Jump to content
Dogomania

***RATUNKU ok.8- tyg. SZCZENIAKI- BUFO ma już dom :), BENIO NADAL CZEKA***

Recommended Posts

• Replies 254
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Celebrinfea napisał(a):
No właśnie na was wpadłam :) Jeśli chcecie to ja jestem z Targówka i jak najbardziej mogę pojechać na PA. Trzymam kciuki za maluchy.

Celebrinfea- spadasz nam jak z nieba :multi: Pan z Targówka ciągle wydzwania, bo wraz z rodziną nie mogą się doczekać już wizyty przedadopcyjnej no i ewentualnie nowego psa :) Poprzedniego psiaka po długiej chorobie musieli uśpić i jak twierdzą nie mogą wytrzymać w domu, w którym nie ma psa. Jeśli mogłabyś tam podjechać i sprawdzić czy rzeczywiście wszystko jest tak super jak brzmi przez telefon ;) byłoby extra. Jest to ulica Olgierda. Szczegóły wyślę Ci zaraz na PW :). Dzięki

Posted

Rozmawiałam już z Celebrinfea i wizyta umówiona dziś na 19.15, więc proszę o mocne trzymanie kciuków :) Pan z Centrum natomiast póki co nie odbiera telefonu. Już sama nie wiem co mam o tym myśleć :roll:...

Posted

Celebrinfea napisał(a):
O matko to 10 minut na piechotę ;) luzik. Czekam na namiary i umówię się z panem, w razie co mogę pomóc w transporcie.

tylko dobrze prześwietl :)

Posted

No i sprawa z "panem z Centrum" się wyjaśniła :diabloti: Właśnie się do niego dodzwoniłam i dowiedziałam się, że sprawa już nieaktualna, bo kolega obiecał mu mixa labradora, bo właśnie urodziły się małe i tylko czeka aż psiak podrośnie żeby zabrac go od matki itp itd. Ja chyba nigdy nie przyzwyczaję się do nieodpowiedzialności ludzi :angryy: Nawet nie raczył zadzwonic i poinformowac o zmianie decyzji.. A wcześniej tak wydzwaniał, prosił żeby mu pieska zarezerwowac itp. No nic- jeszcze jedna nauczka na przyszłosc i dalej szukamy domku dla malucha.
Ja też z niecierpliwością czekam na jakieś info od Celebrinfei (chyba dobrze odmieniłam ;). Mam nadzieję, że chociaż jeden maluch będzie miał już fajny dom.

Posted

Właśnie dzwoniła do mnie Celebrinfea- udało jej się troszkę wcześniej przeprowadzic wizytę, która wypadła na duuży plus :multi:. Celebrinfea przemaglowała Rodzinkę z Targówka na wszystkie sposoby i wygląda na to, że szykuje się fajny domek, a szczegóły już napisze ona sama jak pojawi się na wątku.
Celebrinfea- jeszcze raz bardzo Ci dziękuję za pomoc :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Hej! Jestem, sorki za opóźnienie ale psiaki trzeba nakarmić :) Ale do rzeczy. Państwo mieszkają niedaleko parku przy teatrze Rampa (który notorycznie nawiedzam więc liczę na jakieś spotkanie ;)) Nawet bliżej znalazłam pokaźną polanę gdzie psiak może się wybiegać. Państwo od zawsze mają jakieś zwierzaki i to nawet takie bardziej egzotyczne (łabędź czarny - ten był na etapie życia w Dziekanowie Leśnym) Obecnie w mieszkaniu przebywają dwa koty - 15 letnia Burka i roczny Tyfus (inwencja fajna :)) Jest jeszcze koszatniczka ale nie pamiętam imienia :( dom ogólnie ZWIERZOLUBNY. Rozmawiałyśmy o poprzednim psiaku - Kacprze, miał 15 lat a przybył do rodziny jako 5-cio tygodniowe szczenie. Państwo dokładali starań, aby psiak odkuł się po porzuceniu ale zajęło mu to troszkę czasu. Jeśli chodzi o karmy to duży plus za różnorodność, bo państwo próbują różnych aż do skutku - optymalnej dla danego psiaka. Mały minus za karmę z Lidla, ale jeśli psiakowi służy... Osobiście znam świetnie utrzymanego psiaka (wyniki badań perfekcyjne) na karmie z biedronki, więc gustu Kacpra Śp. nie będę się czepiać. I co najfajniejsze, państwo chodzili do mojego weterynarza :) Pewnie nadal będą bo to niezły specjalista, więc moje szanse na spotkanie psiula wzrastają dalej :) To chyba tyle, a nie. Pani jest zakochana w duuużych psiakach (tak jak ja ;)) Dlatego upewniłam się czy w razie co nie będzie przeszkodą jeśli pies nie spełni oczekiwań wzrostowych, ale oby średni był a nie ratlerek to wszystko będzie w porządku. No i teraz chyba wszystko. W razie co pytajcie bo mogłam o czymś zapomnieć :) I służę P.A w Wawie w razie co. Pozdrawiam!

Posted

Już wsio obgadane :) Państwo sami przyjadą w czwartek po malucha :multi:. Ja też podjadę do pani Ali i postaram się dopilnowac wszystkich formalności itp. ;) A przyszłościowa kastracja to oczywiście jeden z warunków umowy adopcyjnej.
P.S. Celebrinfea- bardzo się cieszę, że psiak zamieszka niedaleko Ciebie i będziesz miała w razie czego na wszystko oko ;)

Posted

Celebrinfea napisał(a):
Nie ma problemu tylko podeślij mi zdjęcie, cobym wiedziała którego wypatrywać ;)

Przyłączam się do prośby. Fajnie byłoby poznać pierwszego szczęśliwca.
Za nim drugi prędko wyfrunie :)

Posted

Jak wszystko pójdzie dobrze to najprawdopodobniej to Bufo zamieszka już w czwartek w nowym domku :). Na tę chwilę Rodzina z Targówka jest na niego zdecydowana, ale tak do końca nie wiadomo, który z braci bardziej podbije ich serducha jak zobaczą ich na żywo ;)

Postaram się wziąć ze sobą aparat i zrobić aktualne fotki. Maluchy podobno już baardzo podrosły :)

Posted

elik napisał(a):
Nooo :)
Słodziak z tego Bufo okrutny.

ten drugi tez słodki...
ale wiecie co, ich mama jest super, taka ogromna przylepka co to wszystkiego sie boi...
szkoda , że p.Ala chce ją zostawić...
dałaby komuś wiele radości ta sunia....

Posted

enia napisał(a):
ale wiecie co, ich mama jest super, taka ogromna przylepka co to wszystkiego sie boi...
szkoda , że p.Ala chce ją zostawić...
dałaby komuś wiele radości ta sunia....

Pracujemy nad tym :cool3: Mam nadzieję, że jeśli wyadoptujemy szczeniaki do fajnych, odpowiedzialnych domków to p. Ala upewni się i przekona, że jej psiaki nie trafiają byle gdzie i zmieni trochę podejście do adopcji ;) Swoją drogą wspominała, że w sumie jest u niej kilka psiaków, które mógłby iść do adopcji i prosiła żeby porobić im foty i ogłosić. Jak będę miała fotki to wstawię, porobimy opisy i "wrzucimy psiaki do sieci" ;). Mam nadzieję, że zadziała tu zasada "małych kroczków" ;)