Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Koniecznie sprawdzić, może to stresowe, a jak nie to pewnie jakieś prześwietlenie by się zdało. On jest długi więc odpukać. Może stres powoduje parodniowy lekki niedowład? A na foteczki cierpliwie czekamy! :)

Posted

[quote name='gazzy']no yunonko mam nadzieję, że będziesz ze mnie dumna ;) Zgrałam fotki.
Fotki są już na photoblogu.
serdecznie zapraszam ;)
www.photoblog.pl/gazzy

Jestem z Ciebie dumna, bo fotki śliczne tak jak i modele. Faktycznie Isadora zauważyła, że Kacperkowi przytyło się troszkę, ale jest uroczy pysio i fajnie , że ma sliczną siostrzyczkę Diankę. Bardzo fajne foty!!!! :)))))

Posted

no to się cieszę , że się podobają. wczoraj wieczorem mój tata spotkał swojego kolegę. kolega wyciągnął rękę, żeby się przywitać a kacperek tak zaczął szczekać, że szok ;) w tej nowej obróżce wygląda jak rottek ;) zapraszamy do Szczytna i życzymy Wesołych Świąt.

Posted

Świeci gwiazda na niebie,
srebrna i staroświecka,
Świeci wigilijnie, każdy
ją zna od dziecka.
Chwyć w garść jej promienie,
trzymaj je z całej siły.
I teraz w tym rzecz cała,
by się życzenia spełniły
* B.Leśmian

Życzymy Radosnych Świąt!!!
Korunia, Nercio, Killlerek i Ich ludzie

Posted

No, to jestem u Kacperka - Nowy Rok, Nowe życie, Nowy dom...
Dawaj tu Gazzy jakieś fotki i opowiadania... "Ino już, ino szybko":evil_lol::diabloti:
Mizianka dla Kacperka:loveu: i Dianusi:loveu: ode mnie i mojej Trójeczki:loveu:

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

No hej :evil_lol:
Dawno nas nie było. Piszę tutaj, ponieważ zgubiłam wątek do galerii, a tutaj zagląda więcej osób :diabloti:
Kacperek jakiś czas temu był u weterynarza. Miał obcięte pazurki. Pani bardzo szybko to zrobiła - tak że cudak nawet nie zauważył :evil_lol:
Diana była już u fryzjera. Jest wykąpana i uczesana. Z tego powodu, że za tydzień są święta (i wypadało by jakoś wyglądać :p) Kacperek idzie dzisiaj do fryzjera żeby Dianie wstydu nie przyniósł. Poza tym jest już troszkę zakurzony, bo mamy już nowe ogrodzenie i jak tylko jest ładna pogoda to psiaki całymi dniami siedzą w ogródku, Dianka grzeje doopkę na słońcu a cudak obszczekuje wszystkich na ulicy i tarza się w trawce :evil_lol: W domu kompletne ADHD :diabloti: Totalny wariat, ciągle by biegał, skakał, bawił się i chodził na spacery. Dianka emerytka śpi i leży. Dzisiaj Kacper pobił swój rekord w jedzeniu "obiadku". Mama wpuściła psy po spacerze (jedzonko już stało), a ja jak weszłam może po 1 minucie to Kacperek już odszedł od miski - miska wylizana oczywiście, nochal brudny, beknięcie było i poszedł spać :evil_lol: Dianka dostaje teraz kurczaczka z kaszą i marchewką po wymiotowała żółcią i ma nadkwasotę czy coś takiego.
Kacper jest coraz bardziej normalny. Nie rzuca się na ludzi. Z psami się zaprzyjaźnia po jakimś czasie - 2-3 min :evil_lol: Spuszczamy go na spacerach, nawet bez kagańca. Buszuje wtedy w trawach i jest naprawdę szczęśliwy.
Wczoraj spotkałam panią ze schroniska - od razu ją poznał. Skakał, przywitał się - pełna kultura. Ta pani to wolontariuszka która się nim zajmowała w schronisku.
Tak jak pisałam jakiś czas temu była u nas wizyta poadopcyjna ze schroniska.
Przyjechał do nas mąż kierowniczki schroniska. Mnie nie było. Mama wpuściła pana do domu, zdążyła tylko otworzyć drzwi a Kacper już był w kuchni (dla tych co nie wiedzą :p kuchnię mamy zaraz przy drzwiach wejściowych do mieszkania). Mama powiedziała żeby poszedł do siebie. Kacper poszedł do siebie, położył się. A pan : "oooo.... Jaki grzeczny. To ja zapiszę , że mają dobre warunki".
Jak przyszedł to powiedział , że przyszedł pieski obejrzeć. A moja mama : " chyba Kacperka, bo Dianę mamy już od 8 lat :evil_lol: ".
Powiedziałam mamie , że mogła Kacperka puścić to by się kulturalnie przywitał - tak by się przywitał, że pan by miał podziurawione spodnie od ząbków pięknych Kacperka.

