gazzy Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 Zamówiłam książkę o lękach psów m.in. o lęku do smyczy i ludzi. Jest tam napisane jak psa nauczyć, żeby się nie bał. Poza tym jestem w kontakcie z behawiorystami i często z nimi na temat Kacperka rozmawiam. Jutro mają być szelki ;) :D:D Quote
anetek100 Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 był(am dzisiaj z magenka1 w Szczytnie w schronisku..wprawdzie skupiłyśmy sie na pieskach, a których najbardziej nam zależało,jeśli chodzi o informacje,bo nie mieliśmy ani info ani fotek,ale zrbiłyśmy Kacperkowi,jest cały i zdrowy:)wyszedł z budy,niestety zdjęcia słabe,niektóre w budzie,ale to sa fotki robione gdy juz z niej wychodził a nie wchodził,zatem widac,że robi postepy,myślę, że jak będzie w domku,to raz dwa powinien sie zadomowić....wziął smakołyk,z pieskamis ię dogaduje także superaśnie:) ooo, ktos przyszedł,to ja wyjżę zobaczę:) tyle mam reszta to smugi spowodowane Nemo:)jemu też trzeba znaleźc domek, wesoły,uroczy jak szorstkowłosy jamniś...to w sumie jest gładki,ale przy mordce troche ma szorstkiego:) Quote
Sarunia-Niunia Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 Kacperek....Ech, ten Jego wzrok jest rozbrajający!!! On jest taki Kochaniutki i ogromnie się cieszę Anecia, że zrobiłyście Mu zdjęcie i wkleiłyście na wątek!!! Jesteście Kochane!!! Dzięki!!! Kacperku! Już niedługo - mam nadzieję - będziesz miał swój domek, swoich Państwa i zapewne... swoje łóżeczko Kochany...:):):).... (a nie smutną budę).... Quote
anetek100 Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 a jaki usmiech zawadiacki na przedostatniej fotce:):):) Quote
magenka1 Posted July 10, 2011 Author Posted July 10, 2011 widać, że ktoś pracuje nad Kacperkiem był trochę odważniejszy , fajny jest po prostu :) Quote
Olga7 Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 Widać dużą zmianę w wylądzie i zachowaniu Kacperka .Nie jest już taki smutny i wycofany ,jak na fot.z początku wątku.:p Nie widać już tego lęku w nim i jest bardziej otwarty oraz odważny. A zrobylyscie może cioteczki fot. i odwiedzilyscie tego drugiego Kapcra-kudlacza czarnego ?? Tego bardzo smutnego ,pięknego psa ? Zaraz poszukam linku . Budy w schronie sa nowe chyba i porządne,mocne. Tylko coś do środka,jakieś koce/derki by tam przydaly się chyba. O tego kudlacz Kapcra mi chodzi -martwię się ciągle,ze moze trafić na lancuch w niewolę i poniewierkę ...:shake: http://www.dogomania.pl/threads/202717-Kacper-du%C5%BCy-spokojny-mi%C5%9B-popychad%C5%82o-w-swoim-boksie!!! Quote
anetek100 Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 nie przyglądałysmy sie zawartosci bud wszysktich,moze niektore maja , o duzego wlasnie zapytalam dziewczyny bo wlasnie o niego nie spytalam...ale o inne co mnie męczyły tak:) Quote
horacy dwa Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Dziewczyny mam pytanie o Kacperka jamnika czy Gazzy bierzesz go do siebie,bo mam o niego telefony.Dzisiaj był bardzo fajny chętny dom gotów przyjechać po niego z drugiego końca Polski.Umówiłam się z panią na jutro ,że dam jej odpowiedź bo słyszałam ,że bierze go jedna z wolontariuszek.Więc proszę o odpowiedź a nie chcę nikomu wchodzić w paradę ,ze tak powiem.Było pytanie o dużego Kacperka niestety jest nadal w schronisku,duze psy mają trudniej niestety. Quote
gazzy Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Tak, bierzemy go na 100%. Chcemy iść po niego w poniedziałek. Quote
Olga7 Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Mamy nadzieję,że już za dwa dni Kacperek zostanie adoptowany przez rodzinę gazzy i wszyscy będą szczęsliwi,iż Kacper jest z nimi . A najbardziej bedzie szczęsliwy sam Kacperek.:loveu::p:loveu: Wszystko będzie na pewno dobrze !!!:p:loveu::loveu::loveu: Quote
yunona Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Jejku , Kacperku jeszcze tylko dwa dni , odliczamy.... Uściski Quote
yunona Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Gazzy odezwij się i zdaj nam relację.:lol: Trzymamy kciuki za Was:multi::loveu: Quote
