Gdarin Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Do stróżowania świetny, sam jego wygląd odstraszy każdego włamywacza. Jak łakomczuch to też dobrze, takie najszybciej można wszystkiego nauczyć. Starszy pies nie wymaga już tak długich spacerów i nie szaleje tak bardzo, więc łatwiej sobie z nim poradzić niż z młodym. Quote
Betbet Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 No, tylko że niestety dla większości to są najsłabsze argumenty... bo dużo je, bo od małego się nie da wychowac, bo stary to zdechnie jak się przyzwyczaimy Quote
Zuzka2 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Szkoda mi tego psiaka. Mam pod opieką takiego seniorka dużego (choć nie tak) i mimo że prawie nie widzi i nie słyszy,to właśnie z jego powodu nikt nie odważyłby się wejść na posesję.Może i stary,ale ma gabaryty i osobowość;-) Jego syn młodszy ok.6lat,ale mimo szczekliwości nie budzi takiego respektu jak tamten senior. A senior owszem-dużo śpi,nie szczeka na każdego kto przechodzi,ale za to nie życzę nikomu wejścia na posesję,bo by miał niespodziankę-ten szczekliwy by go zalizał,a senior by zmusił do skoku na ogrodzenie (już nie raz zmusił ludzi do takiej ewakuacji):diabloti: Quote
brazowa1 Posted April 24, 2011 Author Posted April 24, 2011 Jest juz ciepło,pies przeniesiony do kojca. kojec solidny,łady,jest sam,ale...do bani,bo przejscie jest fatalne,za wąsko,trzeba przejśc pomiedzy małym rzędem kojców,typowe aldazy z szerokim rozstawem prętów,przez które psy wysuwaja psyki. Misiek jest grzeczny,łatwo sie go prowadzi,ale jak mu ujada pies nad głową,to odpowie,normalne. Jest bardzo duży i na mocnym pobudzeniu mogę go nie utrzymać,jak zechce pociągnąć do krat. Więc teraz z nim nie wychodzę :( Quote
brazowa1 Posted April 25, 2011 Author Posted April 25, 2011 Niepotrzebnie sie obawiałam,bo Misiek ma głęboko gdzieś rwanie do innych psów. Quote
brazowa1 Posted May 16, 2011 Author Posted May 16, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=h6w8SLUqQ2I&feature=autoplay&list=ULoVi-ffr2kjc&index=4&playnext=2 Quote
Zuzka2 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 [quote name='brazowa1']http://www.youtube.com/watch?v=h6w8SLUqQ2I&feature=autoplay&list=ULoVi-ffr2kjc&index=4&playnext=2 Fajny z niego psiak!:-) Quote
Natussiaa Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 wklejcie go tutaj http://www.dogomania.pl/threads/208193-Bardzo-du%C5%BC******-do-adopcji-z-ca%C5%82ej-Polski Quote
betka Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Miałam takiego dużego owczarka, też był taki ciemny... Quote
Celebrinfea Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Dziewczyny, może tu go wklejcie? http://www.dogomania.pl/threads/208193-Bardzo-du%C5%BC******-do-adopcji-z-ca%C5%82ej-Polski?p=16947918#post16947918 Quote
Zosia4 Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 To jest idealny pies dla mnie - wielki i z łagodnymi oczami. Kocham takie psy z założenia. I wiem, że jak Brązia go tak opisze i jeszcze do tego pokaże , to one takie rzeczywiście są. A to jest wielki pluszak o łagodnym sercu i tylko go kochać i kochać bez końca, a on nam tę miłość w dwójnasób odpłaci. Ale bez podtekstów, bo mój Barry ma się dobrze. A tak na marginesie - duże psy nie pochłaniają nie wiadomo jakich ilości jedzenia. Jedzą normalnie i nawet potafią wybrzydzać przy pełnej misce :-). No jednym słowem są kochane. Quote
Zosia4 Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Co u naszego "osiołka" ? Ponad dwadzieścia dni minęło jak napisałam i nadal cisza. Znakiem tego nic się z nim nie dzieje jeśli chodzi o "lepsze jutro". Pewnie pomału przenika schroniskowym zapachem i depresją :( . Brązowa - choć z parę słówek na jego temat. A od siebie jeszcze napiszę, że taki wielki zwierzak i do tego taki łagodny - potrafi być naprawdę takim jak został opisany. Czyli wielki - o tym się przekonujemy jak nas ktoś odwiedzi , a łagodny - jak się o tym przekonamy biorąc go do swojego domu pozwalając mu się kochać. Taki pies to niezmierzone pokłady oddania temu, kogo uzna za swego pana i przewodnika. Wiem - patetyczne, ale cóż ............. (tak jakoś wyszło). Quote
brazowa1 Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 Betbet napisał(a):Brazowa nie bywa w schronisku więc nie wie własnie dziś byłam. Z Miśkiem na spacerze też. No co słychac-dokladnie to,co napisałas Zosiu. jemu cięzko cokolwiek bedzie znalezc,to stary pies i na pewno niejedno mu w zaczyna szwankowac. Ludzie boja sie kosztów,a tu trzeba je pomnozyc razy dwa.Bo wielki. niestety ma na szyi znienawidzona przez mnie kolczatkę. obrozy brak,a to było pod ręką. Trudno,lepiej niech w niej wyjdzie,niz w ogóle. Quote
Betbet Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Sprostowanie: Brązowa bywa w schronisku dziś była:P Betbet zasugerowała sie tym, że ostatnio dawno nie była:D Quote
brazowa1 Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 ten gnój,co go porzucił,starego,ogromnego psa,powinien smażyc sie w piekle. Quote
brazowa1 Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 Betbet napisał(a):on ma superasne minki:) aaa,darł się do groszka. Quote
Betbet Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 do groszka zawsze warto się powydzierać, może spadnie:D Quote
Recommended Posts