Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zamówiłam książkę o lękach psów m.in. o lęku do smyczy i ludzi. Jest tam napisane jak psa nauczyć, żeby się nie bał. Poza tym jestem w kontakcie z behawiorystami i często z nimi na temat Kacperka rozmawiam. Jutro mają być szelki ;) :D:D

Posted

był(am dzisiaj z magenka1 w Szczytnie w schronisku..wprawdzie skupiłyśmy sie na pieskach, a których najbardziej nam zależało,jeśli chodzi o informacje,bo nie mieliśmy ani info ani fotek,ale zrbiłyśmy Kacperkowi,jest cały i zdrowy:)wyszedł z budy,niestety zdjęcia słabe,niektóre w budzie,ale to sa fotki robione gdy juz z niej wychodził a nie wchodził,zatem widac,że robi postepy,myślę, że jak będzie w domku,to raz dwa powinien sie zadomowić....wziął smakołyk,z pieskamis ię dogaduje także superaśnie:)

ooo, ktos przyszedł,to ja wyjżę zobaczę:)

tyle mam reszta to smugi spowodowane Nemo:)jemu też trzeba znaleźc domek, wesoły,uroczy jak szorstkowłosy jamniś...to w sumie jest gładki,ale przy mordce troche ma szorstkiego:)

Posted

Kacperek....Ech, ten Jego wzrok jest rozbrajający!!!
On jest taki Kochaniutki i ogromnie się cieszę Anecia, że zrobiłyście Mu zdjęcie i wkleiłyście na wątek!!! Jesteście Kochane!!! Dzięki!!!
Kacperku! Już niedługo - mam nadzieję - będziesz miał swój domek, swoich Państwa i zapewne... swoje łóżeczko Kochany...:):):).... (a nie smutną budę)....

Posted

Widać dużą zmianę w wylądzie i zachowaniu Kacperka .Nie jest już taki smutny i wycofany ,jak na fot.z początku wątku.:p
Nie widać już tego lęku w nim i jest bardziej otwarty oraz odważny.
A zrobylyscie może cioteczki fot. i odwiedzilyscie tego drugiego Kapcra-kudlacza czarnego ?? Tego bardzo smutnego ,pięknego psa ? Zaraz poszukam linku .
Budy w schronie sa nowe chyba i porządne,mocne. Tylko coś do środka,jakieś koce/derki by tam przydaly się chyba.
O tego kudlacz Kapcra mi chodzi -martwię się ciągle,ze moze trafić na lancuch w niewolę i poniewierkę ...:shake:
http://www.dogomania.pl/threads/202717-Kacper-du%C5%BCy-spokojny-mi%C5%9B-popychad%C5%82o-w-swoim-boksie!!!

Posted

Dziewczyny mam pytanie o Kacperka jamnika czy Gazzy bierzesz go do siebie,bo mam o niego telefony.Dzisiaj był bardzo fajny chętny dom gotów przyjechać po niego z drugiego końca Polski.Umówiłam się z panią na jutro ,że dam jej odpowiedź bo słyszałam ,że bierze go jedna z wolontariuszek.Więc proszę o odpowiedź a nie chcę nikomu wchodzić w paradę ,ze tak powiem.Było pytanie o dużego Kacperka niestety jest nadal w schronisku,duze psy mają trudniej niestety.

Posted

Mamy nadzieję,że już za dwa dni Kacperek zostanie adoptowany przez rodzinę gazzy i wszyscy będą szczęsliwi,iż Kacper jest z nimi .
A najbardziej bedzie szczęsliwy sam Kacperek.:loveu::p:loveu: Wszystko będzie na pewno dobrze !!!:p:loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='horacy dwa']Dziewczyny mam pytanie o Kacperka jamnika czy Gazzy bierzesz go do siebie,bo mam o niego telefony.Dzisiaj był bardzo fajny chętny dom gotów przyjechać po niego z drugiego końca Polski.Umówiłam się z panią na jutro ,że dam jej odpowiedź bo słyszałam ,że bierze go jedna z wolontariuszek.Więc proszę o odpowiedź a nie chcę nikomu wchodzić w paradę ,ze tak powiem.Było pytanie o dużego Kacperka niestety jest nadal w schronisku,duze psy mają trudniej niestety.