Olga7 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 [quote name='horacy dwa']Dziewczyny mam pytanie o Kacperka jamnika czy Gazzy bierzesz go do siebie,bo mam o niego telefony.Dzisiaj był bardzo fajny chętny dom gotów przyjechać po niego z drugiego końca Polski.Umówiłam się z panią na jutro ,że dam jej odpowiedź bo słyszałam ,że bierze go jedna z wolontariuszek.Więc proszę o odpowiedź a nie chcę nikomu wchodzić w paradę ,ze tak powiem.Było pytanie o dużego Kacperka niestety jest nadal w schronisku,duze psy mają trudniej niestety. Gazzy pewnie wybiera się z mamą po Kacperka albo już wrocili z nim do domu ? Czekamy niecierpliwie na dobre wiadomości ! Jesli może rodzina gazzy zmienila zdanie -to trzeba by jednak pilnie kontaktowac się jeszcze przez horacego dwa z tą rodziną z daleka,ktorej bardzo zależało na adopcji naszego Kacperka i chcieli przyjechac po niego. Myslę jednak,że rodzina gazzy nie zmienila ostatnio zdania i tak jak obiecywano wczesniej ,Kacperek zostanie ich pupilkiem ,otoczony serdeczną opieką .:p Quote
gazzy Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Kacperek będzie naszym pupilkiem, ale dopiero od środy, bo trzeba go jeszcze zachipować i przygotować wszystkie papiery. 3majcie mocno kciuki za nas i za Kacperka, aby wszystko się udało :) Quote
Olga7 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 [quote name='gazzy']Kacperek będzie naszym pupilkiem, ale dopiero od środy, bo trzeba go jeszcze zachipować i przygotować wszystkie papiery. 3majcie mocno kciuki za nas i za Kacperka, aby wszystko się udało :) A mialo to być już dziś i czekamy na relację a tu nowa wiadomość .Wynika z tego,że zamiar adopcji Kacperka przez rodziców Gazzy i samą Gazzy jest realizowany i juz w środę Kacperek idzie do swego prawdziwego,tak wyczekiwanego domu !! :loveu::loveu::loveu: Quote
TERESA BORCZ Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Gazzy chyba nie wątpisz w to że wszystko się uda jak najlepiej!!!! Trzymam kciuki, a ja mam tymczaska idealnie takiego samego jak kacperek, może chcesz drugiego, ten jest przytulak niesamowity i bardzo zadbany!! Quote
Olga7 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 TERESA BORCZ napisał(a):Gazzy chyba nie wątpisz w to że wszystko się uda jak najlepiej!!!! Trzymam kciuki, a ja mam tymczaska idealnie takiego samego jak kacperek, może chcesz drugiego, ten jest przytulak niesamowity i bardzo zadbany!! O wlaśnie-dwa sliczne jamniorki to zawsze więcej radości i szczęscia w domu i kolo domu ,niż przy jednym jamniorku:). To wprost podwojne szczęscie -jak przy blizniakach .;) Może rodzina Gazzy zdecyduje się na dwa jamniorki ?;) Tereniu,a może ta rodzina z daleka od Szczytna by byla zaintereresowana tym jamniczkiem od Ciebie z dt ? To Horacy dwa pisala tu 12.07. o tym domu zainteresowanym adopcją Kacperka .Może akurat ?? Quote
TERESA BORCZ Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Gazzulku kochany, wiem przeciez ten twój potrzebuje bezmiaru miłości po samotnych dniach w schronie, a jak byś tych dwoje sprawiedliwie obdzieliła skoro są jakby klonami nie do rozpoznania, nawet tyłeczki maja białe, jednakowe!!! życzę powodzenia, nie będziesz miała z nim najmniejszego kłopotu, zobaczysz ze szczęścia będzie najpiękniejszym przyjacielem! Moze i blizniak znajdzie taki dom jak twój!? Quote
gazzy Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Mam nadzieję. Dzisiaj z Dianką do fryzjera , żeby nowemu kawalerowi się spodobała :) Quote
Olga7 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Gazzy,ja tak żartobliwie przeciez pisalam o tych dwóch jamnikach,takim dwupaku ,ale jesli macie w domu Diankę to pokażesz nam chyba ich razem,jesli nie solo teraz jeszcze? Będzie im razniej we dwoje biegac po domu i kolo domu. To dobrze,że nie bedzie w domu tylko jeden pies a dwoje,parka.:p Quote
Olga7 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Gazzy,ja tak trochę żartobliwie pisalam o tych dwóch jamnikach,takim dwupaku/rozmarzylam się/ ,ale jesli macie w domu Diankę to pokażesz nam chyba ich razem,jesli nie solo teraz jeszcze? Będzie im razniej we dwoje biegac po domu i kolo domu. To dobrze,że nie bedzie w domu tylko jeden pies a dwoje,parka.:p Choć swoją drogą dwa jamniorki to faktycznie podwójne szczęscie ! I dla nich samych i dla domownikow :) Quote
gazzy Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Tutaj Dianka (czarna , kudłata) z Dziadkiem, Pakusiem Quote
Recommended Posts