Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

czy moja roczna sunia moze lizac mojego prawie polrocznego synka? pomijajac oczywiscie wzgledy higieny. chodzi mi o to ze wolalabym nie, ale nie chce zeby jej sie kuba kojarzyl zle. z drugiej strony co oznacza lizanie?? czy to oznaka sympatii czy czegos innego? jak ustawic dziecko nad psem ?

• 3 weeks later...
Posted

pewnie ze oznaka sympatii....a nawet milosci i opiekunczosci....jesli pies jest zdrowy i nie kontaktuje sie z podejzanym "psim" towarzystwem, to ja bym sie nie martwila...jak dziecko urosnie bedzie mialo wspanialego opiekuna i przyjaciela

Posted

Nam sie bardzo podobało jak Kenia nas lizała jako szczeniak. Teraz trochę żałuję, że jej na to pozwalałam, bo stało się to uciążliwe.

Jęzor ma jak krowa i zamiata nim bez opamiętaia. Najgorzej jak człowiek śpi, a Kenik postanowi dać buzi na dzień dobry.

Albo w samochodzie - potrafi zaatakować kierowce znienacka takim ozorem... :roll:

Albo po wizycie w stajni.....bleee

Posted

Moja Sami też nas liże i też zastanawiałam się co to znaczy, ale jak zawsze kochani dogomaniacy uspokoili mnie , że to objaw miłości i uległości.

Więc niech sobie liże, choć czasami jest zbyt "upierdliwa"

Posted

Mój znajomy lekarz zawsze mawiał,że dla dziecka kontakt ze zwierzętami to żywa szczepionka-nie do przecenienia.

A u nas-no cóż-mordy codziennie wylizane-męża nawet liżą po głowie :D

Najchętniej dają buzi po piciu(z soczystą ślinką,mniam 8) )albo po jedzeniu-z reszteczkami :evilbat:

Ale tak zwyczajnie-też :D

Posted

Mnie tez zawsze interesowalo to lizanie. I tez mi sie zawsze wydawalo ze jest to objaw milosci i oddania. Ale w przypadku mojego psa zaczelo mnie to zastanawiac, bo nie ma on charakterku az tak romantycznego. A lize jak glupi. Szczegolnie jak cos nabroi. Przez reszte dnia sie przymila, slodko patrzy i lize, lize, lize.....

Posted

Uwielbiam jak mój piesek liże mnie po ręce jak jej podam miskę z posiłkiem. To takie sympatyczne podziękowanie.

Ale jak się dobiera do uszu to trochę mnie to denerwuje, czy ja patyczków do czyszczenia nie mam?!?

Posted

Wiecie co, a ja nie lubię, jak mi pies liże ręce, czy twarz.

Ale kiedy on tak się doprasza... (labradory to niebezpieczna rasa - potrafią zalizać na śmierć 8) to wtedy pozwalam mu ma liźnięcie dłoni, a od wielkiego dzwonu brody - ale raz i koniec 8) 8) 8) 8) 8)