cykloida Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Masuimi, skończ wreszcie z tymi oskarżeniami o wyłudzanie, czy usiłowanie wyłudzenia, nie wiem jakim cudem taka hipoteza przyszła Ci do głowy. Przeczytałam jeszcze raz ostatnie kilka stron wątku (a zaglądam tu prawie od początku) i niczego takiego nie widzę. Czytać umiem (uprzedzam ewentualne zarzuty) – nawet na ogół udaje mi się ze zrozumieniem;-) Quote
Jagoda1 Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Dziewczyny, ignorujmy tę pieniaczkę i ...róbmy swoje! O jej niebywałych "sukcesach" adopcyjnych, można dowiedzieć się, czytając jej tematy i posty. Quote
gazzy Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Dobrze, już uspokójmy się. Takie kłótnie są teraz całkiem bez sensu. Horacy dwa napisała, że MARCHEWA ma jakieś info. Poczekajmy, aż będzie mieć dostęp do internetu. Quote
MARCHEWA Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Jagoda1 napisał(a):Dziewczyny, ignorujmy tę pieniaczkę i ...róbmy swoje! O jej niebywałych "sukcesach" adopcyjnych, można dowiedzieć się, czytając jej tematy i posty. Święte słowa Jagodo;) Quote
masuimi33 Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Jagoda1 napisał(a):Dziewczyny, ignorujmy tę pieniaczkę i ...róbmy swoje! O jej niebywałych "sukcesach" adopcyjnych, można dowiedzieć się, czytając jej tematy i posty. no widzisz przynajmniej wiesz, że takowe są;) czytając moje posty i moje wątki;) przynajmniej dużo zyskują na tym psy, jak czytałaś wątki działam expresowo! jest west-to załatwiam! ale jak horacy książki nie zamierzam pisać jagódko na ten temat, co zrobisz dla kacperka skoro się tak wyrwałaś? może dorzucisz grosz do transportu????pieniaczko co do dziewczyn miałaś na myśli "swój skład" który nic nie robi....tzn robi tak że pies nadal jest w schronie, my z transportem czekamy 2 gi tydzień!!! Quote
masuimi33 Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 MARCHEWA napisał(a):Święte słowa Jagodo;) miałaś wkleić swoje spostrzeżenia na temat Kacpra niezbędne do adopcji, czy to znowu były czcze słowa jak z namiarami na DS? mimo ściągania swoich powierniczek,bo widać że potrzebujesz adwokatów do obrony, a pisałyśmy calutka prawdę;) nie odpuścimy z dziewczynami tematu, Pani Teresa załatwiła transport, więc jak obiecałaś Marchewo, wklej tu niezbędne informacje żeby ds mógł podjąć decyzję, która dla Kacpra jest wyrocznią. Quote
anetek100 Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 a ja zapraszma na abzarek dla Misia ze Szczytna:) http://www.dogomania.pl/threads/208319-Ciuszki-damskie-na-2-zabiegi-Misia-5.06.2011-g.20?p=16935266#post16935266 przynajmniej tam mam nadzieję,że ciszy nie będzie i grosik się jakiś uzbiera Quote
madcat1981 Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Cóż, co do Górskiego, to przyznaję rację, zbieżność nazwisk. Czytanie ze zrozumieniem na ogół mi nieźle wychodzi, ale może miałam gorszy dzień;) Masuimi gdybyś była przyjemniejsza w obyciu, mogłabym wiele pomóc w realizacji pomysłów, o których piszesz na końcu postu. Ale skutecznie mnie zniechęciłaś. Dziewczęta z Olsztyna, wiecie gdzie mnie szukać w razie "W". No dobra, poczekam jeszcze na te nowe wieści:) Quote
masuimi33 Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Oj no widzisz, Ty się pomyliłaś, a już zdążyłaś przylepić łatę "żenujące..." czyż nie prawda???wypisywałaś ze przydałoby się przeprosić marchewe, za to ze obraża innych a sama nie umiałaś się zdobyć na przeprosiny obrażając mnie, chociaż to ty popełniłaś błąd, tak łatwo się wybacza swoje postępki. szkoda, że to (pomoc) robisz dla ludzi, pod publikę i patrząc na ludzi nie na psy i tak łatwo Cię zniechęcić do działania, mnie panią Teresę i resztę cioteczek nie zniechęca działanie i pisanie Marchewy Horacy..itd do działania niesienia psu pomocy....robimy to, bo chcemy pomóc psom-w tym przypadku Kacprowi gdybym była przyjemniejsza w obyciu to byś pomogła psom ze Szczytna.....przykre co piszesz, eh jaka szkoda, co do realizacji dałam wskazówki, u nas działa takie podejscie, a tam hmm to zależy tylko od chęci i silnej woli wolontariuszek, na razie marne szanse, bo marne wolontariuszki...a szkoda Quote
