Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sarunia-Niunia napisał(a):
Kacperku! A co u Ciebie Smyku?
Tak się tu cicho zrobiło....
Gazzy! Budź się i dawaj jakieś fotki Kacprunia i opowiadaj co u Was....

Popieram i też czekam :)

Posted

Yunonko... My wczoraj rozmawiałyśmy przez telefon to wiesz co i jak ;)
Dla niepoinformowanych :
U nas wszystko ok. Wczoraj byliśmy z Kacperkiem na długim spacerku - 6 km, na około jeziorka. Miał bliskie spotkanie z krową, końmi które bezczelnie obszczekał i je wystraszył oraz z młodą sunią husky mojego sąsiada. Chciał ją złapać ząbkami , ale dobrze nie ucelował i nie wyszło ;) Sunia jednak okazała się tak przyjacielska i otwarta, że zaczęła na Kacperka skakać - Kacperek już zwątpił i elegancko się przywitał i było ok. Później mijaliśmy Reksia - wróg nr 3 Kacperka - zaraz za Frugiem - goldenem z podwórka i Mikim - spanielem sąsiadów. Nawet na niego nie warknął. Przeszedł obojętnie. W domu padł zmęczony i spał od godziny 16 do 20. Czasami tylko oko otwierał żeby sprawdzić czy wszystko ok :) Poza tym ostatnio miał strasznie brudne łapy - a dokładniej poduszeczki ;)
Więc próbowałam mu je wytrzeć. Wzięłam mokrą szmatką a ten wariat myślał że chcę się z nim bawić :) A więc skorzystałam z sytuacji. Dałam mu w pysk jeden koniec szmatki , Kacper oczywiście cieszył się jak głupi :) a ja szybko wycierałam mu łapy. Później biegał ze szmatką po pokoju, szmatka wleciała na oczy, Kacper nie wyhamował i wleciał na krzesło :) Ale on twardy chłopak jest i nic się nie stało. Ostatnio przyjechał mój brat - tak się z Kacperkiem bawił, że szok. A Kacperek biegał szczęśliwy :) Za tydzień przyjeżdża razem z babcią :) Zobaczymy jak z babcią będzie :) Zdjęcia niedługo wstawię :)

Posted

Cieszę się, że Kacperek cudownie się zadamawia i nie reaguje zbytnio na inne psy. Harutek to omija psy, czasem jak Ferka sprowokuje (jak to baba na spacerze pyskuje ile się da a w domku cisza) to i on z ponurym warkotem leci w kierunku obszczekanego przez Ferkę psa. Ale wystarczy Harry , nie wolno! i Harutek wraca na alejkę spacerową albo trawniczek. Niestety tak jak wśród ludzi tak i zwierzaki mają swoich "wrogów", którym nie chcą odpuścić.:eviltong::evil_lol:
Gazzy a jak nauka siadania? Zarzuciłaś czy próbujesz?
Miliony myziań dla Kacperka :multi::multi::multi: i czekamy na zdjęcia :)

Posted

gazzy napisał(a):
próbujemy i pomalutku wychodzi :)

A jakie siadanie macie na myśli cioteczki ? Czy chodzi o takie stawanie w pozycji pionowej na tylnych łapach czy siadanie na komendę ?

Posted

Fantastycznie robaczki sie bawią :loveu::multi::multi::multi:. Moje psiury nigdy się tak nie bawiły.
Kacperek jest przefajny i super zabawa z Dianką, aż Ci zazdroszczę. Moje to stare leniuszki, tylko wylegują się na kanapach:mad:

