brazowa1 Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 Babka tez kombinuje z transportem,tylko ja w ten week tez wyjazdowa.... i nijak tego nie odłożę. I znowu Wam do 22giej nie opowiem o wizycie,najbardziej utkwił mi moment,jak z wrcamy z tym wielkim,wychudzonym psem,obok idzie babeczka i drobniutka dziewczynka,w schronisku kręca sie ludzie zwiedzający i....jak na komende rozstepuja sie wszyscy przed nami,wycofując sie do tylu. Wspaniałe uczucie! mam chyba w sobie rys desa,skoro rajcuja mnie takie rzeczy ,hehehheheheh Quote
Betbet Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 dobra, a teraz wyjdę na głupka, ale naprawde robie 10 rzeczy naraz... to jest DT czy DS? Przyszły weekend jeszcze jestem w Polsce i nawet mam chyba mniej zawalony niż ten Quote
Wadercia Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 o matko. Czyli Maks ma domek? Bo aj dostalam e-miala drugiego w jego sprawie i nie wiem czy sprawe przecigac czy probowac innego psiaka "opchnac" panstwu :) Quote
Nazwabez Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 W razie czego ja dorzucam się na paliwo 50zł. Oczywiście nie doczytałam, że jest już chętna na transport :D Tak się podnieciłam, że ktoś chce Miśka, że mózg przestał poprawnie funkcjonować. Za dużo tego dziś :D W każdym razie czekam na dalszy rozwój sytuacji. Quote
Wadercia Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 musze odpisac cos Panstwu ktorzy prosili o informacje o Maksiu.. wiec zapytam jasno - czy pies znalazl juz dom? Quote
DONnka Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 A jednak zawsze warto próbować :multi: Miśku, tak się cieszę :):):) Cioteczko brazowa1, czy to jest już pewne ??? Co to za domek ??? Pisałaś, ze miał być dopiero za miesiąc, a tu się już transport szykuje :) Napisz coś więcej, bo nie wytrzymam ... ;) Są kolejne zapytania o Miśka, więc musimy wiedzieć, co odpowiadać ludziom Quote
DONnka Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 wadercia napisał(a):musze odpisac cos Panstwu ktorzy prosili o informacje o Maksiu.. wiec zapytam jasno - czy pies znalazl juz dom? Ciotka brazowa1 jest offline więc przeciągnij kochana sprawę do jutra, bo tylko ona może odpowiedzieć :) Musimy być pewni, że to ten właściwy domek i że jest już na 100% Quote
Wadercia Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 najblizsze 3 dni piatek sobota neidziele jestem w pracy po 13 h, ale postaram sie tam wejsc (slaby internet) i poczytac zeby Panstwu odpowiedziec :) Quote
betka Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Wadercia, a to jakiś sensowny domek? Bo do Olsztyna tak samo daleko jak do Słupska. Bardzo się cieszę, że Misiek zimę spędzi już w swoim nowym domu. Quote
Wadercia Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 oj domek to nei w Olsztynie raczej sie szykuje ewentualnie. Nie moge powiedziec czy sensowny czy nie bo Panstwo narazie sie zastanawiaja. Maja syna 10 lat. Mieli narazie zwierze "klatkowe" z tego co pamietam to chyba krolika, kory odszedl i sadza ze syn dorosl juz do psa. Zalezy im na psie schorniskowym bo jak stwierdzili takie kochaja najmocniej. Z czym sie zgodze :) Pytali mnie dzis jak Maks moze zachwywac sie sam w domu (czy rozrabia). Ale wstrzymam sie z odpowiedzia dopoki nie dowiem sie co z tym domkiem o ktorym pisze brazowa, poniewaz jesli okaze sie ze to ten domek, panstwo wyrazili chec poznania psiaka rowniez z dogo od KasiaKia - Martina. Choc dopytuja bardziej o Maksia... :) Quote
betka Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 To są ważne informacje :). Brązowa1 była chyba zadowolona z wizyty Pani ze Słupska, ale musi sama podjąć decyzję, bo zna pieska. Quote
DONnka Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 betka napisał(a):To są ważne informacje :). Brązowa1 była chyba zadowolona z wizyty Pani ze Słupska, ale musi sama podjąć decyzję, bo zna pieska. Betka, uwierzyłabyś, ze będzie taki odzew ??? Może warto byłoby sprawdzić inne opcje ? Szkoda, że ciotka brazowa1 się nie odzywa Quote
Betbet Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Jak się nie odzywa to pewnie zajęta. Trzeba pamiętać że to już niemłody, gigantyczny pies. Może do 10-latka warto wziąć jednak psiaka młodszego? Z prostej przyczyny, gdy pies odejdzie, to dziecko bardzo to przeżywa... Quote
