Sarunia-Niunia Posted December 10, 2012 Posted December 10, 2012 https://lh5.googleusercontent.com/-VMcal5mKVO0/UMSKu_XJKzI/AAAAAAAAB08/hf4a3nQvrcA/s640/kacper3368454_492945890726279_289976722_n.jpg Kacperek, Słoneczko kochane:loveu:... ech, i tyle lat w schronie:shake:... Jak dobrze, że od prawie półtora roku wie, co to dom, ludź i miłość:multi::multi::multi:... Quote
Sarunia-Niunia Posted December 24, 2012 Posted December 24, 2012 [FONT=book antiqua]Pokój na ziemi ludziom,[/FONT] [FONT=book antiqua] a w niebie cisza gwiazd, [/FONT] [FONT=book antiqua]grają anieli, świat się chlebem dzieli. [/FONT] [FONT=book antiqua]Świat ma dziś świąteczny blask… [/FONT] [FONT=book antiqua] Życzymy: [/FONT][FONT=book antiqua]Nastrojowych i Radosnych Świąt Bożego Narodzenia!!! Niech te Święta będą pełne Ciepła, Dobra, Nadziei, [SIZE=4]Radości, Pokoju i Miłości!!! Korunia, Nercio, [SIZE=4]Maxio, Killerek i ja...[/FONT] Quote
yunona Posted December 24, 2012 Posted December 24, 2012 Kochani najserdeczniejsze życzenia - Zdrowych i Pogodnych Świąt, dobrej zabawy w Sylwestra, życzy Fundacja SOS dla Jamników. Do życzeń dołącza [SIZE=4]Ferka z Harutkiem i rudzielce z Gangą. Quote
Celina12 Posted December 24, 2012 Posted December 24, 2012 Gdy przyjdą Święta w srebrnej bieli, gdy Stary Rok w Nowy się zamieni, przyjmij gorące me życzenia, niech się Ci spełnią wszystkie marzenia. Quote
Isadora7 Posted December 24, 2012 Posted December 24, 2012 [FONT=georgia]Pomódlmy się w Noc Betlejemską, W Noc Szczęśliwego Rozwiązania, By wszystko się nam rozwiązało, Węzły, konflikty, powikłania, Oby się wszystkie trudne sprawy Porozkręcały jak supełki, Własne ambicje i urazy Zaczęły śmieszyć jak kukiełki. Oby w nas paskudne jędze Pozamieniały się w owieczki, A w oczach mądre łzy stanęły Jak na choince barwnej świeczki. Niech anioł podrze każdy dramat Aż do rozdziału ostatniego, I niech nastraszy każdy smutek, Tak jak goryla niemądrego. Aby wątpiący się rozpłakał Na cud czekając w swej kolejce, A Matka Boska – cichych, ufnych, Na zawsze wzięła w swoje ręce. [SIZE=2]"wiersz staroświecki" Ks. Jan Twardowski [/FONT] Quote
danka1234 Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 Wszystkiego dobrego w Nowym 2013 Roku Oby był lepszy od poprzedniego a przynajmniej nie gorszy. Quote
gazzy Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 Dziękujemy za życzenia. Kacperek po szczepieniu na wściekliznę i parwo, Dianka po szczepieniu na parwo. Obcinanie pazurków też jakoś przeżyła :) A kacper nie chciał zjeść pani wet :D Pozdrawiamy ADK Quote
Isadora7 Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 :loveu: [FONT=verdana]POGODNYCH ŚWIĄT NASZYM PRZYJACIOŁOM życzy Fundacja SOS dla Jamników. Dziękujemy, że jesteście. [/FONT] :loveu:[FONT=verdana] nasza strona: http://jamniki.eadopcje.org/ nasz FanPage: https://www.facebook.com/ADOPTUJ.JAMNIKA nasza grupa do zgłaszania jamniczych bied: https://www.facebook.com/groups/jamniki/ a tu odpoczywamy: https://www.facebook.com/groups/160023870799949/[/FONT] Quote
gazzy Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 Dawno się nie odzywałam... Jak już niektórzy wiedzą w marcu pożegnałam moją najukochańszą sunię Diankę. Miałam ją 10 lat i po długiej walce odeszła. Była bardzo chora. Miała ostre zapalenie trzustki, chore serce, prawdopodobnie raka jelita cienkiego (nie dało się tego potwierdzić badaniami), anemię. Transfuzja krwi pomogła tylko na dwa tygodnia, później było jeszcze gorzej i postanowiliśmy że nie będziemy jej dalej męczyć. Odeszła w domu, na rękach u swojej ukochanej Pani (moja mama), głaskana przez kilka osób - mnie, tatę, kuzynkę. Nawet Kacperek siedział przy fotelu i cichutko piszczał. Wszyscy płakali, ale z drugiej strony cieszyliśmy się że już nie będzie musiała się męczyć. Kacperek był strasznie smutny, nie chciał się bawić. Cały czas leżał na swoim posłanku i nie zwracał na nikogo uwagi. Mijając posłanie robiłam głupie miny żeby troszkę go rozweselić. Zaczynał machać ogonem, później