Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 440
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pucka69 napisał(a):
A w avotorku - to julia czy zuzanna? żartuję...ale jest cudna, taka nieśmiała z wyglądu

tak to Fiskus, niestety już świętej pamięci, bo 2 miesiące temu musiał ze wględu na raka zostać uśpiony :(

a co do Tajgi to trzeba się będzie zapytac tego weta, zresztą już pisałam, więc teraz podnoszę tylko

Posted

pucka69 napisał(a):
Witam ciotki - właśnie tu trafiłam do waszego smutnego wątku! Co tu tak smutno? Więcej optymizmu - domek jest, leczenie - mozliwe - potrzebne TYLKO pieniądze. Najgorzej to jest wtedy gdy już nie ma szans na leczenie i na domek. Dowiedzmy się co to za enzymy i ile kosztują miesięcznie - kto to moze wiedzieć ? Ze swojej strony mogę się dołożyćdo suni. No i - cośtam jeszcze wymyślę. Tylko - jakieś konkrety, Ciotki, by się przydały :))))

Wątek faktycznie smutny. Zgadzam się z tym stwierdzeniem.
Tajga jest nieco "opuszczona".

Nie ma jeszcze takiej ostatecznej decyzji czy Tajga ma domek tymczasowy.
To jest w tej chwili najważniejsze - Decyzja Cioci Netti1.
I przede wszystkim na to czekamy. Wtedy można zacząć leczenie Tajgi.

Cieszę się, że do nas dołączyłaś Pucka !
A jeszcze bardziej, że zechcesz wspomóc suczeńkę finansowo.
Dziękuję w imieniu Tajgi.
Tu tak mało ludzi.

Netti1 - sama widzisz, niepotrzebnie o to się martwiłaś - konkretne deklaracje będą, ale muszą być znane koszty.
Ja również Tajgi nie opuszczę w potrzebie.

Bardzo prosimy - pomóżcie finansowo w leczeniu suczeńki i w jej utrzymaniu w DT.
Tajga zbiera na AFN

Posted

Czy jest już decyzja ??????
Wszyscy na nią czekają !!!! Zwłaszcza Tajga, dla której to sprawa życia lub powolnej śmierci !!!!

Prosimy o wpłaty dla Tajgi na AFN !!!!!
Trzeba ją ratować - za jakiś czas może być już za późno !!!!!!

Posted

Dziewczyny kochane, nie wyciągniewmy w tym momencie Tajgi..nie mamy jak:(

W tym momencie mamy wyciągniete 4 psy-Maciek, Wilga, Papcio, Fusik(dwa na hotelu, dwa na płatnym tymczasie) całość kosztów które musimy pokryć miesięcznie za te psiaki to 1000zł...nie mamy tych pieniędzy..zbieramy ale wciąż mało, nie pozwolimy sobie na kolejne koszty na które nas poprostu nie stać...do końca miesiące musimy jeszcze znależć miejsce Oskarkowi...nie damy rady...jak tylko jakiś psiak z naszych znajdzie dom, będziemy mogły myśleć o wyciągnieciu kolejnego, ale teraz przykro mi ..nie damy rady.

Posted

Moriaaa napisał(a):
Dziewczyny kochane, nie wyciągniewmy w tym momencie Tajgi..nie mamy jak:(

W tym momencie mamy wyciągniete 4 psy-Maciek, Wilga, Papcio, Fusik(dwa na hotelu, dwa na płatnym tymczasie) całość kosztów które musimy pokryć miesięcznie za te psiaki to 1000zł...nie mamy tych pieniędzy..zbieramy ale wciąż mało, nie pozwolimy sobie na kolejne koszty na które nas poprostu nie stać...do końca miesiące musimy jeszcze znależć miejsce Oskarkowi...nie damy rady...jak tylko jakiś psiak z naszych znajdzie dom, będziemy mogły myśleć o wyciągnieciu kolejnego, ale teraz przykro mi ..nie damy rady.

To moz e chociaż wet by ja zbadał i pzrepisał enzymy - tylko hm.. kto by jej dawał...

Posted

Czyli ja rozumiem, że Ciocia Netti1 nie da tymczasowego domu Tajdze ?!
Niezależnie od zebrania środków finansowych.

Czy wobec tego leków nie moze podawać (po uprzednim uzgodnieniu z wetem schroniskowym i personelem) Julia, która podobno jest bardzo często w schronisku ???
Wiadomo przecież, kiedy karmienie się odbywa.

