Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 440
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tajga nocuje dzisiaj u Hani
nie jest dobrze, sunia wygląda bardzo źle, po wyjściu z samochodu pod blokiem Hanii ledwie mogła ustać na łapach, tylne jakby bezwładne, słaniała się na nich, trochę jak po głupim jasiu
na razie leży w osobnym pokoju i odpoczywa, zostały kupione jej te enzymy oraz trochę różnego żarcia od łatwostrawnych odżywek dla dzieci po psie puszki, zobaczymy, myślę, że Hania więcej opowie jak poszło z karmieniem, pewnie trochę pieniędzy z afn pójdzie na dzisiejsze zakupy dla Tajgi
wodę pije, apetyt ma dość dziwny, bo dałyśmy jej wędliny to od razu wzięła do pyska, zjadła może 2 takie maleńkie rozdrobnione kawałki, a następne łapczywie brała do pyska, przedziamdziała i wypluwała...
z odbytu wydobywa się jakiś śluz, może coś ropnego, niewiadomo co, powinien ją zbadać weterynarz
temperaturę ma w normie, ale wygląda na bardzo chorą... :(

Posted

[quote name='pucka69']A pewnie pewnie!!! Poszukam jakiejś biedy i wpłącę na nią na afn!

Pucka - jak widać jednak potrzebna pomoc finansowa dla Tajgi !!!!!!

Koniecznie trzeba psinkę leczyć - natychmiast do dobrego weta !!!!!!!!

Nie napiszę tego co miałam napisać........
Podłamałam się ..........

Objawy są wręcz koszmarne !!!!!!!!!!! Już to widziałam u mojej.
To może być ta trzustka i niestety nie wiadomo jakie rokowania !!!!!!!!!!! Oby można było Tajgę leczyć !!!!!!!

Piszcie w miarę na bieżąco - bardzo proszę !

I w tej sytuacji prosimy o pomoc finansową na leczenie suni !!!!!
Bardzo prosimy !!!!

Posted

Ja byłam dzisiaj u Hani,wiec moge napisac tylko tyle,ze Tajga pojechała do weta,okazało sie ze ma zapalenie otrzewnej!
Ciekawa jestem kto podejmuje decyzje o sterylizacji psów w schronie...zostawie to bez komentarza,ale ta osoba powinna sie troche zastanowic co robi.

Posted

Tragedia - naprawdę brak słów.........
A miał być dom....

POMOCY DLA TAJGI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Czy tam są weterynarze czy ........

Niewiasta - koniecznie zmieńcie tyt. "Ratujmy życie Tajgi-Zapalenie otrzewnej!!!Łódzki koszmar trwa!!!"
Tajga może nie przeżyć !!!!

Posted

z tego co dzwoniłam do Hanii to Tajga miała pojechać jeszcze dzisiaj do niej
będzie na antybiotykach, będzie kroplówka, ona wszystko co zje, od razu zwraca, wodę też, z odbytu się leje krew z ropą, jest potwornie osłabiona
tu wiele nie można zrobić, tylko mieć nadzieję, że przeżyje i wróci do zdrowia
nie mogła być operowana przez to, że dopiero co była sterylka i kolejna narkoza w takim stanie mogłaby ją zabić
zostały tylko antybiotyki i nadzieja, że pomogą
jakby coś się działo Hania miała się jakoś odezwać, więc skoro się nie odzywa, to póki co nic się nie dzieje nowego

Posted

Gorzej niż źle !!!!!!

Przy zapaleniu otrzewnej z tego co słyszałam konieczne jest oczyszczanie.
Wygląda na to, że w przypadku Tajgi nie można wykonać zabiegu stanowiącego podstawę ratowania !!!!

Naprawdę koszmar !!!! Łódzki kolejny koszmar !!!!!
Dlaczego wet przeprowadził zabieg sterylizacji u suki w takim stanie !!!!!!??????
Niedowidzący, czy co !!!!!!!!?????
Uczą się tam na tych psiakach ????? Tylko czego !!!!?????

Posted

Mnie też się wydawało, że trzeba oczyścić. Mama mojej przyjaciółki umarła na zapalenie otrzewnej, bo nie zdąrzyli wyczyścić brzucha a moją kuzynkę odratowali w ostatniej chwili, właśnie dzięki natychmiastowej operacji....

Mam nadzieję, że wet wie co robi...

Tajga trzymaj się...

Posted

no niestety - operacja była konsultowana z innym lekarzem, który też stwierdził, że "otworzenie" brzucha i narkoza byłaby w tym przypadku śmiertelnym zagrożeniem i najprawdopodobniej sunia by nie przeżyła

postanowiono w zastępstwie podać antybiotyk i jak na razie to jest jedyna nadzieja, możemy tylko trzymać kciuki...

Posted

Pomocy ludzie - może jeszcze jakaś konsultacja !!!!!

Tylko na to potrzebne środki finansowe !!!!!!

Ratujmy Tajgę !!!!!

Najbardziej nie mogę ścierpieć, że może nie dojechać do domu, który dla niej znaleziono z ogromnym jak sądzę trudem !!!!

Posted

wlasnie przeczytalam...

tak bardzo chcialabym aby dostala szanse...aby ta szansa na nowy dom i nowe zycie nie zosztala jej zabrana...trzymaj sie psineczko,tylu dobrych ludzi jest z Toba!!!!

Posted

Dziekujemy. Pieniądze można wpłacać na konto Alarmowego lub bezpośrenio na konto Hani, to pod jej opieką jest w tej chwili Tajga. Zaraz poszukam numerów.

Numer konta na AFN. Wpłata z dopiskiem dla Tajgi z Łodzi.
Numer konta:
31 1140 2017 0000 4902 0527 0923
MultiBank

Dorota Romaniuk
Karabeli 4 m 97
01-313 Warszawa

lub Hani
79 1090 1304 0000 0000 3003 6369
Hanna Kudlińska-Cyl, 93-161 Łódź,
ul. Naruszewicza 15 m. 179.