Olga7 Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='Kasia77']Olga , widziałaś ostatnie zdjęcia Rufa, jego roześmianą morduche? - to tak dla Ciebie na pocieszenie w tym natłoku psiego nieszczęścia:sad: Magenka, jeśli da radę zrobić kilka zdjęć, to wykupie mu pakiet ogłoszeń, chociaż bez wyprowadzenia go na prostą w jakimś DT, marne są szanse na dom :([/QUOTE] Kasiu,zaraz poszukam wątku Rufus..Niezle mi skoczylo ciśnienie ,gdy natkneliśmy się niedawno na stare ,sprzed roku ogloszenie Rufusa do adopcji .Myslalam,że wrócil z adopcji.Na szczęscie wszystko Ok z Rufim i nadal cieszy się szczesliwym domem. Quote
Kasia77 Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='Sarunia-Niunia'] Pomóżmy Mu... Zadeklarujmy może sfinansowanie Kacperkowi PDT, żeby tylko już nie siedział dłużej za kratami... Myślę, że pomoc dla Kacperka naprawdę nie jest niemożliwa... Przykładem choćby wątek niewidomego Atosa http://www.dogomania.pl/threads/198664-%C5%9Alepy-jamnik-Atos-w-DT!!!-Potrzebne-og%C5%82oszenia! Cioteczki kochane - sprężmy się - pomóżmy Nieśmiałkowi - Kacperkowi!!! Co Wy na to dziewczyny? Wiem,że w życiu się nie przerobi tych bied potrzebujących,ale może chociaż by spróbować z Kacprem ? A gdyby Szczytno, czy ktokolwiek, rozważał kiedyś hotelik dla swoich bezdomniaków, to u mnie ewentualnie takie miejsca: http://www.tymczas.kasia77.pl.tl Kojce były postawione głównie dla moich psów bezpłatnych, które do mnie trafiały , czy to z ulicy czy z dogomani tak jak ostatnia tymczasowa owczarkowata Zora z linku w podpisie,która tak jak i wcześniejsze tymczasy miała mieszkać w kojcu, i nawet na początku mieszkała ale przeszła poważną operacje i nie mogła wrócić do budy,więc musiała zmieścić się w domu:roll: i takim sposobem psy które miały mieszkać w kojcach, siedzą w domu a w kojcach zostały wolne miejsca. Dlatego zdecydowałam sie rozważać płatne tymczasy, raz ze kojce i tak puste a dwa że ledwo czasem daje rade finansowo. Quote
Olga7 Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 To b.dobry pomysl cioteczki drogie. Tylko gdzie można umieścić tego biedaka ze schronu,bo u Kasi miejsca w domu nie ma a kojce odpadają. Kto wie o dobrym,niedrogim Domu Tymczas. ,takim zaufanym juz i sprawdzonym ?? Najlepiej by trafil sie ktoś z Bezplatnym DT .... Mnie nadal się marzy choć w polowie taki szczęsliwy dom staly dla Nieśmialka,jaki ma ten jamniczek u Saruni-Niuni,ktorzy niedawno adopotowali tego jamniczka: www.dogomania.pl/threads/206649-Pabianice-szczeniak-jamnika-znaleziony-na-ulicy-JUŻ-W-NOWYM-DOMU-)-)/page3 A hotelik u Kasia77 pożna spokojnie polecić a i tak jest znany na dogo z zasiedzialaych u niej psow na tymczasach -już dawno bezplatnych ... Quote
anetek100 Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 nie mogłam znaleźc najważniejszego filmiku-wcisnęłam do inengo folderu, ale już mam:) http://tinypic.com/player.php?v=20zu5c5&s=7 Quote
magenka1 Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 jak fajnie wyszedł nie chciał się skusić na smakołyk w porównaniu do Nemo który tylko przylatywał po jedzonko Quote
Sarunia-Niunia Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Kochany, Biedny, Zalękniony... Ileż ten biedny psiak musiał zaznać zła od "człowieka"??? Quote
