Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Kasia77']Olga , widziałaś ostatnie zdjęcia Rufa, jego roześmianą morduche? - to tak dla Ciebie na pocieszenie w tym natłoku psiego nieszczęścia:sad:

Magenka, jeśli da radę zrobić kilka zdjęć, to wykupie mu pakiet ogłoszeń, chociaż bez wyprowadzenia go na prostą
w jakimś DT, marne są szanse na dom :([/QUOTE]

Kasiu,zaraz poszukam wątku Rufus..Niezle mi skoczylo ciśnienie ,gdy natkneliśmy się niedawno na stare ,sprzed roku ogloszenie Rufusa do adopcji .Myslalam,że wrócil z adopcji.Na szczęscie wszystko Ok z Rufim i nadal cieszy się szczesliwym domem.

Posted

[quote name='Sarunia-Niunia'] Pomóżmy Mu... Zadeklarujmy może sfinansowanie Kacperkowi PDT, żeby tylko już nie siedział dłużej za kratami... Myślę, że pomoc dla Kacperka naprawdę nie jest niemożliwa... Przykładem choćby wątek niewidomego Atosa
http://www.dogomania.pl/threads/198664-%C5%9Alepy-jamnik-Atos-w-DT!!!-Potrzebne-og%C5%82oszenia!
Cioteczki kochane - sprężmy się - pomóżmy Nieśmiałkowi - Kacperkowi!!!

Co Wy na to dziewczyny?
Wiem,że w życiu się nie przerobi tych bied potrzebujących,ale może chociaż by spróbować z Kacprem ?

A gdyby Szczytno, czy ktokolwiek, rozważał kiedyś hotelik dla swoich bezdomniaków, to u mnie ewentualnie takie miejsca:
http://www.tymczas.kasia77.pl.tl

Kojce były postawione głównie dla moich psów bezpłatnych, które do mnie trafiały , czy to z ulicy czy z dogomani tak jak ostatnia tymczasowa owczarkowata Zora z linku w podpisie,która tak jak i wcześniejsze tymczasy miała mieszkać w kojcu, i nawet na początku mieszkała ale przeszła poważną operacje i nie mogła wrócić do budy,więc musiała zmieścić się w domu:roll: i takim sposobem psy które miały mieszkać w kojcach, siedzą w domu a w kojcach zostały wolne miejsca. Dlatego zdecydowałam sie rozważać płatne tymczasy, raz ze kojce i tak puste a dwa że ledwo czasem daje rade finansowo.

Posted

To b.dobry pomysl cioteczki drogie. Tylko gdzie można umieścić tego biedaka ze schronu,bo u Kasi miejsca w domu nie ma a kojce odpadają. Kto wie o dobrym,niedrogim Domu Tymczas. ,takim zaufanym juz i sprawdzonym ?? Najlepiej by trafil sie ktoś z Bezplatnym DT ....
Mnie nadal się marzy choć w polowie taki szczęsliwy dom staly dla Nieśmialka,jaki ma ten jamniczek u Saruni-Niuni,ktorzy niedawno adopotowali tego jamniczka:
www.dogomania.pl/threads/206649-Pabianice-szczeniak-jamnika-znaleziony-na-ulicy-JUŻ-W-NOWYM-DOMU-)-)/page3

A hotelik u Kasia77 pożna spokojnie polecić a i tak jest znany na dogo z zasiedzialaych u niej psow na tymczasach -już dawno bezplatnych ...

Posted

A ja mam nadzieję,że wszystkie te trzy psy -oba jamniki i ten sliczny kudlacz znajdą lada m-c swe nowe domy.
Nemo jest duzo odwazniejszy i widac rządzi tam chyba często ,ale Niesmialek juz nie zawsze jest taki wycofany i wystraszony.

Posted

tak, Nemo wesoły wariatek, kudłacz mnie obsiusiał:)śliczny puchaty, trochę tez nieśmiały, bardziej był zajęty obsiusiwaniem bud i mnie niz nasza mini banda fotografów:)kudłacz a dokładnie Jurand ma allegro inne ogloszenia,moze go zauwaza i te jamnisie tez:)

Posted

Cześć Nieśmiałku:loveu:!!!
I co? Znów u Ciebie cisza... Po kilku dniach "ruchu" znowu milczenie...
Kochaniutki! Mizianka dla Ciebie ode mnie:loveu::loveu::loveu:...
A domku dla Niuniusia dalej nie ma:placz::placz::placz:...