Wiem, że to półśrodek, ale może chociaż taka pomoc doraźna dla Tajgi ???

Posted

katya napisał(a):

Katya, czy możesz podobne, a jeszcze lepiej bardziej dokładne (z opisem na co jest chora, rokowania itd) info o Tajdze przesłać do jelenia_góra:

W trakcie robienia jest specjalna strona o psiakach z dogo.
Mam nadzieję, że ten nowy pomysł Wam się spodoba.
Informacje o psiaczkach (tekst+zdjęcia) można przekazywać bezpośrednio do wykonawcy tej strony:
( sebastianpolo@gmail.com )
nick z Dogo - jelenia_góra

to adres strony:
( www.dajimdom.xt.pl )

Może to zwiększy szanse !!!!
Inne Wasze Łódzkie psiaki również !!!!! (Wilga, Oskar, Bronek....)

Mam również prośbę o uzupełnianie informacji o psiakach, które już tam są. Ja się nie wyrabiam ze wszystkim, a każda reklama psów jest konieczna.
Im więcej informacji o zwierzakach szukających domów tym lepiej.

Posted

przyjaciel_koni napisał(a):
Czyli ja rozumiem, że Ciocia Netti1 nie da tymczasowego domu Tajdze ?!
Niezależnie od zebrania środków finansowych.

Czy wobec tego leków nie moze podawać (po uprzednim uzgodnieniu z wetem schroniskowym i personelem) Julia, która podobno jest bardzo często w schronisku ???
Wiadomo przecież, kiedy karmienie się odbywa.

Wiem, że to półśrodek, ale może chociaż taka pomoc doraźna dla Tajgi ???

Przyjacielu Koni błagam czytaj ze zrozumieniem.
Ciocia netti dałaby dom tymczasowy Tajdze...ale nie podejmiemy się tego...jeżeli będziemy miały czystą sytuację z innymi naszymi psiakami..wtedy Tajga jako pierwsza wyjdzie ze schronu...teraz nas poprostu nie stać....Przyjacielu Koni... a Oskar...jednego psiaka wyciągniemy ze schronu a drugi trafi tam po trzech miesiącach spowrotem??? Zastanów się...jeżeli znajdzie się osoba, która zasponsoruje Tajgi pobyt to wtedy wyciągniemy niunie...ale taka osoba się nie znajdzie..a my nie zdołamy tego zasponsorować na razie...

A co do podawania leków..raczej marnie widzę to poświęcenie się pracowników...już niejednokrotnie prosiliśmy o podawanie leku jakiemuś psiakowi i nie przyniosło to żadnych rezultatów..zapominali...

Posted

pucka69 napisał(a):
Witam ciotki - właśnie tu trafiłam do waszego smutnego wątku! Co tu tak smutno? Więcej optymizmu - domek jest, leczenie - mozliwe - potrzebne TYLKO pieniądze. Najgorzej to jest wtedy gdy już nie ma szans na leczenie i na domek. Dowiedzmy się co to za enzymy i ile kosztują miesięcznie - kto to moze wiedzieć ? Ze swojej strony mogę się dołożyćdo suni. No i - cośtam jeszcze wymyślę. Tylko - jakieś konkrety, Ciotki, by się przydały :))))

Pucka - mam pytanie - czy Twoja deklarowana pomoc finansowa miała być comiesięczna ?

Posted

No właśnie - tu w przypadku Tajgi wszystko jest odwrotnie.

Zamiast podać nam koszty tymczasu i potwierdzić możliwość (czyli zgodę na DT), poinformować o cenie leków, z góry jest założenie, że nie ma na to pieniędzy.
Jestem mocno zdziwiona !!!!

I czytajcie proszę ze zrozumieniem również to co piszą inni.
Ja napisałam, że będę pomagała, ale to my musimy poznać koszty, bez tego właśnie nie wiemy, czy damy radę.
A odpowiedzi Cioci wciąż nie znamy !
Szkoda suczki, bo właściwie wyszło bez sensu, chociaż było na dobrej drodze.

Posted

[quote name='Moriaaa']Za kilka dni Tajga będzie już w nowym domu.

Napisz coś bliżej - wyjątkowo mi ta sunia zapadła w serce !!!!!
Nawet banner się aktualnie robi - ale z przyjemnością dokonam zmiany !!!!!

Czy to dobry i pewny domek ? Będzie się leczyła ?