Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sarunia-Niunia napisał(a):
Biedny Nieśmiałek... Też żałuję, że dzieli nas niemal 500km.... On jest taki okrutnie smutny...

Sarunia-a gdyby Nieśmiałka można bylo jakoś lączonym transportem dowieżć do Tarnowa ,to moglabyś zaoopiekować się nim jako Bezplatny Dom Tymcz. ,albo za zwrot kosztów karmy?? Szkoda,tego cudnego jamniorka ,by siedzial taki przerażony w schronie a ten sprytny szorstkowlosy drugi jamniorek dominowal go.Kudłaczka oraz te jamniorki powinny już mieć nowe domy ,ale naraz nie da się wszystkiego zrobić.niestety..Ja tez mieszkam daleko od Szczytna ,no i noszenie jamnika z góry na dół i z dolu na górę z 3 p.jest teraz za trudne/stawy nóg szwankują/.Inaczej byśmy wzięli może choć na 2-3 mce tego Nieśmialka na BDT ,bo żal nam bardzo tego psa.Taki cudny jamniorek jak Nieśmialek powinien prędko znalezc nowy i dobry dom.

Posted

Za tydzień może będziemy u niesmiałaka na razie tylko tak możemy pomóc, olga7 wiesz jak teraz ciężko znaleźć bezpłatny tymczas
u nas na północy praktycznie nie ma tymczasów

Posted

[SIZE=3]Czy ja dobrze rozumiem,ten piękny Nieśmialek jest az 2 lata w schronie ? To on nie jest tam od niedawna ? Ja wiem magenko ,że u was trudno o Domy Tymczas. ,ale może jakimś cudem ktos zakocha się w ślicznym ,przerażonym Nieśmilalku i dam mu spokojny dom na resztę jego życia ??
Na wątku jamnika szorsciaka pisze chyba ,ze Nieśmialek jest niedawno w schronie,już teraz nie wiem jak to jest z nim.

[SIZE=5]Może komuś o dobrym sercu wpadnie ten post i wątek w oko i serce ??

Wątek psów ze Szczytna : http://www.dogomania.pl/threads/205357-Jamnik-szorstkow%C5%82osy-w-schronisku-w-Szczytnie.

Filmik z jamnikami Maxem i Nieśmialkiem /z tylu/ oraz kudlaczem:http://tinypic.com/player.php?v=npp35d&s=7

04-04-2011 20:55
horacy dwa

Wydaje mi się ,ze kierowniczka mówiła ,że oddał go właściciel ,podobno nie lubi ludzi.Według mnie na pewno boi sie ludzi poprzednio też schował się przed nami w budzie.Może był skrzywdzony wcześniej przez człowieka nie wiem.

Posted

[SIZE=5]ten Nieśmialek piękny i mlody siedzi w schronie aż DWA LATA ??? :crazyeye: I nikt go wcześniej nie oglaszal ani nie szukal mu domu ??? To starsze, dużo nieraz brzydsze jamniki znajdują po paru tyg. czy m-cach domy a ten cudny jamnik siedzi w schronie 2 lata i nikt nie oglaszal go ??? :roll:
[SIZE=5]Filmik z jamnikami Maxem i Nieśmialkiem /z tylu/ oraz kudlaczem slicznym:http://tinypic.com/player.php?v=npp35d&s=7

[SIZE=5]Zajrzyjcie prosimy !!!!!!

Sarunia-pw dostalam,odp.potem nieco.

Posted

magenka1 napisał(a):
w sobotę będę o 12 w schronisku u Nieśmiałaka może da się pogłaskać ...

Cześć krasnalu :sad:

ode mnie też pogłaszczcie maluszka...