Posted

Magenka! Jedziesz też do Niego? Poprzytulaj Go przynajmniej trochę...:glaszcze:....
A nie miałabyś chociaż chwilki, żeby wziąć Go choć na chwilę zza tych krat na niewielki spacerek?...:help1:...
Kurcze, coraz bardziej wątpię w to, że ten Niunio znajdzie domek...:-(:-(:-(...
A miałam tyle nadziei w związku z wątkiem krakowskim...
http://www.dogomania.pl/threads/207159-Domek-w-Krakowie-dla-ma%C5%82ego-jamnikowatego-psa
Nawet Pani była zainteresowana naszym Nieśmiałkiem... post #4, #10-#14...
Szkoda, że nic z tego dla Kacperka-Nieśmiałka nie wynikło...
Czekam z nadzieją i niecierpliwością na relację i fotki...:user:

Posted

Może choć wyróżnione Allegro bym Nieśmialkowi zafundowala-jesli na DT nie ma teraz szans ? A gdyby ktoś na FB zrobil mu wydarzenie i na NK umieścil ? Ja nie mam tam kont. Może by to coś pomogło jednak i ktoś go wypatrzy ? Pamiętam o tym Nieśmialku każdego dnia ....:shake:

Posted

Ja mogę tylko powiedzieć, że Nieśmiałek to już chyba nie nieśmiałek :) Szalał ze mną na wybiegu. Bawił się. Rozrabiał. Super psiak. Spróbuję zabrać go na spacer, ale nie wiem czy się uda. Nie wiem czy da obrożę sobie założyć. Dowiem się w weekend :)

Posted

Wyslalam teraz na pw prośbę,zapytanie o BDT dla Nieśmialka -może będzie mial szczęscie i cioteczka zaopiekuje się nim,poki nie znajdziemy mu nowego domu. Trzymajcie kciuki.
Zawsze gdyby trzeba bylo na jedzonko dla malucha uzbieramy,w razie czego.

Posted

gazzy SUPER! że udało Ci się wykrzesać z Nieśmiałka trochę życia i radości! Może trzeba Mu okazać więcej serca i pozwolić zdobyć zaufanie do ludzia, sprawić by ten biedaczek w końcu się otworzył... Byłoby super, gdyby ten kochany Szkrab wyszedł w końcu zza krat na spacerek:lol::lol::lol:... choćby na chwilę...
Dziewczyny ze Szczytna i okolic... jak to tam jest u Was?
Czy naprawdę nie ma nikogo, kto mógłby Mu zorganizować jakiś DT? Nawet płatny? Przecież zebrałoby się zapewne jakieś stałe deklaracje! Wiecie, kilka osób po 10-20zł i się uzbiera! Chyba dla Niego najlepszym domem byłby dom, gdzie nie ma innych zwierzaków, gdzie miałby swojego człowieka - MĄDREGO CZŁOWIEKA - na wyłączność! Tylko najważniejsze w tym wszystkim, żeby Kacperek-Nieśmiałek po raz kolejny nie przeżył zawodu!
Błagam Was! Zorganizujcie coś temu Niuniowi - tymbardziej, że pojawia się światełko w tunelu - Kacperek-Nieśmiałek jakby zaczynał się otwierać - jak pisze gazzy...

Posted

[quote name='olga7']Wyslalam teraz na pw prośbę-blaganie o BDT dla Nieśmialka -może będzie mial szczęscie i cioteczka zaopiekuje się nim -poki nie znajdziemy mu nowego domu. Trzymajcie ciotki kciuki a najlepiej wysylajcie dobre mysli w tej intencji.:loveu:
Zawsze gdyby trzeba bylo na jedzonko dla malucha uzbieramy -w razie czego.[/QUOTE]

Olgo! Masz przepełnioną skrzynkę...:(

Posted

Kochany Kacperek! Dziewczyny! Sprężmy się! Znajdźmy Mu domek! Choćby tymczasowy, nawet płatny! Nie zostawiajmy Go tak na pastwę losu w tym schronisku! To nie jest psiaczek stworzony do życia za kratami!!! Przecież tyle tu cioteczek kochających jamnisie!!!
Spójrzmy w te oczęta - On tak prosi, żeby dać Mu szansę...

Posted

Kacperek-Nieśmialek coraz bardziej otwiera się na ludzi a także inne psy. Jest bardziej odważny i potrafi bawić się ,ganiać i nie jest juz taki ciężko wystraszony,jak to bylo jeszcze niedawno chyba. Trzeba jednak wyrwać go koniecznie z tego schronu-jest tak o cale 5 lat za dlugo !!!
Szukamy nadal Bezplatnego lub Płatebo Domu Tymczas. -no i caly czas : Nowego DOMU !!!
Czyli : serdecznych ,dobrych ludzi ,ktorzy zaoopiekują się nim i dadzą mu cieply ,serdeczny dom u siebie .

Posted

[quote name='olga7']Może choć wyróżnione Allegro bym Nieśmialkowi zafundowala-jesli na DT nie ma teraz szans ? A gdyby ktoś na FB zrobil mu wydarzenie i na NK umieścil ? Ja nie mam tam kont. Może by to coś pomogło jednak i ktoś go wypatrzy ? Pamiętam o tym Nieśmialku każdego dnia ....:shake:[/QUOTE]

Nie było mnie piesiu na dogo pare dni, ale dzisiaj jestem i miziam mooocno na dzień dobry :)

A jak z Allegro, chyba nikt nie robił? i ogłoszeń też jeszcze żadnych?
Obiecałam mu pakiet, znajde bazarek z ogłoszeniami i zamówie