Gazzy pewnie wybiera się z mamą po Kacperka albo już wrocili z nim do domu ? Czekamy niecierpliwie na dobre wiadomości !
Jesli może rodzina gazzy zmienila zdanie -to trzeba by jednak pilnie kontaktowac się jeszcze przez horacego dwa z tą rodziną z daleka,ktorej bardzo zależało na adopcji naszego Kacperka i chcieli przyjechac po niego.
Myslę jednak,że rodzina gazzy nie zmienila ostatnio zdania i tak jak obiecywano wczesniej ,Kacperek zostanie ich pupilkiem ,otoczony serdeczną opieką .:p

Posted

Kacperek będzie naszym pupilkiem, ale dopiero od środy, bo trzeba go jeszcze zachipować i przygotować wszystkie papiery. 3majcie mocno kciuki za nas i za Kacperka, aby wszystko się udało :)

Posted

[quote name='gazzy']Kacperek będzie naszym pupilkiem, ale dopiero od środy, bo trzeba go jeszcze zachipować i przygotować wszystkie papiery. 3majcie mocno kciuki za nas i za Kacperka, aby wszystko się udało :)
A mialo to być już dziś i czekamy na relację a tu nowa wiadomość .Wynika z tego,że zamiar adopcji Kacperka przez rodziców Gazzy i samą Gazzy jest realizowany i juz w środę Kacperek idzie do swego prawdziwego,tak wyczekiwanego domu !! :loveu::loveu::loveu:

Posted

Gazzy chyba nie wątpisz w to że wszystko się uda jak najlepiej!!!! Trzymam kciuki, a ja mam tymczaska idealnie takiego samego jak kacperek, może chcesz drugiego, ten jest przytulak niesamowity i bardzo zadbany!!

Posted

TERESA BORCZ napisał(a):
Gazzy chyba nie wątpisz w to że wszystko się uda jak najlepiej!!!! Trzymam kciuki, a ja mam tymczaska idealnie takiego samego jak kacperek, może chcesz drugiego, ten jest przytulak niesamowity i bardzo zadbany!!

O wlaśnie-dwa sliczne jamniorki to zawsze więcej radości i szczęscia w domu i kolo domu ,niż przy jednym jamniorku:). To wprost podwojne szczęscie -jak przy blizniakach .;) Może rodzina Gazzy zdecyduje się na dwa jamniorki ?;)
Tereniu,a może ta rodzina z daleka od Szczytna by byla zaintereresowana tym jamniczkiem od Ciebie z dt ? To Horacy dwa pisala tu 12.07. o tym domu zainteresowanym adopcją Kacperka .Może akurat ??

Posted

Gazzulku kochany, wiem przeciez ten twój potrzebuje bezmiaru miłości po samotnych dniach w schronie, a jak byś tych dwoje sprawiedliwie obdzieliła skoro są jakby klonami nie do rozpoznania, nawet tyłeczki maja białe, jednakowe!!!

życzę powodzenia, nie będziesz miała z nim najmniejszego kłopotu, zobaczysz ze szczęścia będzie najpiękniejszym przyjacielem!

Moze i blizniak znajdzie taki dom jak twój!?

Posted

Gazzy,ja tak żartobliwie przeciez pisalam o tych dwóch jamnikach,takim dwupaku ,ale jesli macie w domu Diankę to pokażesz nam chyba ich razem,jesli nie solo teraz jeszcze? Będzie im razniej we dwoje biegac po domu i kolo domu. To dobrze,że nie bedzie w domu tylko jeden pies a dwoje,parka.:p

Posted

Gazzy,ja tak trochę żartobliwie pisalam o tych dwóch jamnikach,takim dwupaku/rozmarzylam się/ ,ale jesli macie w domu Diankę to pokażesz nam chyba ich razem,jesli nie solo teraz jeszcze? Będzie im razniej we dwoje biegac po domu i kolo domu. To dobrze,że nie bedzie w domu tylko jeden pies a dwoje,parka.:p
Choć swoją drogą dwa jamniorki to faktycznie podwójne szczęscie ! I dla nich samych i dla domownikow :)