madcat1981 Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Jeżeli sprawi ci to satysfakcję, to przepraszam, że pomyliłam pana Górskiego z panią Górską. Było to żenujące z mojej strony. Na swoje usprawiedliwienie dodam tylko tyle, że zarówno KMN jak i urząd podległy pani burmistrz to niezły kabaret;-) Ale czy teraz i ty przeprosisz za swoje błędy? Nie widzę nic złego w tym, że sama decyduję komu i jak pomóc. Akurat twoje zachowanie mi nie odpowiada, więc z tobą nie działam, ale to nie znaczy, że odpuszczam temat. Na dogomanii świat się przecież nie kończy. Quote
cykloida Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 [quote name='masuimi33'] szkoda, że to (pomoc) robisz dla ludzi, pod publikę i patrząc na ludzi nie na psy i tak łatwo Cię zniechęcić do działania, mnie panią Teresę i resztę cioteczek nie zniechęca działanie i pisanie Marchewy Horacy..itd do działania niesienia psu pomocy....robimy to, bo chcemy pomóc psom-w tym przypadku Kacprowi Masuimi, a mogę spytać w jaki konkretnie sposób możesz pomóc Kacperkowi? Zdaje mi się, że czytałam wątek dość dokładnie, ale jakoś nie mogę sobie tego przypomnieć. I błagam – przestań ludzi obrażać, oczerniać, straszyć itp. [SIZE=1]Zauważyłaś, że w jednym poście wytykasz komuś "przyklejanie łat" i jednocześnie tej samej osobie przyklejasz łatę "pomagającej pod publikę"? Przestań, dla własnego dobra, pliiis:) bo samej sobie wystawiasz w ten sposób nie najlepsze świadectwo. Quote
MARCHEWA Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 masuimi33 napisał(a):na razie jednak czekamy też na osoby NIE ZE SCHRONISKA KTÓRE TEŻ SPRAWDZĄ PSA A ja czekam na twoje obiecane informacje od tych osób. A na razie wysyłam maila ze zdjęciami i opisem Kacpra do ds, bo to jest najważniejsze,ds nie wchodzi już na wątek, prosił cię aby na wątku było normalnie,bo starsza osoba to czyta,ale jak widać prośbę ds też masz głęboko........ Quote
masuimi33 Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 moje obiecane? chyba coś ci się pomyliło zaproponowałam dobry skuteczny transport był problem z zaszczepieniem, załatwiłam i szczepienie....a jak mogę coś napisać o psie jak jestem 300km od niego co niby ci obiecałam????i pokaż mi post, że ci coś obiecywałam, nie jestem tobą że składam obietnice bez pokrycia.... pani z ds poinformowała mnie, że poczeka na relacje osób "nie ze schroniska" żeby zobaczyły jak na nich reaguje pies, osoby ponoć miałaś wysłać ty....więc????jakim sposobem mam niby ja sprawdzić psa???? na odległość??? Quote
MARCHEWA Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 masuimi33 napisał(a):dobra wszystko jasne, na szczęście Pani od ds była rzeczowa i konkretna a to bardzo lubię we współpracy w adopcjach;) do końca tygodnia ma zapaść decyzja, czy Kacper jedzie do DS czy szukamy innego DS. tak powinno być od początku! transport ze Szczytna do Warszawy to koszt 250 zł a z Warszawy do DS BEZPŁATNY jeśli wszystko pójdzie dobrze i DS się zdecyduje zorganizujemy transport na początku przyszłego tygodnia na razie jednak czekamy też na osoby NIE ZE SCHRONISKA KTÓRE TEŻ SPRAWDZĄ PSA Jedno już wiemy pies nie jest agresywny, a jego zachowanie wynika z pobytu w schronie, więc jak najszybciej trzeba go z tamtąd wyciągnąć To co tu jest napisane???? Do ds też powiedziałaś,że,,osoby NIE ZE SCHRONISKA ,,pojadą sprawdzać psa,aby mieć wiarygodne informacje na co ds się zgodził.Masz bardzo krótką pamięć jeżeli chodzi o twoje deklaracje. Quote
