Kasia77 Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Olga , widziałaś ostatnie zdjęcia Rufa, jego roześmianą morduche? - to tak dla Ciebie na pocieszenie w tym natłoku psiego nieszczęścia:sad: Magenka, jeśli da radę zrobić kilka zdjęć, to wykupie mu pakiet ogłoszeń, chociaż bez wyprowadzenia go na prostą w jakimś DT, marne są szanse na dom :( Quote
magenka1 Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 nie mamy możliwości zabrać go , nie mamy kasy aby go umieścić w hoteliku, niestety takie są realia jutro jedzie z nami jeszcze moja kuzynka , która będzie robiła fotki razem z Anetką a ja będę od spisywania danych o psach tylko, żeby pogoda dopisała u mnie dzisiaj zimno ale nie pada ps. nie wiem czy Nieśmiałek jeszcze siedzi tam gdzie ostatnio jutro wszystkie się dowiemy Quote
Sarunia-Niunia Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 [quote name='magenka1']Dziewczyny nie wiem co kombinujecie ale ja jutro jade do Nieśmiała o godz 10 będę u nie go , już nie mogę się doczekać mam kilka przysmaków może podejdzie i da się pogłaskać[/QUOTE] Magenka! a może ktoś wziąłby go na BDT, ale np za zwrot kosztów karmy i ewentualnego leczenia wet? Strasznie żal tego biedusia... Dowiedzcie się o Nim jak najwięcej i poróbcie Mu zdjęcia.... ale te 2 lata w schronie??? Dla mnie to szokujące.... Magenka! Zrób wszystko, aby do Ciebie podszedł, proszę... poprzytulaj Go choć przez chwilę... Niech wie, co to ciepło człowieka - normalnego człowieka, nie takiego, jakiego On zna... Quote
danka1234 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 [quote name='Kasia77'] Magenka, jeśli da radę zrobić kilka zdjęć, to wykupie mu pakiet ogłoszeń, chociaż bez wyprowadzenia go na prostą w jakimś DT, marne są szanse na dom :([/QUOTE] Na tą chwile jest zbyt mało informacji o nim by robic ogłoszenia,jesli bedzie wiecej mozna by spróbować ogłaszać. Moze dzisaj uda sie uzyskac wiecej informacji i zdjeć,czekamy zatem . Quote
magenka1 Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 zdjęcia będą i to sporo bo akurat Kacper (Waluś) był na wybiegu , mi akurat nie dał się pogłaskać miałam przysmaki ale Basi dał się pogłaskać a teraz najlepsze (nie wiem jak go teraz nazywać, w karcię którą widziałam są dwa imienia) Waluś jest w schronisku od roku 2006 Quote
Olga7 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Cioteczki drogie -nie ma co czekac na wiele informacji o Niesmialku ,ale nie mozna pisac,że on boi się ludzi !!! Taka informacja odstrasza tylko od adopcji !! Ten jamnik trafil do ludzi ,ktorzy nie mieli serca do niego i nie znali się na charakterze,psychice jamnika !! Pewnie starali się go zmusic do posluszenstwa albo męczyly go może dzieciaki a broniący się przed natarczywym męczeniem go ,Niesmialek uciekal i powarkiwal oraz szczekal by nie ta rodzina nie zamęczala go .Mozliwe ,że byl karany i bity za nieposluszenstwo i brak pokory . Postaram sie na dniach napisac jakis tekst do ogloszen Niesmialka ,moze nada się . Gdyby ten jamnik byl dobrze traktowany w tamtym domu ,nie bylby taki zastraszony i wycofany !! On po prostu boi się ludzi i innych psow bo zaznal wczesniej duzo krzywdy ze strony czlowieka a psy tez budzą w nim lęk -tym bardziej w tym zgielku i szczekaniu tak wielu psow w schronisku . Quote
Olga7 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 magenka1;16809594][B]zdjęcia będą i to sporo bo akurat kacper (waluś) był na wybiegu , mi akurat nie dał się pogłaskać miałam przysmaki ale basi dał się pogłaskać [SIZE=4]a teraz najlepsze (nie wiem jak go teraz nazywać, w karcię którą widziałam są dwa imienia)[COLOR=red] waluś - jest w schronisku od roku 2006 r. .................. Kacper -Walus to nasz Niesmialek ? I jest tam az 5 lat ?????:crazyeye: Quote
magenka1 Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 olga7 ja nazwałam Nieśmiałka a w karcie ma napisane Kacper (Waluś), on taki wyrośnięty jamnik jest , poczekajmy na fotki i ruszymy z ogłoszeniami, szkoda, że nie dało się załatwić żadnego tymczasu dla nie go Quote
Olga7 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 magenka1 : olga7 ja nazwałam Nieśmiałka a w karcie ma napisane Kacper (Waluś), on taki wyrośnięty jamnik jest , poczekajmy na fotki i ruszymy z ogłoszeniami, szkoda, że nie dało się załatwić żadnego tymczasu dla niego .. [SIZE="3"]Wierzyć się az nie chce,że ten mlody ,śliczny jamnik siedzi tam w schronie już ok. 5 lat !!!:shake::shake: To tam w Szczytnie nie ma żadnego wolontariatu ?? Nikogo ,kto by szukal domu dla psów z tamtego schron,wyprowadzal psy ??? Tylko dziewczyny z innych miast jeżdżą tam jako wolontariuszki ? Quote