Posted

Kasiu,a może choć to daleko dość i nie masz miejsca w domu pewnie ,ale zapytam:gdyby Nieśmialek mial dlugo czekać na dom ,to może jakiś kąt u was by się dla niego znalazl ?? Gdyby oczywiście cioteczki ze Szczytna mogly/chcialy zbierać na niedrogi DT dla Niesmialka,

Posted

[quote name='olga7']Kasiu,a może choć to daleko dość i nie masz miejsca w domu pewnie ,ale zapytam:gdyby Nieśmialek mial dlugo czekać na dom ,to może jakiś kąt u was by się dla niego znalazl ?? Gdyby oczywiście cioteczki ze Szczytna mogly/chcialy zbierać na niedrogi DT dla Niesmialka,[/QUOTE]

Ja nic juz nie wcisne do domu, chociaż nie raz tak bym chciała.... :(

U mnie tylko kojce puste, bo psy co miały w nich mieszkać , wszystkie upychałam w rezultacie w domu, chociaż dawno powinnam zastopować...
teraz mam tego szczęscia łącznie ósemkę i jedyne co mogę , to wypożyczyć kojce na zasadach hotelikowych/ płatnych, nic już więcej nie mogę bo
czasem ledwo daje rade "ciagnąć " z m-ca na m-c tą swoja bezpłatną gromade

Posted

[quote name='Kasia77']Ja nic juz nie wcisne do domu, chociaż nie raz tak bym chciała.... :(

U mnie tylko kojce puste, bo psy co miały w nich mieszkać , wszystkie upychałam w rezultacie w domu, chociaż dawno powinnam zastopować...
teraz mam tego szczęscia łącznie ósemkę i jedyne co mogę , to wypożyczyć kojce na zasadach hotelikowych/ płatnych, nic już więcej nie mogę bo
czasem ledwo daje rade "ciagnąć " z m-ca na m-c tą swoja bezpłatną gromade[/QUOTE]
Tak też pamiętam z niedawnej naszej rozmowy tel. o Rufusie,ale chcialam upewnić się jednak,na wszelki wypadek.
Jednak nadal jestem zaszokowana,że teń sliczny mlody,jamnik Nieśmiałek tkwi w tym schronie aż 2 lata !!! :crazyeye: Trudno wprost uwierzyć .

Posted

[quote name='Sarunia-Niunia']Nieśmiałku Malutki... Przytulanki dla Ciebie Biedactwo...;):loveu:;)...
Sarunia - wyslalam Ci na pw prosbę byście pomyśleli o szczęsliwym domku i dla Nieśmialka może ??? A może choc Domu Tymczasowym ?
Bo jesli tylko o koszty transportu Niesmialka chodzi ,to my pomożemy pewnie w tym ,by dotarl do Was!! Jesli dwa jamniki już macie -to i trzeci w Waszych sercach i domu zmiesci sie?On czeka cale swe zycie ,juz ok.3 lat na dobrych ludzi i dobry kochający go dom!!

Posted

Dziewczyny nie wiem co kombinujecie ale ja jutro jade do Nieśmiała o godz 10 będę u nie go , już nie mogę się doczekać mam kilka przysmaków może podejdzie i da się pogłaskać

Posted

[quote name='magenka1']Dziewczyny nie wiem co kombinujecie ale ja jutro jade do Nieśmiała o godz 10 będę u nie go , już nie mogę się doczekać mam kilka przysmaków może podejdzie i da się pogłaskać

Kombinowalam,by wyrwac Niesmialka ze schronu i by mial szczesliwy dom ,ale narazie nie da rady w tym przypadku.
Gdybys tak magenka napisala ,ze jutro idziesz zabierac Niesmialk do nowego ,milego domu i ludzi to bym bardzo ucieszyla się:). Magenka albo inne cioteczki : nie mozecie wziać tego biedaka choć na DT a my bysmy na karmę zbierali się ?? Zapytam jednak .

I czy tam jest nadalo ten jamnik szorstkowlosy -dominujący oba pozostale psy w kojcu ?? On goni te dwa pozostale psy i dlatego Niesmialek boi się podejsc blizej czy wyjsc z budy .....
Rozgladajcie sie cioteczki i pytajcie ludzi o dobry dom Niesmialkowi -byle nie musial chodzic po piętrach.!! No i ludzi mieli serca a nie kamienie -jak w tamtym jego domu ...:shake: