Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z kociakami i Bubą było troszeczkę inaczej... A poza tym okazało się, że mama uczulona jest na sierść kotów... Życzymy miłego wieczoru. :)

Posted

nie rozumiem Was dziewczyny, serio nie rozumiem , za miesiąc załatwiłybyśmy doświadczony transport , wszystko byłoby przemyślane i zaplanowane dokładnie przez Nas tak jak to zrobiłyśmy z Misiem a tu wyszło takie bagno,
poza tym będziemy miały utrudniony dostęp do informacji o psach w Szczytnie, prosiłam dajcie na luz
jutro poproszę moderatora o usunięcie tych niepotrzebnych wpisów, zastawiam się też nad zamknięcie tego wątku bo ja już dalej nie bede miała informacji o Kacperku
masumi33 życzę powodzenia w załatwianiu transportu i mam nadzieje, że wiesz co robisz bo bierzesz pod Swoją opiekę żywe stworzenie, które i tak już bardzo dużo wycierpiało w swoim krótkim życiu

Posted

przy mnie i magenka1 plus wolobntarisuzka z olsztyna horacy dwa wzięła dwa kociaki do domu..pod pache w kurtkę bo zimno było.....te dziewczyny na serio wiele robią, a tak im sie dostało......czyli rozumiem,skoro o tym nie napsiałaś, Buba to prawda????zatem tak jak mówię, chciałaś zając się Kacprem to weź do aurta skoro taki super wskakujący na kolana....szczerze nie wierze w to za bardzo dlatego ta lekka ironia w moich wypowiedziach......Kacper musi miec szczególne warunki i doświadczenie w transporcie..ja od razu napsiała, bo wiem,że nie dam rady...do wawy zawieźc bym mogła, ale nie chce by uciekł lub spanikował przeze mnie.....kacperku może dobrze,że nie wiesz ile tu się dzieje.....musisz ciutke poczekać niedługo już tylko słońce będzie....gazzy mnie tlyko dziwi, czemu my założyłyśmy Kacprowi wątek,inaczej nikt by go nie zobaczył..ale udalo się..dziewczynom pomogłyśmy bo ratowały koty,mają tymczas w postaci Lucka,stąd zakładanie wątków przez nas.....staramy sie jak możemy to utrzymać...super by było, gdyby Kapcer juz pojechał, ale jesli ds powiedział,że poczeka..także teraz trzymac kciuki w załatwianiu....bo formalności związane z adopcja takiego pieska z tego co ktoś pisał, musza byc szczególnie dotrzymane,podpisanie oświadczenia o adopcji takiego pieska,rozmowa z kierowniczką itp...trzymam kciuki

Posted

magenka1 uwierz mi że mam spore doświadczenie w przewożeniu zwierząt i opiece, wystarczy wejść na wątki moich psów, oraz gro dogomaniaczek z Panią Teresą włącznie potwierdzi ten fakt. Chce po psa jechać JA. Chce żebyście mi pomogły, a właściwie psu, potrzebuje namiar na ds i kogoś kto mi wyda psa w Szczytnie.

Posted

no dobrze już piszę. Czy Ty- jako osoba ze schronu, możesz mi pomóc załatwić "formalności" w schronie?
załatwiłam psu szczepienie w Warszawie- opłacę je i pies pojedzie już zaszczepiony do domu stałego.
Mam nadzieję, że taką pomoc reflektujecie, nie mogę patrzeć na to, że pies ma tam zostać skoro ma szansę na dom.

Posted

ani ja ani magenka1 nie jesteśmy ze schroniska w Szczytnie...my tylko pomagamy zakładac wątki, ogłaszac, rozsyłać, nie wiemy jakie panuja tam zasady, zatem tak cenna dla nas jest MARCHEWA...Misia też MARCHEWA wyciągała nam byśmy zawiozły do dt....widze,że gazzy teraz edytujesz swoje posty,gdy zwracam Ci uwage,wcześniej nie wspomniałaś o Bubie tylko o kotach,teraz dopsiałaś,że i z nią było inaczej.....

Posted

no dobra napisałam na pw i smsa do Marchewy o namiar na ds. W tym tygodniu jeśli wszystko sprawnie załatwimy maluch będzie spał z pańcią w łóżeczku;)
Mam nadzieję, że ta sprawa już się zakończy i będziemy mogły pomagać dalej innym.

do tej pory cisza.....ok czekam dalej.....

Posted

Postów Aneta nie edytuję. Zmieniłam tylko ten ostatni. Nie będę tutaj pisać całej historii Buby i kotów które u siebie miałam, a kotów miałam wiele, przyjeżdżały do mnie w różnym stanie. To jest wątek Kacpra. Jak chcecie się czegoś o Bubie dowiedzieć napiszcie na pw, sms, gg...

Posted

Buby tez szkoda, cudna sunia a podobno tak samo bojaźliwa jak Kacper:(jej tez super by było znaleźć taki domek, jaki czeka na Kacperka....oby sie udało...jest też sunia Mamusia troche nieufna, zatem jeszcze kilka wystraszonych duszyczek czeka na taką szanse jak kacper....jamnisiu czekaj cieprliwie

Posted

masuimi33 napisał(a):
dobra ruszam dupę Marchewo
ja od dzis zajmuję sie adopcją Kacpra, poproszę o namiary na pw na dom stały
dziękuję i pozdrawiam

ps szczepienie ja opłacę i załatwiłam już w Warszawie u mojego wujka weterynarza.

Jeżeli ty chcesz zesterowanego psa zawozić do Warszawy jako obca dla niego osoba,wyjmować z kontenera,wozić do weta i do tego zafundować mu jeszcze szczepienie,to ja Ci dziękuję za współpracę.
Wysyłam do Mgenki1 sms-a od ds,aby go wpisała na wątku.

Posted

to rozumiem, że ty jako nie obca osoba będziesz z nim jechać w tym tygodniu do ds bo już nic nie rozumiem! Chcę wyadoptować psa do ds, mam doświadczenie w transporcie psów, jeśli chodzi o resocjalizację mam dyplom magistra, chętnie wkleję scan czego ode mnie oczekujesz??????????????Transport mamy???
Rozumiem, że dalej będziesz utrudniać tą adopcję tak?
I nie podasz mi namiarów na DS jak się zobowiązałaś na poprzedniej stronie?????

Wiesz co Marchewa podejrzewam, że juz zniechęciłaś ds do adopcji i pies nie ma szansy już tam jechać, a założenie wątku sugeruje wyłudzenie pieniędzy na transport! Skoro mamy wszystko załatwione i pies nie bedzie wydany, albo ds się rozmyślił to tylko tobie to zawdzięcza
Marchewo ok. Czekam na odpowiedź sprawa się zrobiła bardzo poważna, jeśli myślisz, że zrezygnuję z pomocy Kacprowi to się mylisz.
Sprawa śmierdzi na kilometr!ZOBOWIĄZAŁAS SIĘ PODAĆ NAMIARY NA DS NA PW WIEC OCZEKUJĘ TEGO OD CIEBIE- JA I RESZTA CIOTECZEK!!!!
INACZEJ SPRAWA TRAFI JAKO WYŁUDZENIE NA POLICJĘ - TO RAZ- A ARCHIWUM POSTÓW JEST- WIĘC NA POCZĄTKU WATEK ISTNIAŁ JAKO ZBIÓRKA NA TRANSPORT
DRUGA SPRAWA - ŚCIEMNIASZ COŚ STRASZNIE, BO WYMIGUJESZ SIĘ I ZMIENIASZ ZDANIE CO STRONA!!!!!NAJPIERW TRANSPORT-POTEM NIE, SZUKACIE DOMU, GDY JEST REZYGNUJECIE Z WYDANIA PSA???????????

Skoro Ds zrezygnował, napisz poszukamy mu innego domu.
Jeśli jesteś tam wolontariuszką nieomieszkam jutro zadzwonić do schroniska.