brazowa1 Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 Myslę,ze to pewny dom,zwłaszcza,ze babka go juz widziała,poczuła jego woń i chudośc,a mimo to głaskała dalej i nie panikowała,ze dziewczynka chce psu dawac groszki. Jestem bardziej za Slupskiem,zwłaszcza,ze tłumaczyła dzieciom,że "on nas od poczatku kochał nie bedzie,wpierw musi sie przyzwyczaić." No i widziala miśkowa sraczkę,zaraz zreszta do nich zadzwonię. Quote
brazowa1 Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 Betbet napisał(a):No to dzwoń, pytaj, ustalaj. telepatia,babka w tym momencie sama zadzowniła. Chca go jak najszybciej,bo coraz zimniej,bedzie mieszkał z TZtem w spartańskich warunkach,bo remont trwa,ale dach nad głowa i kołdra pod tyłkiem bedzie dla obu. Do tego wolnośc dla sraczki-nikt nie bedzie panikował,gdy nie wytrzyma.Bo i tak podłoga jeszcze nie położona. Przekazałam telefon Beznazwy.Poczekajmy... Quote
Betbet Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 No to czekamy, fajnie... w sumie dobrze wróżą... przekonał mnie brak paniki gdy młode dawało groszki i tekst o kochaniu. Quote
DONnka Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Betbet napisał(a):No to czekamy, fajnie... w sumie dobrze wróżą... przekonał mnie brak paniki gdy młode dawało groszki i tekst o kochaniu. Mam tak samo ;) Brazowa1, jak sprawa się ostatecznie wyklaruje, trzeba będzie napisać do waderci :) Quote
brazowa1 Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 Betbet napisał(a):No to czekamy, fajnie... w sumie dobrze wróżą... przekonał mnie brak paniki gdy młode dawało groszki i tekst o kochaniu. Młode jest super! co za dziecko! zero paniki,zero pozowania sie na królewnę,dawno takie dziecko nie weszło do schroniska. Pytała w jaki sposób ma dawac groszki,a potem również o to,w jaki sposób ma psu podac kość prasowaną. Utknęła przy kotach.Rownież nie marudziło,ze musi zaraz natychmiast miec zwierzaka,zero histerii,jakie dzieci robia w schroniskach. Oczywiscie najbardziej spodobał sie dziecku kot bez uszu.I pytała,kiiedy może byc wolontariuszem,bo to jej marzenie....ojjjjjjj. Quote
lika1771 Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 brazowa1 napisał(a):Młode jest super! co za dziecko! zero paniki,zero pozowania sie na królewnę,dawno takie dziecko nie weszło do schroniska. Pytała w jaki sposób ma dawac groszki,a potem również o to,w jaki sposób ma psu podac kość prasowaną. Utknęła przy kotach.Rownież nie marudziło,ze musi zaraz natychmiast miec zwierzaka,zero histerii,jakie dzieci robia w schroniskach. Oczywiscie najbardziej spodobał sie dziecku kot bez uszu.I pytała,kiiedy może byc wolontariuszem,bo to jej marzenie....ojjjjjjj. Fajna rodzinka sie trafiła Misiowi super Quote
brazowa1 Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 jada jutro o 9tej. Miśkowa pani dzwonila i pytala,czy moze dzwonic i sie dopytywac przez pierwszy okres czasu,a ja wlaśnie o to chcialam poprosić,zeby poczatkowo duzo info było...bo to najwazniejsze dni. Dla nich i dla psa. Quote
kkasiiiar Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 :) wkoncu!!!!!!! Misiu zaluje ze Cie nie mialam okazji poznac ale w tej sytuacji sie ciesze ze sie nie poznalismy :) Trzymam mocno kciuki zeby to co zle bylo juz tylko za Toba!! Quote
DONnka Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 brazowa1 napisał(a):jada jutro o 9tej. babka dzwonila i pytala,czy moze dzwonic i sie dopytywac przez pierwszy okres czasu,a ja wlaśnie o to chcialam popropsić,zeby poczatkowo duzo info dawała...bo to najwazniejsze dni. Dla nich i dla psa. Brazowa1, nawet nie wiesz jak się cieszę, że się udało :multi: :multi: :multi: Dam znać waderci, że Misiek ma już dom :):):) Może inna bidula jeszcze skorzysta :) Czekam na domowe zdjęcia i wieści :) Quote
Nazwabez Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Jezu chyba muszę sobie zmienić nick... brazowa1 napisał(a):telepatia,babka w tym momencie sama zadzowniła. Chca go jak najszybciej,bo coraz zimniej,bedzie mieszkał z TZtem w spartańskich warunkach,bo remont trwa,ale dach nad głowa i kołdra pod tyłkiem bedzie dla obu. Do tego wolnośc dla sraczki-nikt nie bedzie panikował,gdy nie wytrzyma.Bo i tak podłoga jeszcze nie położona. Przekazałam telefon Beznazwy.Poczekajmy... Quote
Debaja Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 :multi: super, aż się boję cieszyć :roll: Quote
Recommended Posts