Kacper przed chwilką wszedł do pokoju - sama nie wiem jak bo drzwi były zamknięte.
Przez te 8 miesięcy bardzo się zmienił. Wieczorem, albo jutro wrzucę filmiki i zdjęcia. A teraz muszę już uciekać bo fryzjer czeka :evil_lol: Pozdrawiamy

Posted

No wreszcie gazzy się rozpisała jak trzeba :). Zazdroszczę, że psiaki mają ogródek i mogą poszaleć. Nie wiem jak w Szczytnie, ale w Warszawie będą surowo karać za brak smyczy i kagańca (chyba tylko o duże psy chodzi), dzisiaj wyczytałam w internecie. Ja swoje puszczam luzem, żeby doopska fotelowe przetrząsnąć troszkę a tu chodzenie na smyczy. Owszem jak idziemy na dalszy spacer to tak, ale w kagańcu (takim ruloniku szmacianym) to ani Harek ani Ferka nie pójdą. Hary siedzi jak słup soli i nawet nie drgnie, a Ferka siedzi i cały czas zajęta zdejmowaniem. Co to za spacer , no kpina ;), one muszą wybiegać się. Ja dopiero wykąpię robaczki w przyszłym tygodniu, bo Michał często z nimi chodzi na wały i Harek potem wyglada gorzej jak górnik po szychcie ;).
To u Was też będą święta czyściochowe i pewnie pyszne ciasta mamunia popiecze (ech, jak wspomnę tą szarlotkę .....mmmmniam). Czekamy na filmiki i foteczki z zabiegów pielęgnacyjnych :))))))

No i oczywiście bardzo, bardzo cieszę się , że Kacperek coraz fajniejszy :)))))

Posted

Kacper był wczoraj u fryzjera. Był bardzo zdenerwowany. Wył, piszczał, szczekał i ciągle patrzył się na nas czy czasem go nie zostawimy. Ugryzł lekko mojego tatę, ale ogólnie było ok. Dzisiaj gonił mewy, gołębie... Jest super. Diana ostatnio obudziła nas o 3 w nocy. Mama wypuściła ją na dwór. A ona popatrzyła się na jezioro, na ulicę, poszła do ogródka... Moja mama wkurzona jak 150... Myślała, że Diana chce się załatwić czy coś. Zaraz wrzucę fotki i filmiki. Zapraszam do oglądania, tylko jakość słaba bo robione telefonem.

Posted

Nie wiem co się dzieje ale żaden filmik mi nie wszedł ? Czy powinnam się wylogować z Picassy , żeby zobaczyć te filmiki? Za każdym razem napis głosi - niestety nie znaleziono strony - sprawdź Gazzy czy udostępniłaś dla tych co mają link?
A foteczki fajne i super teraz mają psiuraski, bo mają gdzie biegać:multi::multi::multi: A Kacper jaki czyścioch aż blask bije z fotek:eviltong::evil_lol: