jemi Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Witam. Jestem włascicielka akitki. Sunia ma 11 miesiecy. Jest kochana i naprawde oddana. Wraz z chłopakiem podjeliśmy decyzje o zakupie szczeniaczka- pieska. Niestety ich pierwsze spotkanie nie było takie jak sobie wyobrazałam. Sunia warczała, szczekała i napewno nie przejawiała miłosci do nowego towarzysza. Bardzo chciałabym żeby pieski sie polubiły. Czy ktos mogłby mi pomóc? bardzo prosze....:-( Quote
Kateczka Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 jak długo mają ze sobą kontakt?? Moze warczenie nie jest objawem agresji tylko próbą pokazania kto jest szefem w domu :) kazdy nowy pupil musi sie liczyc z tym, ze bedzie musiał sie wkupic w łaski ;) Quote
jemi Posted April 6, 2011 Author Posted April 6, 2011 Dzisiaj miały ze soba pierwszy kontakt. Sunia szczerzy zęby i cały czas obserwuje co sie dzieje w domu z podwórka. Bylismy juz z naszymi pociechami na wspólnym spacerku, suczka cały czas obserwowała małego i próbowała do niego podejśc i myslę, że próbowała "chapnąc" malucha. Jestem przestraszona bo przygoda z akitkami zaczęła sie niedawno i jestem w tym temacie "świeżynką". wiem , że może ona potrzebowac czasu....... Quote
fotolaf Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 hmmm mi sie wydaje ze nic groznego sie nie dzieje poporstu maly szok dla suni ... ale rpzejdzie jej popatrzy obwacha ... i bedzie dobrze :) to samo mialem z kocica jak Moj maluch sie pojawil prychala zucala sie ... a teraz powzwala uskowi myc kociaki .. jazda :) pare dni i sie dogadaja wg mnie Quote
ogrych Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Ja znam ten problem, jestem z trojmiasta wprowadziłem akite do domu gdzie był już pies dokładniej suka KARELSKI PIES ta sama grupa podobny charakter (jesli chodzi o upartość :) ) Nie wiem jaki jest to towarzysz dokładniej chodzi mi o rasę, w sumie dla akity jest to nie ważne PANEM w domu jest jeden ! i kropka jeśli bedziesz bardziej zainteresowana tematem podaje @ lukaszmotyka.htc@gmail.com pozdrawiam jak coś to pisz :) Quote
Guest shabowy Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Zaprzyjaźnią się na spokojnie i z dystansem trzeba do tego podejść. Quote
Recommended Posts