DONnka Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 brazowa1 napisał(a):tak,to byla reakcja na akcję. A dzisiaj druga,ale ona raczej dzowniła informacyjnie,bo niekoniecznie Maks,ale szuka psa. Z obiema umówie sie w ciagu tego tygodnia. I czekam na ten telefon,wiecie jaki,ten,gdzie ma sie nagle rzut adrenaliny,bo od pierwszego słowa wiesz,że to są ONI. To trzymam kciuki aż do bólu :) Oby wreszcie zadzwonił ten telefon :modla: :modla: :modla: Quote
brazowa1 Posted September 19, 2011 Author Posted September 19, 2011 dzis kolejny telfon,bardzo rokujący,warunki w sumie idealne,ale sa dzieci-10 lat i 5. I co zrobić? Quote
kkasiiiar Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Jest szansa dla Miska u mnie na DT ale potrzebuje pomocy w bazarku:( -nigdy nie robilam...Trzeba Miskowi kupic pozadna bude i zbudowac duzy kojec...ktos chetny ?:( Quote
brazowa1 Posted September 19, 2011 Author Posted September 19, 2011 zanim bazarkami wybudujemy kojec i budę,a to potrwałoby miesiące,to jakby bedzie "po ptakach" Quote
lika1771 Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 kkasiiiar napisał(a):Jest szansa dla Miska u mnie na DT ale potrzebuje pomocy w bazarku:( -nigdy nie robilam...Trzeba Miskowi kupic pozadna bude i zbudowac duzy kojec...ktos chetny ?:( Jaki kosz mniej wiecej? Quote
brazowa1 Posted September 19, 2011 Author Posted September 19, 2011 niemniej,czy dla Miśka,czy dla innego psa/psow taki kojec to fantastyczna sprawa i jak jest miejsce,to tak,jakby Pana Boga za pięty złapać. Quote
kkasiiiar Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Fakt ...troche kasy potreba :( chyba gorzej z kojcem ... takie cos fajne http://allegro.pl/kojce-dla-psow-kojec-dla-psa-klatka-super-cena-i1824654242.html oczywiscie mozna samemu zrobic cos napewno taniej...ale i tak koszty powalaja :( Quote
szuwar Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 brazowa1 napisał(a):dzis kolejny telfon,bardzo rokujący,warunki w sumie idealne,ale sa dzieci-10 lat i 5. I co zrobić? Ale Misiek do dzieci się nie nadaje? Czy tylko się obawiasz, że dzieciaki go zamęczą? Bo wiesz, duże psy to generalnie raczej nieźle sobie radzą z dziećmi. Może warto zaryzykować... Quote
azalia Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 A dlaczego Misio nie może iść do tego domu z dziećmi?5 i 10 lat,to już nie takie maleństwa. Quote
DONnka Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 brazowa1 napisał(a):dzis kolejny telfon,bardzo rokujący,warunki w sumie idealne,ale sa dzieci-10 lat i 5. I co zrobić? Tak się cieszę, że ludziska dzwonią :multi: :multi: :multi: Może trafi się ktoś jeszcze, kto przebije tę ofertę :):):) A jak nie to myślę, że gra warta świeczki ;) Trzymam mocno kciuki :):):) Quote
brazowa1 Posted September 19, 2011 Author Posted September 19, 2011 Jest duuuuzo szansy. Kkasiiiar ma bardzo konkretna propozycje,bardzo! Okazało się,ze mamy wspólna znajomą-równiez wolontariuszkę :) Mógłby Misiek w przyjaznym miejscu czekac na dom,w kojcu wolnym od schroniskowego stresu. I to stosunkowo szybko,wyobrażacie sobie???? Kasiu,napisz prosze o wycenie,tutaj na watku i jak najszybciej zabierzmy sie za ten bazar. Az boje sie ucieszyć. Quote
azalia Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Doceniam propozycję Tej wolontariuszki,ale może spróbować dać Misiowi szansę na dom stały.gdyby nie wyszło,to mam nadzieję,że kojec byłby aktualny.Duże psy zazwyczaj długo czekają na DS,może warto sprawdzić ten dom,co o tym myślicie? Quote
brazowa1 Posted September 19, 2011 Author Posted September 19, 2011 Azalio,domu na razie nie ma i nie wiadomo,czy bedzie,poszukiwania będa trwac nadal,a tu szykowałoby sie DT,jak nie skorzystac z takiej szansy dla psa? Dom będzie nadal szukany,ale pies wyszedłby juz ze schroniska,w jego przypadku to bardzo ważne,wręcz priorytetowe. To,że cieszę się z propozycji,nie powoduje,że nie sprawdzimy domu i nie damy szansy na poznanie Miska ludziom,którzy odpowiedza na akcję. Quote
annavera Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Ja też bym sprawdziła domek z dziećmi, a kojec zawsze można budować w międzyczasie - jak nie dla Miśka to dla innego :) Quote
brazowa1 Posted September 19, 2011 Author Posted September 19, 2011 Babeczka,która chce poznac Miśka,moglaby go adoptowac najwcześniej za miesiąc,wtedy sie przeprowadzają. Quote
DONnka Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Ja też uważam, że w przypadku Miśka trzeba jak najszybciej zabrać go ze schronu, bo schron go zabija :( DT to jest dobre rozwiązanie :) A w międzyczasie oczywiście szukać mu DS :) Oby tylko dzwoniły telefony :):):) Quote
