Moriaaa Posted November 24, 2006 Posted November 24, 2006 Tajga miała dzisiaj zdjęty wenflon, kroplowek już nie będzie miała robionych tylko podawane antybiotyki doustnie. Pani Ewa Pacałowska, lekarz, który uratował Tajdze życie jest niezwykłą kobietą. Jej empatia, poświęcenie oraz niezwykła wnikliwość z jaką traktuje zwierzęta nie jest normą w dzisiejszym swiecie. Tym bardziej zasługuje na szacunek i podziw, bo niewiele osób jest w stanie tak pięknie pracowac dla dobra innych więc smiało mogę powiedzieć, ze to dar i misja, którą niejednokrotnie ciężko jest nieść. Dziekuję w imieniu swoim i Tajgi za dar życia. Quote
przyjaciel_koni Posted November 24, 2006 Posted November 24, 2006 Pozostaje tylko napisać - Dziękujemy Pani Doktor za walkę o życie Tajgi ! Quote
Kar0la Posted November 24, 2006 Posted November 24, 2006 Moriaaa napisał(a): Pani Ewa Pacałowska, lekarz, który uratował Tajdze życie jest niezwykłą kobietą. Jej empatia, poświęcenie oraz niezwykła wnikliwość z jaką traktuje zwierzęta nie jest normą w dzisiejszym swiecie. Tym bardziej zasługuje na szacunek i podziw, bo niewiele osób jest w stanie tak pięknie pracowac dla dobra innych więc smiało mogę powiedzieć, ze to dar i misja, którą niejednokrotnie ciężko jest nieść. Dziekuję w imieniu swoim i Tajgi za dar życia. Święte słowa.:klacz: Quote
pucka69 Posted November 24, 2006 Posted November 24, 2006 Pani Doktor! Dziekujemy! A na afn jest dla Tajgi 155 zł. Ile jeszcze trzeba? Czy ktoś to kontroluje? Quote
przyjaciel_koni Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 Obiecana wpłata od Kaas1 i moja - wpłacone dzisiaj na konto Fundacji. I trzymam kciuki za zdrowie i domek Tajgi !!!!! Quote
Moriaaa Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 Dziękujemy:) Opłacimy z tych pieniążków dług u Buni (za operację, badania):) A Tajga dzisiaj ucieka do domku:) Hania już czeka jak na szpilkach:) Quote
Niewiasta_21 Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 Wiec czekamy na relacje i powodzenia Tajguniu! :-) Quote
bunia Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 Czy już są wieści z nowego domku? Zlitujcie się i coś napiszcie :roll: Quote
przyjaciel_koni Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Ja również bardzo czekam na info !!!!!!!!!!!!!! Quote
Niewiasta_21 Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Domek moze Tajgunie dopiero wziąść 10 grudnia (jesli dobrze zapamiętałam),bo nie skonczyli budowac ogrodzenia czy cos takiego.Takie mam wiesci od Hani. Quote
przyjaciel_koni Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 To co będzie do tego czasu z Tajgą ??????? Quote
Moriaaa Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Najprawdopodobniej zostanie u Hani.... Quote
Moriaaa Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 Za ponowną operację i opiekę pooperacyją (kroplówki itp.) zapłaciliśmy 255zł. Na konto Fundacji na Tajgę z AFN wpłynęło 155zł. Wszystkim którzy wspomogli leczenie Tajgi bardzo dziękujemy:) Quote
hanka456 Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Tajga czuje się dobrze. Jest zdrowa. Nie siusia już w domu. Jenakże muszę izolowac obydwie sunie, bo się nie znoszą. To znaczy Kasia jest bardzo zaniepokojona tą sytuacją. A Tajga chce królowac. Tajga ma w sobie mnostwo miłości. Jest bardzo zrównowazonym psem. Pieknie i dostojnie wychodzi na spacery. tylko mysle, ze domek dla niej powinien byc bardziej domowy. tyle przeszła, że może jest szansa zeby mieszkała w domu a nie w budzie. Może ktos przytulilby ja na stare lata. Czekamy na dobre serce. Quote
hanka456 Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Tajga jest zdrowa. Czeka z niecierpliwoscia na domek. Tyle przeszła, że może ktoś mógłby jej zaoferować mieszkanko w blizej człowieka, a nie w budzie. Jest takim kochanym psem. Pieknie chodzi na spacery. wolno i dostojnie. Poszczekuje na inne pieski. Interesuja ja bardzo kotki. W moim domu musi byc niestety izolowanaod Kasi, bo każda z suniek chce krolowac i dominowac. Czekamy moze na cudna propozycje kochanego domku. Quote
hanka456 Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Tajga potrzebuje domu, prawdziwego na resztę dni. Czy znajdzie go? To zalezy od nas. Prosimy z tajga o domek. Quote
julia.zuzanna Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Jak to? To Tajga w końcu nie będzie miała nowego domu? Quote
netti1 Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 myslę ,ze decyzję trzeba pozostwic Hani,czy Tajga pójdzie mieszkac do budy,czy będziemy jej szukac innego domu.w koncu Hania ją pielęgnowała w chorobie i pewno trudno jej oddac sunię do budki,jak u Hani spała w łózku:) Quote
przyjaciel_koni Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Również bym miała wątpliwości !!!!! Buda wg mnie to wyjście ostateczne (zawsze) !!!!!!!!! Biedna Tajga !!!!!! Wobec tego szukamy domu !!!!!! Quote
hanka456 Posted December 2, 2006 Posted December 2, 2006 CZy ktoś pamieta o tajguni? Dzisiaj rano Tajgunia weszła dio kuchni i obserwowała mnie przy wszystkich czynnosciach. Sunieczka potrzebuje towarzystwa czlowieka. Nie jest zbyt ruchliwa. Dużo spi. I tak bardzo potrzebuje głaskania. Jest bardzo grzeczna , nie protestuje gdy musi wejść do pokoiku i tam sama posiedziec. Czekamy na propozycje domku. Quote
hanka456 Posted December 2, 2006 Posted December 2, 2006 Jest już prawie wieczór. Tajgunia siedzi grzecznie w pokoiku. Niestety u mnie w domu nie będzie mogła długo zostać. Czekamy na domek. Jest nam troche przykro, ze nikt się nami nie interesuje, teraz gdy Tajga jest zdrowa. Jednak jej wiek nie pozwala wsadzić ją do budy. Wiek i jej charakter. Ona umrze z żalu w budzie samotna. Nie chodzi tylko o budę. Ten domek wykazuje bardzo nikłe nią zainteresowanie tak więc pozbawiona milosci, gdy jej tak potrzebuje nie jest najlepszym pomysłem. CZEKAMY NA PROPOZYCJE Z NIECIERPLIWOSCIA. Quote
katya Posted December 2, 2006 Author Posted December 2, 2006 hanka456 napisał(a): Czekamy na domek. Jest nam troche przykro, ze nikt się nami nie interesuje, teraz gdy Tajga jest zdrowa. . Podobna sytuacja jak moja i Oskarka :shake: Quote
katya Posted December 2, 2006 Author Posted December 2, 2006 Haniu, a może masz jakieś nowe foteczki Tajguni, to wstawię na forum? Quote
Recommended Posts