Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Poszukuję kosmetyków intensyfikujących biały kolor. Do tej pory miałam tylko szampon podkreślający biel, jednak słyszałam o różnych spray'ach nadających piękną biel - niestety bezskutecznie ich szukam.
Czy ktoś stosuje tego typu kosmetyki? Jakie kosmetyki polecacie, a które odradzacie?

Posted

Flipper napisał(a):
Ja natomiast szukam szamponu podkreślającego czarny kolor u nowofundlanda : )

Szamponów jest akurat pełna gama :) w royaldog znalazłam takie propozycje:

BIO-GROOM - Ultra Black, Szampon czarny
BIOGANCE - Dark Black, Szampon do ciemnej sierści
PET SOCIETY - Color Enhancing Black Shampoo- Koloryzujący CZARNY
PSH - Szampon wzmacniający czarny i ciemnoszary Kolor

Osobiście z tych firm stosuję PSH (co prawda nie koloryzujący, a zwiększający objętość) i jest świetny. Z szamponów koloryzujących stosuję szampon intensyfikujący biel i widać różnicę, więc podejrzewam, że te do czarnego włosa też powinny jakiś efekt dać, choć z czarnym włosem nie miałam okazji 'wojować' ;)

Poza szamponami znalazłam jeszcze takie kosmetyki:
PURE PAWS - Midnight Black, kreda czarna (Polecany dla twardego włosa, idealny produkt dla terierów. Skutecznie maskuje nieprawidłowości w kolorze.)
PURE PAWS - Sealer Magic, odżywka wzmacniająca kolor
PURE PAWS - Ultra Black Silver, preparat koloryzujący (Praparat barwiący do sierści. Paws Pure Color System został zaprojektowany w celu osiągnięcia idealnego połączenia koloru i połysku sierści.)
BIO-GROOM - Magic Black aerozol puder (Preparat intensyfikujący czarny kolor sierści. Pokrywa przebarwienia, odbarwienia i plamy na sierści)

Ja szukam czegoś w stylu tej drugiej kategorii kosmetyków (czyli nie szampony, a jakieś aerozole na przykład), ale jeśli chodzi o te do białej sierści jest ciężej...

Posted

Polecam Ci szampony 8in1, bardzo dobra jakość kosmetyczna, że tak powiem :) i masz szampony intensyfikujące kolory, oparte na naturalnych składnikach. To ważne bo psia sierść to nie włosy na ludzkiej głowie, no z wyjątkiem kilku ras :) i jest bardziej wrażliwa na ingerencje kosmetyczne, trzeba postępować ostrożnie i stosować sprawdzone preparaty, inaczej kłopoty skórne murowane, przerabiałam.

• 2 months later...
Posted

[quote name='Flipper']Ja natomiast szukam szamponu podkreślającego czarny kolor u nowofundlanda : )

Witam , w ofercie Plush Puppy mamy szampon przeznaczony wyłącznie dla Czarnych psów :
http://www.plushpuppy.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=18&category_id=6&option=com_virtuemart&Itemid=60&lang=pl&vmcchk=1&Itemid=60

Mamy tez zestawy przygotowane specjalnie dla psów o czarnym umaszczeniu:
http://www.plushpuppy.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=193&category_id=13&option=com_virtuemart&Itemid=60&lang=pl

Pozdrawiam,
Michał