annavera Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 ano ... skoro za miesiąc .... Ale i tak do schronu powinna przyjechać z tą dwójką dzieci, żeby już od pierwszego momentu pies je zapoznał. Psy niesamowicie pamiętają osoby, które zabrały je ze schroniska. Nawet te, które później nie mieszkają z nimi na co dzień. To jest po prostu niesamowite, jak zdawać by się mogło w tak stresującym i pełnym wrażeń dniu pies zapamiętuje wszystkich. Quote
betka Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Brązowa1 dobry pomysł z tym kojcem. Jak Misiek znajdzie dom, to kojec będzie dla innego biedaka pierwszej potrzeby. Myślę, że dogomaniacy pomogą. Kiedyś u Biafry wybudowali taki kojec dla kaukazów. KKasiiiar, a masz kogoś kto by Ci ten kojec wystawił? Czy kupuje się to gotowe? Ratujmy Waszego czarulka :( Quote
kkasiiiar Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Wiec rozmawiałam z Mezem on zrobi sam kojec..na weekend pożyczy spawarkę i zacznie już coś sklejać z tego co mamy, a mamy bramkę jakieś tam kątowniki i inne tajemnicze dla mnie rzeczy :razz:Chcemy zrobic taki 6 na 4 metry i na pol okryc dachem zeby buda i miski byly zadaszone. Wiec bedzie trzeba kupic : siatka 10 metrwo , wiertlo do metalu, katowniki, slupki drewniane, pokrycie dachowe, jakis tam ksztaltownik, worek cementu - wycena okolo 200 zl -cena moze byc mniejsza bo znajomy moze zalatwi mi taniej siatke. Moge pozniej dokladnie wycene kazdej rzeczy napisac . Jesli chodzi o bude to Maz sam zrobi bo zostala Nam wata ociepleniowa bo w tym roku ocieplaliśmy strych i wynienialismy dach wiec drewna tez duzo zostalo starczy na bude dla takiego wielkoluda :p Na moje nie ma sensu wydawac 400 zl na gotowca..chyba ze macie inne zdanie? Moj Maz to taka zlota raczka ;) Mysle ze po weekendzie moge pokazac zdjecia z postępami na "placu budowy" :) Quote
betka Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Kochani jesteście :). Uzbieramy tyle :) Przydałby się taki bazarek z cegiełkami na budowę kojca, a potem na jakieś jedzonko.. Quote
kkasiiiar Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 betka napisał(a):Kochani jesteście :). Uzbieramy tyle :) Przydałby się taki bazarek z cegiełkami na budowę kojca, a potem na jakież jedzonko.. Bazarek bedzie napewno tylko musze dogadac szczegoly z wolontariuszka ale napewno beda zabawki dla kotow nowe o wartosci 150 zl z jej strony. Quote
betka Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Uda się :) z kojcem! A co do biegunek Miśka, to dobrze działa siemię lniane, odtłuszczone, zalane gorąca wodą i dodane do jedzenia. W schronisku pewnie nie ma możliwości, ale jak już będzie poza - to polecam. Pomogło mojemu staremu On-kowi Miśkowi. Pani Teresa, aktywna na dogo kiedyś o tym pisała. Siemie kupuje się za parę zł w aptece. Zalewam łyżkę/szklankę gorącą wodą i jak już się zrobi kleik, to mieszam go z jedzeniem. Taka szklanka wystarczy na 3-4 dni. Poza tym futerko staje się niesamowicie miękkie i błyszczące po takiej diecie. Quote
Rossa Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 [quote name='brazowa1']Jest duuuuzo szansy. Kkasiiiar ma bardzo konkretna propozycje,bardzo! Okazało się,ze mamy wspólna znajomą-równiez wolontariuszkę :) Mógłby Misiek w przyjaznym miejscu czekac na dom,w kojcu wolnym od schroniskowego stresu. I to stosunkowo szybko,wyobrażacie sobie???? Kasiu,napisz prosze o wycenie,tutaj na watku i jak najszybciej zabierzmy sie za ten bazar. Az boje sie ucieszyć. Gdy już wszystko dogracie , gdzie , co , jak i za ile to napiszcie ! dołożę się dla Miśka w miarę możliwości :) pozdr Quote
lika1771 Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 [quote name='kkasiiiar']Wiec rozmawiałam z Mezem on zrobi sam kojec..na weekend pożyczy spawarkę i zacznie już coś sklejać z tego co mamy, a mamy bramkę jakieś tam kątowniki i inne tajemnicze dla mnie rzeczy :razz:Chcemy zrobic taki 6 na 4 metry i na pol okryc dachem zeby buda i miski byly zadaszone. Wiec bedzie trzeba kupic : siatka 10 metrwo , wiertlo do metalu, katowniki, slupki drewniane, pokrycie dachowe, jakis tam ksztaltownik, worek cementu - wycena okolo 200 zl -cena moze byc mniejsza bo znajomy moze zalatwi mi taniej siatke. Moge pozniej dokladnie wycene kazdej rzeczy napisac . Jesli chodzi o bude to Maz sam zrobi bo zostala Nam wata ociepleniowa bo w tym roku ocieplaliśmy strych i wynienialismy dach wiec drewna tez duzo zostalo starczy na bude dla takiego wielkoluda :p Na moje nie ma sensu wydawac 400 zl na gotowca..chyba ze macie inne zdanie? Moj Maz to taka zlota raczka ;) Mysle ze po weekendzie moge pokazac zdjecia z postępami na "placu budowy" :) Działaj ja zapłace za wszystko jezeli to bedzie koszt około 200zł po mojej Soni zostało troche pieniedzy co prawda troche rozdane dlatego musze wiedziec konkretnie Quote
Recommended Posts