Cioteczki ze Szczytna. Jeśli chcecie pomóc, bardzo proszę o namiary na Urzad Miasta Szczytno, burmistrza i ewentualnie okoliczną prasę ewentualnie redaktorów radio. Porobiłam screeny z postów i wątku psa. Nie odpuszczę tematu, bo sprawa jest bardzo niepokojąca
Mam tylko nadzieję, że pies ma się dobrze. Niestety zaczynam się obawiać o jego dalsze losy;(

Posted

anetek100 napisał(a):
Buby tez szkoda, cudna sunia a podobno tak samo bojaźliwa jak Kacper:(jej tez super by było znaleźć taki domek, jaki czeka na Kacperka....oby sie udało...jest też sunia Mamusia troche nieufna, zatem jeszcze kilka wystraszonych duszyczek czeka na taką szanse jak kacper....jamnisiu czekaj cieprliwie

Dokładnie,tak samo bojaźliwa jak Kacper,ale wysłała ją Gazzy bez przygotowania w podróż z osobami,które psów wozić nie powinny i tak uważali,że im ze strachu zwiała przy ruchliwej drodze na Warszawę.
Jechałyśmy o 5.00 rano żeby jej szukać,oczywiście Gazzy w tym czasie obsmarowała nam tyłki na jej wątku,że psa znalazłyśmy i nie oddałysmy do ds,który na nią tak czekał.Tak czekał,że w rozmowie telefonicznej nie zrobiła ta cała sytuacja z ucieczką większego wrażenia na ds,facet był na kacu po weselu i nie wiedział o co tyle zamieszania.

Posted

masuimi33 napisał(a):
to rozumiem, że ty jako nie obca osoba będziesz z nim jechać w tym tygodniu do ds bo już nic nie rozumiem! Chcę wyadoptować psa do ds, mam doświadczenie w transporcie psów, jeśli chodzi o resocjalizację mam dyplom magistra, chętnie wkleję scan czego ode mnie oczekujesz??????????????Transport mamy???
Rozumiem, że dalej będziesz utrudniać tą adopcję tak?
I nie podasz mi namiarów na DS jak się zobowiązałaś na poprzedniej stronie?????

Mam zamiar podać twój numer do ds i jeżeli ds zechce to się z tobą skontaktuje,bo w tej chwili dostałam takiego sms-a:

,,Cześć,nie przekazuj im mojego numeru.Kacperek musi być dobrze sprawdzony dla swojego bezpieczeństwa i moich psów i dlatego nie chcę aby ktoś to przejął i robił jakies nerwowe ruchy no i coś na siłę,,

Posted

posłuchaj zrobiłaś krzywę psu nastraszyłaś ds! ok posłuchaj szukamy NOWEGO domu dla psa skoro Pani od ds pisze takie bzdury! jesteś bezczelna i nie mogę uwierzyć, że jesteś wolontariuszką i pomagasz psom TO JEST POMOC??????????????
NIE ZAMIERZAM TAK TEGO ZOSTAWIĆ
CIOTECZKI CZY WY CZYTAŁYŚCIE TO OD POCZĄTKU?????

CHCIAŁY KASĘ NA TRANSPORT-TO BYŁO 1 ZAŁOŻENIE
JAK SIĘ OKAZAŁO ŻE TRANSPORT JEST DARMOWY TO SIĘ WYCOFAŁYŚCIE!
NIE WIERZĘ ŻE NIE UPRZEDZIŁAŚ MARCHEWA DS CO DO NAS I CHĘCI NASZEJ POMOCY! POSZŁO NIE PO TWOJEJ MYŚLI!
daje tobie czas do jutra na ogarnięcie się
sądzę, że trzeba napisać do moderatora, bo nigdy się nie spotkałam z taką ADOPCJA!
współczuję psom z tego schroniska straszne to wszystko jest

poza tym już nie wierzę w to, że był jakikolwiek dom dla psa,
szkoda gadać jeśli ma pójść do domu, gdzie ktoś pisze takie bzdury, szczerze wątpię, że ktoś ci to napisał, chyba sama to wymyśliłaś
nerwowe ruchy? bo jest pół płatny doswiadczony transport????????????
szoookkk

jeśli każdemu psu robicie takie problemy w adopcji,to nie dziwię się, że schronisko ma taką sławę a nie inną;(
i tym razem pies zostaje bez szans.
Postaram się by Fundacje z Niemiec, też usłyszały o tej sprawie

cioteczki szukamy domu, bo transport już jest...

