pieniędzy do kieszeni nie wezmę więc się nie boję. Nie jestem pierwszy raz na dogomanii i wiem że wszystko trzeba jasno przedstawiać. Ja naprawdę jestem wdzięczna za każde 5-10 zł jakie wpływa na konto Romka. Ja się nie chcę użerać na dogomanii bo raz już to przerabiałam na wątku mojej Dianki z awatarka. Jest tu masa wspaniałych ludzi wartych by zostać i co już udowodniliście!! PROSZĘ WAS... Tu nie chodzi o nas tylko o ROMKA.Brawo Romenka! Dziękuję za ten post!Poproszę o numer konta dla Romka! Dużo nie mam, ale gdy szanuje sie darczyńców, podzielę się i tym, co mam! Quote
romenka Posted April 16, 2011 Author Posted April 16, 2011 Cioteczki wysłałam nr konta chyba już wszystkim. Dziękuje Wam bardzo . Skan za leczenie Romusia będzie po otrzymaniu rachunku całościowego. Jutro zeskanuje paragon z apteki za antybiotyk. Quote
jukutek Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 A ja Was bardzo proszę, byście nie odchodziły od tematu tego wątku, jakim jest pomoc Romkowi! Każdy z nas ma jakieś dobre i złe doświadczenia z tym forum i innymi użytkownikami - ale to nie miejsce, by je wyjaśniać, bo w toku dyskusji zapominamy o biednym psie :( Romkowi każda pomoc jest potrzebna, a Romenka się rozlicza sumiennie z pieniędzy, które zbiera. Trudno obliczyć w tej chwili, ile będzie potrzeba, bo sytuacja się zmienia dynamicznie - pies jest przecież żywą istotą... O tym, co ile kosztowało, jesteśmy na bieżąco informowani przez Megii i Romenkę. Jak tylko Romenka będzie miała stały dostęp do komputera i rachunków, zaktualizuje pierwszy post z wydatkami oraz powkleja rachunki, żeby nie było niedomówień. Quote
megii1 Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Felka z Bagien napisał(a):A czy już wiadomo jakie są koszty dotychczasowego leczenia Romka i te planowane na najbliższą przyszłość?Bo przecież trzeba zbierać pieniądze.Kto jest opiekunem Romka, w sensie prawnym lub moralno-zwyczajowo-przyjętym? Do tej pory koszty lkeczenia wygladają tak: 100 zł wizyta weta z zastrzykami i kroplówkami 60 zł badanie krwi 40 zł wizyta weta i kroplówka 40 zł wizyta weta i kroplówka 40 zł i kroplówka W sumie wychodzi 280 zł w tym na 200 zł Romenka zrobiłą już przelew a ja na dniach dostarczę jej rachunek albo sama go wstawię na wątek. Na 80 zł tez poprosze o rachunek jak przelew w płynie na konto wetki. Ja zapłaciłam niecałe 17 zł za antybiotyk Romka i 27 zł kosztowało jego odrobaczenie i to tez Romenka mi przelała. Najbliższe koszty ( w poniedziałek) to: badania krwi - 60 zł USG - 100 zł Quote
Felka z Bagien Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Megii dziękuję bardzo.Jak widać potrzeba trochę pieniędzy,ale ufam, że Romek szybko wyzdrowieje i znajdzie wspaniały kochający dom.Jutro przeleję deklarowaną kwotę i wierzę,że pomoże mu to przynieść ulgę w cierpieniu. Trzymaj się Romeczku, trzymajcie dziewczyny Quote
BERKANO Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 będziemy miały więcej pieniążków na leczenia Romka jeśli dałoby się porozsyłać nasz bazarek: http://www.dogomania.pl/threads/205985-Tworz-si%C4%99 Quote
kazik132 Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Dziękuję za nr konta, pieniązki dziś będą wysłane, jutro powinny być. Nie ma tego dużo, ale dziele się tym, co mam i postaram się pamiętać jak tylko będę coś miała. Będzie również dyszka od koleżanki, która wpłaca mi pieniążki i prosi,żebym decydowała dla których psiaków. Dziś pomyślałam właśnie o Romeczku. Niech szybko dochodzi do zdrówka. Powodzenia! Quote
