mychaaaaa Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Poszukuję kosmetyków intensyfikujących biały kolor. Do tej pory miałam tylko szampon podkreślający biel, jednak słyszałam o różnych spray'ach nadających piękną biel - niestety bezskutecznie ich szukam. Czy ktoś stosuje tego typu kosmetyki? Jakie kosmetyki polecacie, a które odradzacie? Quote
Flipper Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Ja natomiast szukam szamponu podkreślającego czarny kolor u nowofundlanda : ) Quote
mychaaaaa Posted April 7, 2011 Author Posted April 7, 2011 Flipper napisał(a):Ja natomiast szukam szamponu podkreślającego czarny kolor u nowofundlanda : ) Szamponów jest akurat pełna gama :) w royaldog znalazłam takie propozycje: BIO-GROOM - Ultra Black, Szampon czarny BIOGANCE - Dark Black, Szampon do ciemnej sierści PET SOCIETY - Color Enhancing Black Shampoo- Koloryzujący CZARNY PSH - Szampon wzmacniający czarny i ciemnoszary Kolor Osobiście z tych firm stosuję PSH (co prawda nie koloryzujący, a zwiększający objętość) i jest świetny. Z szamponów koloryzujących stosuję szampon intensyfikujący biel i widać różnicę, więc podejrzewam, że te do czarnego włosa też powinny jakiś efekt dać, choć z czarnym włosem nie miałam okazji 'wojować' ;) Poza szamponami znalazłam jeszcze takie kosmetyki: PURE PAWS - Midnight Black, kreda czarna (Polecany dla twardego włosa, idealny produkt dla terierów. Skutecznie maskuje nieprawidłowości w kolorze.) PURE PAWS - Sealer Magic, odżywka wzmacniająca kolor PURE PAWS - Ultra Black Silver, preparat koloryzujący (Praparat barwiący do sierści. Paws Pure Color System został zaprojektowany w celu osiągnięcia idealnego połączenia koloru i połysku sierści.) BIO-GROOM - Magic Black aerozol puder (Preparat intensyfikujący czarny kolor sierści. Pokrywa przebarwienia, odbarwienia i plamy na sierści) Ja szukam czegoś w stylu tej drugiej kategorii kosmetyków (czyli nie szampony, a jakieś aerozole na przykład), ale jeśli chodzi o te do białej sierści jest ciężej... Quote
cockermanka Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Do białego włosa u nas sprawdza się Ring 5 - aerozol z pudrem. Ale trzeba sprawdzić, czy będzie odpowiedni do gatunku włosa... Quote
Marcelaa Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Polecam Ci szampony 8in1, bardzo dobra jakość kosmetyczna, że tak powiem :) i masz szampony intensyfikujące kolory, oparte na naturalnych składnikach. To ważne bo psia sierść to nie włosy na ludzkiej głowie, no z wyjątkiem kilku ras :) i jest bardziej wrażliwa na ingerencje kosmetyczne, trzeba postępować ostrożnie i stosować sprawdzone preparaty, inaczej kłopoty skórne murowane, przerabiałam. Quote
Licho Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 [quote name='Flipper']Ja natomiast szukam szamponu podkreślającego czarny kolor u nowofundlanda : ) Witam , w ofercie Plush Puppy mamy szampon przeznaczony wyłącznie dla Czarnych psów : http://www.plushpuppy.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=18&category_id=6&option=com_virtuemart&Itemid=60&lang=pl&vmcchk=1&Itemid=60 Mamy tez zestawy przygotowane specjalnie dla psów o czarnym umaszczeniu: http://www.plushpuppy.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=193&category_id=13&option=com_virtuemart&Itemid=60&lang=pl Pozdrawiam, Michał Quote
Recommended Posts