Olga7 Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 A ja mam nadzieję,że wszystkie te trzy psy -oba jamniki i ten sliczny kudlacz znajdą lada m-c swe nowe domy. Nemo jest duzo odwazniejszy i widac rządzi tam chyba często ,ale Niesmialek juz nie zawsze jest taki wycofany i wystraszony. Quote
anetek100 Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 tak, Nemo wesoły wariatek, kudłacz mnie obsiusiał:)śliczny puchaty, trochę tez nieśmiały, bardziej był zajęty obsiusiwaniem bud i mnie niz nasza mini banda fotografów:)kudłacz a dokładnie Jurand ma allegro inne ogloszenia,moze go zauwaza i te jamnisie tez:) Quote
Sarunia-Niunia Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Cześć Nieśmiałku:loveu:!!! I co? Znów u Ciebie cisza... Po kilku dniach "ruchu" znowu milczenie... Kochaniutki! Mizianka dla Ciebie ode mnie:loveu::loveu::loveu:... A domku dla Niuniusia dalej nie ma:placz::placz::placz:... Quote
magenka1 Posted May 9, 2011 Author Posted May 9, 2011 nie było mnie kilka dnia na dogo już wróciłam , dzisiaj podjadę jeszcze bo inne fotki Niesmiałaka Quote
Sarunia-Niunia Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Magenka! Jedziesz też do Niego? Poprzytulaj Go przynajmniej trochę...:glaszcze:.... A nie miałabyś chociaż chwilki, żeby wziąć Go choć na chwilę zza tych krat na niewielki spacerek?...:help1:... Kurcze, coraz bardziej wątpię w to, że ten Niunio znajdzie domek...:-(:-(:-(... A miałam tyle nadziei w związku z wątkiem krakowskim... http://www.dogomania.pl/threads/207159-Domek-w-Krakowie-dla-ma%C5%82ego-jamnikowatego-psa Nawet Pani była zainteresowana naszym Nieśmiałkiem... post #4, #10-#14... Szkoda, że nic z tego dla Kacperka-Nieśmiałka nie wynikło... Czekam z nadzieją i niecierpliwością na relację i fotki...:user: Quote
anetek100 Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 magenka1 mówiła o zdjęciach od swojej siostry,że po nie jedzie:(nie będzie widziała go na żywo.... Quote
Olga7 Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Może choć wyróżnione Allegro bym Nieśmialkowi zafundowala-jesli na DT nie ma teraz szans ? A gdyby ktoś na FB zrobil mu wydarzenie i na NK umieścil ? Ja nie mam tam kont. Może by to coś pomogło jednak i ktoś go wypatrzy ? Pamiętam o tym Nieśmialku każdego dnia ....:shake: Quote
gazzy Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Ja mogę tylko powiedzieć, że Nieśmiałek to już chyba nie nieśmiałek :) Szalał ze mną na wybiegu. Bawił się. Rozrabiał. Super psiak. Spróbuję zabrać go na spacer, ale nie wiem czy się uda. Nie wiem czy da obrożę sobie założyć. Dowiem się w weekend :) Quote
Olga7 Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Wyslalam teraz na pw prośbę,zapytanie o BDT dla Nieśmialka -może będzie mial szczęscie i cioteczka zaopiekuje się nim,poki nie znajdziemy mu nowego domu. Trzymajcie kciuki. Zawsze gdyby trzeba bylo na jedzonko dla malucha uzbieramy,w razie czego. Quote
magenka1 Posted May 9, 2011 Author Posted May 9, 2011 ja nie byłam u nie go tylko po fotki pojechałam i mam powoli się ogarniam ze wszystkim, mam trochę problemów ale jak się ogarnę to wstawię Quote