MARCHEWA Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Kacper nabrał zaufania do osoby ZE SCHRONISKA(bo innych u niego nie widać)i zachowuje się przy niej bardzo normalnie,jest wyluzowany,bryka i cieszy się na jej widok,dziewczyna odwaliła kawał dobrej roboty. Na wybiegu z innymi,nowymi suczkami także zachowywał się spokojnie,nie zwracał na nie zbytnio uwagi.Z psami chcemy spróbować w piątek jak się uda. Pod koniec wizyty chciałyśmy mu założyć smycz i kiedy Kacper ją zobaczył od razu zwiał,przy próbie założenia jej zaczął na nas warczeć i pokazał zęby,więc zrezygnowałyśmy a pies zaszył się w budzie i nie miał ochoty już z nami przebywać. Także najlepiej włożyć go z boksu do kontenera przed podróżą,no chyba że osoby NIE ZE SCHRONISKA wreszcie się pojawią i przyzwyczją psa do smyczy. Mój udział na tym wątku dobiegł końca.Nie mam zamiaru marnować czasu na czytanie bezwartościowych postów osoby,która swoje kompleksy leczy obrażaniem innych. Z ds umówiłyśmy się,że do weekendu będę pisać o zachowaniu Kacpra a jeżeli ds zdecyduje się to w sprawie transportu zadzwoni do osoby,która się tego podjęła.Osoba ta musi wyadoptować Kacpra na siebie,bo po wspaniałych adopcjach Gazzy gdzie psy ze schroniska trafiały to ciasnych klatek w Obornikach,dt u nas są zakazane.Psa trzeba wcześniej zarezerwować,aby mieli czas przygotować jego papiery i zaczipować go.Z tego co się wczoraj dowiedziałam Kacper jest chyba zaszczepiony,więc jeden problem mniej.Pieniądze z mojego bazarku na transport Kacpra prześlę do Magenki1.I to tyle w tym temacie z mojej stony. Quote
Olga7 Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Otrzymaliśmy teraz dużo dobrych wiadomosci o samym Kacperku i sprawie jego DT/DS .Dziękujemy cioteczkom. Mam nadzieję ,że jesli Kacper będzie tak samo panicznie bal się kontenerka .jak boi się smyczy-to nie będzie do niego wpychany na silę,by nie skonczylo się to dla niego bardzo zle a nawet tragicznie.Wiem,że doświadczone cioteczki oraz personel schroniska nie dopuści do tego ,by ogromny stres takiego psa jak Kacper mogl stać się powodem nawet utraty życia,gdyby stres był aż tak ogromny.Wtedy pozostawal by jedynie przewóz z osobą towarzysząca trzymającą Kacpra ,by jazda dla wszystkich byla bezpieczna.Może zatem trzeba by bylo wczesniej sprawdzić,czy Kacper pozwoli zapakowac się do transportera? Do takich wnioskow sklonil mnie wątek mlodej suni z maluchami,ktora niestety odeszla nagle na zawał a byla trzymana w klatce u weta.Klatka byla dużo większa,wiadomo.A sunia nie byla dzika.Może jednak stres zamknięcia w klatce przyczynil się do zawału i zgonu,nie wiadomo.Na wszelki wypadek może jednak sprawdzić wczesniej,czy Kacper nie będzie bal się panicznie umieszczenia w kontenerze? wątej suni :http://www.dogomania.pl/threads/207089-Sunia-odesz%C5%82a-zawa%C5%82!-zosta%C5%82o-troje-maluch%C3%B3w!!/page4 Quote
Sarunia-Niunia Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Jest i nasz kochanutki Kacperek...:bigcool::bigcool::bigcool:... Jakiż On cudny, kochaniutki i przytulaśny na tym zdjęciu: Dzięki Marchewa, że umieściłaś te zdjęcia i możemy zobaczyć Kacperka z taką szczęśliwą minką...:Cool!::Cool!::Cool!:... Strasznie szkoda, że Niunio boi się smyczy, ale zapewne z czasem nabierze zaufania i nauczy się, że smyczka służy Jego bezpieczeństwu, a nie np do bicia (myślę, że to może być powód Jego panicznego lęku). Dziewczyny! Trzymajmy kciuki za Kacperka!!! Za jego nowe życie w Jego domku!!! Quote
masuimi33 Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 do ds tak powiedziałam, a to ciekawe, pani z ds powiedziała mi że od ciebie ktoś ma pójść i zbadać z tej strony psa i powiedziała mi że dobrzeby było gdybyśmy my ze swojej strony też wysłały kogoś, żeby to sprawdził, żeby było to obiektywne, że niby nie tylko z twojej strony, powiedziałam ds, że postaram się zapytać cioteczek ( w tym wypadku Pani Teresy) czy mamy kogoś tam, jednak Pani Teresa nikogo nie znalazła. Tak wyglądała rozmowa, więc nie wmawiaj mi tu że komuś coś obiecałam, nigdy nie składam obietnic bez pokrycia, jak już pisałam to TWOJA domena. Najchętniej sama bym sprawdziła podejście psa, jednak zawierzam Gazzy, bo to ona pierwsza opisała jak pies się zachowuje, i to się potwierdziło. Olga ja bym go nie wciskała do kontenera, to niestety dodatkowa trauma dla psa;( tym bardziej, że podróż będzie trwała bardzo wiele godzin, a pies musi w tym czasie załatwić swoje potrzeby, musi to być naprawdę humanitarnie załatwione. Wydaje mi się, że to niestety zły pomysł załatwiłam dobry transport, w którym osobiście będę uczestniczyć, ponadto jeśli jest problem ze szczepieniem, tutaj u mnie nie ma najmniejszego problemu tak jak pisałam. Quote