A ja jutro zadzwonię do Pani Kierownik schroniska, mam nadzieję że jest rozsadną kobietą, bo nie wierzę że to ona wydaje takie dyspozycje na szkodę psa. Tym bardziej, że trzyma taką wolontariuszkę, która marnuje szansę dla psa, pies tyle lat w schronie nikt nad nim nie pracuje, kiedy jest DS to nagle pies nie może jechać, bo Marchewa chce go resocjalizować,

[SIZE=2]Jutro również, jeśli Pani kierownik nie da nam szasy na adopcję Kacpra, zadzwonię do Burmistrza i osobiście wystosuję pismo do Burmistrza i innych władz.

cioteczki szukamy domku dla Kacperka...;(

Posted

Oooo matko! Masuimi33 wyluzuj trochę i nie nakręcaj się tak, jakby tu nie wiadomo jaka afera się kroiła. Po co szukać psiakowi domu, skoro już ma znaleziony??? Nie widzę powodu, żeby naskakiwać na dziewczyny dlatego, że są ostrożne i chcą wszystko przeprowadzić wolniej i dokładnie, a nie "na hura" - co nagle, to po diable. Przecież one chcą psa dowieźć do DS, tyle że nie w tej chwili, gdy nie wiadomo jak on to zniesie psychicznie (a właściwie wiadomo - że się boi). I żadnego wyłudzania pieniędzy tu nie zauważyłam. Po co straszysz urzędami, władzami (a nawet fundacją niemiecką :roll:) wyłącznie na podstawie własnych domysłów, że ktoś tu chce psa skrzywdzić? Według mnie dziewczyny chcą dobrze, a to, że psiak pojedzie do domu trochę później niż planowano nie jest powodem do paniki - przecież nie zawsze wszystko udaje się zrealizować dokładnie tak, jak sobie zaplanujemy.
I jeszcze miło by było gdyby na wątku Kacpra nie przerzucano się wzajemnymi pretensjami w sprawie innych psów. Po co to?

Posted

Marchewa a na czyją prośbę ogłosiłam Bubę jako sunię do adopcji ? W schronisku wiedzieli o szansie jaka się nadarzyła. Mogli powiedzieć, że sunia jest bojąca i w taką podróż nie pojedzie. Pojechałaby wtedy Śnieżka. Nie zrobili tego. Później okazało się, że Buba domek będzie mieć w Szczytnie tylko jakoś ciągle siedzi dalej w schronisku. Czy zaglądasz do niej i z nią pracujesz ? Tak samo z sunią - Mamusią ?

Posted

cykloida napisał(a):
Oooo matko! Masuimi33 wyluzuj trochę i nie nakręcaj się tak, jakby tu nie wiadomo jaka afera się kroiła. Po co szukać psiakowi domu, skoro już ma znaleziony??? Nie widzę powodu, żeby naskakiwać na dziewczyny dlatego, że są ostrożne i chcą wszystko przeprowadzić wolniej i dokładnie, a nie "na hura" - co nagle, to po diable. Przecież one chcą psa dowieźć do DS, tyle że nie w tej chwili, gdy nie wiadomo jak on to zniesie psychicznie (a właściwie wiadomo - że się boi). I żadnego wyłudzania pieniędzy tu nie zauważyłam. Po co straszysz urzędami, władzami (a nawet fundacją niemiecką :roll:) wyłącznie na podstawie własnych domysłów, że ktoś tu chce psa skrzywdzić? Według mnie dziewczyny chcą dobrze, a to, że psiak pojedzie do domu trochę później niż planowano nie jest powodem do paniki - przecież nie zawsze wszystko udaje się zrealizować dokładnie tak, jak sobie zaplanujemy.
I jeszcze miło by było gdyby na wątku Kacpra nie przerzucano się wzajemnymi pretensjami w sprawie innych psów. Po co to?