skakał. Bawił się chwilę, a nikt nie wiedział z czego mamy radochę. Kacper ma łaskotki, a więc go łaskotałam a on zaczynał się po chwili bawić. Na początku jego mina mówiła : odwal się, ale że ja uparta jak osioł jestem to nie dawałam za wygraną :) Po 2-3 tygodniach postanowiliśmy dać dom innej suni. I tak trafiła do nas Kira - mix husky. Kira została przywiązana do furtki schroniskowej w nocy na początku marca. Jest młoda, ma ok. 2 lat. Była bardzo smutna, psy ją odganiały od miski, czasami podgryzały, a ona taka duża sierotka siedziała w kącie i modliła się żeby ktoś ją zabrał. Do boksu nie chciała wracać. Później zachorowała - miała ropomacicze. Została wyleczona. W kwietniu wzięliśmy ją do siebie. Oczywiście radochę miała. Chciała bawić się z Kacprem, ale on pan i władca warczał na nią. Nie wpuszczał do mieszkania, a i jej było za ciepło - wybrała zabudowany balkon z kanapą na której aktualnie śpi :) Czasami wchodzi tam na szafkę i patrzy przez okno. Biega przy rowerze. Kacper nie mógł jej zaakceptować - bał się większych psów - zostało mu to po schronisku. W końcu wzięliśmy psy do ogrodu. Kira większa i młodsza od Kacpra, chciała się bawić. Biegała jak szalona, przeskakiwała przez niego... i w pewnym momencie, zaczęły ganiać razem. Zaczęły się bawić. Aktualnie Kira strasznie zaczepia Kacperka, on czasem na nią warknie jak ma dosyć, ale twardy jest :) Bardzo się lubią :) Kira cały czas chce się bawić, Kacper nie zawsze ma na to ochotę, ale już bawi się z nią dla świętego spokoju :) Kulturalny jest i nie warczy na nią. Nauczył ją szczekać, teraz to nie tylko on szczeka na ludzi na ulicy lub na podwórku gdy jest w ogrodzie, lub na gości jak jest w domu. On zaczyna szczekać, a Kira - jako ta większa - wyskakuje i też zaczyna szczekać (dodatkowo straszy wyglądem). Znów mamy dwa kochane psiaki, ale pustka po Diance została... Pozdrawiamy :) Jutro dodam zdjęcia. Quote
Sarunia-Niunia Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 Dianeczkę [*] żegnałam na Jej wydarzeniu na fb :(:(:(... Fajnie, że daliście dom Kirze, a Kacperek nie jest teraz sam i ma się z kim bawić:) Zostawiam dla Kacperka:loveu: moc całusków i mnóstwo mizianek:) Quote
yunona Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 Ogromnie się cieszę, że daliście szansę kolejnemu psiakowi bezdomnemu :). Kira i Kacper dotrą się, sama wiesz , że troszkę czasu musi upłynąć. Pozdrowienia dla rodziców :loveu: i myzianki dla psiaków:p, a dla Ciebie przyjacielski uścisk :multi: Quote
beataczl Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 Dianka [*]:-( a wiec czekamy na fotki...dawno nie bylo Kacperka na zdjeciu...pozdrawiam:) Quote
yunona Posted June 26, 2013 Posted June 26, 2013 Kacper fajny łobuziak :), a Kira sunieczka sliczna. Fajnie razem baraszkują :multi: Całusy dla wszystkich :loveu: Quote
Sarunia-Niunia Posted June 26, 2013 Posted June 26, 2013 No, zdjęcia są super:):):)!!!!!!!!!!!!!!!! Widać, że Psiaki szczęśliwe i fajnie się bawią:) https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/64112_564871273533740_1623592615_n.jpg Kacperuś fajny i wreszcie szczęśliwy Psiaczek, a jakie ma ładne zębole: https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/562596_556068417747359_1462223520_n.jpg Mizianka dla łobuziaków:) Quote
beataczl Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 pieknie hasaja! :) Kacperek tlusciutki jak malinka;) juz nie choruje ? Quote
gazzy Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 No przytyło mu się troszkę :oops: Niby był na specjalnej dietetycznej karmie, robił po 5 km na jednym spacerze, ale nic mu nie pomogło. Jest w ciągłym ruchu, nie je dużo ... a jednak grubiutki się zrobił. :evil_lol: Poza tym jest zdrowy. Byliśmy obciąć pazurki i na czyszczenie uszu. Oczywiście wyrywał się wariat, ale dał radę :) I on i Kira jak na razie są zdrowi ... tfu, tfu ... Quote
beataczl Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 przy Kirze ma szanse co nieco zgubic szybciej;) Quote
Recommended Posts