anetek100 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Nieśmiałek:)dzisiaj dał sie pogłaskac, ale z dystansem..troche fuczy na osoby głaszczące go,a le robi ogromne postepy:)wyszedł do nas na wybieg, nie uciekał, ani razu do budy nie wszedł:)z Jurandem i szorstkiem dogadywał się żaden nie mial dzisiaj dominującej postawy:) Quote
anetek100 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 http://i55.tinypic.com/2ajz2tz.jpg"]FILMIK SŁABY ALE JEST Quote
anetek100 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 JAMNIS MA MASYWNĄ BUDoWĘ, TZN SPORE ŁĄPKI I GŁÓWKĘ...TAKA PARÓWECZKA, dzisiaj nawet ciutke pomachał ogonkiem do nas:) Quote
Sarunia-Niunia Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 No nie, ja jestem w szoku... Jakim cudem Nieśmiałek - Kacperek siedzi w tym schronie 5 lat??? Ludzie!!! Przecież to wprost niemożliwe!!! Pomóżmy Mu... Najlepiej chyba, żeby trafił do domku, w którym nie ma innych zwierzątek, do domu w którym zostanie pokochany... Zadeklarujmy może sfinansowanie Kacperkowi PDT, żeby tylko już nie siedział dłużej za kratami... Myślę, że pomoc dla Kacperka naprawdę nie jest niemożliwa... Przykładem choćby wątek niewidomego Atosa http://www.dogomania.pl/threads/198664-%C5%9Alepy-jamnik-Atos-w-DT!!!-Potrzebne-og%C5%82oszenia! I znalazł się dom, i kilkunastoletni, ślepy psiaczek skazany wydawałoby się na dokonanie swoich dni w schronie jest SZCZĘŚLIWY!!! Cioteczki kochane - sprężmy się - pomóżmy Nieśmiałkowi - Kacperkowi!!! Quote
anetek100 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 w Szczytnie jest bardzo dużo przepięknych psów..tam nawet te młode rasopodobne albo cudnie ubarwione nie wzbudzają zainteresownaia ludzi, więc taki bojący się jamniś to już w ogóle:(powinien grzac dupinke w domku:(sorki za offa, ale w tym samym schronie jest sunieczka-mamusia..po szczeniętach,jej dzieci znalazły domy, a ona siedzi:(smutna jak diabli:(taka przeprawszam,że żyję:(wiem,że nie pomozemy wszystkim, ale zerknijcie w moim podpisie jest avatarek szczytna,postarams ie wstawiac zdjecia, ale na razie wstawie tu sunię:(wokół same małe wioski, pewnie pójdzie na łańcuch:( Quote
zenobiusz flores Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Ale przegubowiec, sunia tez sliczna ..... Quote
Sarunia-Niunia Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Coś mi wpadło do głowy (odnośnie Nieśmiałka-Kacperka) ... Ale spróbuje narazie na PW... Kurcze, gdyby się udało... Quote
zenobiusz flores Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Ma genialny zupelnie, odlotowy centralnie , ogon . Quote
Sarunia-Niunia Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Znalazłam wątek o domku dla jamniczka-chłopczyka. Wrzuciłam wiadomość o naszym Kacperku-Nieśmiałku na wątek w poście #4: http://www.dogomania.pl/threads/207159-Domek-w-Krakowie-dla-ma%C5%82ego-jamnikowatego-psa Trzymajmy kciuki za Kacperka. Quote
magenka1 Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 dziewczyny muszę jeszcze napisać, że Nieśmiałek był w dwóch adopcjach i został oddany ale nie było napisane przyczyny :( obie adopcje były 2007 roku Quote
Olga7 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 [quote name='magenka1']dziewczyny muszę jeszcze napisać, że Nieśmiałek był w dwóch adopcjach i został oddany ale nie było napisane przyczyny :( obie adopcje były 2007 roku[/QUOTE] Mozliwe ,że ludzie adoptowali go i mysleli ,ze bedą miec od razu wesolego,przymilnego jamniczka a Kacper-Niesmialek jest psem po smutnych przejsciach i wycofany,bojazliwy oraz boi sie ludzi ,gdyz w pierwyszm swym domu nie byl chyba zbyt dobrze traktowany .Stad ten jego lek przed ludzmi ,bo kojarzą się mu z lękiem przed ręką i glosem tamtych ludzi moze. I dlatego moze nie lubi zbyt bliskiego kontaktu z ludzmi,gdyz boi się zwyczajnie . Inaczej nie bylby taki przerazony i wycofany przez te wszystkie lata a teraz takze. Nawert jesli to jamnik nie na 100% to i tak jest piekny. Jamniki mniej jamnikowate i mniej urodziwe znajdują dobre domy to i Niesmialek doczeka swego..A Niesmialek to raczej z tych srednich jamniorkow jest.:razz: Quote
Recommended Posts