pies 5 czy 4 lata siedzi w schronie, miały czas by się nim zająć, nie ma żadnej gwarancji że pies się zupełnie nie wycofa! a o resocjalizacji w schronie nie ma mowy!
miał szanse na ds, miał bezpłatny transport to zrobiły tak by to rozwalić.
Chciały zbierać na transport, kiedy zaproponowałyśmy transport wycofały się!(to nie jest próba wyłudzenia???)kpiny
Fundacja już też szuka domu dla Kacpra. Wtedy wszystko załatwimy na cito.
Marchewa się zobowiązała, że da namiar na ds i jak poprosiłam to się z tego wycofała!
to nie jest przekręt?? trzeba napisać do własciciela dogomanii- namiary już mam co się tu wyprawia, to ma być pomoc????
-chyba finansowa dla tych artystek od pseudoresocjalizacji
I nie zamierzam straszyć, zaczęłam działać, ....i nie tylko ja

Posted

Z tego co czytamy teraz wynika,że nie możemy nieletniej gazzy ani jej mamy obarczać transportem następnego psa ,by nie skonczylo się tak jak z tamta sunią.Lepiej jednak polegać na sprawdzonych i doświadczonych osobach,ktore nieraz już przekonaly innych na dogo ,że potrafią sprostać takim zadaniom .To nie tylko o odpowiedzialność chodzi,ale i bezpieczeństwo samych ludzi oraz zwierząt w czasie transportu.
Muszę nadmienić tu koniecznie,że nie wolno i nie powinno się przewozic żadnych zwierząt autem,jesli nie są tak zabezpieczone ,by nie zagrażaly bezpieczeństwu kierowcy,pasażerów oraz wlasnemu .Tym bardziej,gdy przewozi się psy,koty lub inne zwierzaki ,ktore nie są nawykle do jazdy.Przepisy wyraznie nakazują zabezpieczenie psa/kota itd. przez umieszczenie ich w klatkach transp. lub umocowanie specjalnymi pasami do pasów bezpieczeństwa/lub specjalnych mocowań.Za niestosowanie się do tych przepisów karę mandatu ponosi chyba kierowca.Inaczej, nie zabezpieczony , wystraszony nagle pies,kot ,czy inne zwierzę może w panice spowodować wypadek,w skutkach nawet tragiczny.
Dlatego też nie wyobrażam sobie transportowanie psa/kota siedzącego luzem na siedzeniu-nawet jesli jest to nasz domowy zwierzak.Jeszcze w miarę rozsądnym jest trzymanie za smycz i szelki psa przez kogos kto siedzi obok niego na tylnym siedzeniu-przez calą podróż.Wożenie zwierząt na przednim siedzeniu jest zabronione i bardzo niebezpieczne dla kierowcy.Nawet często wożony autem pies może nagle spanikować i spowodować wypadek,gdy wskoczy na kierowcę,czy na kierownicę,alno np.przednią szybę.
Trzeba o tym zawsze pamiętać.My nigdy nie wozimy psa luzem,zawsze jest trzymany za szelki i smycz na siedzeniu z tylu,albo przypinany pasami.

Posted

Marchewa napisała, że odstępuje od adopcji(na poprzedniej stronie) i przekaże namiar na ds tej osobie która chce sie zająć adopcją. Ja mogę w każdej chwili jechać po psa prosiłam wczoraj i na pw i smsem o namiary Zobacz Sarunia co mi Marchewa odpisała.... Kit z tym domem jak 150!
Jutro jadę do Sandomierza po Westa, w środę lub w czwartek mogłabym jechać do Szczytna, no ale przecież Marchewa nie dala mi namiarów,A SIĘ ZOBOWIĄZAŁA! a ds wcale chyba nie ma "ciśnienia" na psa....Dla porównania: adopcje Westa załatwiłam z domkiem w 2 dni tutaj biedny jamnik będzie się cofał bo szalone resocjalizatorki schrzaniły sprawę!

Posted

MARCHEWA napisał(a):
Przed chwilą leciał helikopter i byłam pewna,że to atak komandosów na mnie zawezwany przez pewną osobę:roflt:

Naprawdę, nie do uwierzenia... po co takie teksty???

Marchewa! A ja się tak ucieszyłam z Twojego postu #163, na co reakcja był mój post #170-171 (strona 7)...Co się stało???
A odnośnie przekazania namiarów na domek dla Kaceprka uważam, że skoro się zobowiązałaś Marchewa, to chyba warto, żeby słowa obróciły się w czyny...