romenka Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 kazik132 napisał(a):Dziękuję za nr konta, pieniązki dziś będą wysłane, jutro powinny być. Nie ma tego dużo, ale dziele się tym, co mam i postaram się pamiętać jak tylko będę coś miała. Będzie również dyszka od koleżanki, która wpłaca mi pieniążki i prosi,żebym decydowała dla których psiaków. Dziś pomyślałam właśnie o Romeczku. Niech szybko dochodzi do zdrówka. Powodzenia! Dziękuje :Rose: I proszę podziękować koleżance :loveu: Nie spodziewałam się takiej pomocy ,naprawdę jestem wszystkim niesamowicie wdzięczna :loveu: Quote
jukutek Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 romenka napisał(a):Kochana dziękuje za banerek!!!!!!!!!!!!!!!!!! a ja nie umiem go wstawić i zalinkować :( Quote
romenka Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 jukutek napisał(a):a ja nie umiem go wstawić i zalinkować :( Ja też mam problem z zalinkowaniem go,jak się to robi?:cool3: Kurcze miałam zeskanować paragon ale jutro już to zrobię bo muszę zainstalować najpierw drukarkę.OBIECUJE. :oops: Quote
Olga7 Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 [quote name='romenka']Ja też mam problem z zalinkowaniem go,jak się to robi?:cool3: Kurcze miałam zeskanować paragon ale jutro już to zrobię bo muszę zainstalować najpierw drukarkę.OBIECUJE. :oops: Cioteczko,nie biurokracja jest tu najważniejsza ,ale życie i zdrowie psa Romka.A te skany rach.i paragonow moga poczekać,nie są takie pilne.Masz i tam dużo roboty dodatkowej przy leczeniu psa a do tego obowiazki w domu. Wybaczcie offa ,ale zajrzyjcie proszę i na ten wątek psów więzionych,glodzonych w komórkach węglowych :http://www.dogomania.pl/threads/203601-Psy-w-kom%C3%B3rce-kujawsko-pomorskie.-pomocy Quote
romenka Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 Olga7 to nie ja Romeczka ratuje ale Wy rękami Megii1. Ja naprawdę teraz nie bardzo mogę być na dogo ale od jutra TZ idzie do roboty a ja postara się być bardziej aktywniejsza tyle że przy 1,5 rocznej Zuzi nie zawsze się da tym bardziej że czorcik nie chce spać za bardzo jakby na złość a jak nie zwracam na nią uwagi to robi się piekło (BERKANO słyszała przez tel ;) ) ale damy radę. . . Quote
Olga7 Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 romenka napisał(a):Olga7 to nie ja Romeczka ratuje ale Wy rękami Megii1. Ja naprawdę teraz nie bardzo mogę być na dogo ale od jutra TZ idzie do roboty a ja postara się być bardziej aktywniejsza tyle że przy 1,5 rocznej Zuzi nie zawsze się da tym bardziej że czorcik nie chce spać za bardzo jakby na złość a jak nie zwracam na nią uwagi to robi się piekło (BERKANO słyszała przez tel ;) ) ale damy radę. . . Jednak masz b.duży udzial w ratowaniu Romka,bo Ty pierwsza go przygarnęlas i gdyby nie Wy oboje ,pies pewnie by konal za kilka dni w męczarniach.Wiedzial biedak pod czyim domem wyczekiwac pomocy i ratunku. A Megii przejęla psa od Was i ratują go razem z wetem ,za co jestesmy wdzięczni oczywiscie.Bez tego lancucha pomocy Romek by dlugo nie pożyl chyba. Quote