• 2 weeks later...
Posted

A więc... Dawno nas nie było na dogo.
Kacper ostatnio bardzo pozytywnie nas zaskakuje. W tamtym tygodniu stała się bardzo smutna rzecz o której nie chcę mówić. Zjechała się z Polski cała rodzina. Wszyscy siedzieliśmy. Chodziliśmy. Jedni przychodzili, drudzy wychodzili, a Kacperek grzecznie siedział i nawet nie warknął. Był bardzo grzeczny, ale przyszedł mój kuzyn z żoną i 4-miesięcznym synkiem i zabraliśmy psy na balkon. Mamy tam kanapę. Balkon jest zabudowany, a więc miały ciepło. Myśleliśmy, że będą zdziwione czemu muszą siedzieć na balkonie - a one położyły się na łóżku i spały ;)
Wczoraj wieczorem na spacerze, jacyś chłopacy przyczepili się do mojego taty bo zwrócił im uwagę żeby nie rozbijali butelek o chodnik. A oni do mojego taty zaczęli coś mówić, a Kacper na nich z zębami. Wtedy zwątpili i poszli. Kacper nie wystraszył się huku butelki, nawet nie zwrócił na to uwagi , dopiero wkurzył się jak zaczęli czepiać się do jego Pana. Dzisiaj luzem biegał rano na spacerku, później w południe na półwyspie biegał jak szalony za sznurkiem i po południu też go spuściliśmy. Ma teraz jeszcze dodatkowo smyczkę ok. 10 m - została jeszcze po suni ze schroniska. Biegał po trawce, po plaży. Chciał coś zjeść - chyba kość, mój tata powiedział fe i zostawił - nie to co nasza Dianka.
Babcia z moim bratem była - bardzo ją polubił. Cieszył się , skakał. Biegał żeby się babcia z nim przywitała. No z bratem to oczywiście - bo to jego kumpel nr 1 ;) Kacperek wszystkim z rodzinki się podoba. Na nikogo się nie rzucił - nawet na tych których widział po raz pierwszy a więc jest na dobrej drodze. Bardzo się zmienił od lipca. To widać ;) Yunonko... Kiedy do mnie znów zawitasz ?? ;)

Posted

Miło czyta się takie opowieści, że psiaki mają się dobrze i czas zrobił swoje, Kacperek wyciszył się i robi się coraz bardziej kochanym jamniorkiem. Ciekawa jestem czy Kacper na komendę siad, robi co należy ;). A jako obrońca Kacperek jest dobry, brawo!
Miło wspominam spotkanie u Ciebie i myslę, że latem pewnie będę w Szczytnie nie raz, to umówimy się :). Wstawiłabyś jakieś foty fajne i oczywiście Kacperek w siadzie :)

Posted

Wspaniałe wiadomości Gazzy!!!!!!!!
Bardzo się cieszę, że Kacperek staje się spokojniejszy. On musiał poczuć się u siebie i zrozumieć, że jest bezpieczny!
ŻE MA DOM!!!!!!!!!!!!!!
Kochany Kacperek! Przytulasy dla odważnego i obronnego Jamniorka:)

• 2 weeks later...
Posted

na spacerze na kacperka rzucił się pies - wielkości mastifa. kacperek bał się go i ucikał. pies go ugryzł w łapę i w grzbiet. żadnych poważniejszych obrażeń nie odniósł. mój tata "dosadnie" wytłumaczył właścicielom - chłopakom w wieku ok 16-17 lat żeby psa pilnowali itd. bo małe dzieci też biegały , a pies agresywny biegał luzem bez kagańca. oni stwierdzili, że pies ma kaganiec - i faktycznie miał - wisiał przy obroży. to na tyle. yunonko nie obraź się za te fotki. nie mam czasu ich wstawić. jutro je wrzucę - na 100%. pozdr. ;)

Posted

Aparat wylądował na podłodze - tak się kończy zabawa z Kacperkiem ;) Karta musiała być sformatowana i mam tylko jedną fotkę. Jutro zrobię fajne zdjęcia na spacerku i wrzucę. Sorrki yunona. Kupiliśmy Kacperkowi kaganiec. już się powoli przyzwyczaja. Zakładamy mu na spacerek - kacper nie jest szczęśliwy, ale daje radę. Poza tym ma problemy z biodrami chyba - lub ogólnie tylnymi łapami. Raz na jedną kuleje, raz na drugą. Czasami nie może normalnie usiąść. Jak w styczniu będziemy u p. weterynarz na zabiegu usunięcia piątych paluchów to poprosimy, żeby mu sprawdziła te łapki. Kulał na nie już po schronisku i pani mu sprawdzała, później przestał kuleć i po spotkaniu z tym psiakiem wielkości mastifa znów kuleje.