Sarunia-Niunia Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Dziewczyny! Wieści o Kacperku są dla wszystkich bardzo dobre! Szkrab nie jest agresywny - ani do ludzi, ani do suczek i na pewno, jak będzie już w domeczku wszystko dobrze się ułoży! Mam nadzieję, że DS dla Kacperka zdecyduje się, żeby Kacperek przyjechał. I dlatego bardzo proszę: zdeklarujmy się ile możemy dołożyć się do transportu (tylko koszty paliwa na trasie Warszawa-Szczytno-Warszawa), żeby wiedzieć ile nam brakuje. Transport z Warszawy do DS jest bezpłatny. Rozmawiałam z Teresą Borcz (niestety chwilowo nie ma dostępu do sieci - będzie wieczorem), transport z Warszawy byłby na niedzielę. Skoro Marchewa i Cykloida napisały, że wpłacą do Magenki, niech może Magenka zajmie się "skarbnikowaniem" (mam nadzieję Magenka, że nie masz nic przeciwko?). Pozdrawiam wszystkie Fanki i Fanów Kacperka! Magenko, napiszę do Ciebie pw. Quote
Olga7 Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Wszyscy chyba zdajemy sobie sprawę,że dla Kacpra najbezpieczniejszy bylby transport bez konieczności umieszczania go w kontenerze.Może się bowiem okazać ,że zamknięcie go w nim będzie dla niego tak silną traumą ,jak zalożenie mu smyczy i nie warto narażać zdrowia i życia Kacpra,bo to może b.zle skonczyć się dla niego.Jazda z tylu obok kogoś ,kto go przetrzyma to jedyne wyjscie chyba.Może da sobie zalożyć jednak szelki ,by bylo za co trzymać w czasie jazdy.No i jednak będzie musial wysiąść kilka razy choć po drodze,by zalatwić się i jakoś dać się upilnować ,by nie uciekl.Trudne to będzie bez smyczy.ale może nie wykaże chęci ucieczki? Ryzykowne byloby wypuszczanie go prze lesie i ruchliwej trasie,jesli będzie luzem.Jamniki też potrafią uciec ,czy zaszyć się w gąszczu.Raczej teren otwarty,kawalek pola ,nie przy drodze tuż-by nie zniknął nagle, czy nie wybiegl na drogę pod auta.Ale doświadczone osoby poradzą sobie pewnie. Mam jednak nadal prośbę o pokazanie nam jednak fot. tych psów-rezydentów w DT/DS -czy to nie jest realna prośba ?? Musimy zatem zbierać w dobrym tempie na transport Szczytno-W-wa . I to już -bo czasu jest b.malo !!Prosimy bardzo o wsparcie finansowe transportu Kacperka !!! Quote
masuimi33 Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 rozsyłam po cioteczkach;) transport możemy dograć w przyszłym tygodniu z Panią Teresą, żeby mały od razu z moich rąk trafił w transport do DS, jeśli oczywiście DS będzie zdecydowane;) proszę tylko wcześniej o informacje jeśli chodzi o szczepienie. Quote
magenka1 Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 Bardzo mnie cieszę te informacje o Kacprze, do mnie niestety nie chciał podejść nawet jak miałam przysmak a na tych fotkach widzę innego psa. Oczywiście mogę zbierać na swoje konto pieniądze na transport z tego co wyczytałam potrzebne jest 250 zł Na moim koncie jest już 30 od Cykloidy bardzo dziękuję. Proszę napisać zarys plany kiedy ma jechać na kiedy potrzebne są te pieniądze? Proszę o przeprowadzenie tego transportu jak najkorzystniej dla tego psa bo na pewno nie będzie to łatwo on tyle lat jest w schronisku, że nie wiem jak on to zniesie. Quote
Sarunia-Niunia Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 magenka1 napisał(a):Bardzo mnie cieszę te informacje o Kacprze, do mnie niestety nie chciał podejść nawet jak miałam przysmak a na tych fotkach widzę innego psa. Jak to Magenka? Twierdzisz, że na zdjęciach, które wkleiła Marchewa to nie jest Kacperek??? Quote
magenka1 Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 jest Kacperek ale taki wesoły a nie wystraszony :) Quote
Recommended Posts