BERKANO Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 No fakt- Mała ma niezłe płucka i cierpliwość do szarpania nerwów ;-) Niunia jednak nie dała rady naprawić kompa więc musimy cierpliwie czekać aż ktoś nam te wyniki przetłumaczy. I WSTĄPCIE NA NASZ BAZAREK I CHOCIAŻ PODRZUCAJCIE!!! Quote
megii1 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 A oto Romek:) Dziękuję za pomoc:) Romek ma dzis poranna głodówkę bo o 13:00 jedziemy na pobieranie krwi i USG. Poza tym chłopak czuje się już całkiem, całkiem. Uśmiecha się, skacze, cieszy, obszczekuje inne psiaki i apetyt ma jak zwykle ogromny. Zobaczymy co pokaże Usg i krew ale myślę, ze idzie ku dobremu:) a tu dwa nasze rudzielce z Serocka - jeden to Lisek mój tymczasowicz, który stanął w mrozy przy naszym domu i teraz szuka domu no i Romek. Chłopaki razem mieszkają i super się dogadują. Quote
monika083 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 rudziaszki wygladaja jak bracia:) moze ktos chcialby taka parke??:P Quote
romenka Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 DOBRZE BY BYŁO JAKBY PARKĘ KTOŚ ZAADOPTOWAŁ :) JUż Megii1 jedzie z Romkiem na usg...Czekam na wieści a zresztą jestem w siódmym niebie bo Megii1 Romeczek odwiedzą mnie :) Czyż ON NIE JEST PIĘKNY!!!!???? Quote
BERKANO Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 FAKTYCZNIE- CHŁOPAK JEST PRZEPIĘKNY!!!! Mam nadzieję, że najgorsze już na Nim i choróbsko minęło. Quote
romenka Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 Romuś już po wizycie u mnie i po USG. Chłopak widać że dopiero zaczyna żyć!!! Jest wesoły, żywiołowy i bardzo łagodny!!! Usg na szczęście wyszło dobrze. Wyniki prześlę na dogo jak tylko dostanę na meila opis. Weterynarz po przebadaniu go daje mu góra półtora roku ;) Quote
romenka Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 Obiecane skany (paragon i rachunek za USG) Quote
romenka Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 Mam nadzieje że widać :oops: a z paragonu chodzi o doxycyclinum dla Romka za 16,18gr Quote
kazik132 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Piękne te zdjęcia i piekny Romus, ale aktycznie razem z Liskiem, tworzą prawie parę bliźniaków! Widac po mordce,ze jest szczesliwy i odżywa w najlepsze. Cieszę się,że USG jest dobre, czekamy na wyniki krwi. Też będą dobre, muszą być! Quote
Felka z Bagien Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 No bracia,cudni;).Jak to dobrze,że Romcio już odżył:loveu:.Wysłałam deklarowaną kwotę,pewnie jutro powinna być.Dużo szczęścia Rudzielcu i zdrowia.Nie wywijaj już nam numerów,bo idą święta!Jaj będzie pod dostatkiem:evil_lol: Quote
romenka Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 Wklejam opis jaki otrzymałam od Dr. weterynarii który robił Romkowi USG USG jama brzuszna pies ,samiec , "Romek" , mieszaniec , 1 rok Wątroba o prawidłowej echogeniczności , bez ewidentnych zmian ogniskowych w miąższu . Pęcherzyk żółciowy prawidłowy . Drogi żółciowe nieposzerzone Śledziona jednorodna . Obydwie nerki o prawidłowej echostrukturze miąższu , bez cech zastoju moczu . Moczowody nieposzerzone . Pęcherz moczowy próżny w świetle bez złogów . Prostata ok 28 mm średnicy , normoechogenna . Nadnercza , okolica trzustki bez uchwytnych nieprawidłowości . Żołądek i jelita odcinkowo zgazowane bez uchwytnych zmian . Brak cech gromadzenia się wolnego płynu w jamie brzusznej . Quote
Recommended Posts