Sarunia-Niunia Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 gazzy SUPER! że udało Ci się wykrzesać z Nieśmiałka trochę życia i radości! Może trzeba Mu okazać więcej serca i pozwolić zdobyć zaufanie do ludzia, sprawić by ten biedaczek w końcu się otworzył... Byłoby super, gdyby ten kochany Szkrab wyszedł w końcu zza krat na spacerek:lol::lol::lol:... choćby na chwilę... Dziewczyny ze Szczytna i okolic... jak to tam jest u Was? Czy naprawdę nie ma nikogo, kto mógłby Mu zorganizować jakiś DT? Nawet płatny? Przecież zebrałoby się zapewne jakieś stałe deklaracje! Wiecie, kilka osób po 10-20zł i się uzbiera! Chyba dla Niego najlepszym domem byłby dom, gdzie nie ma innych zwierzaków, gdzie miałby swojego człowieka - MĄDREGO CZŁOWIEKA - na wyłączność! Tylko najważniejsze w tym wszystkim, żeby Kacperek-Nieśmiałek po raz kolejny nie przeżył zawodu! Błagam Was! Zorganizujcie coś temu Niuniowi - tymbardziej, że pojawia się światełko w tunelu - Kacperek-Nieśmiałek jakby zaczynał się otwierać - jak pisze gazzy... Quote
Sarunia-Niunia Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 [quote name='olga7']Wyslalam teraz na pw prośbę-blaganie o BDT dla Nieśmialka -może będzie mial szczęscie i cioteczka zaopiekuje się nim -poki nie znajdziemy mu nowego domu. Trzymajcie ciotki kciuki a najlepiej wysylajcie dobre mysli w tej intencji.:loveu: Zawsze gdyby trzeba bylo na jedzonko dla malucha uzbieramy -w razie czego.[/QUOTE] Olgo! Masz przepełnioną skrzynkę...:( Quote
Sarunia-Niunia Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Kochany Kacperek! Dziewczyny! Sprężmy się! Znajdźmy Mu domek! Choćby tymczasowy, nawet płatny! Nie zostawiajmy Go tak na pastwę losu w tym schronisku! To nie jest psiaczek stworzony do życia za kratami!!! Przecież tyle tu cioteczek kochających jamnisie!!! Spójrzmy w te oczęta - On tak prosi, żeby dać Mu szansę... Quote
Olga7 Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Kacperek-Nieśmialek coraz bardziej otwiera się na ludzi a także inne psy. Jest bardziej odważny i potrafi bawić się ,ganiać i nie jest juz taki ciężko wystraszony,jak to bylo jeszcze niedawno chyba. Trzeba jednak wyrwać go koniecznie z tego schronu-jest tak o cale 5 lat za dlugo !!! Szukamy nadal Bezplatnego lub Płatebo Domu Tymczas. -no i caly czas : Nowego DOMU !!! Czyli : serdecznych ,dobrych ludzi ,ktorzy zaoopiekują się nim i dadzą mu cieply ,serdeczny dom u siebie . Quote
Sarunia-Niunia Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Jestem u Ciebie Kacperku-Nieśmiałku... Dobranocki i buziaczki:calus::calus::calus:... Quote
Kasia77 Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 [quote name='olga7']Może choć wyróżnione Allegro bym Nieśmialkowi zafundowala-jesli na DT nie ma teraz szans ? A gdyby ktoś na FB zrobil mu wydarzenie i na NK umieścil ? Ja nie mam tam kont. Może by to coś pomogło jednak i ktoś go wypatrzy ? Pamiętam o tym Nieśmialku każdego dnia ....:shake:[/QUOTE] Nie było mnie piesiu na dogo pare dni, ale dzisiaj jestem i miziam mooocno na dzień dobry :) A jak z Allegro, chyba nikt nie robił? i ogłoszeń też jeszcze żadnych? Obiecałam mu pakiet, znajde bazarek z ogłoszeniami i zamówie Quote
anetek100 Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 ja allegro mogę zrobić,pomyslalam,ze moze razem z szorstkowlosym... Quote
Recommended Posts